БРОДИРАНА КРАСОТА - ГОБЛЕНИ ТЕМА 100

• 95 685
  • 726
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте,

Много скоро съм на сватба (след една седмица) и в последния момент реших да ушия картичка-гоблен за младоженците (да им остане нещо за спомен, че парите лесно се харчат). Притисната от времето, много моля ако някой има схема за нещо бързо и ефектно на сватбена тематика Simple Smile. Ще ви бъда изключително благодарна.

може и да не е картичка Wink тези се шият много бързо и лесно  Hug за някои давам направо схема, за другата ми дай адрес

Здравейте,
моят адрес е lili_bp@abv.bg

# 301

Обещаните снимки на организацията!  Представляват правоъгълници от материята от която се правят тарелките за разни хранителни продукти- купих един лист от М. Бриколаж, оформих ги, налепих ги, направих прорезите и сега ми е много удобно. Съдържат 195 игли, колкото са и цветовете и не ми се налага непрекъснато да вдявам и раздявам- просто се пресягам и вземам нужната игла. Лесно ги намирам, защото съм подредила знаците по групи- стрелки, кръгове, квадрати, букви, цифри и т.н. Използвам и кутия с пликове за писма(на втората снимка се вижда) която държа конците- всеки плик е с номера на съответния конец дмц, като са подредени от номера започващи с 200, следват започващи с 300, 400, 500 и така до3000...(не са последователни, но ако търся примерно № 927 знам, че е в групата започваща с 900 ) До последния си гоблен, преди този използвах само кутията с пликове и 2-3 игли, които имах от 13 години- държах ги в една жълта капачка от шоколадово яйце.Но този модел просто изисква тази организация-смесени цветове, единични цветове и при това в безумни количества и няма как иначе... изчетох много теми подобни на тази в линка и се получи:
http://zlataya.info/publ/n_uch/tekhnologii/org/8-1-0-99
ПП.Както писах и в една друга тема, преди години повечето си гоблени съм ги ушила на работа, но бяха разни Вилери, няколко на Солария и т.н, но сега всичкия този амбалаж, дори и до майка ми не мога да го занеса  Crazy Не ,че се оплаквам, да не ме разбере някой погрешно- шия много бързо и с голямо удоволствие... Grinning

Добрата организация е половин свършена работа и ти явно си го постигнала.  newsm10
Може би и аз ще пробвам, но с моите гобленчета с по 10-15 цвята и на всяко започнато по една игла, за сега се оправям с прозрачните пликчета с цип. Но ако започна по-сериозен гоблен, със сигурност ще се възползвам от споделеното от теб.
Благодаря ти и успех

# 302
Здравейте,момичета!
Страшно се възхищавам на вашите прекрасни творби.Преди няколко месеца сама се научих да шия.Еее разбира се четях Вашите съвети  Embarassed иначе нямаше да успея и аз да се разболея  от тази прекрасна болест.Надявам се да ме приемете и чрез съветите Ви и аз да стана майстор като Вас.
Честит празник на всички и приятно шиене.

# 303
Добре дошла Траяна Hug Т'ва дето го правим е заразно и държи дълго, Laughing да знаеш  Wink

# 304
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria
Добре дошла, Траяна   Hug

Диде, освен, че е заразно, държи дълго и е красиво, отпускащо и спестява пари за психоаналитик. Сега ми дойде идея - Да се патентова като антистрес терапия.

# 305
От 1 седмица съм спряла да шия, че мн ме болят очите. Вие как се справяте с този проблем?

# 306
Мен не са ме боляли, макар, че когато започнах, шиех на ужасна светлина, с ужасна игла и на ужасна панама  Laughing Ама пуст мерак. Сега гледам основно светлината да е силна. Купих си едни игли 3 различни номера на DMC със заоблен връх, едва ли не сами си шият... Предпочитам да шия на дневна светлина, но рядко имам възможност.
Спирала съм за 1-2 седмици, когато съм заета, липсва ми. Гледам да не шия заради самата продукция, а само когато съм в настроение, или имам да си оправям такова  Laughing В момента, в който седна, нещо ми просветва и  веднага се чувствам по-добре.

# 307
Добре дошла Траяна Hug Т'ва дето го правим е заразно и държи дълго, Laughing да знаеш  Wink
страшна болест, да знаеш  Joy Joy
И няма инкубационен период  Mr. Green хване ли те , в тоз час моментално изпитваш непреудолимо желание да седнеш да бодеш  Crazy
Даже съм се ядосвала на себе си , че не съм се стърпяла да ида да купя точните конци и тогава да го почна, а съм почнала с какъвто цвят съм имала, и се е оказало неподходящо съчетание...  Rolling Eyes

# 308
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria
Laughing В момента, в който седна, нещо ми просветва и  веднага се чувствам по-добре.

Казвам Ви аз, че е терапия това.

А за очите - аз съм с очила - засега малко над 1 диоптър, имам астигматизъм по рождение, по цял ден съм на комп или с бумаги. НО вечер си шия. Засега нямам проблеми - все пак може би и възрастта си оказва влияние. Но винаги си имам под ръка изкуствени сълзи за освежаване на очите. Имаше едно време в аптеките български и не бяха скъпи, но ги спряха.
Е, да изморена съм психически, но с терапията се отморявам.

# 309
Имам специални анти рефлекторни очила, осветлението ми в къщи да не се хваля, но зет ми е електроинженер и е специално с реално предаване на цветовете, мека светлина, равномерно разпределена в стаята. Демек технически всичко е на ред, само очите ми- не  Joy

# 310
  • София
и аз съм с очила, гледам да ми е добре осветено и пак вечер ми е чоглаво да шия...не знам рецептата каква е, за всеки индивидуално явно

# 311
  • UK/София

Аз шия с лампата за гоблени вечер, без нея не мога.

# 312
И аз шия предимно вечер, ама на обикновена крушка  Laughing демек без да ми е равномерно разпределено осветлението...нищо ми няма засега ...tooth....е, вярно, че от време на време поглеждам към TV-то или към масата  newsm24 cheers , за да се разсея....

Казвам Ви аз, че е терапия това.

Хриси, да ти кажа повечето пъти като вземат да ме вдигат домашните любимци "Дай това", дай онова......хич не ми е терапия, ами направо се вбесявам Rage  angel008

# 313
  • София
е да, то за това и проектите ми са си само в проект...да са ми живи и здрави любимците, ама напоследък хептен нямам време за нищо...единствено оправдание е "това е подарък и ТРЯБВА да бъде направено" - та се включва бабата да помага по-интензивно... иначе- милост няма към мен  Laughing

# 314
  • Варненска клюкарка

Хриси, да ти кажа повечето пъти като вземат да ме вдигат домашните любимци "Дай това", дай онова......хич не ми е терапия, ами направо се вбесявам Rage  angel008
Ха! И при мен е така, с разликата, че четем уроци, пишем домашни- това през учебната година, а за разнообразие стани- седни...току взема, че оплета конците (буквално- гледам, че на момиченцето дори съм ушила някакво родилно петно между очите ама карай  Crazy)и меракът и терапията отиват на кино  Whistling
 Според мен за да не болят очи и глава, осветлението не трябва да е меко и равномерно, а с насочваща светлина и по точно идваща откъм гърба и осветяваща полето на действие.Схемите могат значително да се увеличат на копирна машина и по този начин да се щадят очите.

Общи условия

Активация на акаунт