БРОДИРАНА КРАСОТА - ГОБЛЕНИ ТЕМА 100

• 95 669
  • 726
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Аз също предпочитам да шия денем, но рядко ми се отдава. Но пък и много рядко шия вечер, обикновено не съм в настроение...
А вие как се справяте с гледането на ТВ/шиенето по едно и също време?
Моята организация е следната - пликове за писма от онези с прозрачните прозорчета (сметки обикновено). В тях си слагам конците, пиша знака, как се шие (това за гоблените с различни бодове), с колко нишки, и съм готова. Подреждам ги, както са подредени в ключа на гоблена и когато ми трябва някой знак, виждам къде се намира и го търся така. Дано това е полезно на някого.

# 316
miangelova сама си  шия престилките.Честит имен ден на всички имащи имен ден днес.

# 317
  • София
И аз съм с очила и избягвам да шия вечер, защото не виждам, но понякога и това ми се случва.. При мен има обаче и друг проблем - много ме болят ръцете напоследък, чак врата ми се схваща като шия ooooh!. Е, това последното дали свързано с бродериите, не се знае.

И да попитам: в Джъмбо продават едни стиропорени топки. Дали стават за правене на коледни играчки или са малки?

# 318
  • София / Баня
Казвам Ви аз, че е терапия това.

Ba4iiska гоблена ми е анти стрес терапията. Моят мъж казва че като си хвана гоблена и забравям  за света наоколо.
Мои приятелки казват че това е много пипкаво и изнервящо занимание. На мен обаче е ми действа много успокояващо. Случвало се е да ми говорят, а аз въобще нищо да не чувам и да не реагирам.

Стани и аз ги загледах предният път тия топки и се чудех дали не са много малки за играчки.

# 319
 В Кауфланд също гледах топки, но незнам дали стават  Peace

# 320
Моите конци са наредени в кутии от бонбони по цветове.
А, схемите са ми на лаптопа и си ги зумвам, колкото искам при това цветно се виждат. Така ми е най-лесно.

# 321
Аз да ви покажа двете минита, който сътворих през уикенда - игленик и калъфче (ще си го ползвам за телефона):

Вдъхновена от писмото на люска, което придружаваше подаръкът ми от томболата за юбилейната тема, се реших да се пробвам да шия X   Laughing

Ето и снимка по-отблизо:

# 322
Браво Павлина! Много добре си се справила. След някой месец пробвай да ушиеш гоблен със смесени бодове и после ще видиш че няма да ти се пипва 1:4 или 1:1, а иначе дотогава си ший такива минита. Аз така започнах и наистина увлича шиенето на х, сега имам да шия небето на "Момичето на скалата" и направо полудявам, но пък съм голям инат и ще го завърша все някога.

# 323
Ето и снимка по-отблизо:

може ли схемите ?между другото страхотна идея pavlina6328.
вие сте просто страхотни !скоро ще ви покажа готовия игленик но сега видях че някой цветове са ми свършили а точно те ми трябват за игленика а иначе доста напредвам с гоблена скоро ще кача снимки Peace

# 324
Ето и снимка по-отблизо:

може ли схемите ?между другото страхотна идея pavlina6328.
вие сте просто страхотни !скоро ще ви покажа готовия игленик но сега видях че някой цветове са ми свършили а точно те ми трябват за игленика а иначе доста напредвам с гоблена скоро ще кача снимки Peace

Ето схемата https://picasaweb.google.com/115599867110350211295/XmZxyJ#5783128723123930242

# 325
Искам и аз да се похваля с нещо завършено преди малко

Схемата за тези магнолии ми я направи пепен, за което много й благодаря. Ето пепен вече ги уших- не са трудни, но аз почти нямам време за шиене и затова се забавих толкова. Уших левите, но нещо не ми допаднаха цветовете и смених някои от тях за десните, но в крайна сметка левите по- ми харесват, а мъжа ми харесва повече десните.Сега се чудя как да ги оформя- мисля да подгъна лентата отдолу и отгоре и да сложа дървени пръчки , а в горния край и шнур, на който да ги окача. Приемам и други идеи.

Благодаря и на Беллора, че ме научи как да качвам снимки от радикал- успях и това да направя.

# 326
pavlina6328  много е хубаво. Hug

Люска и двете са хубави.  bouquetКолко е широка лентата ,на която си ги шила?

# 327
много са хубави Люска , и на мен ми допада повече дясното , по- добре се откроява контура  Peace
Отдолу може нещо като с ресни да го оформиш, не се сещам къде съм видяла , може би някое ръстомерче съм гледала  Thinking

# 328
  • Плевен
Искам и аз да се похваля с нещо завършено преди малко

Схемата за тези магнолии ми я направи пепен, за което много й благодаря. Ето пепен вече ги уших- не са трудни, но аз почти нямам време за шиене и затова се забавих толкова. Уших левите, но нещо не ми допаднаха цветовете и смених някои от тях за десните, но в крайна сметка левите по- ми харесват, а мъжа ми харесва повече десните.Сега се чудя как да ги оформя- мисля да подгъна лентата отдолу и отгоре и да сложа дървени пръчки , а в горния край и шнур, на който да ги окача. Приемам и други идеи.

Благодаря и на Беллора, че ме научи как да качвам снимки от радикал- успях и това да направя.

bouquetНа мене и двете ми харесват PeaceБлагодаря ти че ми се довери за схемата  и ги избродира . Hug Нали съм начинаеща в попрището на пренабори и то по картинка  Blush

По принцип модела е за книгоразделител

http://www.123stitch.com/Cross_Stitch_Bookmarks.html

ти искаш да го оформиш като банер и както обясняваш решението си мисля че ще стане добре.Пръчката отдолу ще му предаде тежест , а ако имаш подлепващо да му сложиш на гърба , ще се опъне още по добре.

# 329
Лентата е 8 см широка.

Общи условия

Активация на акаунт