Хитринки за всякакъв случай - 7

• 113 348
  • 908
  •   1
Отговори
# 330
Оцетът се изпарява и отмирисва, без значение къде го слагаш.  Peace
Да, изветрява оцетът Peace

# 331
Момичета,как мога да махна восък от вълнен плат  Thinking

# 332
  • София
Благодаря ви за съветите! Кожата май е естествена, в DM ми казаха, че продават някакви кърпички за почистване на кожа, но нямаха в момента. Ако ги открия ще споделя.

# 333
Първо махаш това което можеш с нож /или с маникюр  Wink/, а после гладиш петното през салфетка /2-3 пласта/ или друга хартия няколко пъти, на различни места, докато не изчезне напълно. Петното просто остава на хартията.

# 334
  • Стара Загора
Благодаря ви за съветите! Кожата май е естествена, в DM ми казаха, че продават някакви кърпички за почистване на кожа, но нямаха в момента. Ако ги открия ще споделя.
В метро също има такива мокри кърпички.

# 335
Аз лично съм прала и изкуствена, и естествена кожа в пералнята, на ниски градуси естествено- абсолютно нищо не се е случвало изненадващо. И ботуши, и маратонки, и чанти- излизат чисти и миришат приятно, няма скъсвания, наранявания и т.н.Grinning

# 336
  • Пловдив
Аз лично съм прала и изкуствена, и естествена кожа в пералнята, на ниски градуси естествено- абсолютно нищо не се е случвало изненадващо. И ботуши, и маратонки, и чанти- излизат чисти и миришат приятно, няма скъсвания, наранявания и т.н.Grinning

И аз така. Всичко минава през пералнята.

# 337
Сега видях питането. Виждала съм препарат за премахване на дъвка- специално за това, пише на опаковката. Провери дали няма да стане с него, а може да има и специализирани и за други вреди.
Първосигнално и аз бих опитала замразяването и изстъргването на восъка след това, или гладене с хартия върху петното.

# 338
Първо махаш това което можеш с нож /или с маникюр  Wink/, а после гладиш петното през салфетка /2-3 пласта/ или друга хартия няколко пъти, на различни места, докато не изчезне напълно. Петното просто остава на хартията.

Много,много благодаря   bouquet
Пробвах го и восъкът наистина остана на салфетката, изобщо не личи къде е било  Grinning

# 339

Много,много благодаря   bouquet
Пробвах го и восъкът наистина остана на салфетката, изобщо не личи къде е било  Grinning
Simple Smile Радвам се, че помогнах!
Пробвано е много пъти, особено в дните след Великден!

# 340
И аз да споделя две хитринки, бели матови плочки на пода мия с прах за пране /за силно замърсено бяло/ и изплаквам с чиста вода. Резултата е по-добър от всички препрати за плочки които съм ползвала. Килими тип "персийски" почиствам с добре изцеден моп /от тези с гъбата/  и разтвор на омекотител за пране. И да благодаря на момичето което беше споделило по-напред в темата че бърше праха с кърпа с омекотител, много ми хареса резултата Peace

# 341
  • ГОре на черешата...
И да благодаря на момичето което беше споделило по-напред в темата че бърше праха с кърпа с омекотител, много ми хареса резултата Peace

Директно ли се слага омекотител на кърпата, или разреден с вода? Че това ми е голям проблем - спалнята ми е със стъклени плотове и ден след като съм чистила пак са събрали прах Confused...ползвам спрей-антистатик, но няма голяма полза...

# 342
И да благодаря на момичето което беше споделило по-напред в темата че бърше праха с кърпа с омекотител, много ми хареса резултата Peace
Директно ли се слага омекотител на кърпата, или разреден с вода? Че това ми е голям проблем - спалнята ми е със стъклени плотове и ден след като съм чистила пак са събрали прах Confused...ползвам спрей-антистатик, но няма голяма полза...
Остават ли бели петна после?

# 343
  • Ланкър, планините Овнерог
Аз бях писала, че така бърша прах от доста време. Не знам дали Polaana има предвид моето писание, но аз лично го разреждам в кофичка с вода.

Тази ми хрумка е благодарение на втората бременност, когато не понасях много миризми, особено тези на всякаквите му там препарати и спрейове.

Остават ли бели петна после?

Не съм забелязала да остават.

# 344
  • ГОре на черешата...
От спрея ли да остават? Не

Гита - омекотител за пране какъвто ползваш, нали? Колко разреден горе-долу?

Общи условия

Активация на акаунт