Хитринки за всякакъв случай - 7

• 113 203
  • 908
  •   1
Отговори
# 630
Затопли го леко и пробвай така да го изчистиш. Аз го чистя с кухненска ролка.

# 631
  • София-в сърцата на моите деца
Един въпрос и от мен - как да изчистя тостер преса отвътре. Знам, че се чисти след всяко ползване, но моята съм я изпуснала (пък и домочадието си е правило сандвичи в мое отсъствие  Crossing Arms) и сега има налепи от загорели корички кашкавал.
Идеи?  Thinking
Има едни мокри кърпи в Лидл за почистване на всякакви повърхности, та с тях чистя пресата след ползване! Peace

# 632
Аз използвам гъбичка за тефлон.

# 633
  • Ланкър, планините Овнерог
С четка?

# 634
Привет момичета Hug
Дайте идея как да премахна наслоена в стените на стаята миризма на цигари? Стените са пребоядисани, стаята постоянно е отворена да се проветрява, но миризмата е много упорита.
За няколко дни имаше включен ароматизатор за контакт, после палих ароматни пръчки, но ефекта е мимолетен.
 newsm78

# 635
Привет момичета Hug
Дайте идея как да премахна наслоена в стените на стаята миризма на цигари? Стените са пребоядисани, стаята постоянно е отворена да се проветрява, но миризмата е много упорита.
За няколко дни имаше включен ароматизатор за контакт, после палих ароматни пръчки, но ефекта е мимолетен.
 newsm78

А тавана пребоядисан ли е?
Климатик има ли в стаята? Пуска ли се?

# 636
  • в тристайна гарсониера :)
Здравейте   bouquet
Идея как да изчистя ютия с тефлоново покритие? Изумена съм, уж не залепва, а и идея си нямам какво се е лепнало (нещо черно е).

# 637

А тавана пребоядисан ли е?
Климатик има ли в стаята? Пуска ли се?

Пребоядисан е, има само един гипсов орнамент, който май не е. Няма климатик.

# 638
Здравейте   bouquet
Идея как да изчистя ютия с тефлоново покритие? Изумена съм, уж не залепва, а и идея си нямам какво се е лепнало (нещо черно е).

Равни части вода и оцет върху мека (памучна) кърпа. Внимателно се обтрива нагара и се почиства.

# 639
Starlight, може да опиташ с влажна кърпа, напоена в разтвор на оцет и вода, да измиеш стените, също така сложи да се изпрарява за час два в стаята кипната чаша вода, в която си сложила 3 с.л. оцет. предполагам, миризмата ще изчезне.

съгласна съм като maya, че с оцет и вода може да се опита да се почисти и тефлоновото покритие на ютията на bambulka.

# 640
  • Пловдив
Момичета,
Дайте идея как да премахна миризмата от банята? Мисля, че от сифоните мирише.

# 641
Цитат
Момичета,
Дайте идея как да премахна миризмата от банята? Мисля, че от сифоните мирише.
На какво мирише? При мен по едно време имаше един дъх на "влажно" непрекъснато и тогава ми казаха да сипвам отвреме на време белина в каналите, но аз точно по това време не понасях миризмата на никакви препарати и реших да опитам само с  вряла вода. След 2, 3 "поливания" миризмата изчезна, но водата наистина трябва да е вряла, не просто гореща. Предполагам бяха се развъдили някакви бактерии в сифоните и умряха.

# 642
Ние имаме някакъв проблем - или много лош късмет - с новия керамичен плот на печката. Три пъти пада я чаша, я чиния отгоре, и трите пъти се отчупва парченце от плота, а не от падналата чаша/чиния.
Преди три месеца си купихме фурна + керамичен плот, бяха намалени, защото бяха мостра в мебелния магазин - без да са ползвани, само монтирани. Не знам това ли е причината, но в момента плотът е в окайващо състояние, последното падане (кафена чашка) му разгони майката и има една цепнатина от край до край по средата  Shocked (за късмет не минава през котлон, да чукам на дърво).

То е ясно, че си е отишъл (гаранция няма, нали затова сме го купували с намаление...), но някой знае ли някакъв чалъм да го закрепим поне на това положение?! Или да ме насочите към някой подфорум, нещо ми е трудно да се ориентирам с търсачката на бг-мама.
Благодаря!!

# 643
  • Варна
Ако не съм го научила от вас (защото не помня откъде го имам) - заповядайте  Laughing 50 начина да улесниш живота си

# 644
  • СВИЩОВ
Момичета отдавна ви чета и използвам някои от хитринките.
Сега попаднах на тази  статия(извинете ако някой я е пускал ) -
необичайните ползи от кока - кола
http://www.az-jenata.bg/a/4-za-doma/17733-neobichainite-polzi-ot-koka-kolata/

Общи условия

Активация на акаунт