Хитринки за всякакъв случай - 7

• 112 638
  • 908
  •   1
Отговори
# 30
Момичета, майка ми е направила някаква глупост, опитала се да заличи драскотина по инокс с груба пила за нокти и сега е станало грозно, разбира се. Някоя да знае как се полира инокс?

# 31
utopia, чувала съм хубави отзиви за Mr Muscolo, които е специално за инокс, но не знам дали би могло да заличи драскотината.  А също така и спреят за инокс на САНО.

# 32
  • Варна
Ние имаме от онези популярни дивани с две странични възглавнички за ръцете (ти хот дог) и с две огромни. Страничните ги пера в пералнята без проблем, но големите не знам дали мога да ги пусна, а разликата между изпраните и другите е видима.

Виж къде е затворена възглавницата, леко разший. Ако пълнежа е в торбичка е най добрия вариант.
Разшири отвора и изкарай пълнежа, изпери дамаската и напъхай пълнежа, заший на ръка. Ако пълнежа е направо сложен във възглавницата, изсипи го в торба или леген, изпери дамаската и после всичко по обратния ред. Ако е цял дунапрен ще е трудно напъхването, но пак става.
Ако можеш да шиеш сложи на въпросните възглавници ципове отдолу и следващия път ще ти е по-лесно прането.  
Наскоро си поръчах два дивана/ за хола и стаята на дъщеря ми/ всички възглавници да са с ципове.

Ако в този вид ги пъхнеш в пералнята ще се накиснат с вода и ще станат тежки и може да ти повредят пералнята или трудно да изсъхнат.

Последна редакция: пт, 07 сеп 2012, 17:39 от Синьо лято

# 33
  • Варна
Направо си уший/купи калъфки за тях. Peace

# 34
  • Варна
Направо си уший/купи калъфки за тях. Peace

И това е вариант. Можеш даже изцяло да го претапицираш. Вчера с това се занимавах, но със 6 кухненски стола.

# 35
  • в града на атомното слънце :)
  bouquet

# 36
  • Пловдив
Здравейте, кажете как да почистя  дограмата от латекс. Тя е от ПВЦ и е грапава, в процепите остава.
Също по стъклата има вар и ме страх да не ги надраскам. Давайте идеи  Praynig

# 37
Стъклата не можеш да надраскаш, убедена съм, защото скоро чистих остатъци от тиксо от стъкло с метално телче, така че давай смело с абразивен препарат по стъклата без да се притесняваш.

# 38
  • в града на атомното слънце :)
Здравейте, кажете как да почистя  дограмата от латекс. Тя е от ПВЦ и е грапава, в процепите остава.
Също по стъклата има вар и ме страх да не ги надраскам. Давайте идеи  Praynig
С много триене с парцал, напоен  с оцет. А варта от стъклата махнах с шпатула.

# 39
Sunny blossom аз имам възглавнички, които са пълни с много ситни стиреопорени топчета и ги пера в пералнята и нямам проблем. Стават като нови.

# 40
Sunny blossom аз имам възглавнички, които са пълни с много ситни стиреопорени топчета и ги пера в пералнята и нямам проблем. Стават като нови.
Благодаря ти! Така се надявах точно на такъв отговор!  Grinning
А с центрофуга ли ги пускаш или искам прекалено много да си улесня живота?

# 41
  • Пловдив
Стъклата не можеш да надраскаш, убедена съм, защото скоро чистих остатъци от тиксо от стъкло с метално телче, така че давай смело с абразивен препарат по стъклата без да се притесняваш.
Аз съм надрасквала стъкла преди, за това сега питам за някоя хитринка  #Crazy

# 42
  • Варна
Благодаря ти! Така се надявах точно на такъв отговор!  Grinning

Мен би ме притеснило, че ако са големи, барбароните няма да могат да изсъхнат отвътре добре и да завъдят някакви плесени.

# 43
  • София
Благодаря ти! Така се надявах точно на такъв отговор!  Grinning
аз имам плюшени играчки със същите топчета пускаи пралнята нищо им няма самоче на по ниска температура аз ги пера на 30градуса да задължително с центруфуга иначе ще съхнат много време Wink

# 44
аз имам плюшени играчки със същите топчета пускаи пралнята нищо им няма самоче на по ниска температура аз ги пера на 30градуса да задължително с центруфуга иначе ще съхнат много време Wink

и аз така,иначе понякога остават и петна и процесът започва от начало.

Общи условия

Активация на акаунт