Хитринки за всякакъв случай - 7

• 112 688
  • 908
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Какво точно искаш да му почистиш? Лакиран ли е или не? До каква степен е замърсен? Или просто искаш да го забършеш?
Не е лакиран, доста е захабен.

Щом не е лакиран с какво покритие е ? Боя?
Определено само циклене ще го оправи. Peace

# 91
Мноого отдавна почиствахме и лъскахме паркета с Паркетин и Паркетол. С твърда четка четкахме по жилките, за да изкараме мръсното, което излизаше с вид на пяна и забърсвахме с кърпа. След това с другия препарат намазвахме паркета /отново по посока на жилките/ и щом малко позасъхне, започвахме лъскането. Падаше голямо пързаляне докато не се сдобихме с паркетолъскачка. Но и една капка вода да капнеше на паркета, ако не се забърше веднага, мястото побелява.
http://www.sianie96.com/index.php/2012-01-12-17-42-28/78-2012-01-23-18-13-03
http://www.sianie96.com/index.php/2012-01-12-17-42-28/78-2012-01-23-18-13-03
Като чета колко са вредни тези препарати, сега не бих си го причинила. Бих изциклила паркета и после лакиране или омасляване с "Осмо".

# 92

Накисни ги в оцет.... и после пак пране. Вземи цвето-улавящи кърпички... може и да дръпнат от цветовете.

И все пак... не ми се сърди... ама тези дрехи са си за изхвърляне... едно че ти цапат... ама кой знае с какво са боядисвани и може да е вредно.... ти си знаеш  Peace

Благодаря, ще пробвам  Peace

# 93
  • София
За такъв паркет, само циклене и омасляване. Става страхотно. Супер е на допир, много естествено и лесно за поддръжка.

Лак вече няма да сложа  Crossing Arms

# 94
Момичета, благодаря ви за мненията. Няма да се занимавам да цикля паркет, защото живея на квартира и няма да съм още дълго време в нея. Помислих си, че може да има някакъв препарат, който да освежи паркета, но явно ще си го оставя така. А какво е това чудо омасляване?

# 95
В едно жилище видях как се по4исти стар паркет с Пронто за паркет.
В една кофа го смесиха с малко вода и с една стирка  го  минаха няколко пъти.Освежи се доста добре.

# 96
Vali, благодаря, ще пробвам Simple Smile

# 97
  • София
За такъв паркет, само циклене и омасляване. Става страхотно. Супер е на допир, много естествено и лесно за поддръжка.

Лак вече няма да сложа  Crossing Arms

Ще споделиш ли малко повече за това омасляване? Без лак как се предпазва паркета от надраскване?

# 98
  • Варна
За махане на боя и др. от стъкла, както и от самата дограма много успешно може да използвате ножчето за почистване на стъклокерамични плотове. Само по-внимателно с ъгъла и наклона и не се надрасква. Като си спомня колко време и усилия ми костване на 2 стаи на махна от стъклата фасадна боя  #Crazy бях се отказала за третата. Взех ножчето - хоп за секунди  Heart Eyes я нямаше.
И да попитам - някой искаше да изчиства чанта, която се е боядисала. Открихме ли вълшебната рецепта?  newsm78 Вчера си извадих любимата нова мръсно бяла чанта, която има лек лак. Обаче... хубаво съм я прибрала в торба, ама защо съм сложила с нея и старата черна лачена!!! Бяха в дъното на гардероба, ама явно от жегите това лято, на бялата са изкопирани всички детайли от черната.
Не става с: веро, лакочистител без ацетон. мокри кърпички, ментолов спирт, силна ракия, Циф. Още идеи?

# 99
И аз така си прецаках една бяла чанта, но при мен са малко боядисаните места.

# 100
  • София

Ще споделиш ли малко повече за това омасляване? Без лак как се предпазва паркета от надраскване?

Ох, много ми е дълго за обяснение. Аз лично ползам ето на тази фирма http://www.phivex.com/encyclopedia/2-oils/4-oils-faq.html

В мненията на baibibi има много точни описания и начина, по който се работи с тях.

# 101
  • у нас
Здравейте!И аз тук с проблем,имам печка беко с керамичен плот. Когато използвам фурната отзад на решетките излиза парата и оцветява в кафяво.Когато отворя фурната пак излиза пара и оцветява панела с копчетата.Почиствам с меглио или циф,но не се изчиства напълно все си жълтее.Как да се оправя давайте идеи с какво да почиствам  newsm78.

# 102
За махане на боя и др. от стъкла, както и от самата дограма много успешно може да използвате ножчето за почистване на стъклокерамични плотове. Само по-внимателно с ъгъла и наклона и не се надрасква. Като си спомня колко време и усилия ми костване на 2 стаи на махна от стъклата фасадна боя  #Crazy бях се отказала за третата. Взех ножчето - хоп за секунди  Heart Eyes я нямаше.
И да попитам - някой искаше да изчиства чанта, която се е боядисала. Открихме ли вълшебната рецепта?  newsm78 Вчера си извадих любимата нова мръсно бяла чанта, която има лек лак. Обаче... хубаво съм я прибрала в торба, ама защо съм сложила с нея и старата черна лачена!!! Бяха в дъното на гардероба, ама явно от жегите това лято, на бялата са изкопирани всички детайли от черната.
Не става с: веро, лакочистител без ацетон. мокри кърпички, ментолов спирт, силна ракия, Циф. Още идеи?

Пробвай с най-обикновено тоалетно мляко! Чувала съм, че почиства идеално изкуствена кожа,  но за боядисана незнам, но пробвай, няма кво да се загуби.. Wink

# 103
Момичета как чистите сребърни пръстени?Става дума за един с камък, който изглежда сякаш захабен. Само година е носен.

Опитай със сода - може да я разтвориш във вода, да потопиш пръстена вътре за няколко часа и след това с кашичка от сода и гъба да изтъркаш пръстена. Аз така си чистя сребърните неща и светват Simple Smile) newsm10

# 104
Привет,
мога ли да попитам за съвет относно мокет - доста е захабен и най-лошото е, че преди нас в жилището е живяло куче и е оставило доста силна миризма. Прахме го с медикс, но нито цвета се подобри (цветен е, с различни шарки, сравнително тъмен цвят), нито миризмата изчезна. Искам нещо което да върне малко цвета и най-вече да махне миризмата - било препарат, било домашна хитринка с налични средства....моля помогнете  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт