Хитринки за всякакъв случай - 7

• 113 149
  • 908
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте,
май е коментирано по-назад, но не мога да го намеря Sad
Въпроса ми е, как да изчистя мухъл от плат (римска щора), без да ползвам белина.
Изпрах щората, падна половината, но все още има черни петна на места.

Ще я изпера пак, но ми се искаше първо да третирам с нещо останалите петна.
Моя позната си чисти мухъл в спалнята/в която и малко дете спи/ с аскорбинова киселина....или иначе казано витамин С-взима от най-евтиния на таблетки,счуква,разтваря с вода и пръска.Не ползва белина и хлор съдържащи препарати,заради остатъчния ефект и изпаренията.....Казва,че излиза,но аз мухъл имам в банята и без всякакви скрупули го третирам с белина или хипохлорид.

# 121
Благодаря, Люба. Аз ще пробвам да се спася от мириса на мухъл от банския, който за мой късмет е черен.

# 122
  • в тристайна гарсониера :)
Пробвай да го накиснеш във вода с оцет.

# 123
  • Там, където ме обичат
Мацки, имам сака от мека материя, които могат да се перат. След изпирането им обаче, забелязах, че хастарът на ръкава малко се подава и все го придърпвам. Идеи как да се преборя с неудобството?

# 124
  • Ямбол
има ли " магия" за петна от кафе по дреха? Спот ,Вениш ,Тест и сапун за петна НЕ спасиха дрехата,мерси.

# 125
  • в две хубави очи; - музика - лъчи
Мацки, имам сака от мека материя, които могат да се перат. След изпирането им обаче, забелязах, че хастарът на ръкава малко се подава и все го придърпвам. Идеи как да се преборя с неудобството?
обръщаш на обратно ръкава - дърпаш нагоре хастара до където смяташ че ти е удобно за носене - и два бода с игла и конец - като захващаш хастара и уцелвяш долния шеф на ръкава - за да не се вижда - и готово
надявам се да обясних правилно - или по скоро да се разбира

# 126
има ли " магия" за петна от кафе по дреха? Спот ,Вениш ,Тест и сапун за петна НЕ спасиха дрехата,мерси.
http://www.buy-at-home.in/product/44/ariel-pochistvasht-preparat … sprey-500-ml.html

ей това купих за петна последния път - на втория ден малкия си разцепи главата и имаше кръв навсякъде - вечерта цялата калъфка стана на петна - всичко излезе с него макар че прах чак след няколко дни

# 127
Имам един по-скоро забутан въпрос, или ако някой знае да ме насочи към някой подфорум (никак не се оправям с търсачката на бг-мама   Confused ) - 1. могат ли да се замаскират дупки в плочки? от предишните наематели има дупки за мебели в банята, но нашите мебели са на други места и дупките си стоят. Има ли начин някак да ги замаскирам. 2. същия въпрос за дупки в дървени мебели. в случая става дума за двуетажното легло на децата, то е от Икеа и има оставени дупки за стълбичката и от двете страни, за да си избере човек дали да я сложи отляво или отдясно. Но все пак ако може да не ги виждам тия резервните дупки, ще ми е по-приятно.

# 128
  • София
Някой има ли идея как да изчистя асвалт от дреха. С мокра кърпичка се позачисти, но черното си личи още доста. С нещо на бензинова основа?

# 129
- 1. могат ли да се замаскират дупки в плочки?  
с материала с който се запълват фугите в банята
или някакви декоративни лепки - я рибка - я октоподче

# 130
  • София
2. същия въпрос за дупки в дървени мебели. в случая става дума за двуетажното легло на децата, то е от Икеа и има оставени дупки за стълбичката и от двете страни, за да си избере човек дали да я сложи отляво или отдясно. Но все пак ако може да не ги виждам тия резервните дупки, ще ми е по-приятно.
Икейските мебели си вървят с тапи за тези дупки, потърси из пликчето с болтчета, винтчета и т.н.
Ако няма - питай в магазина да ти дадат, може в твоя комплект да са липсвали.

# 131
  • в сърцата на децата <3
Момичета, записвам се да ви следя   bouquet
И за да не е празен записа да споделя едно чудо на химическата индустрия, което открих скоро - препарат за загорели мазнини на А1 - е те такова чудо няма! Чисти ВСИЧКО! Само винаги трябва да се пипа с ръкавици! Безумно евтин е, и ми почисти балатума на терасата, който мислех, че вече е за изхвърляне. Някой беше питал на първа - втора страница за препарат с който да почисти "лепкава" мазнина - този става!

# 132
Здравейте,
май е коментирано по-назад, но не мога да го намеря Sad
Въпроса ми е, как да изчистя мухъл от плат (римска щора), без да ползвам белина.
Изпрах щората, падна половината, но все още има черни петна на места.

Ще я изпера пак, но ми се искаше първо да третирам с нещо останалите петна.
Моя позната си чисти мухъл в спалнята/в която и малко дете спи/ с аскорбинова киселина....или иначе казано витамин С-взима от най-евтиния на таблетки,счуква,разтваря с вода и пръска.Не ползва белина и хлор съдържащи препарати,заради остатъчния ефект и изпаренията.....Казва,че излиза,но аз мухъл имам в банята и без всякакви скрупули го третирам с белина или хипохлорид.

Чувала съм,но не съм го правила,затова не мога да гарантирам.Кислородна вода.Третира се петното за минутки и се изпира.Ако материята е бяла,мисля.

# 133
  • София
Момичета, записвам се да ви следя   bouquet
И за да не е празен записа да споделя едно чудо на химическата индустрия, което открих скоро - препарат за загорели мазнини на А1 - е те такова чудо няма! Чисти ВСИЧКО! Само винаги трябва да се пипа с ръкавици! Безумно евтин е, и ми почисти балатума на терасата, който мислех, че вече е за изхвърляне. Някой беше питал на първа - втора страница за препарат с който да почисти "лепкава" мазнина - този става!
Предполагам, че става дума за този:

Ще го пробвам и, ако наистина е толкова добър, ще пробвам и другите препарати на фирмата.

# 134
Аз съм доволна от А1 за котлен камък Simple Smile Peace

Общи условия

Активация на акаунт