Хитринки за всякакъв случай - 7

• 113 346
  • 908
  •   1
Отговори
# 255
 snow_angel  УАУ страхотен ефект, браво, задължително ще ползвам този препарат следващият път.
Преди време бях питала за почистване на петно от бебешко олио на диван и ме бяхте посъветвали с талк.
Нямах талк подръка и позвах бебешка пудра, която по състав е парфюмиран талк. Сложих го върху петното, оставих го да престои около 24 часа. Изсмуках го със прахосмукачка, забърсах с гъба остатъците  и нямаше и помен от петното. Благорадя ви много за съвета! Толкова лесно и без дълги и сложни процедури!  Почти се бях отказала  Hug

# 256
И мен ме нави  Simple Smile
Фритюрника откога ме чака...

# 257
Загоряла тенджера /тиган се посипва с малко сода и водичка,колкото да се покрие.Да кипне леко на котлона за минута-две и се изчиства без усилия и без препарати. МОже и да го знаете,но за мен беше ново,просто и ефикасно.

# 258
  • Ланкър, планините Овнерог
За загорели неща съм чувала за накисване със сол и вода преди миене.

# 259
  • Popovo
Имаше питане по напред в темата за варовик в банята. Аз чистя с Перелис за баня. Върши чудесна работа, за душ кабина, за мивки, за тоалетна. Нанасям, оставям да поседи  десетина минути и след това изплаквам. Почиства всичко включително и наслагания от сапун по сапунерките.

# 260
Пак идвам да ви питам за петна. Преди време ни подариха такива постелки за маса.
 Мисля, че материала се казва филц.
Сдобихме се и с петно върху тях, което е бая засъхнало. Някой има ли опит как се маха? Пробвах с топла вода и малко препарат, но не стана. А съхне много бавно newsm78 Благодаря предварително!

# 261
  • в сърцата на децата <3
Петно от какво?
П.С. Покривка от филц?!? Сори, ама wtf? Преди години имах такова нещо като покритие на бюрото и беше ужас.

# 262
Имаше питане по напред в темата за варовик в банята. ...
Оцет,от най-евтиния  Peace

# 263
Имаше питане по напред в темата за варовик в банята. Аз чистя с Перелис за баня. Върши чудесна работа, за душ кабина, за мивки, за тоалетна. Нанасям, оставям да поседи  десетина минути и след това изплаквам. Почиства всичко включително и наслагания от сапун по сапунерките.

На мен ми е на свършване Перилиса, но варовикът си седи  newsm78. Едни и същи съставки имат всички препарати и в една и съща концентрация, няма как да вършат различна работа  Sad. По-висока концентрация има кислола, но той разказва играта на фугите, изронват се. А ми писна от гадния грапав и оранжевеещ варовик.

# 264
  • ГОре на черешата...
Страхотна тема, ще се върна да я изчета Peace.

А сега събирам идейки - много си харесвам дългото перде в спалнята и не искам нито да го режа, нито да го сменям, но е пред радиатора и спира топлината. Сега съм го тикнала отзад, но освен, че се мачка, стои ужасно грозно Outta Joint...идеи как да го вдигна нагоре красиво. Цяло е, 5 м и вариантът щипки от двете страни отпада...

# 265
Мариета,мен също ме вълнува тема за пердета в момента,питах в една друга тема, понеже отчетната за пердета е заключена. Освен да го подкъсиш друго не мога да си представя. Rolling Eyes

# 266

Нещо като горното перде, на подходяща височина.Нямам идея как да стане обаче...може би има някакви щипки за целта.

# 267

Нещо като горното перде, на подходяща височина.Нямам идея как да стане обаче...може би има някакви щипки за целта.
Може да нанижете конец и ще стане като на снимката, а през неотоплителния сезон махате конеца и имате дълго перде

За А 1 и аз се навих от снимковия материал.Благодаря

Последна редакция: нд, 11 ное 2012, 17:08 от marti 2005

# 268
  • ГОре на черешата...
Това съм го мислила, но пердето е органза и се притеснявам, че ще останат дупки от конеца после...

# 269
За пердетата подобен ефект можеш да постигнеш с магнити,които се продават в специализираните магазини.Това са 2 магнита,свързани с тел или връв.Вдигаш пердето на нужната височина,единия магнит слагаш пред,а другия зад пердето и готово.Пердето се набира в/у тела.За варовик съм най-доволна от PULIRAPID.Има го в 2 варианта-сиво и розово шише.Сивото е с амоняк и много мирише.Аз ползвам розовото-с оцет.Нанасяш в/у повърхността,то прави бяла пяна и после измиваш.Мивката ми е алпака и става като нова!Крановете-също.Вече не експериментирам с друго за тази цел.

Общи условия

Активация на акаунт