Хитринки за всякакъв случай - 7

• 113 423
  • 908
  •   1
Отговори
# 390
Има машинки за ципове, които са с контра и е могат да се свличат

# 391
Да попитам с какъв препарат мога да изчистя налеп от ютията?

Аз редовно прецаквам дрехи с ютията и съответно самата ютия,чистя я с ето това
Скрит текст:
,количество колкото 20-50 стотинки на меката част на гъбата след това търкам и попивам с влажна кърпа ,същият ефект се постига със сода на вестник и търкане,но не съм пробвала до сега (:
Благодаря ти  bouquet

# 392
С какъв препарат мога да почистя захабена тавичка от йенско стъкло, пробвах със зебра но не става.

# 393
С какъв препарат мога да почистя захабена тавичка от йенско стъкло, пробвах със зебра но не става.

Зебрата иска да се остави около 20 мин да престои и тогава чисти добре. Почиствала съм йенско с нея- става  Peace

Другото е Меглио. 

# 394
Блсагодаря  EliMery .

# 395
Йена почиствам с Циф /намазвам и оставям около 20мин/, ако се налага търкам с телче

# 396
  • в сърцата на децата <3
Вкъщи една стара и много захабена йена почистихме и стана като нова с А1-то. Но и то, както и Зебрата, трябва да престоят поне 10 минутки да подействат, после чистят перфектно.

Малко оффтопик - едно време на село като варяхме домашен сапун, течността, която оставаше след изваждането му смъкваше абсолютно всичко от всякакви повърхности. Ама вече няма такива "екстри"  Mr. Green а и има по-ефективно и безопасно чистене от содата каустик  Laughing

# 397
Докато сме още на тема ципове-на щерката и се прецака ципчето на суичера, но долната част-улейчето, в което се мушка дясната част-половината се откърши и го е загубила (то ако го бяхме намерили да пробвам да го залепя...,ама..). Някакви идеи? С едри зъби е, пластмасов.
  bouquet
     Ако съм разбрала правилно - изгубили сте "водача" на тази част от ципа, която се мушка в машинката? Ако е така, опитайте да прегънете и щипнете с клещи монета от 1 стотинка и тя ще замести липсващия водач.

# 398
  • София
     Ако съм разбрала правилно - изгубили сте "водача" на тази част от ципа, която се мушка в машинката? Ако е така, опитайте да прегънете и щипнете с клещи монета от 1 стотинка и тя ще замести липсващия водач.
Ама и аз съм го обяснила... няма що. Прецака се частта от ципа от страната, на която е машинката. Не плоското, което се мушка в машинката, а улейчето, в което влиза, за да стои ципа затворен (сега се разтваря, защото нищо не го държи отдолу)-откършила се е едната (предната) половина и се чудех дали не може да залепя нещо или какво мога да направя да спася любимия суичер  Confused Хм, сега се сещам-дали не мога да мушна втора машинка, която да е наобратно?

ПП. Ципът е пластмасов

# 399
Здравейте, купих си такъв тип обувки - цък, докато се разхождах с тях в магазина и удома нямах проблем, но в момента, в който стъпих на улицата започнаха да ми се вадят краката от тях. Спрях се зад една колона, събух дамските чорапи и продължих - е, пак ми се вадеха. Най-странното е, че са моя номер. Винаги съм носела 40 и те са си точно 40. Даже като ги купих имах опасения няма ли да ми правят рани.
Моля ви дайте ми съвет какво да правя с тях. Искам да си ги нося. Tired Tired Tired

# 400
  • Пловдив
 medissa , пробвай да сложиш стелка да уплътни   Thinking.

Аз поне така правя , но с равни обувки , не знам дали ще стане с твоите , но не пречи да опиташ  Peace

П.С. може да ги замениш в магазина за по малък номер .

# 401
Страх ме е, че 39 ще са ми малки, а и аз направих 20-30 крачки с тях докато реша, че няма да стане и се върнах да се преобуя. Има и друг проблем - нямам касова бележка.

Вариант ли е отпред да напъхам малко памук?

# 402
Силиконови подложки за обувки няма ли да свършат работа?

# 403
Памукът се степва и става на твърдо топче. Опитай със стари найлонови чорапи - запълвай на порции до необходимост. Стелка също е вариант, но зависи много от обувката - при мен всички зимни са така.

# 404
medissa  аз съм се отчаяла с такъв тип обувки. Нямам проблеми с токове, но тип пантофка , никога не ми пасват точно. Последните, които пробвах да приспособя първо ми бяха малки и със спрей за разтягане ги по- разширих и почнаха да ми падат. Пробвах с памук, става за кратко, не съм пробвала с чорапи вътре, а с няколко чорапа върху моя крак, но пак беше временно.
Трябва нещо отстрани да "захваща" обаче и аз досега не съм намерила решение.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт