Хитринки за всякакъв случай - 7

• 113 251
  • 908
  •   1
Отговори
# 600
Момичета, дайте идея как да измия ваза отвътре? Твърде тясна е, за да бръкна с гъбата... Трябва нещо по-агресивно да се сложи вътре, за да се махнат кафявите петна, останали от натопени цветя... Thinking

# 601
Аз в такива случаи сипвам белина и пълня вазата с топла/гореща вода, оставям така за през нощта и на сутринта измивам.

# 602
Защо не опиташ с четка за шишета?Твърда,тънка и дълга,би свършила добра работа.

# 603
Защо не опиташ с четка за шишета?Твърда,тънка и дълга,би свършила добра работа.

И аз така чистя вазите.

# 604
  • Плевен
Опитай да накъсаш вестник на малки парченца (желателно по-цветен и с плътен печат), налей вода, разклати и го остави за известно време, после само изсипваш и изплакваш.

# 605
Навремето баба слагаше пясък в подобни случаи,но в града няма от къде да се вземе...Аз слагам във водата малко ориз и разклащам. Peace

# 606
Утайка от кафе (това което остава във филтъра)чисти перфектно мазни шишета и зеленясали вази  Sunglasses

# 607
Утайка от кафе (това което остава във филтъра)чисти перфектно мазни шишета и зеленясали вази  Sunglasses

Ууу, това ми хареса! Пясък наистина няма откъде да взема, белина не съм убедена дали имам, но утайка от кафе "произвеждам" всяка сутрин в доволно количество, което ще ми стигне за една ваза със сигурност.  Peace

Благодаря на всички за идеите! Утре ще кажа какво се е получило!  bouquet

# 608
Като казахте утайка от кафе и се сетих, че и за един бърз масаж преди или след баня става Simple Smile

# 609
Като казахте утайка от кафе и се сетих, че и за един бърз масаж преди или след баня става Simple Smile

Аз по време на баня го правя! Peace
Утайката от кафе не се справи с предизвикателството, но четката за шишета успя. Определено утайката ще служи повече за масаж и по-малко за чистене! Laughing

# 610
  • Пловдив
 doh

# 611
# 612
  • Пловдив
Не мога да си представя, че някой не може да се сети как да си измие вазата. Peace Peace Peace

# 613
Не мога да си представя, че някой не може да се сети как да си измие вазата. Peace Peace Peace

Много по-абсурдни въпроси съм срещала тук, но не реагирам така...  Peace

# 614
и аз с един подобен въпрос за чистене - не съм приложила нищо все още, но за пръв път трябва да чистя такова -
някой да има идея какво би било най-подходящо да изчистя петно от фулмастер, който не е перманентен, върху дамаска от памучен плат, но по-твърд, като зебло? естествена нишка, имам предвид.
предполагам, че петното (1 на 2 см) е достигнало и ватата отдолу, тънка вата има, което още повече може би ще затрудни чистенето, т.к. ще трябва да се изчисти и отдолу, ако е попило.
няма как да претапицирам или да сваля дамаската.
идея?

Общи условия

Активация на акаунт