Хитринки за всякакъв случай - 7

• 113 149
  • 908
  •   1
Отговори
# 735
  • Варна
Чували ли сте за някаква бактерия или плесен, която прави батериите и друга арматура в банята на ситни черни точици, а по-късно сякаш им е смъкнато лъскавото покритие. Моя приятелка, с много скъпи италиански батерии, душове и тн. си има това чудо в банята. Тя ми говореше, но аз не вярвах, мислех че е някаква плесен и със Саво ще се махне. Вчера и огледах банята и се втрещих. А мухъл/плесен по полочки, ъгли не видях.
Ех, ако знаете и рецепта  Peace
Ако са мити с някои от по-агресивните препарати - понякога го смъкват туй покритие и става точно такова както описваш... Май на това ми прилича...
МММне. И аз това бих помислила, но не. Има даже по бравата и която освен дръжка има и много красив пръстен около ключалката. Там никога не е мила. А и тя е много внимателна с препаратите.

# 736
Stenly,
Това ми се е случвало веднъж, преди няколко години...
Бях почнала да мия банята и напръсках с препарат за баня. След като пуснах топла вода не изплакнах веднага батерията, в резултат на което тя стана точно на такива петна, каквито ти описваш.

# 737
Чували ли сте за някаква бактерия или плесен, която прави батериите и друга арматура в банята на ситни черни точици, а по-късно сякаш им е смъкнато лъскавото покритие. Моя приятелка, с много скъпи италиански батерии, душове и тн. си има това чудо в банята. Тя ми говореше, но аз не вярвах, мислех че е някаква плесен и със Саво ще се махне. Вчера и огледах банята и се втрещих. А мухъл/плесен по полочки, ъгли не видях.
Ех, ако знаете и рецепта  Peace

На мен ми се е случвало с една брава за врата. Пак беше доста пари. Никога не я бях мила с препарати. Спасение не открих. Заключих, че са ми пробутали някой китайски добре изглеждащ боклук.

# 738
  • Ланкър, планините Овнерог
С Кислола свалих лъскавото покритие на сифона на мивката в банята и сега стои точно на петна. Добре, че само тя даде фира, а не съсипах всичко наоколо.

# 739
Някой да има идея как се почиства сапун от сапунерка...доста наслоен? newsm78

# 740

С четка с твърд косъм, гъбичка... Остави го първо да се разкисне в съд с вода и би трябвало да стане лесно.

# 741
Тя сапунерката е в стената и накисването е трудно, а ме е страх да не я откъртя ако я понатисна по-силно...идея за нещо, което разяжда сапуна?

# 742
Тя сапунерката е в стената и накисването е трудно, а ме е страх да не я откъртя ако я понатисна по-силно...идея за нещо, което разяжда сапуна?

Хмм, от какъв материал е сапуниерката? Можеш ли да налееш малко вода вътре? Иначе всички препарати за канали разяждат сапунени наслоявания, но са много агресивни и не се знае дали няма да повредиш материала, от който е направена...

# 743
да да...тя е хромирана, но от наслояването на сапуна вече е доста амортизирана...от предишните ми опити за почистване съм я поразклатила и сега ме е страх да не я откъртя съвсем...затова мислех ако има вариант да я полея с нещо и да се изчисти?...

# 744
 Hug  bouquet  Windy

# 745
Аз нещо не мога да си представя как така е в стената... Не е ли просто захваната за стената? Ако е завинтена, пробвай да я свалиш, все пак, и да я топнеш в съдинка с вода. Като омекне сапунът, много лесно ще го махнеш с гъбичка. И няма да пострада хромът...

# 746

Почиства сапун,варовик и ръжда. Цената му е около 3лв -супер препарат (български)

# 747

Ако имаш подвижен душ - пускаш на най-гореща вода и поливаш сапунерката. Измива се идеално след няколко мин. поливане.

Последна редакция: нд, 07 апр 2013, 22:10 от hailie

# 748
По-рано днес, като преглеждах темата, Мариана Колева беше пуснала снимка на въпросния препарат. Изчезнала е, незнайно защо... Ако не се лъжа, това е препаратът. Peace

# 749
Hehe, появи се  Laughing . редактирам си горния пост.

Общи условия

Активация на акаунт