"Вкъщи смело вече крачи Декемврийското юначе"

• 30 348
  • 728
  •   1
Отговори
# 165
Да не те разочаровам, ама доколкото ми е известно, може и няколко месеца да откара в този вид...

# 166
И аз така съм чувала  Wink От една страна ми се иска вече да има зъбче, ама честно казано не бързам. Когато тогава  Peace

# 167
  • Beyond the Frontiers
Пазарувам доста онлайн и се оказах с 2 еднакви чифта Кларкс за прохождаща дама - http://www.javari.de/dp/B005PWZEOK номер 19, ако някой го интересуват да свирка - цената е по-ниска от тази на линка.

# 168
  • София
Виждам, че за няколкото дни, в които не съм влизала, има доста нови мнения. Вземам си бележка и ще гледам да съм по-редовна. Имаме големи емоции със закъснелите ремонти в градината на батко, а момата пълзи много активно и едвам остава време да си измия зъбите, дето се вика  Mr. Green

Добре дошли на новите майки   bouquet

Повдигнали сте някои въпроси, свързани с кърменето и храненето на бебето и ми е интересно дали още са актуални и искате ли да ги обсъдим. Често в подобни ситуации е полезно човек просто за звънне на националния Ла Лече Лига телефон, който се вдига от Ла Лече Лига лидери - доброволци. Телефонът е 0888 555 385. Навреме получените помощ и подкрепа понякога се оказват чудесна инвестиция в бъдещето  Peace

# 169
  • София
Здравейте, момичета Simple Smile
Честит имен ден на патерица на малките и големи именници! Да сте живи и здрави и мнооого щастливи Peace

Т.А.Л.  welcome

Галактик, Софи е голяма сладурана  Grinning

Аз да се отчета от вчерашната консултация: Преси е 8350 г / + 900 г за 40 дни/ и 72,5 см /+ 4см/. Биха му третия прием на Пентаксим, че доста се забавихме с нея, държа се мъжки - ревна за секунда и млъкна Laughing Нашата лекарка ни каза, че ако няма проблеми, можем да пропуснем следващия месец и да отидем чак ноември Simple Smile
Гледам, че сте си говорили за кърменето и отбиването: Аз го кърмя три пъти на ден /и веднъж нощем, ако се наложи Mr. Green/, другите хранения съм ги заменила изцяло Wink Не съм се замисляла кога ще приключим с кърменето, но засега смятам да продължа, пък времето и обстоятелствата ще си покажат Peace
А относно зъбките: При нас са 5 броя и шестия е на път, но за съжаление аз винаги разбирам кога наближава да се покаже нов зъб, защото при нас винаги е придружено с безсънни нощи и неистов рев #Cussing out

# 170
  • София
Пазарувам доста онлайн и се оказах с 2 еднакви чифта Кларкс за прохождаща дама - http://www.javari.de/dp/B005PWZEOK номер 19, ако някой го интересуват да свирка - цената е по-ниска от тази на линка.
Е,точно вчера се снабдих с обувчици за девойката.На Барт са.Чудя се дали и за вкъщи да не взема едни за прохождане от тези с ципчето по средата,че много се пързаля като е по чорапки на паркета.Днес от Карфур купих едни комплектчета от 2бр клин и 2бр блузки на доста добра цена.Всеки от артикулите излиза по 4,50лв.За момчета обаче не видях дали има нещо на промоция.

# 171
  • Beyond the Frontiers
Е,точно вчера се снабдих с обувчици за девойката.На Барт са.Чудя се дали и за вкъщи да не взема едни за прохождане от тези с ципчето по средата,че много се пързаля като е по чорапки на паркета.Днес от Карфур купих едни комплектчета от 2бр клин и 2бр блузки на доста добра цена.Всеки от артикулите излиза по 4,50лв.За момчета обаче не видях дали има нещо на промоция.

Аз днес точно такива с цип взех за вкъщи, че се пързаля по ламината, а с другите не е удобно да пълзи. На Капчица - 16 лв като цяло са доста грозни тези модели, ама....явно са удобни.

Малката е голям бяс - днес се научи да отваря кухненските шкафове и чекмеджета, вчера я хванах да върти копчетата на готварската печка... #Crazy въобще стават много опасни вече. Пълзи, изправя се и обикаля къщата, като се подпира по мебелите и стените и е като прахосмукачка - каквото набара и бам в устата Twisted Evil

# 172
  • София
И нашата става все по-добра в пълзенето и изследването на къщата Laughing.Изправя се по нещо,гледа за какво да се хване и като няма си сяда на дупето.Баткото се заседяваше повечко да си играе.Таз немирница не я стърпява на едно място 4470.

# 173
Охааа вчера съм изпуснала доста ! Нищо ще наваксам !
Гледам , че сте казали две думи за алергията към млякото ... Прави сте , че не е свързано непременно с отбиване на детето в ранна възраст , по-скоро си мисля , че е от смяната на млека .. Ние почнахме на Фризовом , после минахме на Фризолак обаче се запече , пробвах Аптамил, но не го усвояваше добре и мисля пак на фризовом минахме но може и да е имало още едно мляко .. не помня вече ! Та по-скоро клоня , че алергията се получи тогава .. Simple Smile
Между другото благодаря на всички за посрещането ! Много сте мили !!  Hug
Да ви кажа за малкия - вчера го заведох при педито да го погледне и сега сме на хомеопатични хапчета понеже наистина е почвал да се разболява явно . А през нощта видях такъв ужас , че направо не знам ... едвам го приспах от 9:30 до 11 вечрта съм го приспивала и накрая най-после отнесе . И в 12 тъкмо си лягах и като писна това дете , като ревна и няма успокоение .. вода давах - не иска .. играчки давах и тях не иска носих го пях му няма и няма биба не иска крем за зъбки не иска баща му го носи и той само пищи истерично .. спи му се вижда се и като затвори очите и почва пак да пищи ... мих му очите и вече се чувствах супер безпомощна .. бях на крачка да хуквам в спешното . Сетих се че може да му е запушен носа и вендага пръснах стеримар той като взе да се дави и изплю такива огромни храчки и сополи че няма на къде .. , но продължаваше да плаче и ние се облякохме и тръгнахме към спешното .. По пътя малкия се успокои и заспа , та се прибрахме - явно е било от носа .. та с хиляда перипетии в 1 си легнахме . После към 4 може би същия номер само че този път мама знаеше вече , промих му носа но само със стеримар не ми даде изобщо да му изчистя носа с аспиратора за нос  та само отгре отгоре с клечки . И на всичкото отгоре сутринта станахме в 7 и половина .... направо искам да се гръмна ! И това при условие , че предната вечер се будеше през половин час и се носехме да се успокои, а по предната не съм спала от болки в корема цяла нощ буквално . Направо не издържам !  smile3511 smile3514 newsm61 tantrum smile3555

Хайде мацки , взимайте кафето и елате да се поразведрим за малко тук , че направоми пуши главата ! Моя син сега се кротна и гледа бейби тв ... Simple Smile

# 174
Мойто още не се изправя, не пълзи и май по-добре, че имаме стъпала между етажите и даже като е в проходиката затварям вратата да не политне. Че тя цялата къща е със стъпала и как ще гопазя ... не ми се мисли.
Т. А. Л., дано се оправи бързо детето  Praynig че така и на вас не ви е лесно и на него.

# 175
Леана , дано ! И ние на това се молим и направо вече ми се умира .. но няма как ! трябва да се стискат зъби !
Относно ходенето и лазенето , ние категорично отказваме да лазим ! Затова пък вървим като патета наляво надясно - разбира се държа го за ръцете де .... Но така като го гледам ще проходи доста рано за мой ужас ..така се надявах да ми остави още няколко месеца живот , че като знам какъв ужас е като проходят не ми се мисли . Но уви , моя младеж явно иска да проходи ...
А между другото да ви питам - вие ходите ли на гърне ? Понеже аз му взех едно с нагласата , че само искам да го свикна да стои на него . Той сутрин си седи в едно столче и гледа телевизия , та викам защо да не свикне да седи на гърнето , пък току виж някой път се изака там . Изобщо не мислех че ще се научи . Но още първия път като го сложих веднага се изпишка и се изака . Вдигнах го . След час като се нахранихме пак го сложих пак се изака . И така бяхме всяяяка сутрин на гърнето от 2-3 седмици ... и реших аз да го тествам и го сложих следобед по никое време и той взе че се изака пак хах . Не знам дали разбира или просто позата му е удобна , но аз много се радвам . Та му взех  седалка за тоалетната и направо там ходим от 4-5 дни Simple Smile  smile3550

# 176
Т.А.Л.,браво за гърнето! Аз още не съм пробвала, опита с каката ми показа да не избързвам. Но всяко дете е различно, може би трябва да пробвам и малката. Дано бързо оздравявате, голяма мъка е с болно детенце!  Hug
Marsa, и Лили яко се пързаля по паркета и вчера купихме обувки с ципче. Определено е по-стабилна, но и предстои да свикне да си вдига по-високо крачетата, като пристъпва, че да не ги тътри. Нашите са на Колев и Колев за 20лв, може да видиш на Капчица, за които говори Галактик дали няма да ти харесат повече.
Лети си времето.... следващият месец ще започват вече да прохождат фъстъците Simple Smile

# 177
От 4 дена нощния сън и при нас е кошмар. Като го изкъпя в 20-2-.30 ч., като захапе цицата и посмъртно не я пуска. До 22.00 ч. съм стояла и в момента, в който го дръпна се почва пищенето и крясъците. Нищо не го успокоява. До 01 ч. през нощта съм стояла да го кърмя. Не знам какво е това чудо???????????????????????????????????? Та той като бебе на 1-2 м. не е правил така  #Cussing out
Той също не пълзи, не се изправя, дори и като го държа прав не стъпва на цяло стъпало, а на пръсти. Не знам дали е тревожно, че не стъпва на цялото стъпало  newsm78 Много е кекав горкия.  Като го сложа да стъпи и му се подвиват краката. Все още не седи и с изправен гръб, а е прегърбен и много често залита настрани и се килва.  ooooh!
Понякога ми писва от това кърмене особено в такива моменти  Crossing Arms

# 178
MuJIuHka , ама хич да не му мислиш ! Племенника ми проходи чак на година и 1 месец ... всяко дете е различно . Моя дундьо стои прав стабилен на краката си още от 5 месечен . Дори ме беше страх да го оставям да стои прав , но нямах много избор . Та сега във всеки удобен случай сме прав да вървим или на проходилката или на едно камионче , но седнали - НЕЕЕ ! Ужас е ! Мен ако питаш се радвай на последните месеци спокойствие !

# 179
То това с не спането вечер май е заразно #Cussing out.И ние от 4 нощи сън не сме видели #2gunfire.През половин час се буди с рев,поне бързо заспива пак,но след 30 мин пак същото,но няма как и това ще мине.Не знам на какво се дължи това,малко сме болни и двамата,особено аз,може би от това,или пък може би зъби(все още си нямаме ни един Laughing).
Хайде лек ден на вас. Hug Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт