Прах за пране и омекотител за дрехи / тема 9

• 108 158
  • 728
  •   1
Отговори
# 150
  • софия
Днес открих едно магазинче в началото на Пиротска, в безистена. Другата седмица ще отида да разгледам внимателно и ще докладвам.

# 151
Знам го това магазинче,страхотно е!

# 152
Ние най-накрая днес сложихме два алуминиеви простира,че старите,заминаха заедно със старата дограма,колко пране се е събрало направо ... нямам идея как ще го оправя,но лека-полека започвам  Mr. Green
Ще пробвам био праха за детето,който взех,че нейните дрехи се перат отделно,дано е добър.

# 153
И кой е този био прах?
Ако е от Англия, bio означава, че перилният препарат е с ензими, а не, че е биологичен/екологичен/органичен и т.н. Non-bio означава, че е без ензими за чувствителна кожа.

# 154
И кой е този био прах?
Ако е от Англия, bio означава, че перилният препарат е с ензими, а не, че е биологичен/екологичен/органичен и т.н. Non-bio означава, че е без ензими за чувствителна кожа.
Е значи май тогава се пада биологичен  Mr. Green
Скрит текст:
-
Био гел за пране БЕБЕ L'ARBRE VERT 1.5л.

# 155
Екологичен. Peace

# 156
Hug
Благодаря за разяснението,хич ме няма още с праховете,но ще се уча от вас   bouquet

# 157
А, няма проблем. На него пише, че е екологичен и е без ензими и алергени.
Аз това за английските прахова го писах, защото много хора се бъркат в терминологията, понеже такива варианти има само в Англия.

# 158
А, няма проблем. На него пише, че е екологичен и е без ензими и алергени.
Аз това за английските прахова го писах, защото много хора се бъркат в терминологията, понеже такива варианти има само в Англия.
Ясно,а какво мислиш за турските прахове ?
Понеже на нашия "пазар" само такива са откриваеми  newsm78

# 159
Как само турски прахове са откриваеми на нашия пазар? Единствените турски официален внос са на Хаят и Сарс - Бинго и Тест. Турски прахове има и паралелен внос - Ариел, Персил, ОМО и т.н. Моето мнение, от това, което съм ползвала, е че турските са като нашите, но по-силно миришат и са по-избелващи.
По супермаркетите праховете са произведени в други бивши соцстрани: на Проктър енд Гембъл (Ариел, Тайд, Бонукс) - в Румъния и Чехия (рядко се намират чешки); на Хенкел (Персил, Рекс, Первол) - в Сърбия, Австрия (таблетите) и Полша (има спорадичен внос на полско производство) и на Юниливър (ОМО и Деро) са произведени в Румъния. Течните варианти са произведени в други страни - Ариел течен и капсули - във Франция, Персил течен и капсули - в Австрия или Унгария.
Турски продукти не се внасят официално. На тях опаковките са само на турски език и са с някакви дозировки, дето не мога да ги разгадая.

# 160
Как само турски прахове са откриваеми на нашия пазар? Единствените турски официален внос са на Хаят и Сарс - Бинго и Тест. Турски прахове има и паралелен внос - Ариел, Персил, ОМО и т.н. Моето мнение, от това, което съм ползвала, е че турските са като нашите, но по-силно миришат и са по-избелващи.
По супермаркетите праховете са произведени в други бивши соцстрани: на Проктър енд Гембъл (Ариел, Тайд, Бонукс) - в Румъния и Чехия (рядко се намират чешки); на Хенкел (Персил, Рекс, Первол) - в Сърбия, Австрия (таблетите) и Полша (има спорадичен внос на полско производство) и на Юниливър (ОМО и Деро) са произведени в Румъния. Течните варианти са произведени в други страни - Ариел течен и капсули - във Франция, Персил течен и капсули - в Австрия или Унгария.
Турски продукти не се внасят официално. На тях опаковките са само на турски език и са с някакви дозировки, дето не мога да ги разгадая.
Да,аз питам за тези на Ариел,чудя се дали да взема от тях,защото каза,че избелват повече  Crazy

П.С - Сетих се още един въпрос : как перете възглавници ? newsm78

Последна редакция: сб, 22 сеп 2012, 11:09 от малката лисичка

# 161
  • София
Здравейте Simple Smile

можете ли да ми кажете, кое е оптически избелител? или по-скоро, понеже не искам прах с такава съставка, какъв прах да си взема? как го изписват на етикета?

и още един въпрос Simple Smile
На първа страница има описание как да си изчистим пералнята:
Цитат
Пералнята мирише лошо. Дрехите имат лоша миризма веднага след пране.
Някои вътрешни части са мухлясали. Трябва да се пусне почистващ цикъл. Може да се ползва специализиран препарат за почистване на перални, а ако не можете да намерите такъв, пуснете пералнята на 95° с половин доза прах за бяло пране. Пералнята и в двата случая трябва да е празна, без пране вътре, а програмата трябва да е най-дългата възможна без предпране. Оставете пералнята да завърши програмата без да спирате центрофугите. После почистете филтъра.
Къде е този филтър? Наследих, така да се каже, около 15 годишен индезит, възможно ли е да няма филтър newsm78?

# 162
Ето тук е нашият филтър :
Скрит текст:

# 163
  • София
Ето тук е нашият филтър :
Скрит текст:
да, помислих си за тези модели, но моята няма отпред нищо - евентуално, ако има филтър, то той е отзад някъде

# 164
Ако има възможност някаква провери да не е отзад.
Ти искаш да я почистиш ли ? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт