Прах за пране и омекотител за дрехи / тема 9

• 108 244
  • 728
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте Simple Smile
можете ли да ми кажете, кое е оптически избелител? или по-скоро, понеже не искам прах с такава съставка, какъв прах да си взема? как го изписват на етикета?
Ако не искаш прах с оптичен избелител, вземи си такъв, в който няма - за цветно пране.
На етикета го изписват точно така, както ти си го изписала.

# 166
  • София
малката лисичка, да, мисля, че това никога не е правено, а и си личи - има някакви чернилки по уплътнението след пране, а и ми се струва, че не пере много добре; ако трябва да я въртя (в ниша е), просто ще се откажа;

Guess Who, благодаря ти  bouquet
точно това се чудех, ще си купувам прах за цветно

# 167
Мина фон В., нашата пералня е от този тип
Скрит текст:
Тази пластмаса най-отдолу, като лента която е, се маха цялата и там в десния край е филтъра  Peace

# 168
Мина фон В., имало някакви модели перални без филтър. Шани беше писала нещо такова преди време. Така че, ако филтърът не е там, където ти е посочила nikolovi, значи една стъпка ти отпада. Просто си я пусни на 60° с препарат за почистване на перални и толкова.

# 169
  • Бургас
Аз имам баба индезит на 16 години. Супер машинка, пу-пу!
Филтърчето се намира точно зад една пластамасова лента, най-отдолу на лицето на пералнята. Лентата се сваля (моята съм я счупила от ритане и бутане  Blush).

# 170
  • София
Радост, тъй като моята пък е баба Канди, горе-долу са близки роднини  Laughing И аз всеки ден й казвам пу-пу  Grinning

Отворих този долен капак и зад него има кръгла дупка и някаква джаджа вътре. Обаче чистоооо   Shocked
Та така и не разбрах туй ли ще е филтърът или нашите са без, както припомня Гес  newsm78 Само да не е някъде отзад, че е почти вградена под плота  Praynig

# 171
  • Бургас
Джаджата вътре се върти май. И моята е чиста винаги, но изтича малко вода.

# 172
  • София
Момичета, благодаря на всички  bouquet
след дълго коленичене и заничане около пералнята, първо сама, а после и ММ се присъедини, се оказа, че няма филтър; тя през това време си извъртя един санитарен цикъл и тоя път не излезе чернилка по уплътнението Simple Smile

Иначе на моята баба индезит бих й се радвала много, ако й беше читава центрофугата и ако имаше поне една по-кратка програма  Rolling Eyes Но колкото изкара, толкова;

# 173
Някой ползвал ли е Skip Klinex System за бяло пране? Дали е по-добър от ОМОто? А какво мислите за Weißer Riese за цветно пране?

# 174
  • Варна
И аз с въпрос за Weißer Riese - каква е цената му в магазините на Борн?
Да не се разкарвам напразно.. Blush

# 175
Някой ползвал ли е Skip Klinex System за бяло пране? Дали е по-добър от ОМОто?
Ползвали сме... и Гес, и аз, и двете сме споделяли отзиви...потърси. Peace Накратко, моето мнение е че не е по-добър от Омо, а са напълно 1:1. Ти си прецени кой ти е по-изгоден като цена. Peace

# 176
Не пере,хора,тая пералня,не пере Sad И празна я пуснах на 90 градуса с прах за бяло, и с препарат съм я пускала уж да поизчисти. Тя е чиста,а прането...не! гледам по дрешките на малката-не са прекалено нацапани,но има тук там по някое петно от супа,манджа,нещо - и никога не е изпрано Confused Пера със Сано сега(още). Белите потници са посивели чак(това нали било от котлен камък ли от кво и трябва да сложа повечко прах като за твърда вода - е слагам,че вода и без друго си е твърда,ама пак ooooh! Tired
какво да правя?

# 177
Е, естествено, че ОМО от супермаркета е по-изгоден като цена. Мнението ми за Skip Klinex System е, че е по-избелващ. Иначе и ОМО си маха успешно същите петна и също избелва добре.

Не пере,хора,тая пералня,не пере Sad И празна я пуснах на 90 градуса с прах за бяло, и с препарат съм я пускала уж да поизчисти. Тя е чиста,а прането...не! гледам по дрешките на малката-не са прекалено нацапани,но има тук там по някое петно от супа,манджа,нещо - и никога не е изпрано Confused Пера със Сано сега(още). Белите потници са посивели чак(това нали било от котлен камък ли от кво и трябва да сложа повечко прах като за твърда вода - е слагам,че вода и без друго си е твърда,ама пак ooooh! Tired
какво да правя?
Първа идея: какви програми ползваш? На кратка програма да махнеш петна ми се струва невъзможно.
Втора идея: петносани дрехи или се накисват предварително, или петната се обработват предварително със спрей за петна.
Трета идея: освен че трябва да се съобразяваш с твърдостта на водата, трябва да се съобразяваш и със степента на замърсяване на дрехите. Щом има видими петна, това са силно замърсени дрехи, а не нормално замърсени, следователно освен че увеличаваш количеството прах заради твърдата вода, трябва да го увеличиш още веднъж и заради това, че дрехите, които переш, са силно замърсени. Четвърта идея: пробвала ли си с друг прах? Я си вземи Persil Expert или ОМО, или друг някой добър и пробвай с него как ще е.

Не знам какъв точно прах Максима ползваш, но имай предвид, че само два вида съдържат избелители на кислородна основа, а вариантът „сензитив” не е от тях, да не говорим, че не съдържа и ензими. Не очаквай да пере добре?

# 178
какво да правя?

Я го разкарай тоя боклук САНО и си вземи Ariel Actilift на таблетки и веднага ще усетиш разликата.

# 179
SNUFFX откъде ги закупуваш и каква е цената ? newsm78

Аз вчера се сдобих с това :

Общи условия

Активация на акаунт