Прах за пране и омекотител за дрехи / тема 9

• 108 384
  • 728
  •   1
Отговори
# 180
спрей за петна използвам винаги, когато има замърсено пране.

sparkling eyes Сано наистина не струва. Вземи си прах за бяло паралелен внос.

# 181
Е, естествено, че ОМО от супермаркета е по-изгоден като цена. Мнението ми за Skip Klinex System е, че е по-избелващ. Иначе и ОМО си маха успешно същите петна и също избелва добре.

Не пере,хора,тая пералня,не пере Sad И празна я пуснах на 90 градуса с прах за бяло, и с препарат съм я пускала уж да поизчисти. Тя е чиста,а прането...не! гледам по дрешките на малката-не са прекалено нацапани,но има тук там по някое петно от супа,манджа,нещо - и никога не е изпрано Confused Пера със Сано сега(още). Белите потници са посивели чак(това нали било от котлен камък ли от кво и трябва да сложа повечко прах като за твърда вода - е слагам,че вода и без друго си е твърда,ама пак ooooh! Tired
какво да правя?
Първа идея: какви програми ползваш? На кратка програма да махнеш петна ми се струва невъзможно.
Втора идея: петносани дрехи или се накисват предварително, или петната се обработват предварително със спрей за петна.
Трета идея: освен че трябва да се съобразяваш с твърдостта на водата, трябва да се съобразяваш и със степента на замърсяване на дрехите. Щом има видими петна, това са силно замърсени дрехи, а не нормално замърсени, следователно освен че увеличаваш количеството прах заради твърдата вода, трябва да го увеличиш още веднъж и заради това, че дрехите, които переш, са силно замърсени. Четвърта идея: пробвала ли си с друг прах? Я си вземи Persil Expert или ОМО, или друг някой добър и пробвай с него как ще е.

Не знам какъв точно прах Максима ползваш, но имай предвид, че само два вида съдържат избелители на кислородна основа, а вариантът „сензитив” не е от тях, да не говорим, че не съдържа и ензими. Не очаквай да пере добре?

Гес,
мерси,явно ще сменя праха(сано сензитив е - за детските дрехи го ползвам,нашите пера с Омо-не съм забелязала проблем,ама аз не се капя Mr. Green ) всичко друго съм пробвала(не пера изобщо даже кратки програми ooooh! уж за по-сигурно ,че ще се изперат hahaha

# 182
Информация. В Карфур от 25.09.2012 г. до 07.10.2012 г. има намарение на почистващи и перилни препарати. От перилните:
ОМО за 20 пранета - 6.29 лв.
Персил за 40 пранета - 12.99 лв.
Тайд за 40 пранета - 12.99 лв.
Первол 1 л за 4.99 лв.
Савекс за 40 пранета - 7.99 лв.
Импресан омекотител с дезинфектант 1 л за 5.79 лв.
Капус сапун против петна за 1.59 лв.
Сноу прахче за избелване на пране 160 г за 0.85 лв.
Семана омекотител 2 л за 5.39 лв.
и отново има омекотител Бинго в големи, 4-литрови бутилки за 7.39 лв.

Последна редакция: пн, 24 сеп 2012, 12:01 от Guess Who

# 183
Гес, благодаря за инфото  Simple Smile
Аз искам да попитам за този спрей за петна. Напръсква се петното и се слага в пералнята с другото пране, така ли ? Може би пише на опаковката, но никога не съм ги заглеждала, даже от тук разбрах изобщо за тях  Embarassed И има ли значение дали е бяла или цветна дрехата , или и те имат разновидности ?

# 184
Напръскваш само петната изчакваш 10 - 15 минути, слагаш в пералнята и переш. Тези спрейове са и за бяло, и за цветно; те съдържат водороден пероксид и не развалят цвета.

# 185

Импресан омекотител с дезинфектант 1 л за 5.79 лв.
Това количество за колко пранета е?
Някой знае ли къде в София продават дезинфектанти за пране Napisan или Omino Bianco?
Благодаря предварително.

# 186
Не пише, съжалявам. Но ако дозата е 35 - 36 мл, както при нормалните омекотители, ще стигне за 27 - 28 пранета.

# 187
  • Стара Загора
2 капачки и половина е дозата, като на импресана без омекотител.

# 188
от къде мога да  си купя качествени препарати в района Дупница-Благоевград?

# 189
Намерих хубава, голяма снимка. Ето я. 1 литър е за 12 пранета.

# 190
  • София
Да ви се оплача - пробвах за пръв път избелващо прахче - на Heitmann и резултатът е катастрофален. Всички дрехи излязоха като още по-захабени. Имах едни бикини, които си бяха бели, сложих ги с идеята да станат снежнобели, сега са сиви... Sad Дали се дължи на факта, че сложих от онзи боклучив прах Тайд за бяло? Дрехите не бяха мръсни, исках да ги прибера за другото лято, затова рискувах с него, просто да се освежат. Иначе прахчето го сложих според инструкцията в отделението при праха...

# 191
Какво ви е мнението за Persil expert compact,  от Billa обаче.
Някаква промоция има - 20 пранета за 6 и малко лева,  а и ми хареса като миризма най-вече Grinning

# 192
Какво ви е мнението за Persil expert compact,  от Billa обаче.
Някаква промоция има - 20 пранета за 6 и малко лева,  а и ми хареса като миризма най-вече Grinning
И аз ей сега ги заглеждах и им се чудя  Thinking

# 193
Ох, аз станах като на всяка манджа мерудия, извинете. Дано и друг да си каже мнението.
Мнението ми за този Персил е изцяло положително, особено на тази цена - 6.49 лв. - е без пари.
Това е компактен прах и от него се слагат 120 мл ≈ 80 г, т.е. със западноевропейската концентрация е. Ако разчитате обаче на силна миризма след изсъхване, забравете - няма такава. Ако не сте го ползвали досега, купете и го пробвайте, нищо не губите. Съчетайте с някой хубав омекотител и готово.

# 194
Ох, аз станах като на всяка манджа мерудия, извинете. Дано и друг да си каже мнението.
Мнението ми за този Персил е изцяло положително, особено на тази цена - 6.49 лв. - е без пари.
Това е компактен прах и от него се слагат 120 мл ≈ 80 г, т.е. със западноевропейската концентрация е. Ако разчитате обаче на силна миризма след изсъхване, забравете - няма такава. Ако не сте го ползвали досега, купете и го пробвайте, нищо не губите. Съчетайте с някой хубав омекотител и готово.
Благодарим за мнението!   bouquet
Ариел с Ленор,който е също почти не се усеща миризмата като изсъхнат дрехите

Последна редакция: пн, 24 сеп 2012, 18:08 от малката лисичка

Общи условия

Активация на акаунт