Прах за пране и омекотител за дрехи / тема 9

• 108 392
  • 728
  •   1
Отговори
# 195
Гес, а сравнявайки Персил експерт компакт и Омо, според теб кой е по-добър? Аз в момента пера с Омо, но е на привършване и се чудя дали да рискувам с Персила, имайки предвид, че и двата са на промоция Simple Smile

# 196
  • Варна
Тук ли се коментираше как да се изпере халат за баня, който пуска мъх? И има ли решение? На детето новия халат (Найк между другото) го прави ooooh!

# 197
Гес, а сравнявайки Персил експерт компакт и Омо, според теб кой е по-добър? Аз в момента пера с Омо, но е на привършване и се чудя дали да рискувам с Персила, имайки предвид, че и двата са на промоция Simple Smile
По въпроса със сравнението, честно казано, ме затрудняваш. И двата са добри. Всичко е въпрос на лоялност към марка или предпочитан аромат. Вземи и двата, те са с дълъг срок на годност. Mr. Green
Не рискуваш с Персил, защото той си е доказан.

# 198

OМО определено е по-добрия избор според мен но ако ти е писнал пробвай нещо различно.  Персил е вечно на промоция, маркетинговата стратегия им е доста агресивна и не ми допада.  Joy

Разкошен препарат за бяло и цветно е DASH с омекотител, кърпите са меки като мече панда, аромат траен свеж след изсъхване, концентриран 50 мл. за 4-5 кг.

# 199
  • Казанлък of all places
Тук ли се коментираше как да се изпере халат за баня, който пуска мъх? И има ли решение? На детето новия халат (Найк между другото) го прави ooooh!
Позволявам си да се намеся като човек, участвал под някаква форма в процеса на тъкането в продължение на няколко години. Хавлиеният плат се тъче с бримка ( хаф) от двете страни, след което една страна се подстригва, за да се постигне т.нар. плюшен ефект. След което хавлиеният плат  се пере, апретира, разбухва и т.н...до конфекция. Разчита се ,че по време на промишленото пране подстригания хаф ще изпада, но не е така. Една висококачествена плюшена хавлия пуска до 6-тото пране.
Аз лично бих препоръчала да се перат хавлии без омекотител, но съм сигурна,че Гес ще ме обори.
За да не се сипе мъх, просто изперете няколко пъти халата/хавлията  преди употреба. Дали е Найк или някаква друга марка значение няма. Технологичниа процес е еднакъв - или би трябвало да е  еднакъв-навсякъде.
Подсказка - бельото за баня - халати, хавлии ,килимчета на Емануел Унгаро , Мисони и Зара се произвежда в България.

Последна редакция: пн, 24 сеп 2012, 23:25 от angelina.bgk

# 200
По въпроса със сравнението, честно казано, ме затрудняваш. И двата са добри. Всичко е въпрос на лоялност към марка или предпочитан аромат. Вземи и двата, те са с дълъг срок на годност. Mr. Green
Благодаря ти, ще пробвам Simple Smile

# 201
angelina.bgk, великолепно и полезно! Много ми беше интересно да прочета.
Няма да те оборя, защото все пак професионално си се занимавала с това. Чела съм на много места, че хавлии се перат без омекотител, защото им нарушава абсорбиращите свойства. Според това, което аз знам обаче със съвременните омекотители нещата не стоят така. Аз винаги слагам и не забелязвам да не попиват. Пробвала съм да пера хавлии без омекотител, но те с омекотител стават като шкурка, а пък без вече е ужас. Сега ако кажеш начин да им върна пухкавостта без сушилня или поне да предотвратя новите да стават твърди, ще те цуна. remybussi И с количеството прах си играх, и допълнително изплаквах - не и не, и не. Дъска. Е, поне след първото ползване след пране поомекват.

# 202
Извинете че така нахълтвам в темата, но искам да помоля Гес да сравни Персил и Тайд, ако е възможно. До сега перях главно с Персил и искам малко да го сменя. В промоцията, която цитира Гес са на една цена. Благодаря предварително!! Grinning

# 203
Тайд по качество стои между Ариел и Бонукс, т.е. няма някои съставки, които ги има Ариел, но пък има други съставки, които Бонукс не ги е и помирисвал. Laughing Тоест, средна работа. На мен не ми допада много-много. Прала съм с Тайд, но с него винаги имах бял филм в долната част на гуменото уплътнение на вратата на пералнята. Не се набутвай с толкова много прах. Ако държиш да вземеш Тайд, пробвай го първо с малка кутия. Промоцията е до 30-ти, има време. Персилът е по-добър, а и на тази карфурска промоция е на хубава цена. Прах премиум клас 40 пранета е на същата цена като среден клас същия брой пранета. Направи си сметката. Ако искаш да разнообразиш, пробвай ОМО, ако не си досега.

# 204
Тайд по качество стои между Ариел и Бонукс, т.е. няма някои съставки, които ги има Ариел, но пък има други съставки, които Бонукс не ги е и помирисвал. Laughing Тоест, средна работа. На мен не ми допада много-много. Прала съм с Тайд, но с него винаги имах бял филм в долната част на гуменото уплътнение на вратата на пералнята. Не се набутвай с толкова много прах. Ако държиш да вземеш Тайд, пробвай го първо с малка кутия. Промоцията е до 30-ти, има време. Персилът е по-добър, а и на тази карфурска промоция е на хубава цена. Прах премиум клас 40 пранета е на същата цена като среден клас същия брой пранета. Направи си сметката. Ако искаш да разнообразиш, пробвай ОМО, ако не си досега.

Благодаря Гес!! сигурно ще пробвам ОМО този път.

# 205

OМО определено е по-добрия избор според мен но ако ти е писнал пробвай нещо различно.  Персил е вечно на промоция, маркетинговата стратегия им е доста агресивна и не ми допада.  Joy

Разкошен препарат за бяло и цветно е DASH с омекотител, кърпите са меки като мече панда, аромат траен свеж след изсъхване, концентриран 50 мл. за 4-5 кг.

За италианският DASH гласувам с две ръце!  newsm10

# 206
  • Под гъбата
Когато съседката се завърне от Италия и започне да пере с Даш, ароматът му се усеща чак у дома. Иначе вече година откакто купувам за цветно и черно пране турски Первол. За бяло пране изобщо не изпира добре и за това не го препоръчвам. Водата при нас е твърда и с цвят на слаб чай. Бялото пране е мираж. Има моменти когато се избистря, но те са рядкост. В последно време разчитам на Ариел таблетки за бяло. Страхотно изпира петна и ухае.  Laughing Омекотители не ползвам заради децата, че и двете започват да кихат като луди. Есенно-зимният сезон като суша  дрехи в сушилнята нямам нужда  от омекотител. Simple Smile
Някой по нагоре се оплакваше от халат, който пуска влакна. Нека да го сложи в сушилня и мисля че ще се оправи.

# 207
Е,зарибихте ме сега за Dash обаче в моя град няма къде да го намеря,не съм го засичала досега Thinking

# 208
  • Paris
Здравейте! Какъв препарат за петна бихте препоръчали? Ползвам Flecken salz, но не помага за петна от манджите в училище newsm78

# 209
Ще препоръчам един препарат, казва се "търкане" Laughing
Аз със спрейове, спрейчета, прахчета и т.н. рядко успявам да махна петна от раз.
Понеже надничам в тази тема и не съм попадала да е коментирано - с две ръце препоръчвам сапуна за пране на Lidl, под марката Cleffect, два големи сапуна, опаковани заедно.
Последно с него изпрах боя за лице от тениска, минала два пъти през пералнята, без резултат.

Общи условия

Активация на акаунт