За есента се готви вече ЯНУАРСКОТО човече! (42)

• 33 970
  • 742
  •   1
Отговори
# 375
  • Пазарджик
 Ако знаете аз какъв плюшкин бях,стаята която сега е детска ми беше гардеробна(ей много ми липсва) в нея имаше три големи гардероба,в последствие трябваше да събера багажа само в един.Така се бях засилила,че после нямаше какво да си облека в къщи за домашни дрехи. Embarassed

Джанче ,аз останах очарована от препарата за лекета на ДМ.Изпра лекета от шоколадов сладолед,червено грозде и стари петна от количката.Хубаво е да се третират петната преди да се пуснат в пералнята.От опит знам,че изпере ли се дрехата без да се третира петното после трудно се отстранява
Ето това е

Мелона,да е жива и здрава дъщеричката на твоята приятелка  bouquet

Снощи Нелката ме разби,от както е станала все на вратата седи да излиза,а то вали изведро.Обяснявам и аз ,че не може да излезем,защото ще ни навали, и ще ни намокри обувките и дрехите.След около 5мин. пристига с една найлонова чанта в нея си сложила една блуза и чифт обувки и ми вика: "Айде,айде" ooooh!

# 376
  • ул. "Мечтание"
Буби, куфарчето е култово!  Joy hahaha

Аз също много събирам неща, малко (меко казано) са ми широки пръстите, все купувам разни важности, дето няма за какво и къде да ползвам по предназначение.  Crazy ooooh! Joy Но пък и лесно после се отървавам от тях.
Гледам каквото мога да реюзвам и рециклирам. Например кошницата за пикник я ползвам да си съхранявам разни джунджории (конкретно прежди, куки, плетки).
Едно такова дипломатическо куфарче, пък с малко боя и готини шаренки тапети може да стане готин аксесоар-кутия за съхранение на нещо...  Wink Фантазирам си де...

# 377
  • Пазарджик
"дипломатическо кожено куфарче с код..."  smile3532

Смей се, смей се, питаш ли ме къде съм ги навирала всички тези необходимости?!?!?  Mr. Green ooooh!
Смейте се вие,аз ако ви покажа чеиза от баба ми ще паднете.Имам 2бр. губери,2бр.родопски одеяла,10бр.долни чаршафи,10бр.юргански торби,калъфки(всичко в бяло),юргани, памучни одеяла,хавлии и още куп неща.

# 378
  • в Надежда-та
Аз от както се нанесохме в таз малка къща имам правило - нещо което не е използвано 2г.=> на боклука, имах дрехи, които не съм обличала от 6г. и ги държах "че някога можело (евентуално)" да ги облека Crazy айде Stop

# 379
  • В две тъмни очички
Ауууу Тути, не отваряй дума за чеиза..... Това винаги ми е била болна тема! Аз у нас (тук в Божурище) нямам, но в Пловдив в апартамента, както и у майка.......лелелеллеле що наследство има  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 380
  • ул. "Мечтание"
Аз от както се нанесохме в таз малка къща имам правило - нещо което не е използвано 2г.=> на боклука, имах дрехи, които не съм обличала от 6г. и ги държах "че някога можело (евентуално)" да ги облека Crazy айде Stop

Аз изглежда съм по-радикална в това отношение. Моя срок е една година. И моментално, за дрехи, които не ми стават вече (независимо дали са ми големи или малки).
Само официалните си дрехи вардя по-дълго, щото рядко ходя по такива събития, дето да мога да ги облека.  Whistling Но и те ако престанат да ми стават ги делигирам някъде.

Уф, ама хич не ми се бута в пликовете с есенно-измни дрехи!  ooooh! Така да не го обичам това упражнение при смяната на сезонните дрехи. И съм леко в паника да не се облеща с твърде много неща, които трябва да купувам за децата. Sad

# 381
У нас пък аз редовно преподреждам и чистя, да се разбира изхвърлям всичко, което не се ползва, за разлика от мм, който е плюшкин и събира всяко нещо било то потребно или не  ooooh!

Нощни, предполагам няма да минеш без обновяване на гардероба, растат като гъбки, пу-пу

Буби, не разбрах само от свеки ли са тези тъй необходими и използваеми в ежедневието неща?  Laughing

Мелона, жива и здрава да е малката девойка!   bouquet

Джанче, когато има дреха с леке, пускайки пералня на малката/още пера нейните дрехи отделно/ ги пускам на 95гр., може малко радикално да звучи, но няма похабени от високата Т, дрехи и няма нито една дрешка с петно по нея.  Peace

Последна редакция: пт, 21 сеп 2012, 16:54 от адис

# 382
Тути, аз чеиз нямам, обаче имам някакви неща, които бабите ми са ми давали и си ги кътам, щото са ми мили спомени някакви - примерно ленен чаршаф с ръчно плетена дантела, плетива разни... Иначе одеала и юргани - нямам място!  Naughty

Адис, основно са от свеки, тя си пада по такива неща. Много обича да купува някакви странни уреди, последното попадение беше машината за кисело мляко...  ooooh! За какво ми е машина, като е 100 пъти по-лесно да увиеш няколко буркана с едно одеало и ето ти подквасено мляко! Да не говорим, че машината върви с 6 бурканчета по 150мл, които да се чудиш кой по напред ще ги яде... А майка и да се е опитвала някога да ми пробута нещо, което не ми трябва, си я строявам веднага и тя жената не ми се сърди... нали ми е мама...  Mr. Green

Мелона, честито девойче на твоята приятелка! Да е жива и здрава! И поздравления за трите дечица!   bouquet

# 383
  • ул. "Мечтание"
Нощни, предполагам няма да минеш без обновяване на гардероба, растат като гъбки, пу-пу

Растът те! Да са ни живи и здравички!  Hug
Ама надам си се все пак. Ние имаме мнооого дрешки от племенника ни, който е голям батко на 9 години. Сестрата на мъжа ми с чувалите е давала, всичко,хкоето умалее, при нас идва - дрехи, обувки, спално бельо, чорапи, шапки, шалове... Та наистина се надявам да ми се размине с минимални покупки.

Аз имам доста богат чеиз. Наистина прекрасни неща. С колко труд и любов ги е събирала и пазила маминка ми!  Heart Eyes
Родопските одеала и шалтето от истинска вълна как добре ми дойдоха миналата зима.  Mr. Green Великолепни покривки плетени и шити на ръка с разкошни бродерии. Имам и една страхотна нощница от коприна с ръчноправени бродерии и дантели. Разкош, разкош!  Heart Eyes Аз ношници не нося, но тази си я нося с огромно удоволствие. Имам запазени от прабаба ми ръчно такани пътеки, долни чаршафи от памук, лен или вълна. Над 100 годишни са и не са мръднали, една дупчица нямат, едно жълто петънце!  Crazy Чистоновички си стоят! Чак ме е яд, че в момента нямам как и къде да покажа всички тия красоти (поради липса на мебели върху, които да ги слагам). Като ги гледам колко труд и старание е вложено в тия неща.... завиждам за умението.... не съм толкова сръчна.

# 384
  • София
В нас мъжът ми е плюшкин, аз тайно хвърлям Whistling Той е човекът, който зарива кухнята с непотребни неща - като машина за кисело мляко Simple Smile, яцеварка, гофретници...и да не изброявам. Естествено не се ползват, само ми заемат място.
Днес извадих зимните дрехи на децата и установих, че Михаела има около 10 зимни якета и грейки - нали от няколко страни и дават, доста богат гардероб е заформила:) Боян е с по-малко, а и както расте като гъба, май ще купувам.
Нощни, това си заслужава пазенето - сигурно са страхотни!

# 385
Izvinqvam se za latinicata, nqma da pi6a mnogo za da ne vi tormozq.

Djanche, pohvaliha mi nqkakuv preparat bulgarski na firma Perilis, kazva se SPOT. NE sum go probvala i az oshte, no shte potyrsq.

Tova po sredata.

P.P. Nie sme v Pleven, ako ima nqkoi v raiona da svirka.

# 386
ох, аз започнах с купуването. дара милата има само едно якенце без ръкав, няма бодита, блузи, якета, дънки - нищичко няма! а тук си беше як бахър тези дни (буби правилно се беше досетила!)

а по повод хвърлянето при наште аз бях човекът, който хвърляше наред, но като се запознах с мм се оказа, че съм далеч от него. давам пример - имаме една огромна секция в хола, чиито шкафове, разбира се, са пълни с какво ли не. онзи ден мм ми вика "трябва да си купим дивам. ще го сложим на мястото на секцията!" и аз резонно питам "а къде ще натъпчем нещата от секцията?" и той "ами ще ги хвърлим!" и го мисли Simple Smile

джанче, понеже сме на вълна хвърляне. аз всичкидрехи на дара, които бяха лекельосани ги хвърлих или по-скоро ги отделих за даване. дори преди няколко дни вакуумирах разни дрехи и прегледах отделените преди това - които бяха пожълтяли от седене и тях ги шкартирах Simple Smile

абе я ми кажете - имам дрехи, които са ми давани от приятели, но аз не ги харесвам, а и не са много запазени. знам, че по домовете искат нови, но все пак сърце не ми дава да ги изхвърля. какво да ги направя? 3 кашона са...

# 387
Добро утро!

Аз пия кафе :

Бенджи, мен тази фирма Перилис и всичките й препарати от много места са ми я хвалили, лошото е, че ги зареждат главно в Източната част на страната, а тук почти не се намират, в Пловдив нищо тяхно не съм виждала по магазините. Но на морето в един специализиран магазин ми казаха, че хотелите много ги ползвали техните продукти. Така че давай отзиви, като пробваш този.  Wink

Елч, не знам какво да те посъветвам за дрехите, които не харесваш. Ако ти се занимава, може да потърсиш някоя тема в Клюкарника - там понякога постват разни темички с молби за подпомагане с дрешки и какво ли не на някоя самотна майка или семейства в затруднение. Предполагам, че няма да откажат каквато и да е помощ. Или пък ти самата може да пуснеш тема, ако някой прояви интерес. Много хора според мен биха се зарадвали, щото всяка смяна на сезон си е разход, който не всички хора успяват да посрещнат...  Confused

Ние днес се качваме при свекитата на вилата, ще нощуваме там, надявам се на мир и любов... Wink

Приятен уикенд на всички!  Hug

# 388
Добро утро!

Буби, хубав и спокоен уикенд ти пожелавам  Hug

Елч, не мога да дам идея за дрешките, със сигурност има хора, за които това би било голяма помощ както буби е писала, ако пуснеш тема, предполагам и други мами ще се отзоват. В началото като се роди Ивайла, сестра му на мм ни даде няколко торби с дрешки, всичките обаче бяха доста захабени и аз не използвах нищо, след време му ги дадох да ги занесе при техните, но оттогава учтиво отказвам всякакви дрешки, независимо кой ми ги предлага.

мрм, и аз тайно хвърлям, то иначе няма как да стане... Simple Smile 

хубав, слънчев ден на всички  Hug

# 389
  • София
Добро утро! Колко е хубаво да грее слънце и да е топличко...
Аз дрехите, който не стават слагам до кофите - мисля си, че който е стигнал до кофите е най-на зор. Който си плаща нета и явно има компютър /или има познати, които са загрижени/ по-ще се справи.
А даването по домове и църкви, като начин да се отървеш от боклуци, не ми харесва. А и няма да ги вземат, ако са стари. Ако са нови пък - не се знае до къде ще стигнат...

Общи условия

Активация на акаунт