За есента се готви вече ЯНУАРСКОТО човече! (42)

• 33 446
  • 742
  •   1
Отговори
# 510
  • ул. "Мечтание"
Елч, слинга, който показваш е коренно различен от този, който Аз и ти е показала.  Rolling Eyes На пръв поглед изглеждат еднакви, но не са. Твоя си с всички изисквания към един слинг от този тип! Peace Simple Smile

# 511
нощни, абе я понеже сме на такава тема да те питам.
навремето като купувах слинг ме достраша да си взема нормален, защото (не се смей!) се притеснявах, че мога така да го завържа, че да се развърже и да изръся дара.
има ли такива случаи?
в смисъл, знаем, че има материи, които са по-хлъзгави, все ми се струва, че те както и да се вържат се отпускат...

извинявам се за оффтопика, ама вече от 2 години ме тормози този въпрос Simple Smile

# 512
  • ул. "Мечтание"
Честно да си кажа не съм чувала за реален случай, в който възела да се е развързал и бебето да се е изтръскало на земята. Но може и да има, кой знае!  Rolling Eyes
На мен ми се е случвало да не го вържа добре, но пък съм усещала как се отхлабва и съответно съм реагирала своевременно. Други жени също споделят, че усещат, когато започне да се разхлабва и до реално развързване и изпадане на бебето не се е стигало.

Обичайно слинговете (купешките) не се правят от хлъзгави материи.  Peace

# 513
  • Пазарджик
Е свърши детското парти,всички останаха много доволни(най вече аз Embarassed)Бяхме на боулинг и падна луда игра 2ч.На мене ми беше за първи път и сега палеца на ръката ме боли Embarassed ooooh!

Таня хареса страшно много тортата изненада.Аз и ти ти си главния "виновник"за това Hug

# 514
  • Пловдив
привет  Hug

Нощни какво стана с работата, която очакваше?

И с двете имах киселини, пиех газираната вода на Девин, другите ми бяха гадани и в краен случай Талцид  Peace

Джанче стига си ни разплаквала  Laughing

Зън, бързо да се оправя малката  Hug

Топличко си е в Пловдив - днес бяхме по потници и пак си беше жега - 32 градуса показваше моя термометър.

Тути за ти е жива и здрава рожденичката, а тортата е много нежна  Simple Smile

Стаско уж ходи на ясла, вече спи там, но от сряда е в къщи - кашлица и сополи - обичайното, лекуваме със стандартните - сиропче, витамити, осцилокок .....

Онзи ден му забелих пишото. Уж взех направление да ходя на док. , но все отлагах.  Следобяд след сън, така я беше наперил, а и ММ беше вкъщи - той го държа, аз уж малко го дръпнах, а то взе че стана  Simple Smile сега го промивам с риванол и мажа с гентамицин. Но като пишка го пари и сочи памперса. И иска да пишка на гърнето. През нощта беше сух  Shocked. Дано и памперса сега да махнем по- бързо.

А Вивка си ходи на градина без проблем, но групата им е в карантина и не ги извеждат на вън. Гледам да ходя по рано да я взимам, да не стой затворена вътре  Tired

Тези дни си мисля може да пусна Стаско на градина с предния набор, т.е. догодина да тръгне - да не си губи цяла година така newsm78 трябва и с директорката да говоря.

# 515
Да ти кажа под секрет нещо за този... слинг...

Нощни дай препоръки за слинг за новородено, че търся, но още не съм се спряла. А определено ми трябват две свободни ръце за Маша. С нея пробвах какво ли не - дереше се като магаре. Всичките ги върнах обаче. Тя е свободолюбива и дива от бебе.
Зън - дано да не е нещо сериозно и да се успокоиш.

# 516
  • В две тъмни очички
Абе еййй много пусто тук....не ми е навик да пускам кафета, ама никой не ме е преварил. Та днес двойно, с пожелания да си изпиете кафето с половинката или пък с приятелка:

Валл
,за яслата Влади сега тръгва в група, която е смесена, но по-голямата част са родени 2010. Имам 2 варианта - или да повтаря 2 пъти първа група (за да тръгне на навършени 7 години) или да я оставя в тази група, с този набор и да тръгне на 6.8г на училище! В началото бях абсолютно за това да тръгне на 6, после ме разубедиха, но сега като че ли пак се връщам на същата идея. Имам около година да го помисля!
Момичета, вие какво смятате да правите?

Слинг не съм ползвала, а имах огромно желание! Надявам се с второто живот и здраве да се докопам  Mr. Green

# 517
Валл, защо искаш Стасьо да тръгва с преден набор и по - бързо на градина?
Аз съм февруари, тръгнала съм на у-ще на 7,7 м. за мен си е плюс отвсякъде. По -дърта и по - зряла! Айде кусур, ако не се влеем в месомелачката на живота и работата по - бързо! НЕма да избяга вкарването в стадото!

# 518
  • София
Добро утро.
Аз пуснах каката с предния набор - беше се класирала в яслата, но директорката разреши да е с 1-ва група на детската. Михаела още тогава говореше идеално и се обслужваше...но разликата си е огромна:) Сега я гледам - направо е бебе в сравнение с другите (нищо, че приказва по-добре от повечето Heart Eyes) Решила съм да повтаря предучилищната, а Боян твърдо ще го пускам с наборите.

# 519
За слинга Имам два от баткото, слинг шалове зимен и летен. НЕЗАМЕНИМ! Особено сега с породените ми е просто задължителен. От вчера имам и количка за близнаци и излизам с двамата в квартала  Heart Eyes Heart Eyes Голямо удобство!

Бубс Живи здрави ще ги пускам с наборите или по-късно на училище. Аз тръгнах на 7 и нещо, батко от 6 и майка ми разказваше, че с батко горчиво съжалява, че го е пуснала толкова рано...

# 520
мацки, сега намерих в акото на дара кръв, бистра, алена, с малко съсирече.
педиатърът не си вдига телефона, ама след малко ще го пробвам пак де.
знам, че единият вариант е да е от запек, ама има и други...
на някой да му се е случвало?

# 521
Добро утро!

И мен живо ме интересува въпроса за слинга, защото искам да си взема сега. С Петър нямах, имахме кенгуро, обаче ме заболява от него гърба на втората минута. Така че, Нощни, чакаме предложения за най-удачните модели.

# 522
  • В две тъмни очички
Елч, Влади беше така няколко месеца. Въпреки изследванията нищо не откриха. Мина от самосебе си! Все пак е добре да се консултираш  Hug

Мрм, те все пак няма да са на 6, а на 7 без 3-4 месеца. Чисто приятелски пост, моля не ме заяждайте Simple Smile Каква е разликата ако например Влади се беше родила на 31 декември?! 12 дена по-голяма отколкото е сега, пък в предния набор.... Като че ли не намирам голяма разлика в това да е на 7г и на 6,8г. Разлика м/у 6 и 7 "да", но за 3-4 месеца, не знам...чудя се.
Пък за предучилищна не знам дали си запозната, ама не може да повтаря. Трябва да си избереш друга година. Например 1,2 или 3-та група, но предучилищна не се повтаря. Мисля, че беше нещо свързано с отпускане на бюджети от държавата. 3-та група пък най-лошо да се повтаря, че децата ще са свикнали с тяхната си група и изведнъж с някакви нови 1 година и после на училище пак нови деца и се получава 2 години местения , нови адаптации, което според мен е по-лошия вариант. Като че ли най-добре е сега в началото, защото пак ще е трудно но поне като захапе с набора си остава до край с него. Мое мнение разбира се!

# 523
Добро утро!

Зачекнали сте точно темата, която ме вълнува тези дни - за детската градина и тръгването малко по-рано. И аз съм в дилема дали да не пусна Зори на градина малко по-рано от догодина, стига да е възможно, разбира се, защото не съм наясно с правилата и дали ще ми позволят съответно.
Работата е там, че ако чакам учебната година на наборите, това означава тя да тръгне почти на 4 години на градина, без да е ходила на ясла и според мен за нея ще е много по-кофти да се адаптира на такава по-съзнателна възраст. Все си мисля, че докато са по-малки е по-лесно, но може и да греша, знам ли...
От друга страна - аз съм тръгнала на у-ще на 6г и 4м и искам да ви кажа, че това в никакъв случай не ми се е отразило по-зле, напротив, даже смятам, че ми е било в плюс. Не мисля, че е чак такава огромна разликата, никога не съм усещала някакво разминаване със съучениците ми и винаги съм си била "в час", дет се вика.  Laughing

Вал, да кажеш какво е казала директорката за този вариант, като говориш с нея.  Peace И браво за пишлето на Стаско! Аз още отсега съм в някакви размисли за това пишле и как се борави с него, щото като женска майка не съм се интересувала задълбочено и сега ще е интересно. Само, моля, да не помисли някой, че зачеквам въпроса "за" и "против" забелването, да няма спорове.  Mr. Green

Елч, аз винаги чета скрития текст, така че не знам дали да го крием...  Mr. Green Но ми беше полезно да науча как става. За акото на Дара - не ми се е случвало досега, но може и от напъване да се е получило...  newsm78

Тути, тортата е супер! Браво!

# 524
  • София
Бубе, мислех, че може да се повтаря предучилищната, но ще проверя пак - ще направя всичко възможно да тръгнат на у-ще на 7+. Аз съм на мнението на Калифорния, а и наистина виждам всеки ден разликата между Михаела (3,8г) и останалите в групата (4,8). Просто бях убедена, че Михаела е готова (тя е февруарче) и т.н., но мнението ми се промени и за Боян знам как да постъпя.

Общи условия

Активация на акаунт