За есента се готви вече ЯНУАРСКОТО човече! (42)

• 33 427
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
  • в Надежда-та
Димара   bouquet здрава и послушна да расте и мн поводи за гордост да Ви дава Hug

# 571
  • В две тъмни очички
Първо да честитя на Димара! Нека ви е жива и здрава малката кукла, много да ви радва и много да ви слуша! А на теб мила, бързо възстановяване!

Нощни
, аз имах такова кенгуру (подобно, на друга марка) като 2-то, ни пък се появи друг проблем там! Малката не можеше да се разкрачи така хубаво и да ме обхване с крачета поне 2-3 месеца! Не знам защо така се получи, но не можахме нито веднъж да го използваме!

Еления и аз като Буби, ще те поздравя за поста и то по същите причини! Едно , че ни се припокрива мисленето и второ, че си го написала перфектно ясно!

Малката си я взех в 11 ч днес. Обадиха ми се, че плакала доста. Обаче да ви кажа, май по-скоро се чудеха как да се освободят от някое друго детенце дето им е в повече и тези, които са отскоро си ги пращаха у дома по-рано. Като отидох да я взема тя кротко си играеше на полянката и гонеше касиерката , която пък я хранеше с бисквити  Mr. Green  Като ме видя изтича до мен , гушна си ме и започна да си ми говори Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes. Не се разплака. Отидохме да се обуем и потеглихме. Ама да ви кажа хич, ама хич не ми изглежда е плакала или поне не много. Всички знаем как изглежда дете, което не е спряло да плаче, подуват му се очичките, блестят, кривичко е, а Влади не отговаряше на нито един от тези критерии. За съжаление не искала грам да хапне, нито да пие вода. Не беше и пишкала цяла сутрин. Аз обаче не й бях оставила шише, а ги бях помолила да й дават вода от чашка (има машина за вода вътре в яслата). Обаче, за да не е пишкала, това значи и че не е пила вода. Утре смятам да занеса шише, за да мога да следя колко пие. Тогава възниква друг проблем,като си изпие шишето и започва да пикае на 15 мин, а предполагам, че няма кой да я чуе при толкова ревящи, че казва "ако" и ще има много пропуски, а от там пък се притеснявам да не й сложат памперс.
 Като тръгвахме ми стана много криво, защото всички деца с изключение на 2-3 ревяха ужасно много и не спираха да повтарят "мамо-мамо".... и си представих, че и моето така плаче като ме няма там.
За съжаление по-голямата част от малките фъстъци бяха със сополи и то зелени гъсти сополи. Това много ме подразни и очаквам сега включване от Влади. На всяка родителска и всяко събрание това се повтаря, да не се водят децата болни и че ще ги връщат, ама нейсе.........

Елч
, всеки път пускам стерилна урина. Всеки път е чиста, с изключение на последния път. Тогава отриха е-коли, които лекувах и излекувах. Сега обаче пак наново! Чакам да видя изследванията какво ще покажат и май ще се подложа на цистологическо изслеване, което хич не ми се иска!

Последна редакция: пн, 01 окт 2012, 14:33 от bubeto_d

# 572
Димарааа,честита рожба!Преказно детство,изпълнено с игри,обич и смях!Междудругото и аз родих в 08:53ч. Hug

# 573
  • София
Димара, честито! Много да ви радва! Името ми е от любимите!

# 574
димара, хайде и от мен да ти е честото второто раждане!
а малкото Ели да расте здраво, узмихнато и щастливо!
цяла сутрин рефрешвам темата през 5 минути и сега тъкмо влизах да кажа, че е крайно време да родиш вече, а то... Simple Smile)))))

бубе, защо не ти се иска? гадно ли е това цистологично изследване?

# 575
ДИМАРА,  ЧЕСТИТО МОМИЧЕНЦЕ ЕЛИЦА! Да ви е хубава като сълзица и да сте живи и здрави!Моята сестра се казва Елица- много хубаво име!

Ние бяхме за първи ден на ясла от 8,30 до 12,30ч като се обаждах само в 10 часа  да чуя как е младежа.Малко поревал към 9,00 ч., но после като излезли навън до 11,30 бил весел и играл с децата и играчките-воайорствах около 10 мин. да го погледам навън как се държи- беше си той все едно на детската площадка, даже по едно време хвана мед.сестра за ръката да я води да му подаде някаква играчка.После мед.сестра ми каза че ял супа, основно и даже взел 3-4 парченца тиква за десерт.Похвалиха го, ама като се върнахме му дадох домат и изяде още половин филийка хляб-изяде си ги.Като ме видя направи муцунка за плач, ама се спря и започна да нарежда -мама, тати, бати, Пепи/куклата му/.Знам ги аз лелите в яслите -в повечето случаи казват ял и спал, за да ни успокояват, а пък дали е така само те си знаят!Легна в 13,30ч. и заспа много неспокойно  и вече 15 мин откакто е станал!Явно емоциите са му в повече и толкова ще е днес сънят му!

# 576
Честита ви кукла, Димара! Страхотно име, жива и здрава да е!

Спондж Боб, точно за Разград едно момиче пишеше, че търсят млади хора по програма на БТ за работа в общинските структури и нямао желаещи. Но, не знам дали искат завършено висше образование или може и със средно. Провери в БТ в града ви.

# 577
Димара, честито! Да е жива и здрава малката Елица, а батко да ви слуша и помага   bouquet

Аз съм тръгнала на 6 години на училище и никога не съм съжалявала. Не мисля, че това ми е отнело година от детството. Даже напротив, на 23 години бях с висше образование, работа и свобода  Mr. Green Чувствах се млада за сериозно обвързване, можех да ходя където си искам и да правя каквото искам  Whistling
А пък и тук говорим с идеята, че нашите деца ще са най-малки в групата/класа и евентуално няма да се справят. Но има и обратния момент - да са най-големите, в група с 5-6 декемврийчета и учителката да задържа темпото (съответно развитието на по-големите деца) за сметка на малките.

Еления, не е само при вас така. Освен безпаричието и ниската оценка на труда на учителите, голяма роля играе и феминизацията. Ако в колектива мъжете и жените са по равно, сякаш маалко по-лесно се работи.

# 578
Дейзи, какво означава "ще задържа темпото"? Ти знаеш ли, че вече във всеки клас вече има деца със СОП и не е като "едно време"? Комунизмът за радост отдавна си замина! На децата със СОП ще им се обръща повече внимание, ще има други учители наред с госпожата на класа в час специално за децата със СОП.

# 579
  • Пазарджик
Еха имаме си бебенце.Димара да ви е жива и здрава малката шушулка и много да се гордеете с нея!Името ми харесва много Hug

Ох много мъчно ми става като чета за дечицата които плачат и страдат на яслата.Дано бързо привикнат и да почнат да се забавляват.Силно се надявам всяко едно детенце да бъде посрещнато от добра и грижовна госпожа. Hug

Буби,голямо  Hug за Зори,знам,че сърбеж е влудяващ,мм си бъркаше с един шиш в гипса и така облекчаваше за малко положението.Няма ли някакъв препарат за облекчаване на сърбежа,поне за през нощта.
Елч,как са изследванията?

# 580
  • sofia
Димара, много ме развълнува. Честито!
Ще чакаме разказ  Hug

# 581
Малеееееее, че хубаво име! Да е жива и здрава малката Еличка! Да е много щастлива и усмихната, и да радва милите си родители!  Hug
Димара, бързо да се възстановяваш и да се радваш на щерката!  Hug

Елица ми беше в топ списъка с момичешки именца. Много ги обичам аз тези Елици, Зорници, Ралици и т.н... Защо ли?!  newsm78  Mr. Green

Ивиму, браво на твойто чаве!  Peace

Спондж, успех в търсенето!  Peace

Бубе, и аз не знам как две-три учителки сколасват да обслужат толкова мъничък народ с толкова много потребности. То май затова се оплакват масово мамите, че кой се прибрал жаден, кой гладен... Моя приятелка е детска учителка в Германия и на нея са поверени 3 деца. Точка.  Thinking

Елч, днес ли чакаш резултат или още не е излезнал?

Тути, май с нищо не може да се облекчи, а пък тя не дава да й навирам разни неща да я почесвам. Никога нищо не съм си чупила и не знам колко сърби, но са ми разказвали, че е много гадно.  Confused Кой знае, сега покрай жегите сигурно още повече... Обаче снощи като се събуди и рева с яд горката, даже си биеше бибата от безсилие. Много ми дожаля... Ама ще постискаме още малко, това да е, да няма повече изпълнения!  Praynig

Емили, скорошно оздравяване на цялото семейство от мнимия вирус!  Hug

# 582
Ех, Димара  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes да Ви е радва много малката Елица.

За градините какво да кажа, който се оплаква че не му гледат добре детето знае къде е врата. Може да съм груба, ама това да си даваме децата на градина е наше решение, ако не ни изнася седиш без пари в къщи и мълчиш. Много се дразня на майките на площадката как плюят лелите, че били такива и онакива, ама ако не бяха лелите нямаше да ходите на работа нали? Аз дадох Елисавета без притеснения, знам че не могат да се разпердушинят на 100, на една леля при нас се падат 5 деца, кой дошъл, кой не дошъл, ама и тя е човек, аз съм пробвала да гледам 3 бебета за 30 мин ами щях да Crazy

Много сори ако някой се почувства обиден, не е лично!

# 583
Димара, честита дъщеричка. Прекрасно име сте избрали. Да ви е жива и здрава.
Бубе, и аз мисля че понякога просто бързат да се отърват от новите деца в групата. Кажиим, че не можеш да я взимаш непрекъснато. Аз така постъпих. И никой не ми е звънял да я прибирам. Макар че вики си имаше вид на плакало дете първите  - дни.
Ивиму, браво и на твоя син. Ще свикнат децата.

Аз съм тръгнала на училище на  6 години и един ден. Няма 17 като завърших училище. не мисля че съм била назад от другите.
Да ви похваля Вики. От две седмици сме без памперс. Само като спим слагаме и почти винаги и той е сух. На ясла обаче се поизпуска, или докато някой я разбере че и се пиша и........ моко.......... но само веднъж на ден. В къщи досега бели не е правила.

# 584
  • София
Димара, да ви е живо и здраво момиченцето! Много хубаво име сте избрали! Бързо възстановяване ти желая!

Днес пуснахме изследванията за яслата. Ако всичко е наред, малката тръгва другия понеделник, а аз - на работа. Миналата седмица минах покрай една близка ясла, едно момиченце, гушнало плюшена играчка, седи на оградата и плаче за мама. 4 дни по-късно пак минах оттам и същото дете пак плачеше "мамо, мамо". Направо щях и аз да да ревна с него...

Мойта буболечка вече изпитва див страх от лекари и болници. Знае пътя до поликлиниката и само като я подкарам натам, почва да реве. А като влезем вътре, настъпва истерия. Днес даже лаборантката взе да й се кара, не можеше да напълни 2 епруветки с кръв. А аз се видях в чудо, Диана ли да удържам, скандал ли да вдигна. Не стига, че детето умира от страх, а оная му вика. Но, вярвайте ми, реших да замълча само и само да се свърши по-бързо процедурата, малката наистина трепереше от ужас Sad

За училището, и преди съм писала, ми се вижда късно да се тръгва на 7г.8м., особено за момиче. Не знам как бих постъпила, има много време, живот и здраве сигурно ще преценя според развитието й.

Общи условия

Активация на акаунт