Оставих малката в яслата днес и ........ все още не съм плакала! Държа се мъжки, но ми е много гааааадно
Малкото мишле сутринта влезе и ме изчака на пейчицата, а аз вън говорех с госпожата. Показах се на вратата, казах й чао и излязох. Понеже ми е съседка една от инкасаторките, тя влезе в групата и каза, че Влади не плаче, а си играе. 5 мин по-късно обаче, когато тръгнаха да закусват, много от децата вече ревяха много силно, а на мама патето разбира се стана съпричастно и заплака с тях. Точно тогава си тръгнах, защото ми се късаше сърцето. Предполагам е било за кратко, знам и че ще я гледат добре, ама ми е много, ама много криво!Относно набора, покрай мен имам няколко даскали, които м/у другото са с противоречиви мнения. Майка ми , която е начален учител, е твърдо против Влади да отиде на училище с предния набор. Най-близката ми приятелка, която е бивш директор на училище и преподавател по психология пък смята, че 6,8г е равнопоставено на 7 и е една много добра възраст за тръгване на училище. Твърди също, че до 7,8г няма смисъл да се изчаква, както и няма смисъл да се правят повтаряния в групите в градината и излишен стрес за детето. По нейни думи, след навършване на 6,6г детето е абсолютно готово за училище. Разбира се има разлика от дете до дете.
Валл , когато започнаха терзанията ни с наборите и като говорих с директорката от градината, тя твърдо заяви, че каквото и да реша няма смисъл да оставяне Влади в ясла до 3,8г, защото там ще се поучи едно голямо забавяне в емоционалното израстване. Според нея по-добрият вариант, при евентуално изчакване на набора е да се повтаря 1-ва група. С цел по-рано да се направи промяната и до края да си кара с едни и същи деца и да не се налага в края при последните групи и при тръгване на училище да се правят много смени, защото по - трудно ще се адаптира тогава детето
Кофти е така с колегите. 

, Пепинка ми е далече за това упражнение, но тя пък може да провери дали някъде около нея няма инструктор по носене на бебета, те обикновено имат набор от слингове и може да тества и да й покаже различни позиции. Също, ако посещава група на ЛЛЛ или някоя подобна организация, може да попита дали нямат слингове да опита различните варианти. 

. Днес дори имаше повече от миналата седмица деца и пак ще е страшно.

Баща ми има среща днес с шефа на НОИ та да видим,но до сега все удряме на камък.Най-лошото е че положението ми е никакво-семестриално завършила без стаж(звучи перфектно нали).....както и да е,да не натоварвам темата с мрънкане