Оставих малката в яслата днес и ........ все още не съм плакала! Държа се мъжки, но ми е много гааааадно

Относно набора, покрай мен имам няколко даскали, които м/у другото са с противоречиви мнения. Майка ми , която е начален учител, е твърдо против Влади да отиде на училище с предния набор. Най-близката ми приятелка, която е бивш директор на училище и преподавател по психология пък смята, че 6,8г е равнопоставено на 7 и е една много добра възраст за тръгване на училище. Твърди също, че до 7,8г няма смисъл да се изчаква, както и няма смисъл да се правят повтаряния в групите в градината и излишен стрес за детето. По нейни думи, след навършване на 6,6г детето е абсолютно готово за училище. Разбира се има разлика от дете до дете.
Валл , когато започнаха терзанията ни с наборите и като говорих с директорката от градината, тя твърдо заяви, че каквото и да реша няма смисъл да оставяне Влади в ясла до 3,8г, защото там ще се поучи едно голямо забавяне в емоционалното израстване. Според нея по-добрият вариант, при евентуално изчакване на набора е да се повтаря 1-ва група. С цел по-рано да се направи промяната и до края да си кара с едни и същи деца и да не се налага в края при последните групи и при тръгване на училище да се правят много смени, защото по - трудно ще се адаптира тогава детето