Не знам какво да приготвям вече

• 21 021
  • 166
  •   1
Отговори
# 45
Ти си кошмар за госетнин на всяка домакиня  Grinning  Извинявай, не се обиждай , ама по предпочитания за ядене сте останали с мъжа ти на ниво четири годишно злоядо дете - сандвичи, пици, спагети и варени яйца.  smile3534
Не е така. На гости ядем всичко без месо и риба, с другото проблем нямаме. Обичаме като отидем на гости да се видим с човека, а не да се наплюскваме и да усложняваме живота на домакините. За мен това е неприятно гости. Кафе/сок и нещо сладко само е достатъчно, не е нужно да се приготвят специални трапези и да се притеснява излишно човек.
И освен изброените от теб, обичаме и много други работи, съвсем не е само това.
Пък това, че някой си ще се възмути от това какво ядем и какво не, не ме бОли особено. Един се заизумява и взе да мига на парцали като му отказахме чевермето и тем подобни простотии. После като разбра, че и алкохол не пием, съвсем изпадна в тих ужас Laughing
Какво масово правят хората - че ядат месо и не им пука, че пият алкохол, миризливи ракии и бири, от които после миришат самите им тела и т.н, нас не ни интересува, ние отговаряме за себе си.

# 46
  • София
Eeeee, миличка, недей сега така с лошо. То от това излезна, че повечето от нас са вмирисани прасета.  Joy

Довечера вместо да си пия биричката сладко, сладко с една приятелка, аз ще се душа- дъл мириша или не.

Немой така  hahaha

# 47
  • София
Те това имах предвид. Само те бъзнах да те подкача и почна да бълваш за миризливи тела.  #Silly Да наричаш на някого чевермето “тем подобни простотии“ е меко казано простащина. Най-малкото можеш да уважаваш старанието на другите и пак да не ядеш каквото не обичаш, не е нужно друго.
Айде, и аз като Тайна се отказвам вече. Остани си със здраво и невмирисано тяло.  Peace

# 48
Да бе, ние готвещите сме вмирисани и долнопробни, едва ли не. С противогази ходят около нас!

# 49
Съжалявам,че си правих труда да пиша по Темата ! Смях.

# 50
С такъв негативизъм говориш за готвенето, че ми се отщя да ти препоръчвам. Когато има желание се намира и място и интересни рецепти.
И на мен. Peace

# 51
Салата със задушено червено цвекло и твърдо сварени яйца - настъргани, чесън и майонеза или сметана;
Салата със сварени макарони (има разни на спиралки или други формички), царевица, кисели краставички и майонеза;
Зеле с царевица и кашкавал;
Препечени филии с масло и задушени броколи;
Задушен карфиол със сирене и кашкавал.

# 52

Иначе риба и морски неща не ядем.
Като си написах поста видях че не харесвате риба Blush Е защо,тя е толкова полезна.Видовете за които пиша са абсолютно не миризливи-ципура,лаврак,сьомга.Стават трепач на скара,сьомгата на фурна...Вчера се сетих и за една рецепта с розички от бланширан карфиол,нарязана гъба и сос бешамел(масло,брашно,прясно мляко и малко черен пипер)...Поливат се с тази смес,настъргваш кашкавал отгоре и печеш....Но пък вие нямахте фурна май newsm78 Може да стане като се позадушат с бешамела в тенджера,но без кашкавала...Иначе аз готвя от 5ти клас по неволя.Майка и татко бяха по цял ден на работа,аз у дома гладна и нямаше кой да ми наготви...И така се научих.Започнах да чета една дебела готварска книга(още я имам),да правя палачинки,пърленки,мекици,сладкиши,леща,месо на фурна и дори носех на майка в работата й...Ей така ме гледаха колежките на майчето Shocked Но да ти кажа,също не харесвам да мириша на манджа,дори татко ме майтапеше с това.Но пък обожавам да готвя Peace Heart Eyes Това ми е супер хоби да направя не само вечерята,но да опитвам нови и интересни неща.Просто след готвенето се изкъпвам,проветрявам и всичко е точно PeaceОбаче сега след като родих да ти кажа нямам време за обезмирисяване...И вече не ми пречи(освен като пържа кюфтета)...

# 53
  • Linz
Аз до 25-тата си год. бях почти същата- злояда вегетарианка с непретенциозен мъж, с малка кухничка и никакви удобства в нея. Можех да изпържа само едни яйца и карахме на сандвичи и готови сладкиши. Висенето в кухнята за мен беше загуба на време и досада. Бяхме млади, слаби и не ни пукаше за здравословното хранене. На 25 забременях и нещата бавно започнаха да се променят.
Няма как да нямаш елементарни условия в кухнята и да ти се появи мерак да готвиш. Мисля, че желанието само ще дойде в една хубава, добре оборудвана кухня и пример от някой по-опитен в готварството. Истнинско удоволствие е да можеш да предложиш на мъжа и децата си нещо вкусно и здравословно, приготвено от теб самата с желание и любов, и особено похвалите след хапването.
Това, от което се нуждае авторката не са рецепти за аламинути или препоръчване на полуфабрикати, а да възпита в себе си вкус към добрата храна. Това няма да стане от днес за утре, но АКВА, повярвай, готварството увлича.

# 54
Остани си със здраво .................. тяло.  Peace
С начина й на хранене и нещата, които яде, няма още дълго да е със здраво тяло.
Иначе, ето варианти:
вегетариански

http://www.hihonas.blogspot.com/search/label/%D0%92%D0%95%D0%93% … D0%A2%D0%92%D0%9E

вегански
http://www.hihonas.blogspot.com/search/label/%D0%92%D0%95%D0%93% … D0%9F%D0%A2%D0%98

# 55
  • Sofia
Не мога да разбера как сте напълнили вече 4 стр. за жена, която не е домакиня и не обича да готви. Ние като бяхме на общежитие в университета, стая с бокс и тераса, в семейните, бях си сложила малко хладилниче и печката Раховец върху него в бокса и мивката с още едно отделение долу и две отгоре. Бокса беше 1,5/1,5 м. Друго нямаше и не съм се втрещвала какво да сготвя. Не съм съгласна, че без хладилник е по-добре според приказките на AQUА. В хладилника могат да се съхраняват, не само вчерашни манджи. Всички продукти имат по-голяма дълготрайност. А не да се купува само за деня. Тя иска да каже, че си купува яйцата на бр. само 4-5 примерно, защото няма къде да ги съхранява.
Аз също обичам да приготвям храната бързо, до половин час. Тя е и най-полезна, но приготвям и други рецепти с цел разнообразие, които отнемат повече време, но за да зарадваш някой си заслужава.

# 56
  • Пловдив
Ani Ka newsm10
Не са в ред нещата тук за мен и това си е...........!

# 57
Не мога да разбера как сте напълнили вече 4 стр. за жена, която не е домакиня и не обича да готви.
Амиии,добре дошла в безсмислената тема  Laughing Помагаш да я напълним по-бързо Wink

# 58
  • София
  Измислих,измислих, слага щипка на носа и готви, нищо няма да усети, но пък ще се хранят вкусно.

# 59
и от най-не миризливата манджа се получава миризливо лай-о . факт  Naughty

Общи условия

Активация на акаунт