Не знам какво да приготвям вече

• 20 982
  • 166
  •   1
Отговори
# 30
Не е пързалка темата.
Оценявам желанието на някои да помогнат със съвети и насоки и съм благодарна за отделеното време Simple Smile
Ще изпробвам колкото мога от препоръчаните рецепти.
Кафе машината ми е сигурно една трета от една фурна - затова не сме сложили до сега. Но ще обмислим сериозно варианта дали не може да махнем тостера и кафе машината и на тяхно място да сложим възможно най-малката фурна, която може да се намери. Пица например с удоволствие бих правила, не ми тежи, приятно ми е, преди правех често като живеехме в друго жилище и имахме фурна. Пици има най-различни, мирише много приятно като се правят, така че няма проблем.
И не съм казала, че абсолютно всичко мирише. Писах вече кои за мен са миризливите манджи. Супа, пица, миш-маш - не вонят. Ще търся в интернет рецепти за супи.
На 25 години съм, понеже ме питахте.
Иначе да, мъжа ми не е претенциозен до голяма степен и не е държал никога да готвя. От много години сме заедно, познаваме се добре и няма изненади в това отношение. Не му е приятно и да усмърдявам на тежки гадни миризми, просто не е човек, за когото яденето да е от такава важност, както повечето предполагам. Не сме от тия хора, които като седнат на маса, нямат ставане и ядат първо, второ, трето, десерт и кой знае още какво. И за двама ни други неща са по-важни. Гледането на филм например. Всяка вечер. Това не можем да пропуснем! Казвате, че един дом,ухаещ на домашно приготвена храна е по-приятен и това са ви мили спомени от детството - ами различни хора има по света, на мен милите спомени от детството са ми най-вече как всяка петък вечер сядахме всички да гледаме "Досиетата Х", много любим филм, който и до ден днешен ми носи все мили спомени. Бях много злоядо и кльощаво дете като малка, с мъка ме караха да ям. Сега не съм никак злояда, нямам проблеми с това, ям си. Но и до сега предпочитам шоколада пред всичко останало. Сигурно ако живеех сама бих яла само шоколад, сладолед и плодове. Е, и някоя пица на парче или сандвич, ако изпаднат вегетариански.

# 31
Защо не се замислиш, кое е по-смислено - да гледаш телевизия или да седнеш да вечеряш с мъжа си? Като казвам вечеря, нямам предвид плюскане за 5 мин., то си е преживяване, хората хапват, пииват по малко и най-важното си говорят. Хората на някоя възраст трябва да се прескочат малко и да преодолеят подобни особености, още повече , ако има деца. В противен случай, не си представям какъв вкус би възпитала у децата си. Извинявай, ако съм те обидила, не съм злонамерена, но ти предлагам да се замислиш за живота си за напред.

# 32
...., в готварския заядливи жени не виреят. Пиша го, за да не остане впечатление, че някой се е изказал с лошо чувство. Убедена съм, че всяко едно от момичетата е искала чистосърдечно да помогне  Hug

Така си е!

Ако темата не е пързалка...
От самото начало ми заприлича на това. Още никой не беше отговорил. Wink
После видях, че се заехте да помагате и реших, че аз нещо бъркам. Wink

И аз така реших отначало,но видях,че няма оправия,та реших като Тайнето :

Аз се отказвам да давам повече идеи. Щом всяко ядене и мирише гадно, надали някой ще може да и угоди.Храна без аромат, каква ще е тази храна.Последно, ако мога да попитам AQUА, на колко години е, че се държи като капризно злоядо дете?

....После прочетох,че потребителката е на 26!!! години и прочетох още,че.....

Не е пързалка темата.

Иначе да, мъжа ми не е претенциозен до голяма степен и не е държал никога да готвя.......И за двама ни други неща са по-важни. Гледането на филм например. Всяка вечер. Това не можем да пропуснем! Казвате, че един дом,ухаещ на домашно приготвена храна е по-приятен и това са ви мили спомени от детството - ами различни хора има по света, на мен милите спомени от детството са ми най-вече как всяка петък вечер сядахме всички да гледаме "Досиетата Х", много любим филм, който и до ден днешен ми носи все мили спомени. Бях много злоядо и кльощаво дете като малка, с мъка ме караха да ям. Сега не съм никак злояда, нямам проблеми с това, ям си. Но и до сега предпочитам шоколада пред всичко останало. Сигурно ако живеех сама бих яла само шоколад, сладолед и плодове. Е, и някоя пица на парче или сандвич, ако изпаднат вегетариански.

И пожелавам на двойката ......Да сте живи и здрави! Щом сте се намерили и сте си паснали - това е важното!!! Пък,че ще ядете само сладолед,салати,шоколад,ядки и плодове.....мИ.....Разни хора - разни вкусове!

Момичета,мисля,че няма повече от нашите мнения......Ако наистина момичето е на 26 години(за което аз лично се съмнявам) .....Нека майка му го дундурка и му носи храна щом живее " отсреща" ......Такива хора не се научват на нищо ново...А освен това се дразнят от инакомислещи......

# 33
Стана ми ясно защо ник-а е AQUА... Караш на вода и фотосинтеза.
Малки кухни - бол, разбираемо е. Нежеланието също - много хора не обичат да готвят. Но много неща, които си написала недоумявам, бедна ми е фантазията (буквално) или и аз не знам...  Моят съвет е да си направиш тетрадка/тефтер, с рецептите и нещата, които можеш и обичаш да ядеш. Ако и това не помогне, защо не и да се консултираш с... как се казват хората, които се занимават с храните - диетолози? да те консултира там с нещо... Явно имаш сериозен проблем... Дано си здрава, че честно не знам как оцеляваш Wink
Бях много злоядо и кльощаво дете като малка
newsm78

# 34
И къде видяхте да се дразня на инакомислещи?? По-скоро е обратното - в последните публикации се усеща раздразнение.
Темата започва да прилича на онези от "Семейни отношения", където духа е меко казано махленски и отблъскващ. Не съм пуснала темата, за да ми бъде обяснявано как да живея по принцип и от какво да се интересувам, макар че ми беше ясно, че натам ще избият нещата. Хайде да не се правим на много съвършени и идеални във всичко, защото ако човек се зачете в която и да е тема в този форум, излиза едва ли не, че тук са се събрали най-перфектните домакини, най-вкусно готвещите, най-добрите любовници, задоволяващи перфектно мъжете си сутрин, обед и вечер, все красавици с умни, възпитани деца, които с лекота съчетават личния живот, работата, домашните задължения и въобще са перфектни във всяко едно отношение. Да, ама картинката, която се вижда и наоколо и по принцип е друга. Та лесно е да се чудим и маем и да съскаме по форуми, но в действителност дали сме толкова перфектни?!
То ако всичко беше така, както се описва по форумите, нямаше и цялата държава да е на тоя хал!

# 35
  • София
   AQUА, никой не е идеален, но да пуснеш тема в готварския и после да отказваш предложенията? Или да заявиш, че храна смърди и няма смисъл да се губи време за приготвянето и  при хора ,които обичат да готвят е малко абсурдно, не мислиш ли,че е най-малкото неудобно?

Вери, ти не си ли си изцяло  веган и суровоядец?Завиждам ти за волята ,че успя  Hug и ,че правиш и измисляш прекрасни рецепти. Ако имаш желание помогни и!Струва ми се,че ще и хареса това,което вие правите.Ние тук не вярвам,че можем да помогнем.

Последна редакция: вт, 11 сеп 2012, 12:42 от Тайна

# 36
Ми защо майка ти да не ти носи? Щом е започнала, нека продължи, ах да имаше и на мен кой да ми носи Tired

# 37
Въпреки че авторката на темата ме изумява с написаното от нея,все пак ще дам предложение.Може да си правите палачинки със сирене,кашкавал...Също така палачинкова торта с някакви зеленчуци и яйца за плънка,а отгоре полята с майонеза.Много вкусни стават варени яйца,разрязани да две,напълнени със смес от жълтъците,майонеза,горчица,сол и черен пипер.Отгоре пак майонезен сос.Супер вкусно е да си правите суши.Преди време си купих книга,само ориза е за варене.Научаваш технологията и другото е по-лесно.Все пак ще го правите за домашна употреба,не е нужно да е много избарано Peace Сетих се и друга вкусна рецепта която съм правила през годините.Варени картофи,прясно зеле, варени яйца,пресни моркови,целина за зелето,майонеза.Пак се прави на торта.Най-долния ред са намачкани на едро варени картофи,отгоре им нарязано на ситно зеле с целина,намачкано да омекне.Следващия ред са настърганите моркови,после отгоре им настъргани белтъци,отгоре настъргани жълтъци.Всичко разбира се се овкусява със сол.Цялата така подредена торта се залива пак с майонеза.Като се замисля има много рецепти които са лесни и не вмирисват дома...Може и риба да си правите,има немиризливи видове.Или пък запържен(запечен лук) и яйца отгоре.Принципно се пече във фурна,но като нямаш,тогава на котлона с капак на тигана...

# 38
  • Пловдив
Тук ми мирише на проблем .................................

# 39
Тайна, учудена съм приятно, че ми знаеш посоката, в която съм забила. Simple Smile
Аз желание да помогна винаги имам, но не знам в случая от къде да я почна, честно.
Все пак Aqua е вегетарианка, а аз през това не съм минала.
А и си мисля, че моите идеи могат да и дойдат екстремни.

Предложението за суши или нори рулца (тъй като доколкото схванах не яде риба) е много добро. Ние редовно си правим: нори кори, варен ориз, всякакви зеленчуци - става сполучливо и за мен си е бързо и лесно.
Иначе във вегетарианската тема тук има много хубави предложения - чета я темата. Не всичко е сложно, засукано и омирисващо. Simple Smile

# 40
  • София
  Вери, и сайта ти следях, но после му загубих дирята.И се ядосвам като Стойка Пипирудата представя твои рецепти като свои. Peace Даже имам желание да пробвам млякото от ядки, все купувам сурови и все ги изяждаме, преди да сме пробвали.

# 41
Споко, ние се знаем с нея. Wink

# 42
  • Най-красивата страна
Червена леща-сварява се само за 7 минути.
Аз първо задушавам лук, морков, червена пиперка и 1ск чесън-нарязани ситно ,добавям 1домат -настърган.Като омекнат зеленчуците доливам топла вода, сипвам 1чаша леща .

Картофена салата
1кг картофи-сваряват се
2 твърдо сварени яйца
грах, моркови и царевица-задушават се
1 майонеза
мариновани гъби
сол, зехтин, черен пипер на вкус
отгоре се настъргва кашкавал

Паниран кашкавал ,панирани сиренца -също се приготвят бързо.

Картофена супа
Спаначена супа
Супа от коприва

# 43

Много вкусни стават варени яйца,разрязани да две,напълнени със смес от жълтъците,майонеза,горчица,сол и черен пипер.Отгоре пак майонезен сос.

Това изглежда вкусно, ще го пробваме. Мерси много Simple Smile

veni35 , ще пробваме и картофената салата, която предлагаш  bouquet

Иначе риба и морски неща не ядем.

# 44
  • София
Ти си кошмар за госетнин на всяка домакиня  Grinning  Извинявай, не се обиждай , ама по предпочитания за ядене сте останали с мъжа ти на ниво четири годишно злоядо дете - сандвичи, пици, спагети и варени яйца.  smile3534

Общи условия

Активация на акаунт