АПРИЛКИ 2013 - тема 4

• 29 315
  • 737
  •   1
Отговори
# 690
И моето гадене се оправя с хапване Mr. Green
Само,че не ми се готви и ям много избирателно....и както някой писа по-горе нещо ми е любимо само за седмица...после друго и така....
След 2 дена имам фирмено пътуване до Гърция и трябва да си напълня чантата с храна,че не се знае кога ще ме свари глада Joy
Аз откакто съм бременна съм смъкнала 3 и качих после 1...

# 691
  • София
·٠• АлЕкС •٠·˙, консултирай се със счетоводител, или най-добре в НОИ, какво ще е най-подходящо да направиш по отношение на осигуровките.
Могат да те наемат на работа и да излезеш болничен. Но болничния трябва да е непрекъснат, до края на бремеността (а след 6м. се минава на комисия и трябва да има кой да ти дава такива болнични). Тогава се внасят само здравни осигуровки и сумата ще е доста по-малка, отколкото ако внасяш пълните осигуровки.

януари 2008 до август 2011 - ТД в/у 850 лв., Септември 2011 до януари 2012 - борса, от януари 2012 до май 2012 г. - ТД 480 лв., от май 2012 до сега - не работя и не получавам нищо. Вече почва да става тегаво само моя приятел да работи и не издържа само на неговата заплата.
Ако не започна някъде, което е така защото всеки който разбере, че съм бременна ще ми каже "Чао" няма да получавам майчинство, а само някакви помощи 100 лв., а ако някъде започна(дори и то фиктивно) ще получавам майчинство около 400 лв. ( в зависимост на каква сума се осигурявам де ).

Ако имаш познат с фирма, нека те назначи и след седмица си пускай болничните, така хем няма да плащаш осигуровки, хем ще взимаш пари от болничните, имаш достатъчно стаж.

# 692

Само,че не ми се готви и ям много избирателно....и както някой писа по-горе нещо ми е любимо само за седмица...после друго и така....

Ау, и аз така. Мислех, че съм само аз с това странно проявление. Приятелят ми все ме пита тая седмица обичаме ли еди какво си.  Joy

# 693
Някоя мама да е раждала по време на учебната студентска година:) на мен ми предстои тоза веселба и не знам как ще си вземам изпитите и как ще ходя на лекции, а не искам да прекъсвам

# 694
  • София
Някоя мама да е раждала по време на учебната студентска година:) на мен ми предстои тоза веселба и не знам как ще си вземам изпитите и как ще ходя на лекции, а не искам да прекъсвам

Ами според мен няма как да не прекъснеш при положение, че живот и здраве през април ти предстои раждане, а и най малкото след това няма как да си оставиш детенцето за да ходиш на изпити. Поне докато не направи 40 дена според мен.

# 695
Аз предполагам, че ще си взема някоя студентка да гледа хайвана, докато съм на лекции.
Мога и да прекъсна, но не искам никак. Ще видим, ще го измисля.
Поне изпитите ми не са изпити, а проекти, стига да имам време да ги направя.  Rolling Eyes

# 696
tiiliaz, болничния трябва да е непрекъснат до края, консултирала съм се със счетоводител, ако има прекъсване се намалявало майчинството, така са ми казали на мен.

Благодаря Съни   bouquet

# 697
 PeaceЕ майка ми ще ми помогне- докато съм на изпит ще го гледа, ако трябва мляко ще цедя да го храни с моя кърма, но няма да прекъсвам Sad Все ще има някакъв компромис за бременни - все пак са до юли лекциите и 2 месеца ще наместим нещата.

# 698
В кой университет си?
В СУ за мен нямаше проблеми да не се вясвам на лекции въобще, но понеже не ме помнеха, трудно даваха изпити  Laughing. Но там е от специалност до специалност, някои много ги юркаха за присъствия. Иначе, мисля, че официално бременните и майките в СУ имат право на посещаемост на лекции 50% и перманентна сесия, т.е. ходиш, когато си се подготвил за изпит. Поне по мое време беше така, ама като ги знам какви са закостенели като институция, едва ли има особена промяна.
В НБУ, където съм в момента, може и да не се вяснеш и пак да си вземеш изпитите, ако си представиш навреме проектите, моят факултет и специалността ми са основно на проекти, другите не знам как точно се явяват на изпити.

# 699
В Су съм факултет по начална и предучилищна педагогика Simple Smile
Значи не е толкова страшно да си бременна студентка  Laughing Аз се бях изплашила, че няма да мога да завърша. Мерси за инфото

# 700
Отива да ям  Laughing, като се върна, ще ти намеря правилника да видим какво пише там. Peace

# 701
Леле, колко сте изписали..... На мен ми се гади като почна да ям. Не мога да преглътна храната. Карам главно на плодове, че с тях нямам проблем.  С първата бременност бях така и сега казвам че ще е пак момиче  Laughing. Така качих само 8 кг. и родих здраво 3 кг. момиче . С кандидат баткото имах неутолим глад 15 кг. качих само до 3-я месец и с много ограничения до края качих още 15 - 30 кг. общо и родих 3500 кг. момче. Така че не се притеснявате дали сте качили или не, то бебето си взима от всичко от вас.
 Тук в Сливен по ЗК гледат всеки път с ехограф. Даже не помня дали сами слушали тоновете въобще. И за таза не се притеснявайте много - по новата номенклатура с втората бременност излизах с тесен таз и препоръчително секцио. докторката се смя много, защото беше ми следила и 1-та бременност и знаеше, че ако съм с такъв таз няма как да родя нормално 3 кг. бебе седалище.
Незнам защо на мен счетоводителя и гинеколога ме посъветваха да си плащам осигуровките до около 20 г.с. и тогава да излизам в непрекъснат болничен. Т.е да си платя поне 2 пълни месеца. Аз имам стаж, но имам месеци на прекъсване през тази година  newsm78

# 702
karityyy, изобщо няма нужда да прекъсваш, що за щуротии.
Просто отиди в канцеларията на факултета, кажи че си бременна и могат да ти изготвят и индивидуална схема на обучение.

tanyaz, то да излизаш, но трябва да има кой да ти го дава все пак. ) А за болнични от по 30дни се лежи по 3дни в болницата.
Най-добре е да ти вървят постоянно осигуровки.

# 703
Добро утро и от мен!   bouquet

Да ви кажа - аз съм минус 5 кила, откакто съм забременяла. Но това е временно.  Mr. Green

Писах на Мириама на лични, но може би не ми е получила съобщението: ако може да ме запишете на първа страница - 4-та бременност, термин 19-ти април, гр. София.

Sony_M, имаш предвид, че чакаш четвърто детенце, нали:)? Моля те разкажи с каква разлика са, как се справяш, прекрасни и ужасни моменти и подобни. Благодаря предварително:)  bouquet

Първите ми две бременности приключиха неуспешно. Третото ми детенце почина в края на януари тази година.
Затова тази бременност е много важна за мен. Тъжно е, но е това.

# 704
Sony_M съжалявам мила   bouquet Дано с тази всичко да е наред  Hug
Относно килограмите нормално ли е да съм качила 3 кг за 2 месеца? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт