АПРИЛКИ 2013 - тема 4

• 29 325
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
beginner_mamma, спокойно, слабите мами после бързо си възвръщат фигурата дори да напълнеят малко повечко. )
Ама какво да кажат такива като мен, дето са си дебели по принцип. ))))

# 676
Ето и моите данни за 1ва страничка:

Термин 22.04.2013

2-ра Бременност

София

bouquet

# 677
добро утро

аз едва днес сутринта се престраших да изпия едно безкофеиново кафе с мляко
ама пак не го изпих и цялото  Confused
за килограмите - не съм се мерила
но понеже нямам особен апетит - едва ли съм качила кг (най-много 1-2)
но коремчето си личи вече
за слушането на тоновете - не си спомням кога ги пускаха
но определено не е толкова късно - 32 седмица някой от вас спомена
но не съм сигурна - ще питам като ида на преглед

# 678
  • София
Здравейте момичета,

И аз не съм качила нито грам до момента. Но пък и нямам особен апетит. По скоро се напъвам да хапвам защото не става без ядене.
А относно работата - е няма да започвам. Обадих се преди да ходя да си извадя необходимите документи и им казах, че съм бременна....и отговора беше ясен - "Ок лека бременност ти желаем, но няма как да те наемем". Супер тъпо ми стана, но пък от друга страна по добре, че постъпих така, защото иначе щеше да стане тъпо да ми проличи и тогава да им кажа.....и със сигурност по тъпо щеше да стане.
Сега ми остава варианта да намеря някой, който да ми сключи ТД и да му плащам осигуровките за 2 - 3 месеца и после да излезна в болничен до края на бременността.

# 679
Добро утро и от мен!   bouquet

Да ви кажа - аз съм минус 5 кила, откакто съм забременяла. Но това е временно.  Mr. Green

Писах на Мириама на лични, но може би не ми е получила съобщението: ако може да ме запишете на първа страница - 4-та бременност, термин 19-ти април, гр. София.

# 680
Готово, всички са добавени на 1ва страница.

# 681
Готово, всички са добавени на 1ва страница.

Прекрасна си!

# 682
Здравейте момичета,

И аз не съм качила нито грам до момента. Но пък и нямам особен апетит. По скоро се напъвам да хапвам защото не става без ядене.
А относно работата - е няма да започвам. Обадих се преди да ходя да си извадя необходимите документи и им казах, че съм бременна....и отговора беше ясен - "Ок лека бременност ти желаем, но няма как да те наемем". Супер тъпо ми стана, но пък от друга страна по добре, че постъпих така, защото иначе щеше да стане тъпо да ми проличи и тогава да им кажа.....и със сигурност по тъпо щеше да стане.
Сега ми остава варианта да намеря някой, който да ми сключи ТД и да му плащам осигуровките за 2 - 3 месеца и после да излезна в болничен до края на бременността.
Не е нужно да плащаш осигуровки 2-3 месеца, ако имаш нужните години трудов стаж. Можеш да платиш и 2 седмици и после да излезеш болничен. Полагат ти се 180 дни болничен без прекъсване, до 45 дни. Имам предвид, че ще бъде излишно да плащаш толкова време, това няма да промени стойността на майчинството, ако нямаш скоро осигуровки на голям доход.

# 683
Добро утро и от мен!   bouquet

Да ви кажа - аз съм минус 5 кила, откакто съм забременяла. Но това е временно.  Mr. Green

Писах на Мириама на лични, но може би не ми е получила съобщението: ако може да ме запишете на първа страница - 4-та бременност, термин 19-ти април, гр. София.

Sony_M, имаш предвид, че чакаш четвърто детенце, нали:)? Моля те разкажи с каква разлика са, как се справяш, прекрасни и ужасни моменти и подобни. Благодаря предварително:)  bouquet

# 684
·٠• АлЕкС •٠·˙, консултирай се със счетоводител, или най-добре в НОИ, какво ще е най-подходящо да направиш по отношение на осигуровките.
Могат да те наемат на работа и да излезеш болничен. Но болничния трябва да е непрекъснат, до края на бремеността (а след 6м. се минава на комисия и трябва да има кой да ти дава такива болнични). Тогава се внасят само здравни осигуровки и сумата ще е доста по-малка, отколкото ако внасяш пълните осигуровки.

# 685
Здравейте!И мен вчера ме притеглиха на прегледа-до момента съм качила само килограм!Подейства ми успокояващо,защото на това плюскане си мислих,че съм далеч повече...Но пък има мноооого още време до финала,така,че... smile3518  А гърдите ми...лелеее,малеее  заприличала съм на крава smile3532 ,а е едва началото.Какво ще става по-нататък с тях....идея си нямам!  И като се замисля...с първата си бременност не бях така-нарастнаха едва в последните месеци...Всяка бременност е различна,това е!!!

# 686
 Laughing аз току що си мерих гръдната обиколка, че нещо сутиена взе да ми стяяга. Какво да кажа- почнах от 90 см - вече е близо 95  Confused

# 687

Mirama би ли ми обяснила за болничния? Значи ако излезна сега болничен то трябва да е до края, така ли? Или може да се излиза болничен когато реша?

# 688
  • София
·٠• АлЕкС •٠·˙, консултирай се със счетоводител, или най-добре в НОИ, какво ще е най-подходящо да направиш по отношение на осигуровките.
Могат да те наемат на работа и да излезеш болничен. Но болничния трябва да е непрекъснат, до края на бремеността (а след 6м. се минава на комисия и трябва да има кой да ти дава такива болнични). Тогава се внасят само здравни осигуровки и сумата ще е доста по-малка, отколкото ако внасяш пълните осигуровки.

януари 2008 до август 2011 - ТД в/у 850 лв., Септември 2011 до януари 2012 - борса, от януари 2012 до май 2012 г. - ТД 480 лв., от май 2012 до сега - не работя и не получавам нищо. Вече почва да става тегаво само моя приятел да работи и не издържа само на неговата заплата.
Ако не започна някъде, което е така защото всеки който разбере, че съм бременна ще ми каже "Чао" няма да получавам майчинство, а само някакви помощи 100 лв., а ако някъде започна(дори и то фиктивно) ще получавам майчинство около 400 лв. ( в зависимост на каква сума се осигурявам де ).

# 689
  • София
tiiliaz, болничния трябва да е непрекъснат до края, консултирала съм се със счетоводител, ако има прекъсване се намалявало майчинството, така са ми казали на мен.

Общи условия

Активация на акаунт