АПРИЛКИ 2013 - тема 4

• 29 433
  • 737
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Здравейте, девойки Simple Smile

Скоро ми предстои скрининг. Какво да очаквам по време на процедурата? Как е протекла при вас?

Поздрави.

# 421
Горещо препоръчвам да изгледате филма на Natonal Geographic - In the womb.
С български субтитри е. Ето и линк: kolibka.com/smf/index.php?topic=4255.0 .

Невероятно е!  Heart Eyes

# 422
  • Бургас
Здравейте, сега чак виждам и вашата тема  Hug
Моят термин е 1-ви май, но поради немалката вероятност да съм априлска мама, се записвам и при вас Simple Smile

# 423
Добре дошли на новите момичета. )))

Мон, от някъде си ми "позната". ) Вероятно сме се засичали из темите.

Относно ползата от шишетата и кърменето....не всеки който има желание, успява да кърми. Така че, аз мисля че ако някоя майка иска да си купи шишета, не е нужно да се обяснява "ама ако кърмиш, не ти трябват". Не струват милиони и не пречи да се вземат 1-2шишета. После могат да се ползват за вода.

# 424
Mirama, но и не са дефицит и от всеки бебешки и онлайн магазин могат да се закупят, при положение, че кърменето не върви!  Peace
Освен това и аз споменах за 1 шише  Wink
..Макс едно за всеки случай, за вода или по-късно сокове и др напитки...

# 425
hvancheva, ско смяташ да кърмиш, не са ти необходими шишета  Wink Макс едно за всеки случай, за вода или по-късно сокове и др напитки, но пък в този случай няма значение марката според мен  Peace
 Аз бях взела едно на д-р Браун, но не мога да изкажа компетентно мнение, т.к. не съм го ползвала много. В началото давах на малкия изцедена кърма с него когато бяхме навън, на консултация и т.н., но мога да кажа, че това беше голяма грешка! Започна да ми отказва гърда, но добре, че навреме се светнах и спрях да давам с шишето, ама по никакъв повод!  Naughty  Та така после нямахме проблеми, освен, че когато стана време да давам вода, единствения начин беше само с лъжичка, защото не признаваше нищо друго, освен гърда  Crazy
Аз имам огромното желание да кърмя и смятам да направя всичко което мога да кърмя ,но май гаранция няма и за това смятах ,че трябва да имам и шишета пък така или иначе по на татък няма ли да ми трябват?Пък и не струват милиони.

# 426
боже вие колко сте изписали за 1 седмица
Mirama   bouquet за темичката
Аз с нищо не мога да се оплача за сега всичко е нормално Simple Smile

# 427
Връщам се от пазар, та да ви споделя.
Сдобих се с два сутиена Анита, много удобни като ги мерих, много приятна материя. Около 60 лв за 1 ли бяха, нещо такова май. Имаше и още един вид малко по-евтини - Натурмама или нещо подобно, които на мен нещо не ми бяха толкова удобни, но пък пробвайте, на вас може да са ок. Те бяха 40-45, не видях точно.
Завъртях се из H&M да видя серията за бременни, ама нещо не останах доволна, много странни цветове  Thinking
Видях и серия за бременни на Esprit, цветовете са по-приятни и моделите като че ли повече ми допаднаха.
Но не съм купила нищо и не се загледах особено в цени. За дънки за бременни еспри продавачката каза, че са около 80 лв, в х&м май също бяха горе-долу толкова.
Видях се с една приятелка и получих първите подаръци за бебето - едно много хубавко бяло одеалце и лепенка за украса на стаята или на легълцето, ще видим  Grinning

# 428
Ео, добри покупки си направила. )

Уффф, аз днес си обух един панталон, дето ми е любим. Закопчах го, ама....едва, едва.
Мисля да си купя още 1-2клина и плътни чорапогащници за зимата.

# 429
  • Варна
lastname

Браво за добрите резултати. Тук в МД БХС го правят към 20г.с и аз реших, че тогава ще го направя. Края на месеца ще се опитам обаче да отида на ФМ да видим тази нухална гънка.
От любопитство - на колко години си? Знам, че с напредването на възрастта рискът се увеличава.

yara, Знаеш ли дали само в МД във Варна правят БХС? Още не съм се интересувала. Лекарката ми каза, че при следващия преглед ще ми обясни какво, кога и къде да правя. Аз тъкмо влизам 9 седм.

До колкото разбрах самото изследване се прави само в генетичната лаборатория на МД София.
Твоят лекар трябва да вземе необходимите мерки от ехографския преглед и да ти се вземе кръв.
Питай го/я дали прави БХС, може да го прави. Ако не, в МД ще ти е по-удобно, защото те са запознати с процедурата  и няма да се ангажираш с изпращане на изследванията.

http://genetika.maichindom.com/%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D1%86%D … 0%B8%D0%BD%D0%B3/

# 430
  • Bulgaria
За шишетата - ние имахме Авент, Томи Типи, Нук и Д-р Браун. Единственото, което използвахме беше това на Д-р Браун. С тези на Нук й давах вода, но не ги обичаше много. Възлагах големи надежди на Томи Типи, имаше много хубави отзиви за тях, но изобщо не съм доволна - като пиеше детето се получаваше нещо като вакум и гумата на биберона хлътваше на вътре и детето я изпускаше от устата си. Така й се прекъсваше яденето по 10 пъти и накрая й писваше и не искаше да яде. Но може и да си е до дете...

# 431
Имам намерение да кърмя, но ще си купя шишета за всеки случай, обичам да се подсигурявам, не си падам по покупки в последният момент.
Не помня какви ми бяха предният път шишетата, май на Бриф, имаше специална тръбичка против колики.
Дребният до 10 месец не е пил вода, нито сок.
Кърменето за мен, беше голямо удобство, дребният си сучеше от гърда и нямах грижи...даже се чудех как някой може да мисли храненето с шишета за по-удобно, миеш, стерилизираш, топлиш вода...... Whistling Единствено, че имаше доста колики и какви ли не храни не ядях заради това Rolling Eyes.
Но с кърменето синковеца се разболя за първи път след годинка.
Мисля да се запиша за ранна ФМ

# 432
  • Пловдив
Аз предния път заложих на Нук (със каучуков биберон). Ако не се налагаше да ходя на очни и да ме няма по 8-10 часа, надали изобщо щях да имам нужда от тях, но като предпочетох да не прекъсвам newsm78
Точно заради кърменето се спрях и на тази марка - уж ги дават най-подходящи за смесено хранене... Уж... да , ама пак го имаше объркването и предпочитането на кърмата от шишето Sad

И сега шишета предварително няма да купувам - ако се наложи, когато заминавам на очни (за съжаление, май няма да има опция татито и дребуса да идват с мен), та тогава ще го мисля...

# 433
ani27, никой не твърди, че е по-удобно храненето с АМ и шишета.
Но нали се сещаш, че има и хора, на които им се налага в крайна сметка. )

Каучукови биберони съм пробвала, ужасни са честно казано.

Аз сега обмислям да си взема електрическа помпа за кърма. Имам механична на Авент, но я давах да ползва приятелка и не знам в какво състояние е. Тоест тя си изглежда ок., но има едни гумени като клапички, и ако те са прецакани, изобщо не става вакуум.

# 434
Привет , момичета!  Hug

Да мина на отчет  Flutter Вчера имах среща с бебето  Heart Eyes Всичко е добре засега, но продължават да ме следят така че в петък съм пак на преглед.  Rolling Eyes Таткото не успя да се включи така че ходих само с малкото чудо. Не можех да си представя как ще ме прегледат на видеозон(вагинален преглед) и момъка ще седи послушно на стола  Shocked , но всичко мина добре. другата седмица се очертава същотото приключение.  Thinking

За шишетата аз имам опит с д-р Браун и Авент. На д-р Браун шишетата бяха с някаква система против колики и тотално се изнервих след първото ползване като опитах да ги измия.  Sick Основно ползвах на Авент може да се каже че съм доволна от тях като изключим първите няколко месеца докато се науча как да ги ползвам без да изтича кърмата  #Cussing out Добра идея е ако ще се ползва помпа и шишета да са една марка.  Аз ползвах ръчна помпа на Авент и съм много доволна. Сега покупка на помпа е N1 в списъка с покупки за бебето.

За БХС ще го правя т.к. тук е задължителен, но лично аз не виждам смисъл все пак е вероятност и 1:10 000 да е какво значение има ако аз съм точно тази единичка  newsm78

Mirama  може да сме се събрали в темата точно тези 2%  Joy

sweet_maniche
 как захранва? Дай жокер да прочета по темата че и аз съм фен на нестандартното захранване  Whistling

За стриите още не съм започнала да се мажа, но скоро ще трябва. Засега не бързам т.к. от всичко ми се гади и като се намажа съвсем ще ми  ... Sick

За люлките - не съм ползвала точно такава и нямам мнение, но този път може да си купя изглеждат добре, а и имам приятелки които са доволни. Аз ползвах шезлонг мисля че го дават от 6 месеца до 3 години и съм много доволна от него.

Последна редакция: сб, 15 сеп 2012, 22:54 от Yuliya2013

Общи условия

Активация на акаунт