АПРИЛКИ 2013 - тема 4

• 29 439
  • 737
  •   1
Отговори
# 390
Благодаря ви момичета за подкрепата.
Да и аз така смятам да изчакам да видя със сиропа какво ще стане - дали ще има някакъв ефект и наистина в краен случай да започна с антибиотик.
Алекс, опитай също и с малко бабини илачи - инхалация с лайка и сода, гаргари и т.н. Друго, което лекарката ме накара да пия сега е чаша топъл чай + сока на 1 лимон + мед + 1 ч.л. коняк (каза, че толкова малко количество не би трябвало да е проблем, а идеята е, че алкохолът дезинфекцирал и загрявал. Ако те притеснява, махни го все пак). Та това цялото както е топло се приема лъжичка по лъжичка (пусни си филмче, че е малко изнервящо), докато го изгребеш. По този начин преминава бавно по гърлото и имало по-добър ефект. На мен ми прозвуча малко странно, но мисля, че помага, затова споделм...
Дано се разминеш без антибиотик. Ако трябва иди на още един лекар, да потвърди, че това е решението... На мен в понеделник също ми казаха, че е стигнало до горни дихателни пътища, но пробвахме без антибиотици и вчера ме слушаха и се е изчистило. Сега боря само възпаление на гърло и малко и на ушите, но засега мисля, че ми се разминаха антибиотиците. Стискам палци и при теб да се размине.

# 391
Привет и от мен!  Hug

Исках да ви се похваля....
В сряда бях на втори преглед - взеха ми вагинален секрет, направиха ми цитонамазка и ме гледаха на вагинален ехограф. Мъжът ми беше с мен!
Много се развълнувахме и двамата, когато видяхме нашето бебе на монитора - беше се сгушило и гинеколожката го размърда (като ми докосна коремчето) - видяхме крачетата, ръчичките, очичките, гръбначния стълб, пъпната връв и най-вълнуващото - видяхме как бие сърчицето му!!!
Тези моменти са толкова специални за мен и таткото - не мога да опиша с думи. Имаше сълзи от радост, имаше малко смях, когато го видяхме да се движи с тези малки краченца и ръчички, на мама рибето.
На първия преглед (в 6г.с.) бебчо беше само едно балонче, а сега - след 5 седмици... е малко човече.

Предложиха ми да направя БХС (ранен скрининг) и Фетална морфология (18-23г.с.).
Не съм сигурна дали искам да направя БХС, очаквах да ми кажат да направя първа ФМ (11-14г.с.), но уви - не.

Казаха ми, че имам чувствителна матка и ми предписаха Но-шпа 3х1 - за 2 седмици.

По сметките на гинеколожката трябва да съм в 11г.с., НО на ехографа се вижда, че бебчо е в 10г.с.

Таткото няма нужда да си прави никакви изследвания.
Дано не съм с отрицателен резус фактор, защото тогава ще трябва и той да се изследва.

Относно кафеникавото зацапване и кръвотечението ми каза, че се е случило, когато е трябвало да ми дойде МЦ.
Аз си милех, че може да съм направила спонтанен аборт, но за щастие се оказа, че всичко е наред, морето се е отразило добре на бебчо и мен! Ако и на вас ви се случи да имате някакво зацапване - при първа възможност отидете на преглед, за да сте спокойни, а и съответно да се вземат мерки.

Вчера занесох за изследване цитонамазката, вагиналния секрет, урина и ми взеха кръв (спукаха ми вената на лявата ръка, но за щастие не стана много синьо и не ме боли) в лабораторията "Кандиларов", която работи по ЗК.

Записах се на ЖК при д-р Галя Богданова - разбрах за нея от познати, бяха много доволни, а и във форума съм засичала позитивни отзиви за нея! Радвам се, че се доверих - от първи преглед имам повече от добро впечатление за д-р Богданова. Обяснява всичко, готова е да отдели цялото си време за теб, отговаря на всякакви въпроси, спокойна е, лъчезарна, внимателна - това съм чувала и от други нейни пациентки. Живот и здраве тя ще ме изражда в Св.София (бившата Тина Киркова). Работи по ЗК в 25 ДКЦ - кв. Младост, ако някой се интересува от работното й време или телефон за връзка - да ми пише на ЛС.

След като се прибрах от прегледа..... повърнах за първи път откакто съм бременна. Неприятно изживяване, но очевидно тепърва ме очакват такива моменти. За бебчо всичко ще понеса, милото като усети глад и не търпи.  Heart Eyes

Последна редакция: пт, 14 сеп 2012, 22:46 от maminka23

# 392
Oh antibiotici ... Az mnogo silna alergi4na reakcia imai ot oxizipam. Ot ospamoks me hvashta diaria. Gubi4kite otdelno. Ako moje bez nai-dobre. Izvinete za latinicata. V legloto sum, malko bolna i pisha prez telefona.

# 393
Добро утро от мен. )
Уфффф, щерката пак ме вдигна в 7.30ч, не знам какво я прихваща тук от седмица и нещо.

На болните, бързо да оздравяват и да се оправят.

При нас е едно мрачно, силно се надявам да не завали и да може да излезем на разходка.

# 394
  • Варна
Алекс, пробвай наистина бабините илачи и почни да се ровиш за добър хомеопат.
Една приятелка си лекува децата само с хеомеопатични лекарства, включително една пневмония.
Така че явно имат ефект.

Ровя се за БХС, тук в Майчин дом АГто ми каза да го правим след 15г.с, но чета и чета и навсякъде пише, че ранния скрининг дава 90% успеваемост в откриване на вероятни дефекти, а втория до 70%. Вече ме записаха за късния, но др седмица като звънна за резултатите от изследванията ще искам да го сменим.

Po3uTo Много съжалявам  Hug Ако причината е била нещо в морфологията защо не отиваш за тези изследвания направо в София? Една позната преди 4г роди детенце със спина бифида и Яков и Балев бяха казали, че е ок. Да, ама не... това не е точна наука и все пак и те са хора и правят грешки. След това с ФК от 1000-2000мг на ден и прегледи в София през цялата бременност роди здраво дете.

# 395
lastname

Браво за добрите резултати. Тук в МД БХС го правят към 20г.с и аз реших, че тогава ще го направя. Края на месеца ще се опитам обаче да отида на ФМ да видим тази нухална гънка.
От любопитство - на колко години си? Знам, че с напредването на възрастта рискът се увеличава.

yara, Знаеш ли дали само в МД във Варна правят БХС? Още не съм се интересувала. Лекарката ми каза, че при следващия преглед ще ми обясни какво, кога и къде да правя. Аз тъкмо влизам 9 седм.

# 396
Здравейте и от мен. Аз се записах в Майчин дом на ЖК при д-р Майсторов. Отговарям си на седмиците, които преди ми казаха- има сърце всичко е ок. Следващият преглед е на 9ти октомври.

Хубав ден от мен

karityyy,
a д-р. Майсторов как си го избра, мисълта ми е, препоръча ли ти го някой или на случаен принцип?

отидох един ден и който беше на смяна ме взе:) не знам нищо за него, но останах с добри впечатления

# 397
  • Пловдив
наминавам и аз да Ви видя Mr. Green
Прегледа при гастрото мина - засега оставаме нещата така с ежемесечно следене на показателите... Дано няма раздвижване, че тогава ще се наложи хоспитализиране, а за мен това е голям ужас #Crazy
Живот и здраве напролет, след като родя, ще го мислим какво да правим...

Четох, че сте си говорили за покупките...
За мен уреда на пара са най-разумно вложените средства Mr. Green Приготвям храната предимно така Simple Smile
Купих го, когато започнах да захранвам дребния... Не го захранвах по стандартните методи - с пюрета или педагогически, та уреда си ми беше от необходимост Blush

За люлка - колежката ми подари шезлонг, който може и да се люлее - голямо улеснение ми беше Heart Eyes А като се ма предвид, че бях и студентка и постоянно бях над учебниците - шезлонга си ми беше доста от полза Simple Smile Сега го препоръчвам като абсолютно задължителна покупка на всичките си приятелки, макар че аз самата смятах, че си е глезотия...
Предполагам, че с електрическа люлка ще е и по-лесно, но толкова пари едва ли ще вложа Mr. Green

Някой беше писал, че се нуждае от 3 легла... Аз като редовно обикаляща по пътищата родни, препоръчвам с две ръце сгъваемите кошарки Simple Smile В къщи сме си със дървена, но тръгнем ли някъде на път сгъваемата върши идеална работа Peace

Сега Ви оставям, че ме зове "парцал фест"-а Mr. Green

# 398
Мажете ли се вече с нещо против  образуването на стрии?
Вчера реших да си купя Мустела, на мен ли ми се струва, или наистина са и намалили опаковката на 150мл, преди беше 200.....като знам, че всеки месец трябва нова newsm78и се чудя дали да не сменя с друго, по 40лв всеки месец.........Дали да не си взема някое бебешко олио.
Качила съм само 1кг, но на мен ми се струва повече, защото започна да  ми личи корема, отстрани паласки....не искам да мисля, когато станат повече кг.
Сравнявам с предишната бременност, разликата в термина ми е 2 дни, по същото време още не ми личеше, ходих си с опънатите дрешки, голият корем и т.н. а сега, ако ги облека, определено ще ми се забележи корема.

# 399
Аз взех мустела, не знам колко мл е била преди.
По-нататък обаче смятам да се мажа с кокосово масло  Crazy
Все тая, аз стрии ще имам, така че няма особено значение  Laughing

# 400
Аз стрии си имам и сега, още нищо не съм купувала за мазане...

Ей, голяма реклама на тези шезлонги, ще се навия и аз накрая да си купя. ))))

За килограмите, уфффф...аз имам вече +2кг. А започвам с 6кг. повече от предния път, когато забременях.
Сега съм на килата, които бях в 6ти месец. ((((
Нормално е да се качат 10-11кг, надявам се да не мръдна повече от това. Че после ме чакат тези, и още толкова за сваляне.

# 401
и аз имам и ще имам още стрии, на този етап се мажа с бебешко олио(забравям понякога де), но смятам да си взема крема на дева преди години го ползвах на вече появили се сини стрии и доста от тях се премахнаха доволна съм от него, а е около 5 лв тубата. за килограмите все още не съм мръднала, но коремчето ми си проличава вече, много странно  Thinking

# 402
 Аз се мажа със сусамово масло, но не съм много редовна Simple Smile Имах една бутилка, която бях купила за салати по принцип, но тъй като малко видове салати ядем точно със сусамово олио, реших, че ще мине за това Simple Smile Засега съм доволна, добре овлажнява и попива.

# 403
За килограмите - за една седмица съм качила 2 кг.  Rolling Eyes
На морето ми се събуди апетита, започнах отново да налитам на шоколад, умирам за някоя вафличка или пък да си хапна зрънчо.  Crazy

За стриите - мажа се с крем за тяло с кокос. Друг път с бебешко мляко.
Скоро започвам с маслото на Икаров или на Дева, а може и със зехтин - майка ми през цялата бременност се е мазала само със зехтин и няма нито една стрия.

Ровя се за БХС, тук в Майчин дом АГто ми каза да го правим след 15г.с, но чета и чета и навсякъде пише, че ранния скрининг дава 90% успеваемост в откриване на вероятни дефекти, а втория до 70%.

Ако в крайна сметка реша да си направя БХС.. ще се запиша за ранен скрининг. И аз четох, че тогава процентите за успеваемост са по-големи.

# 404
Аз от време на време се мажа с пшеничено масло на Икаров. Пише, че е много подходящо срещу появата на стрии и за изчезването им ако имаш вече такива.

Общи условия

Активация на акаунт