АПРИЛКИ 2013 - тема 4

• 29 434
  • 737
  •   1
Отговори
# 435
  • Пловдив
Захранване водено от бебето Peace
Радвам се, че все повече познати като се заговорим за захранване и не реагират по начина, по който реагираха преди година и половина, чуейки за метода Mr. Green
Ако искаш да прочетеш повече: Захранване, водено от бебето - baby-led weaning - V

# 436
Yuliya2013, честита среща с бебчето. ))))
Аз също се чудя за следващия преглед дали да не взема щерката. Но не знам какво ще разбере изобщо от това, което ще види. )
Мисля първо да пробвам да и пусна от филмчетата, където бебчетата вече са по-големи.

Предполагам за 2% имаш предвид тези, които не са успели съвсем да кърмят, въпреки желанието. )

И аз ще посъветвам, че ако се купува помпа за кърма е задължително шишетата да са на същата марка. Но те така или иначе помпите на Авент са с 2шишета в комплекта.

sweet_manichе, и аз се зачудих за това нетрадиционно захранване. ) Но забравих да те питам. )
Сега видях отговора ти, ще хвърля едно око. )
Макар че...колко е в състояние да изяде едно дете, хранейки се по този начин? И това достатъчно ли ще е за нуждите му?

# 437
ani27, никой не твърди, че е по-удобно храненето с АМ и шишета.
Но нали се сещаш, че има и хора, на които им се налага в крайна сметка. )

Каучукови биберони съм пробвала, ужасни са честно казано.

Аз сега обмислям да си взема електрическа помпа за кърма. Имам механична на Авент, но я давах да ползва приятелка и не знам в какво състояние е. Тоест тя си изглежда ок., но има едни гумени като клапички, и ако те са прецакани, изобщо не става вакуум.
Недей така, Мирама, онзи ден, една от майките в квартала се изказа колко трудно, ужасно и досадно е кърменето, друго си е с шишетата. Имам 2 приятелки съзнателно спрели да кърмят с хапчета

# 438
ani27, това е личен избор. И не засяга никой друг, освен майката и бебето.

# 439
Днес си взех крем против стрии на Дева. (Цена в Мол Сердика: 4.50лв.)
След време ще пиша дали съм доволна.  Rolling Eyes

# 440
  • Пловдив
Mirama и моите, и опасенията на таткото бяха точно такива (както и страха от задавяне Mr. Green), но определено малкия се движеше (и продължава) доста добре с наддаването Simple Smile
Пък и нали точно затова се нарича захранване, а не нахранване.
Същността на метода се основава на това, че детето само преценява дали, какво и колко да яде от твърдата храна, а необходимите му за растежа калорийки си набавя от кърмата (или АМ) Peace

# 441
sweet_maniche, реално има логика. )
Щерката изкара около 4м. и нещо на въпросните пюрета, които не харесваше особено. И задължително давах разни твърди храни, парченца плод, бисквита и др. подобни.
Като стана на 1г. направо си прояде нормална храна.

# 442
sweet_maniche  мерси Hug Аз на това захранване съм му голям фен.  Whistling

Mirama имам предвид майки които не се вписват в стандартите за "правилно" отглеждане на деца (захранване, кърмене, къпане, режим ...)  Peace
Вчера водих момъка с мен не толкова да види бебето, а защото нямаше на кого да го оставя(бабите са ни далече). Ние до сега все семейно т.е. с таткото и момъка ходехме, но вече няма да може.  Sad

ani27 стерилизирането не е задължително  Peace Това разбира се е мое мнение след дълго проучване в Интернет какъв е смисълът да се прави  Tired Peace

За кърменето и АМ  има много фактори които определят избора как да се храни детето така че приемам избора на всяка майка за правилен в нейния конкретен случай Peace АМ е измислено от хора за хора  Peace Peace Peace

# 443
  • Пловдив
Ами всъщност от годинка и месец Simple Smile
Дотогава нямахме заместено хранене, а твърдата храна, която поемаше беше не повече от 10-15% Grinning
След това изведнъж като се отпуши - не можем да му смогнем Grinning
На годинка и 4м тръгна на ясли и от първия ден там ми казаха, че си хапва Simple Smile То всъщност благодарение на храната се адаптира толкова бързо hahaha

Пюре се наложи да му дам един единствен път - връщахме се от път и нямаше нищо за него, а нямаше време тепърва да му приготвям... на първата лъжичка се задави много зловещо - прибели очите... Повече така и не посмях да пробвам да му дам Simple Smile
Лошото е, че и досега не обича кашести консистенции - фрикасе, пюре от картофи, авокадо със сирене... Е, последното си го хапва с охота, намазано на филийка Peace

Yuliya2013, предусещам, че ще си паснем с теб Hug

# 444
sweet_maniche, ясно. )))

Yuliya2013, не съм много от вписващите се в нормите. ) Но за сега си трая, да не се разбунват духовете от рано. )

# 445
ani27, това е личен избор. И не засяга никой друг, освен майката и бебето.

Аз не съм от толерантните за личен избор, който ощетява друг, признавам си, в случая детето.
И не разбирам някой, който не иска да кърми защото му се усложнява живота, ще си развали гърдите, или иска да пуши и пие............
До тук съм с толерантността Mr. Green

# 446
ani27, дано не ти се налага да правиш такъв избор.
А толерантността се възпитава....

# 447
ani27, дано не ти се налага да правиш такъв избор.
А толерантността се възпитава....
Мирама, баща ми е най-толерантният човек на света, доста усилия положи не успя да ми възпита в толерантност, до характер си е.
Не разбрах какво имаш предвид под да не ми се налага такъв избор.

# 448
ani27, няма нищо за разбиране...това е, което казах.
Не всичко зависи само и изцяло от нас. И понякога колкото и да искаш да кърмиш, нещата не се получават спрямо твоите планове.

# 449
ani27, няма нищо за разбиране...това е, което казах.
Не всичко зависи само и изцяло от нас. И понякога колкото и да искаш да кърмиш, нещата не се получават спрямо твоите планове.

Имах предвид съзнателно отказалите се.
Мислех , че гаденето ме е напуснало, но не би......

Общи условия

Активация на акаунт