АПРИЛКИ 2013 - тема 4

• 29 411
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
здравейте,аз днес почти цял ден работих,после поспах и после с детето навън да кара колело.Прибрахме се,майка ми е на гости и е лепнала някакъв гаден вирус-разтройство и повръщане-чудя се кво да и давам...ужас,само да не лепне мен или детето newsm78 Praynig

# 451
ася20, да, гадния вирус отново е плъпнал.
Днес излизахме с приятели, към 18ч. ми казаха, че тяхната щерка повръща. Надявам се Калина да не е следващата, но за сега е ок.

# 452
Ако повръща вомитосхил, линекс и хидратиналфа.

# 453

То това за деца. )

# 454

То това за деца. )
е, да. За възрастни пак върши работа, само вомитосхила за повръщането не знам с какво да се замени, или увеличена доза дали няма да свърши работа.

# 455
С Деган, венозно най-добре.
Става и през устата, но действа по-бавно.

Оххх, аз съм направо в ужас...
Тази вечер, хапвайки пица....ми се отчупи парче от зъба. Точно този, който преди седмица и нещо лекуваха и пломбираха. Направо...не знам. В понеделник отивам пак при зъболекаря, да видим какво ще мъдри и прави.
Сега ме дразни ужасно, постоянно езика ми е там (отчупеното парче е от вътрешната страна).

# 456
Дано не ти създава проблеми до понеделник.
И аз планувам посещение  на зъболекар профилактично, но чакам да ми отмине това гадене.

# 457
Мина ми гаденето, и сега си мисля за нещо за хапване, няма да конкретизирам какво........ще се опитам да се въздържа и не се поддавам на лакомията, искам да кача макс 12кг.

# 458
  • София/Варна
Привет!
Наистина нямате изчитане Wink.
Напоследък стоенето пред компютър ми е докарва отоци по краката и прорязвания ниско долу, затова ми е трудно да бъда по-активна и да отговарям навреме на въпросите ви свързани с кърменето. Надявам се нататък да попреминат неразположенията ми.

yara, радвам се да чуя, че вече се разчупват препоръките по отношение на приема на лекарства за тироидитите по врем на кърмене. Изследванията от последните 6-7 години показват, че ако няма някакво много сериозно нарушаване на функцията на щитовидната жлеза, няма проблем майката да е на коригираща терапия и да кърми. За целта е нужно да се пускат изследвания на щитовидните хормони на около два месеца и ако се наложи, да се коригират дозите от препарата.

Mirama, на база споделеното от теб тук в темата имам определени подозрения, но ми с струва, че ще е по-добре да ги обсъдим на лични.

За сутиените - традиционно ползваните от жените в над 90% са с банели, които се забиват неприятно в наедрелите гърди на бременните. Когато са пък с дантели, може да докарват неприятни усещания по зърната. Освен цитираните вече марки, аз съм доста доволна и от Триумф. Цените им са много прилични (последния си го купих за около 37 лева), а и са много меки и нежни като материя.
Сутиен за кърмене е добре да не бързате да купувате, защото при доста жени размерите се увеличават още при слизането на кърмата.

Бутилките са една от най-масовите покупки при майките с първо дете. В много случаи те поглъщат доста средства, защото често бебчетата не се спогаждат с бибероните за съответните шишета. Докато се уцели подходящата марка, форма и материал, може да се напълните с куп ненужни бутилки. А едно шишенце е между 5 и 10 лева, поне по поостарелите ми сведения.
Бих ви посъветвала да се информирате какво се предлага на пазара - марки, материал на бутилките, материали и форма на бибероните, както и пропускливостта им. Така ще ви е по-лесно да се ориентирате правилно при покупката им Simple Smile.

И болната ми тема - помпите за кърма ... На българския пазар се предлагат много и различни видове и марки. За да се ориентирате по-добре, бихте могли да погледате тази статия. Изчерпателна е и се надявам да ви помогне при избора.

# 459
  • София/Варна
Докато съм писала чаршафа си, виждам сте се развихрили на тема кърмене-некърмене.

ani27, надявам се, че си толкова хаплива заради временното си неразположение...

Живеем в такива времена, че успешното кърмене на детето ни се превръща в чутовно геройство (в собствените ни очи). И искаме целия свят да научи за този наш подвиг, както и да натрием носа на всеки, който не е успял поне толкова колкото нас. Включвам и себе си в това число, защото до преди 4 години не се различавах от повечето майки, кърмили година и повече. Осъждах онези, които не кърмеха децата си, считах ги за мързеливи и не достатъчно мотивирани и информирани.
Тормозех една позната, чието детенце беше колкото моето. Независимо, че деликатно се опитваше да отклони темата, аз бях упорита и човърках в раната ѝ, докато не ми каза, че е била на мамолог, който ѝ е поставил диагноза недоразвити млечни жлези. Дори след това считах, че това е нейното оправдани за пред другите.
Преди 4 години започнах обучението си като консултант. Тогава се запознах с диагнозата хипоплазия на млечните жлези. Идеше ми да се ритна, чувствах се гузна за арогантността си и самонадеяността си. Зарових се по-дълбоко и започнах да се интересувам по какъв начин могат репродуктивните проблеми да повлияят на лактацията. Оказа се, че има хиляди начини да се провали една жена в кърменето, при това не само физиологични. 
Обучението за консултант ме научи да бъда толерантна и да уважавам решението на майките, независимо колко различно е от моите възгледи. 

sweet_maniche, и аз ползвах с дребосъчка Baby led. И при нея беше лека адаптацията в яслата - сестрите ми обясняваха първите дни, че поплаквала, но иначе се хранела много добре Wink.

# 460
KayRenn, съжалявам ако те разочаровам, но съм си принципно такава и няма какво да се прикривам зад неразположения Mr. Green.
Не намирам нищо геройско в кърменето, смятам, че е напълно естествен процес.
Мъжът ми има един лаф" гледам им акъла", и аз така, гледам им акъла и оправданията на повечето майки, не настоявам да знам защо не кърмят и не държа да обсъждам с тях темата, обикновено те я подхващат.....техен избор, но си правя изводи за тях....преди 4г. една баба дойде специално да ми се порадва в градинката, като ме видя, че кърмя, защото не била виждала такива майки......
KayRenn, според теб, при колко от майките наистина има здравословни показатели да не могат да кърмят, и колко го правят от нежелание и неинформираност? Защото аз говоря за последните.
Ето, сега имам една приятелка, въпреки консултациите и с вас, голямото  желание и старание са на смесено хранене с бебока, но знаеш ли каква е разликата: Тя се старае и има желание наистина, не е само проформа.
Както споделих имам 2 познати съзнателно пиха хапчета за спиране на кърмата, едната си призна, че не и се занимава, досадно и е, и иска да пуши.
Мирама, април има един аспект на съвпад на Слънце и Марс, който априлските бебоци ще имат в картите си. Този аспект обикновено дава силна, голяма енергия, да не кажа лека агресивност, и може би нетолерантност......с две думи ще имаш възможност да възпитаваш в толерантност Wink. Марс в Овен на трон hahahaще имаш голямо поле за изява Wink
Да се оплача от себе си, снощи нямаше да ям, но при поредното ставане за ВЦ, реших да си намажа все пак, една филия с лютеница......филиите накрая станаха 3 Embarassed Дай ми само домати със сирене и филии с лютеница.... а преди умирах за домашно приготвени сладкории.

# 461
 Лютеница обичах преди две седмици, сега ми се  Sick от нея.
Въобще напоследък всичко обичам по 1-2 седмици и после ми става супер гадно от него  ooooh!
Само шоколад не ям от началото, ужасно ми изглежда Crazy

# 462
Добро утро.мама вече е по-добре-звъннах на комшията(той е доктор)-каза да направя чай от джожден да се успокои стомаха и после 1 хапче Реглан.Успокои се и заспа.Сега се моля мен или малката да не ни хване,че тогава незнам какво ще пия Thinking
ЗА мазането-предната бременност се мазах с едно олио на ДЖЪСТИН-но в БГ го няма,сега си вземам чисто студено пресовано бадемово масло от големите магазини(Карфур),там където продават олиото.

# 463
KayRenn, о, няма проблем да го обсъдим и тук, може да е от полза за останалите.
Тогава в Плевен имаше една единствена консултантка по кърмене, която така и не успях да открия за 1месец, докато детето ми беше в болницата. А след това със залисванията по отглеждането и т.н. съвсем изключих за нея.
За себе си знам, че опитах де каквото прочетох във подфорума за кърменето. Сестрите в неонатологията също се опитваха жените да помогнат и как ли не пробвахме бебето да засуче. Бях там 5дни с нея, когато вече я извадиха от кувиоз и все за толкова време трябваше поне да се опита да засуче, но тя се въртеше като бясна и надаваше вой, само в момента, в който усетеше зърното.

ani27, а мислиш ли, че твоето мнение е важно за майките, които са избрали по една, или друга причина да не кърмят? Или че се чувстват особено добре, ако са имали желание, а не са успели?
Аз самата се чувствах гузно, зле и т.н. в продължение на месеци след това.
Ти прави това, което смяташ добре за детето си...и остави другите да правят същото. Но не според твоите разбирания.

А относно разните му там аспекти и какво, къде съвпада. Аз също съм овен, но толерантността, няма нищо общо с астрология, знаци и др. подобни. След 6г. в този форум, съм се научила да не скачам толкова много срещу хората, които не споделят същите разбирания, действия и т.н. с моите.
И ако човек си отвори очите, може да научи доста интересни неща.

ася20, бързо оздравяване на майка ти.
Сега малко диета и ще се оправят нещата.)

# 464
Мирама, не знам дали е важно моето мнение за майките, но често ставам кошче за душевни отпадъци,  хората много обичат да си споделят с мен.....разбирам разни неща без да ме вълнуват и интересуват... в този случай и защо някой не е кърмил.
Ти си със Слънчев знак в Овен, аз написах друго, че планетата Марс ще бъде в Овен в съвпад със Слънцето/не зависимо дали Слънцето е в Овен или Телец, съвпада остава/но както и да е, астрологията е сложна, да не ви занимавам с нея. Хората с подобен аспект трудно могат да бъдат наречени толерантни, ще имаш възможност да се изявиш с възпитанието, това имах предвид, защото априлските бебоци няма как да избегнат аспекта.

Общи условия

Активация на акаунт