Да сложиш край на живота си!

• 8 642
  • 60
  •   1
Отговори
Днес мой приятел се е самоубил. Обесил се е! Младо момче, роден 1985г.! Темата е в негова памет! Не вярвах, до последно не вярвах, че ще го направи! Много ми тежи, нямам вина, но ми тежи, не успях да го вразумя, а вероятно съм един от последните хора с които е говорил и от които е потърсли помощ. Правих опити, говорих с баща му, с неговата приятелка, водих дълги разговори с него самия, опитах каквото можах, но сме в различни градове, а и се познаваме най вече виртуално. Помислих, че всичко е отминало, легнах си спокойна. Днес сутринта се чухме и той ми каза, че е жив и аз му казах, че знам и че по късно през деня съм мислела да му звънна и да го събудя от лошия сън, след което той се е обесил. Баща му ми съобщи тъжната новина преди няколко часа. Много ми тежи. Все си мисля, че можех да направя повече...Ужасно е....и много тъжно!

# 1
Съжалявам за приятеля ти, съжалявам и за теб. Зная какво преживяваш сега, защото този филм съм го играла и аз.
Затова не искам  и да подхващам темата, като си кажа мнението за хората, които взимат подобни решения, защото е кофти.

# 2
Благодаря, Heltah, още съм в шок, не реагирам адекватно, просто имах нужда да споделя. Толкова ми е тъжно и ужасно! ...странно ми е, още не осъзнавам случилото се, не го проумявам и плача, плача, плача!

# 3
  • Стара Загора
Да наистина е тъжно и ужасно-млад човек да реши че само смъртта е решение на проблемите!

# 4
Не вярвах, че е способен! Не вярвах, мислех, че е зов за помощ! Звънях на всички негови близки на които имам координати! На момичето, което обича! Дори говорих с полицията, да му окажат помощ, опитах всичко....чувствам се ужасно.....на разстояние съм, имах само телефонна връзка...

# 5
Много съжалявам, моите съболезнования.
Мой съученик и бих казала приятел се самоуби на 17год. заради момиче, ужасно е, разбирам те.  Praynig
Дори видях една потребителка,че преди време беше писала, че майка и е работила в магазин близо до мястото, където се е самоубил и е стоял там дълго време.
Много е тежко.  Flowers Rose Flowers Rose

# 6
Анонимните Hug Hug Hug!

# 7
  • Талант на 2012,2013 г.
Не знам каква може да е причината това младо момче да сложи сам край на живота си...

Много, много жалко. В разцвета на силите си.

А ти Queen of Hearts защо ти се чувстваш виновна? Опитвала си до последно да помогнеш. От разстояние и като го познаваш виртуално според мен нищо повече не би могла да сториш.

# 8
Факт, един човек, ако реши да сложи край на живота си, никой не може да го спре.  Cry

# 9
Не разбирам каква може да бъде причината 27-годишен млад мъж да се самоубие....от какво естество са били тези неразрешими проблеми?

# 10
Мари, не знам защо се чувствам виновна, пряка и косвена вина нямам, но все си мисля, че можех да окажа помощ, исках да окажа, но не успях....чувствам се зле....Момчето имаше проблеми-финансови, любовни, причината е съвкупна...чувстваше се сам....самотен, отхвърлен....след като звъннах на неговите близки и приятели и те в крайна сметка ми затвориха телефона под носа, се почувствах още по зле и осъзнах, че той наистина е сам....но мислех, че това е просто следствие от събрани обстоятелства....но на фона на всичко той си отиде сам и това ме терзае....и ми е тъжно, много тъжно....

# 11
Финансови, любовни проблеми, бил самотен....значи нищо съществено. Все пак е имал проблем-не е бил пригоден за живота. Жалко, това не се учи, дано е по-спокоен там, където е. Flowers Rose

# 12
Никога, ама никога не омаловажавайте причината за края на един човешки живот! Всеки си има своите основания. Не ги оправдавам, но не ги и съдя! Не искам да знам, колко самотен се е чувствал, колко самотен е бил, не искам, да знам, но....някак знам....само дето не вярвах, че е така....и чувствам безсилие и ярост заради всички станали причина за неговата самота...

Самота, любови, финансии, са достатъчна причина....ако са съвкупност и дълбоко осезаемо усещане.....

# 13
  • Колибите
Кралицие, цялата ти визия, не предполага състоянието в което си изпаднала, но всичко се случва.

Ще се опитам да ти кажа нещо, което е абсолютно.

ТИ НЕ СИ ВИНОВНА.

ПОМОЩ МОЖЕ ДА ОКАЖЕ САМО КВАЛИФИЦИРАН ПСИХОЛОГ ИЛИ ПСХИАТЪР.

Но в крайна сметка, както казват Анонимните, решението на всеки човек дали ще живее или ще умре е НЕГОВО Sad.

Дръж се, вземи се в ръце.

# 14
Сега освен да пиеш едно малко питие в негова памет не ти остава друго
Тъгата и празнотата остава за живите, покоят е за мъртвите
http://www.youtube.com/watch?v=HsucxjYnlTA

Общи условия

Активация на акаунт