Да сложиш край на живота си!

• 8 642
  • 60
  •   1
Отговори
# 30
Тумбе, съболезнования за загубата ти!
Гушкам те! Hug
Не се обвинявай! Човек си има едни защитни механизми, които му служат да си пази и съхранява живота. При самоубийците нещо се случва, в резултат на голяма мъка или душевна травма и нищо не може да ги спре.

# 31
Трета година откак мой приятел се самоуби по същия начин. Ден след като дъщеря му стана на годинка.
Аз още не съм му простила и още сънувам как го прави  Cry

Просто трябва да се научиш да живееш с това

# 32
Тази тема ще излиза напред в търсачките и ще бъде видяна от мнозина решили да сложат край на живота си. Всички тях моля да потърсят професионална помощ! Вашите приятели и близки нямат и представа какво става във вас и съответно няма как да ви помогнат! Потърсете психиатър - тъга, самота, депресия, нежелание за живот ... всичко това са състояния, които могат да са причинени от хормонални или емоционални проблеми възникнали във вас и лекар с подходящо лечение ще ви извади от тресавището, в което се давите.
Професионална помощ! Потърсете професионална помощ и насочвайте споделили ви близки клонящи към крайни действия към това!

За всички загубили приятел по този начин - изпращам съчувствие  Hug

Последна редакция: вт, 11 сеп 2012, 12:05 от the Дорис

# 33
Съжалявам, че бях по-различна от останалите пишещи в темата.

По-различна си, защото ти е трудно четенето с разбиране. Я се върни и прочети всичко, и виж кой, кога, на кого звънял. Боже ooooh!

Кралице, нямаш никаква вина Hug Направила си, каквото е трябвало, но само ти, не си била достатъчна.

# 34
Куин,  Simple Smile Свекърва ми имала приятелка като студентка,много красива, артистка.Имала танатофилия и правела театрални опити за самоубийство. Всички мислели, че е само поза.И тя се самобила накрая...Има хора, които може да останат без дом, да станат клошари, и пак да намерят смисъл да живеят.Други може всичко да имат и да искат да си отидат.Едните не са по добри от другите, просто хората са си различни, и съдбата им също.

# 35
Биляна, искам да съм по подробна, но не искам да изнасям много информация. Не е редно. Не обвинявам близките му, не обвинявам никого, но те са му по близки, много по близки от мен и може би щяха да му повлияят...може би....Той търсеше помощ....но я търсеше от тях....аз съм му помагала с каквото мога, но съм по далечна, чужда....мен не ме послуша.... Cry

# 36
Queen of Hearts, много съжалявам за приятеля ти Flowers Rose Flowers Rose Не знам какво да ти кажа... не си виновна и ти го знаеш. Знам че се чувстваш безсилна, защото не си могла да го предотвратиш, но явно че каквото и да беше направила, това пак щеше да е крайния резултат. Когато човек се реши да сложи карай на живота си, едва ли нещо може да го спре. Аз лично не го разбирам... но хората са различни.
Прегръщам те силно, дано да се съвземеш скоро Hug

# 37
Прегръщам ви всички! Hug Hug Hug

Знам, че не съм виновна, но просто все си мисля, че не съм направила всичко...а всъщност не можех да направя почти нищо.... Sad

Дорис, идеята е добра, много хубав пост! Peace
Дано всеки се вслуша и преди да предприеме нещо да опита всичко възможно да си помогне и да му помогнат, защото един ще си отиде, а много след него ще страдат.

ПП Не казвам, че хората, на които се обадих не ме изслушаха, изслушаха ме, но не докрай, така да го наречем...Мисля, че те самите се бяха предали...Съчувствам им, на мен ми е тежко, само мога да предполагам на тях какво им е...Не искам  да казвам какво ми каза баща му, защото не е редно, но това, което ми каза, думите му не бяха правилни, както и да е...просто исках да споделя, не да обвинявам когото и да било, за каквото и да било...Първо бях шокирана, после разстроена, после ми идваше да обвиня всички, че не са направили достатъчно, включая и себе си, сега ми е тъжно, много тъжно....

Последна редакция: вт, 11 сеп 2012, 10:21 от Queen of Hearts

# 38
Аз още не съм му простила...

Извинявай, но ти не си никоя, която трябва да прощава! Ние, хората, не съдим и не прощаваме!  Hug

# 39
Когато човек, на когото държах, се самоуби, и аз се питах дали направих достатъчно. Дълго време не знаех аз самата на кой свят съм. Постепенно обаче - покрай хора, които са били по-близки до него - ми стана ясно, че той просто е бил вече Отвъд доста време, преди да го направи.
Мисълта ми е, че ако човек не само не намира смисъл да живее (доста хора са така, или са го изпитвали поне за миг), ами и намира смисъл в смъртта, е много, много, много трудно да му се повлияе. Бих казала и невъзможно. Но това не намалява тъгата.   bouquet

# 40
Не разбирам каква може да бъде причината 27-годишен млад мъж да се самоубие....от какво естество са били тези неразрешими проблеми?
Депресия най-вероятно.Тя прави всичко да изглежда неразрешимо,непреодолимо и безсмислено.Здрав човек  не би посегнал на живота си.Наш близък се самоуби преди няколко месеца,никой не можа да му помогне,той просто не искаше да живее.Въпреки лекарствата,лекарите,терапиите,човека искаше да умре,да го няма,да не живее.Опитвахме се да го измъкнем от дупката,но той искаше да умре.Накрая,видимо се успокои,съгласи се с нас и ....скочи от прозореца.Това е.

# 41
Скъпа кралице,  Hug, съжалявам за приятеля ти...Съчувствам ти, защото и мой приятел така направи преди две години, а аз още не мога да го приема и повярвам.
Когато човек е отчаян и сърцето му е разбито потъва в депресия, което е нещо страшно и не може да бъде разбрано от човек, който не го е преживявал. Понякога на пръв поглед обикновени за повечето хора събития могат да извадят от равновесие някой, който е по-чувствителен и интровертен....

# 42
Мили хора Hug, момичета и момчета Hug, не знаех, че толкова от вас са минали през ада на загубата на близък човек сложил сам край на живота си. Чувала съм за самоубийци, но все някак е било далечно от мен. Все съм си мислела, че .... понякога хората повече говорят, отколкото действат, че думите са по скоро зов за помощ, а не крайно решение придружено с действие. Явно, не е така.... Sad

# 43
Миличка,
Цитат
зов за помощ
понякога дори няма, за един ден просто-бам...умопомрачителен студен душ е.  Sad

# 44
  • В уютен дом! Елените
Мой колега и добър познат се самоуби. Това ме разтърси жестоко, момчето беше на 28 години и видимо имаше нормален живот.Вечерта преди да се застреля е бил на заведение, танцувал е, забавлявал се е и на следващата сутрин си е на направил непоправимото.Жалко, че никой от близките му дори не е предполагал, че състоянието му е толкова лошо, предполагаха, че е заради жена.До ден днешен се питам каква ще да е тая любов, че да сложиш край на живота си.
Queen of Hearts   Hug  Hug  Hug не се обвинявай, няма за какво поне сте опитали да го върнете към живота, ние дори не предполагахме колко зле се чувства.Живота продължава, просто мисли, че е на по-добро място  Praynig
Тази тема ще излиза напред в търсачките и ще бъде видяна от мнозина решили да сложат край на живота си. Всички тях моля да потърсят професионална помощ! Вашите приятели и близки нямат и представа какво става във вас и съответно няма как да ви помогнат! Потърсете психиатър - тъга, самота, депресия, нежелание за живот ... всичко това са състояния, които могат да са причинени от хормонални или емоционални проблеми възникнали във вас и лекар с подходящо лечение ще ви извади от тресавището, в което се давите.
Професионална помощ! Потърсете професионална помощ и насочвайте споделили ви близки клонящи към крайни действия към това!

За всички загубили приятел по този начин - изпращам съчувствие  Hug
Присъединявам се !

Общи условия

Активация на акаунт