Гушкам те!

Не се обвинявай! Човек си има едни защитни механизми, които му служат да си пази и съхранява живота. При самоубийците нещо се случва, в резултат на голяма мъка или душевна травма и нищо не може да ги спре.

Направила си, каквото е трябвало, но само ти, не си била достатъчна.
Свекърва ми имала приятелка като студентка,много красива, артистка.Имала танатофилия и правела театрални опити за самоубийство. Всички мислели, че е само поза.И тя се самобила накрая...Има хора, които може да останат без дом, да станат клошари, и пак да намерят смисъл да живеят.Други може всичко да имат и да искат да си отидат.Едните не са по добри от другите, просто хората са си различни, и съдбата им също.
Не знам какво да ти кажа... не си виновна и ти го знаеш. Знам че се чувстваш безсилна, защото не си могла да го предотвратиш, но явно че каквото и да беше направила, това пак щеше да е крайния резултат. Когато човек се реши да сложи карай на живота си, едва ли нещо може да го спре. Аз лично не го разбирам... но хората са различни.

, съжалявам за приятеля ти...Съчувствам ти, защото и мой приятел така направи преди две години, а аз още не мога да го приема и повярвам.
, момичета и момчета
, не знаех, че толкова от вас са минали през ада на загубата на близък човек сложил сам край на живота си. Чувала съм за самоубийци, но все някак е било далечно от мен. Все съм си мислела, че .... понякога хората повече говорят, отколкото действат, че думите са по скоро зов за помощ, а не крайно решение придружено с действие. Явно, не е така....
не се обвинявай, няма за какво поне сте опитали да го върнете към живота, ние дори не предполагахме колко зле се чувства.Живота продължава, просто мисли, че е на по-добро място 

Препоръчани теми