Мартенската мама силно се вълнува , момче или момиче в коремчето палува.

• 29 966
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
Добро утро и от мен малки коремчета  Hug
Искам само да вметна, че ако дори за секунда нещо ви направи лощо впечатление в лекаря или ако нещо ви съмнява не се колебайте и веднага направете консултация с друг лекар. Повечето не обясняват сами, очаква се ние да знаем и сами да питаме и да си търсим правата. Donka_78 аз бях по същия начин с първата бременност само кръв и урина през 3 месеца и ехограф. Може би наистина БХС не е толкова задължително, но за ФМ, влагалищен секрет и цитонамазка не мога да се съглася и трябва да се правят. За съжаление има лекари и "лекари" и съм се нагледала на какво ли не. Аз също не си правя консултациите в Сливен, защото след натрупан за съжаление опит тук няма нито лекари нито апаратура. Сега ходя в Стара Загора всеки месец на частно и разликата е огромна.
Хубав и усмихнат ден на всички   bouquet

# 76
Добро утро на всички от мен  Laughing с малко закъснение да се запиша и аз в новата тема.
Термина ми е 12.03.2013г. първа бременност от Чирпан съм вече  Laughing

# 77
  • Варна
И аз да се включа, новта тема е страхотна  Hug
Вчера водих бебчо на първия му изпит, взехме си прословутия държавен с 5 и сме много много щастливи Simple Smile
Искам и да питам, виждам че за болничен се минават някакви комисии.Аз исках да излизам в болничен от др. месец, на 28 съм на ЖК, но сега взех да се чудя дали ще мога.Притесняваме ме факта, че работата ми е тежка, физическа.Чувствам се добре, но ми се струва, че не е редно и ме е страх да не стане някоя беля.Има ли право АГ-то да ми даде болничен, поради естеството на работа или той се издава при проблем

# 78
Добро утро и от мен момичета   bouquet

joli24 при кой ходиш в стз, и аз съм там при Иванов от Иван Рилски.

Това с болничните е често срещано, до сега не съм ползвала, но подучух, че и при моя се разменя болничен за 20 лв.. защото минавал комисия  Mr. Green

На 4Д се ходи или с ДВД диск или с флашка  Peace, на всеки мой преглед превклучва на 4Д заради нас и уж винаги имам флашка в мен,ама все има много пациенти след мен и винаги отлагаме записите  #Cussing out и аз дори снимка нямам  Cry

# 79
Аз повторих БХС-то и резултата ми е все така висок. Не мисля, че са паранои, пращат ме на хорионбиопсия, на която нямаше да отида, ако не бях ходила на БХС. Все пак при една от тези Х жени, които са с моя резултат /нарочно не го споменавам/, ще има проблем. По този начин, като се изследват всичките тези Х жени, ще бъде хваната тази, която е с проблема. Дано ме разбрахте. И дано не съм аз, биопсията ще правим тия дни, в петък вероятно, понеже се прави в 13та седмица, и до 4 работни дни ще знаем дали имаме здраво бебе. Е, ако е здраво, като бонус получваме и 100%-това сигурност за пола....
Бамбарадамбара, абсолютно съм съгласна с теб. Даже не касае фактора време, има много важни морални въпроси тук.

# 80
  • София
Нощна птица, а размерите на гънката и подобните в нормите ли бяха?
Запритесних се и аз, защото то при всички има вероятност, просто при някои е по-голяма  Confused

# 81
Нощна птица ако може наистина да споделиш за размера на гънката, какъв е при теб?

# 82
Да, ехографски всичко е пушка, гънката е 0,97, кажете си мнението и вие, но според таткото е съвсем ОК това, вчера бяхме на 1-ва ФМ и на ехографа не се видя нищо. Което теоретично умножава риска по две, т.е. става два пъти по-малко вероятно да има проблем.  ooooh!
За определени аномалии единственото категорично изследване е кръвното - т.е. БХС, хорионбиопсията и амниоцинтезата, на ехограф не всичко се вижда, тука се касае за хромозоми, които без вземане на кръв как ще се изследват точно.....
Не искам да ви плаша наистина, това е само риск/а и умишлено не ви го казвам колко е, че ще припаднете, хахаха/..... 1:Х, една от Х жени ще има проблем, може и да не съм аз точно....

# 83
  • София
За гънката ми казаха че колкото  е по-малка толкова по-добре. За носната костица обратното, тя трябва да е по-голяма.

Тук съм чела за здрави деца при риск 1 към 7.

Последна редакция: ср, 12 сеп 2012, 10:43 от бамбарадамбара

# 84
  • Пловдив
И аз да се включа, новта тема е страхотна  Hug
Вчера водих бебчо на първия му изпит, взехме си прословутия държавен с 5 и сме много много щастливи Simple Smile
Искам и да питам, виждам че за болничен се минават някакви комисии.Аз исках да излизам в болничен от др. месец, на 28 съм на ЖК, но сега взех да се чудя дали ще мога.Притесняваме ме факта, че работата ми е тежка, физическа.Чувствам се добре, но ми се струва, че не е редно и ме е страх да не стане някоя беля.Има ли право АГ-то да ми даде болничен, поради естеството на работа или той се издава при проблем
Би трябвало лекарят ти без проблем да ти даде, заплаща се някаква сума и това е. Успех!

# 85
Оф какво да ти кажа, нямам мнение, но съм сигурна, че всичко ще е наред,, Миналата година когато се наложи да лежа 2 месеца в АГО-то през това време минаха 2 момичета със същия проблем, едното мисля, че каза, че е ходило в майчин дом за амниоцинтеза и ввсичко било наред, а другото само повторило бхч-то и се оказало че има грешка с предните изследвания...Също знам случай при който всичките видови изследвания са кадегорични, че детето ще бъде с малформации, но жената тъй като е на възраст и много тридно е забременяла решава  да го остави, и познайте има здраво бебе..

Поради тези причини и аз не правих БХЧ, дано да не съжалявам, но мсля, че всичко е божа работа  Peace

# 86
  • Пловдив
Теоангел, явно всеки може да издава болничен, но както разбрах се плаща , но навсякъде различно. Но когато лежах 3 дни в болница ми дадоха 34 дни болничен без да плащам. Сега трябваше просто пак да отида в болница, но аз не при АГ. Както и да е това не е толкова важно, ще си ги плащам, аз се притеснявам от друго, че имам проблем кървенето не ми спира, съвсем леко ми цапа, но ми цапа все казват че бебето е добре и до 16г.с. трябва да спре, затова трябва да отида наистина при специалист. Вече ми препоръчаха една АГ, ще ходя на частно. Ще споделя след първия преглед.
Скапа ми се нета на лаптопа нещо и сега ми е малко кофти, че пиша от компютъра, а нали само лежа, така са ми казали, затова пиша по рядко.
Чао и хубав ден!

# 87
joli24 при кой ходиш в стз, и аз съм там при Иванов от Иван Рилски.

Ходя при доц.Миролюба Тодорова, но последния път на ФМ ме гледа д-р Тодоров...Честно казано и от двамата съм доволна, но благодарение на доцентката разбрахме проблема при предната бременност и тя ми помогна да стигна до тук затова продължавам при нея и живот и здраве ще се ражда в Стара Загора

# 88
  • София
С малко закъснение и аз се включвам в темата. Терминът ми е на 26.03.2013г.

# 89
  • Варна
DqVoLsKi_ChArOvNa, на мен ми искаха флашка и DVD+R  диск. Купих от Офис 1 във Варна.

Общи условия

Активация на акаунт