Мартенската мама силно се вълнува , момче или момиче в коремчето палува.

• 29 996
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
  • София

А ти имаше ли някакви симптоми, интересно ми е?

Нито един от признаците нямах, в началото на бременността изкарах кратък грип и нямах сила да мръдна и да вървя и да се обърна в леглото дори, но беше за 2 дни( на морето).Друго оплакване не съм имала. Гинеколожката ми препоръча да пия Ровамицин през цялата бременност + аминоцинтеза, за която ще се консултираме допълнително.А лекаря от Института по заразни и паразитни болести ( между другото за изследването там ми взеха 86 лв) ми каза, че просто препоръчва лечение, но не е задължително в случая, а авидата е висока 69%, което показва, че заразата е от преди забременяването според него. Затова сега ще пия хапчета, но за аминоцинтезата се колебая много.

# 556
Здравейте,момичета!
Налага ми се да си правя изследвания,а лекарят,който ми следи бременността не ми дава,защото сега не ми се полагали!?Полагали ми се другия месец. Rolling Eyes Изследванията са кр. група,васреман,хепатит,ПКК,урина......
Как да разбера дали ми се полагат?Към коя институция да се обърна за помощ?Защо трябва да ги плащам,като съм здравно осигурена?
Вие правихте ли си някакви кръвни изследвания скоро?
Лека вечер!

# 557
  • София
Симона, имах същия проблем и го реших с едно имейлче към правилният човек  Wink Ще ти пиша на лични.

# 558
krissu и tedito1608, аз също съм се ориентирала към Майчин дом. Ходя там на ЖК по ЗК /а на друго място ходя на частно/, но не съм избрала още лекар за раждането. Наложи се един ден да отида до 10ти етаж, не знам кое отделение, но беше много мизерно. Но тази година направиха много добър ремонт на родилна зала и това ме успокоява.

# 559
http://www.9m-bg.com/?p=rubrik&sub=1&id=5
Хайде варненки на 9.10 смятам да посетя лекцията,ще я води д-р Йоргова ,тя работи в нашата поликлиника.Който ще ходи да пише за да се запознаем.

# 560
Здравейте,отдавна не ъм писала.Имам ужасен апетит немога да се спра.от 57 нж эе4е яьп 59,5

# 561
Имам едно питане, дали някой знае как се изчисляват 180 дни болничен? Дали от 01.01.2013 започват да се броят отначало или краят на календарната година е без значение???

# 562
Здравейте,отдавна не ъм писала.Имам ужасен апетит немога да се спра.от 57 нж эе4е яьп 59,5
Аdelina__ Аз съм качила колкото теб, Започнах от 62, сега съм 64...64,5... Въпреки че съм качила нямам никакъв апетит... Яде ми се само таратор и плодове  Weary
Според мен 2-3 кг в четвърти месец са ок! Може би са и малко....
Виждам че има нови мамчета... Здравейте! Дано ви бъде полезна темата Simple Smile

Иначе за мен какво да кажа... Имам много гадно акне и главоболие... Но какво да се прави, радвам се че не са по-сериозни проблеми...

# 563
Здравей ElenkaBG, ти  при кой АГ ходиш на ЖК в майчин дом ?До колкото и аз знам, бил правен ремонт на родилна зала и всичко било ново там.

м че има нови мамчета... Здравейте! Дано ви бъде полезна темата Simple Smile

Иначе за мен какво да кажа... Имам много гадно акне и главоболие... Но какво да се прави, радвам се че не са по-сериозни проблеми...

Аз също имах ужасно акне и си направих една процедура- диамантено микродермаабразио, след което изчезна, а за главоболието- и аз имам, особено вечерно време...

# 564
  • Варна
Здравейте, днес бях на ЖК и на ФМ.Кръвното ми е малко ниско100 на 60 , но лекарката не обърна особено внимание на факта.Пусна ми цитонамазка. Ехограф каза, че ми се полага чак в 7-8 месец.Мери ме на кантар и корема.На феталната морфология, всичко е ок, само че не успя да види коремна кухина.Обесни ми че най- вероятно сме я хванали точно в период на изпразване и утре пак ще ходя да я погледнем, за да съм спокойна.По размери на бебето излиза 5 дена по напред и новия ми термин е 8.03 и най-важното МОМИЧЕЕЕ.То с тази дата няма как друго да бъде Simple SmileТаткото се беше нагласил за момче и ми се стори че леко се разочарова, но не мога да го мисля сега него.Сега съм много много щастлива Grinning Simple Smile

# 565
Здравейте момичета, отдавна не съм писало ,но липса на
 време и  т.н.Има нещо което силно ме притеснява от няколко дни и то е изследването за токсоплазмоза.Резултатът ми е положителен за прекарана вече ,а за текуща в момента отрицателна.Което ще рече ,че съм я изкарала ,но кога точно не е ясно.Терминът ми е 6.03 и съм в края на 4 месец възможно ли е да съм я изкарала в 1-2 месец от бремеността и съответно резултата да е прекарана вече.Колко време трае заболяването след заразата.Много съм притеснена .Ако някой може да сподели мнение ще съм благодарна.

# 566
Момичета,доста интересно е това,което всяка споделя.И аз,за да се включа,ще разкажа повече подробности.На 21 съм и бременността е напълно желана,тъй като бях изключително притиснена от факта,че немога да забременея.След като се омъжих не съм водила безопасен полов живот и след като минаха повече от 6м.,в които нищо не се получи,сериозно се разтревожих да не би никога да не мога да имам деца.И така през януари след редица изследвания и след Ядрено магнитен резонанс ми установиха микроаденом на хипофизата(доброкачествено туморно образувание,което е лечимо).Бях втрещена от диагнозата,тъй като на 20 г. да чуеш такова нещо е доста шокиращо.Започнах лечение с едни доста ефикасни и безвредни лекарства и така неусетно след 6м. прием на хапчетата,напълно случайно и без умисъл,съм забременяла.Много се притеснявах дали всичко ще е наред,защото с тези диагнози(като преди 4г. ми установиха хиперинсулинемия) и с този аденом направо неможах да се зарадвам на двете чертички на теста,както винаги съм си мечтала,защото ме бяха обвзели.Но след посещението ми при гинеколог и ендокринолог ме успокоиха,че всичко е наред и това,че съм забременяла е показателно,че процесите и стойностите в организма ми са се нормализирали.За сега съм спокойна и се надявам да няма поводи за притеснение.Сега чакам резултати от БХС,иначе останалите са в норма.Аз съм и с наднормено тегло,но пък през първите 2м. от бременността свалих 8 кг.,тъй като получих отвращение от всякаква храна.Сега обаче си хапвам и наблягам на таратора,в по-големи количества Simple Smile Дано да не съм ви отегчила.Това е за сега от мен Simple Smile

# 567
Имам едно питане, дали някой знае как се изчисляват 180 дни болничен? Дали от 01.01.2013 започват да се броят отначало или краят на календарната година е без значение???

Тези 180 дена се броят непрекъснато, независимо дали обхващат месеци от две календарни години. Т.е. ако ти издадат болничен в момента, 180 дена се броят от днес до изтичането на 180-те дена през 2013. След 180-тия ден болничен се издава след ТЕЛК. Също така в тези 180 дена не влизат 45-те дена болничен преди термина. Аз също съм в болнични (от началото на август) и съм решила, ако не ми стигнат, да си пусна отпуска за времето до болничния от 45 дена.

И привет на новите момичета Simple Smile

# 568
Моля ,мамите от София да споделят къде ще правят 4d .Не съм от София и ме интересува къде бих могла да направя добро 4d в 20 седмица.Препоръчаха ми МЦ Марковс с много добра апаратура.

# 569
  • Варна
Здравейте,момичета!
Налага ми се да си правя изследвания,а лекарят,който ми следи бременността не ми дава,защото сега не ми се полагали!?Полагали ми се другия месец. Rolling Eyes Изследванията са кр. група,васреман,хепатит,ПКК,урина......
Как да разбера дали ми се полагат?Към коя институция да се обърна за помощ?Защо трябва да ги плащам,като съм здравно осигурена?
Вие правихте ли си някакви кръвни изследвания скоро?
Лека вечер!

Здравей! Същите изследвания на мен ми ги пуснаха безплатно още в началото на 3 месец. В 20 г.с. ще ми вземат отново кръв, за да измерят нивото на кръвната захар и хемоглобина, и отново безплатно.

Общи условия

Активация на акаунт