Мартенската мама силно се вълнува , момче или момиче в коремчето палува.

• 29 986
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
http://www.9m-bg.com/?p=rubrik&sub=1&id=5
Хайде варненки на 9.10 смятам да посетя лекцията,ще я води д-р Йоргова ,тя работи в нашата поликлиника.Който ще ходи да пише за да се запознаем.

Уф, идва ми се, ама нали трябва да си мътя вкъщи в легнало положение........

# 571
  • София
KRISTANS55, добре са те насочили. Обаждай се за час, че свършват за месец-два напред. Няма да съжалявате. В София има не повече от 5 специалиста, и там е един от тях.
Някой няма ли да ходи на софийските лекции на 9 месеца?

# 572

Тези 180 дена се броят непрекъснато, независимо дали обхващат месеци от две календарни години. Т.е. ако ти издадат болничен в момента, 180 дена се броят от днес до изтичането на 180-те дена през 2013. След 180-тия ден болничен се издава след ТЕЛК. Също така в тези 180 дена не влизат 45-те дена болничен преди термина. Аз също съм в болнични (от началото на август) и съм решила, ако не ми стигнат, да си пусна отпуска за времето до болничния от 45 дена.

И привет на новите момичета Simple Smile

И аз съм от 01 авг. болнични и мислех да приложа същата схема, но сестрата в болницата ми каза, че платен отпуск между болнични също се брои в тези 180 дни. Аз както ги смятах - 4 или 5 дни не ми стигат Sad

# 573
Elenka, според мен тази сестра не е права. 180 дена са отпуск поради временна неработоспособност.  Платеният годишен отпуск е твое право на базата на трудовия ти договор и за него ти плаща работодателят ти. Това, че си работоспособен и си се върнал на работа след тези 180 дена болничен, не означава, че не може да си ползваш платения отпуск, т.е. платеният отпуск засяга само отношенията ти с твоя работодател и няма как да влияе върху обезщетение от НОИ. Малко завъртяно го обясних, но това е мнението ми.

# 574
  • Пловдив
Здравейте! По въпроса за болничния-аз разпитвах кого ли не и звънях къде ли не,за да събера правилна и пълна информация, защото ползвам болничен от 6 г.с.Той е 180 дни независимо от календарната година,след изтичане се продължава от ТЕЛК-дълга и тромава процедура с неясен резултат.Номерът е или отпуска,ако работодателят се навие между този 180 и 45  -дневния преди термин, или към 150 ден се връщаш за три дни на работа и те пак се броят отначало до 180 дни.Може и ако дните са малко-например не достигат 4-5 дни болничен-да се вземе такъв от друг специалист, не АГ.Дано съм обяснила разбираемо,питайте ,ако нещо се сетите.
Лека вечер!  bouquet

# 575
Да, това с връщането на работа за няколко дена също е вариант, но зависи дали работодателят ще се съгласи. Хайде лека вечер и от мен Simple Smile

# 576
Oф тея болнични и при мен това е темата която ме вълнува тези дни.
BARBOLINA искам да те питам тъй като АГ ми го няма до 15.10, а аз искам да излизам в болничен вече, (защото съм фиктивно на работа и плащам на месец по 180 лв. осигуровки, което е безсмислено), мога ли от джипи-то да взема за 14 дни и вече на 15 октомври гинеколога да ми пуска от него за по месец?

# 577

А относно пъпките аз в началото бях така-многооо зле, будех се сутрин с по 3-4 нови  #Cussing out, а никога не съм имала проблемна кожа, и сестра ми ми даде нейния крем "кокона и мама", а тя роди скоро, и от тогва съм 6х..Дори  миналата седмица го препоръчах на кумата си която е в 7 г.с. и тя също се похвали, че е доволна  Peace пробвай го и ти
Може ли линкче, за първи път през живота си виждам пъпки и съм в потрес, дори като пубер имах по-малко!
Аз имам 1 седмица да работя октомври, после съм отпуска и ноември мисля да си работя, от декември по снеговете не вярвам да се влача до офиса, най-много да замоля да работя дОма.

Последна редакция: сб, 29 сеп 2012, 06:29 от Анонимен

# 578

Добро утро от мен момичета    food002  food010 kaffeetrmker_2
Много пишете момичета Simple Smile)
Относно болничния и аз от 11 ще съм болничен най верояно.Върнах се за 13 дена на работа но в петък зацапах малко кафевичко / само една капка/ сега ще видим живот и здраве на консултацията във вторник.И от вчера пуснах отпуска 10 дни.На 02.10 АГ ще каже какво е състоянието ми и им се иска да ме спира и да съм си в нас а не на работа.Смятах ги 180 дни аз имам 64 до тук в началото и по мои сметки ми стигат дори остават 10 дена. newsm78.Би трябвало на 24-25 да съм в 45 дена преди раждане.

# 579
KRISTANS55, запиши се за 4d възможно най-скоро, ако искаш при Марков, защото няма часове. Аз съм се записала при него още преди 2 седмици за 29-ти октомври, когато трябва да съм последен ден на 20-та седмица. Почти всички мои познати, които родиха през последните 3-4 години все при него ходят и са много доволни. Това е от мен, дано всичко върви добре при всички Simple Smile Хубав уикенд!

# 580
Някой няма ли да ходи на софийските лекции на 9 месеца?
На мен ми се ходи.Трябва да видя програмата,но ако са пак такива през седмицата и посред деня,ще мога да се включа чак февруари като изляза в болничен  Mr. Green

# 581
  • Пловдив
ПРИВЕТ,БРЕМЕНЕЛКИ!!;)
ТИАРА, можеш да ползваш тази схема,ако не си взимала от АГ-то до момента.Аз започнах със старт от болницата, та прескочих този момент.
Слънчев ден!  bouquet

# 582
  • София
Денис, всички са вторник и петък в 10 сутринта, а и програмата за октомври е тъпичка.
http://www.9m-bg.com/?p=rubrik&sub=1&id=5

# 583
Здравейте мамчета! Искам да ви питам нещо, от няколко дена наблюдавам, че когато леко си натисна гърдите, от тях потича малко коластра, нормално ли е това ?

# 584
Елена имам една книга “Книга за бъдещата майка„ в която пише че е нормално от 4-ти месец да изпускаме коластра. Не е задължително при всеки да е така, но е възможно при някой... Пише че и можело да се появят и малки изпъкнали петна около ареолата които били кожни жлези...
 newsm03

Общи условия

Активация на акаунт