Мартенската мама силно се вълнува , момче или момиче в коремчето палува.

• 29 982
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
Добре дошли на новите мамчета и от мен Simple Smile)) Днес ми е много усмихнато, защото както се оплаквах на нашия татко, че сякаш с всеки ден дебелея и се надувам и няма да съм хубава вече, той ми заяви съвсем сериозно: Я стига, от 20 години съм безнадеждно влюбен в теб, още ли не си го разбрала? Simple Smile)) Много ми стана топло и слънчево на душата Simple Smile

# 586
BARBOLINA Благодаря ти, не съм взимала още от АГ-то, първия ще ми е от личния лекар за истинка..
Ето линк към кремчето, лично моите се поскриха, има го във всяка аптека.
http://apteka.framar.bg/30062345/%D0%BA%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BD% … -50-%D0%BC%D0%BB-

# 587
  • Пазарджик
Eлена, напълно нормално. При някои жени го има това, при други не. Гърдите се подготвят за изключително важната задача да хранят бебетата ни скоро  Grinning

# 588
Привет маминки Flutter

Вие казахте ли вече в работата и на колеги? Аз съм решила утре- направих кексчета с розов и син крем и така мисля да ги почерпя и споделя новината..все пак униформата започва да ме стяга вече и няма накъде да не казвам Crazy. Двете ми шефки вече знаят.

Чудя се дали в БГ е така, както тук..да те третират на равно с останалите? Аз работя 8ч на крак и тук таме има шанс да се поседне, но до сега все нещо ме подминават и ми става тъпо..все пак..би трябвало да ме вземат вече под внимание, нали, нов човек нося, но явно не нито ме питат как се чувствам тн.. Sad Така ли се отнасят и към вас в работата в БГ и имат ли шефове и колеги по-различно отношение към вас или? Може би аз се впрягам повече от хормоните и едва ли не очаквам по-слециално отношение newsm78

Леко бременеене и по-малко ядове   bouquet 

# 589
  • Пловдив
Добро утро и от мен!
Вчера ми беше първият работен ден след дългите болнични. Работихме до обед, защото беше събота. Искам да съм добре, за да ходя известно време на работа, но ще видим. Трябва бебо да е добре. И аз ходя с униформа (военна) и не ми е много удобно с панталона, но няма как. Освободили са ме от всички физически натоварвания. Моята работа по принцип е в канцелария, много дълго съм седнала и пиша.
Хубав ден!!!!!!!

# 590
Здрвавейте и от мен,в този прекрасен слънчев ден Simple SmileКак сте,коремчета?
Аз се занимавам тук с болничните ми и се чудя кога ще ги изплатят,към мамите с повече опит,кога си получавате паричките?Иначе аз си седя в къщи и си почивам,уж,излизам по-малко,че лудите ме хващат Simple Smile
Привет маминки Flutter

Вие казахте ли вече в работата и на колеги? Аз съм решила утре- направих кексчета с розов и син крем и така мисля да ги почерпя и споделя новината..все пак униформата започва да ме стяга вече и няма накъде да не казвам Crazy. Двете ми шефки вече знаят.

Чудя се дали в БГ е така, както тук..да те третират на равно с останалите? Аз работя 8ч на крак и тук таме има шанс да се поседне, но до сега все нещо ме подминават и ми става тъпо..все пак..би трябвало да ме вземат вече под внимание, нали, нов човек нося, но явно не нито ме питат как се чувствам тн.. Sad Така ли се отнасят и към вас в работата в БГ и имат ли шефове и колеги по-различно отношение към вас или? Може би аз се впрягам повече от хормоните и едва ли не очаквам по-слециално отношение newsm78

Леко бременеене и по-малко ядове   bouquet 
Аз казах към 3тия месец,някъде.
Добре дошли на новите мамчета и от мен Simple Smile)) Днес ми е много усмихнато, защото както се оплаквах на нашия татко, че сякаш с всеки ден дебелея и се надувам и няма да съм хубава вече, той ми заяви съвсем сериозно: Я стига, от 20 години съм безнадеждно влюбен в теб, още ли не си го разбрала? Simple Smile)) Много ми стана топло и слънчево на душата Simple Smile
Браво на твоят мъж Hug
Добре дошли на новите мами!  bouquet
Да ви се похваля и аз в това топло време ме боли гърлото от 3дни и какво ли пробвам,чай,мед ,лимон-ужас не минава и това е...
Хубав ден

# 591
  • София
Aз си ходя на работа от началото, нямам нито един ден отсъствие засега.
Но работата ми е на стол, пред компютър , малко е изнервяща само.
Началството знае, но му казах защото трявало да знае, дори му казах че предпочитам всичко да си е както досега.
Пред колегите пресконференция още не съм правила, а и никой не ме е заподозрял.
Надявам се все така да нямам проблеми и да не ми се налагат болнични, защото като се познавам ще седя в къщи, ще гледам тавана и ще си измислям диагнози, накрая ще се побъркам от глупости  ooooh!

# 592
Здравейте сладки коремчета:)Надявам се всички бебешонки да са добре Simple Smile

mpp07 аз от снощи съм с болки в гърлото и носоглътката:( като раздрано ми е..смуча прополки,пия чай мащерка с мед,лимонов чай-изцедени 3 лимона,загряти за кратко и мед:)..и вит Ц 1000мг...и при мен за сега промяна няма, и много се дразня:( ама се надявам скоро да има резултат.Бързо оздравяване и на теб!

Усмивки и хубав ден на всички  Hug

# 593
Добро утро и от мен  Grinning
МПП, мога да ти кажа при мен как са нещата с болничните - като ми го издаде лекарят го носи някои при счетоводителката на фирмата, в която работя. От там колко се бави не знам, носят го във фирмата и от там го носят в НОИ. Като пристигне в НОИ до 15 дни се изплаща. Моите засега не регулярно ги плащат, но плащат. Друг е въпроса, че съм с ниска осигуровка.  Tired
Хакуна, да се оправяш  Hug Аз преди бях писала, че съм смукала Прополки - Мед и лимон и Хомеожен 9.
Слънчев ден момичета  Hug

# 594
Здравейте!
mpp07, болничните ги изплащат ,но не мога да им схвана схемата.Моите болнични все са от средата на месеца.Понеже имам регистрация в НОИ за проверка на изплатени парични обезщетения и сега видях,че на 02.10. ще ми преведат остатъка от болничния за септември /от 1 до 10/. А предишната част на болничния /от 12.08. до 31.08./ ми го преведоха в началото на септември.Както и да е , важното е да плащат,макар и малко.  Simple Smile
Хубав ден на всички!

# 595
Добро утро и от мен Simple Smile))) Днес ми е ден за излежаване и почивка !!!

Привет маминки Flutter

Леко бременеене и по-малко ядове   bouquet  

В БГ, зависи от фирмата, в моята като им казах-направих грешка, колегите ми започнаха да се даржат по-гадно с мен, регионалния ни мениджър започна още повече да ми крещи, че се глезя и не си върша работата и затова реших да им тегля...... и си пуснах болнични когато бях към края на 2 месец. Но сега се занимавам неофициално с фирмата на мъжа ми и се чудя какво съм правила толкова време в старата фирма..., Но има и работодатели, които се отнасят с разбиране към бременните, просто си зависи...

Здравейте!
mpp07, болничните ги изплащат ,но не мога да им схвана схемата.Моите болнични все са от средата на месеца.Понеже имам регистрация в НОИ за проверка на изплатени парични обезщетения и сега видях,че на 02.10. ще ми преведат остатъка от болничния за септември /от 1 до 10/. А предишната част на болничния /от 12.08. до 31.08./ ми го преведоха в началото на септември.Както и да е , важното е да плащат,макар и малко.  Simple Smile
Хубав ден на всички!

simona06
, как се прави регистрация в НОИ, че по мои сметки са ми превели някаква част от болничните, но нещо не ми се връзва ? Simple Smile

Последна редакция: нд, 30 сеп 2012, 11:38 от krissu

# 596
Болничните се изплащат в срок от 7 дни след подадени осигуровки (те тогава и се декларират в НОИ-след подадени осигуровки) така, че изцяло зависи от работодателя..
Ако имаш болничен септември и работодателя в срок подаде осигуровките за септември, ще имаш парички към 17 октомври, ноо шефчетата си правят каквото си искат...
И нещото което ме учуди много, сестра ми стоя 2 месеца без майчинсво, заради невнесени осигуровки, а мислех, че за майчинството не влияе  #Cussing out

# 597
Добро утро и от мен Simple Smile

mpp07, изплащането на болничните е обвързано с датата на плащането на осигуровките и заплатите от работодателя ти, тъй като той е длъжен на представи болничните листове в НОИ не по-късно от 2 дена след тяхното изплащане. След това НОИ превеждат обезщетенията в рамките на 15 дни. Ако болничните обхващат различни месеци, НОИ изплаща частта за съответния месец след плащането на съответните осигуровки и възнаграждения за този месец. Затова болничен, който обхваща 2 различни месеца, се изплаща на два пъти от НОИ.

ПИК кода (персонален идентификационен код) е хубаво да си го имате, защото така се следи от сайта на НОИ осигурителния ви доход, подадени в НОИ документи относно болнични, размера на обезщетенията, които следва да получите или вече сте получили и др. ПИК кодът се получава лично в НОИ. На мен преди 3 години в НОИ Варна ми отне около 30-40 минути, за да го взема. Иначе с първия болничен за август си играх да смятам дали правилно са ми изчислили обезщетението и всичко беше ОК.

Хубав ден от мен Simple Smile

# 598
krissu, ПИК се получава ,като отидеш лично в НОИ и попълниш една молба-образец,показваш личната си карта и те ти дават ПИК,с който си следиш изплатените парични обезщетения за колко дни са,за кой месец,на каква база се изчисляват,кога са изплатени и др. Направи го -голямо удобство си е.

# 599
Здравейте и от мен!
Следващият месец се прибирам в БГ за около месец и единственото, което знам е че трябва да отида на скенер през 20 седмица, поне тук е така, незнам какви други консултации и прегледи трябва да мнавам през това време, та ако може някой да ми препоръча  лекар в Стара Загора.... newsm78. Аз съм с първа бременност, очакван термин е  25 март. Благодаря ви

Последна редакция: нд, 30 сеп 2012, 13:16 от muniiiii3

Общи условия

Активация на акаунт