Есенен дъжд по прозореца трополи, Септемврийска рожба сладко в легълцето си спи!

• 30 589
  • 732
  •   1
Отговори
# 120
  • При моите мъже...
Цитат
Имам въпрос към ЛЛЛ
Първите дни много трудно успявах да накарам бебето да захапе гърда. Сега суче, но основно от едната гърда, а другата както и да го обърна и въртя - не иска и не иска. Тази нощ опитах с позата "футболна топка" (под мишницата) и стана, но сега пак не иска....................../г9

Здравей, Miii!

Разбирам ли правилно, че Влади суче само от едната гърда (например дясната), а другата я отказва - независимо дали я предлагаш първа или втора? Дали е възможно кърмата от гърдата, която отказва, да тече по-бавно или по-силно, което да го дразни? .................
...
...
Друга поза може да е легналата настрани ...
...
Белите точици, които описваш е възможно да са блистерчета....
Благодаря за подробния отговор.  bouquet
Още два пъти успях да дам нежеланата гърда по предложения начин. В крайна сметка с рев и настойчивост от моя страна успява да я изсуче. Не виждам никаква разлика между зърната и струята на потичане не двете гърди. Имам чувството, че основния проблем се получава от това, че гърдите ми са по твърди в началото и той изтърва много, тъй като е нетърпелив. Изцеждам по малко в началото, но може би не е достатъчно...Освен това се получава едно "хлъзгане" от изтеклото мляко, което му пречи да захапе отново. И така - бърша и давам пак докато се успокои и започне да суче спокойно. Пробвах да изцедя по малко и да му дам 10-тина грама кърма или вода от шише преди да го сложа на гърда. Определено му се получават по-добре нещата така, но при последните 3 кърмения отказа да близне шишето и пак се борим в началото. Crazy

Легналата поза и биологичната изобщо не ми се получават - ако не му придържам и бутам в устата зърното изобщо не може да захапе сам... Може би аз не правя нещата както трябва или зърната не са ми читави съвсем newsm78 Иначе при биологичната поза - пак си търси предпочитана гърда.

Може би наистина това са блистери - пробвах да ги обтрия леко с кърпа докато си вземах душ и днес почти не се забелязват - поразовяли са. Дано не се появяват повече:) Благодаря за съветите Hug

Сега се чудя, как да разбера, че Влади е изсукал цялата гърда преди да подам другата. Колкото пъти да пусне, като го сложа на същата пак си захапва там и си дърпа. Нали не е задължително да суче от двете на едно кърмене? Започнах да ги редувам и сякаш му стига количеството от едната Rolling Eyes Мога ли да спра доизцеждането с помпа без да застраша кърменето по някакъв начин?

Последна редакция: ср, 12 сеп 2012, 10:54 от Miii

# 121
Честито на мама Еваа ... страхотно име сте избрали  Hug

# 122
  • При моите мъже...
Миии , как е вашият батко към новия член на семейството ? Ревнува ли ?

За сега положението е добре - пу-пу Sunglasses
Баткото много се радва на бебето - непрекъснато иска да го гушка и целува. Много се смее, като издава разни звуци и го имитира. Вчера излизахме и бута количката и го пазеше като кученце от набезите на разни познати - като наближи някой количката и почва да го дърпа и да вика - не пипааа Heart Eyes
А аз гледам да го вкючвам във всичко, което правим като на игра. Другият му лаф е : Мамоооо, Влади вика, иска яде мама Blush
Дано така да си остане. Praynig
При вас как е положението?Simple Smile

Честити нови бебешорчовци! Живички, здравички и щастливички!

# 123
Добро Утро и от мен   bouquet

Честито на Миката, Бели и Еvvaaa smile3525

Относно болничните моят е от 15.08 и в момента се обработва. До сега не съм имала проблеми със забавяне за това си мисля, че всичко зависи от работодателя .Дали на време внася и оправя документацията . При мен долу горе по едно време ги превеждат, като изключим че сега имаше много почивни и се забави предаването но малко .

И при мен постоянно ме питат " още ли не си родила "  ,а на мен ми е все тая сега до хората и им казвам " до края на месеца все ще родя "  Heart Eyes Но не ме натоварват .Даже като видят мъжа ми и му казват Идваш да почерпиш за бебето ли ?  Joy 
А аз още не му давам да излиза на бебо . Много ми се иска да заведа моето голямо момиче на училищното тържество на 17.09 ,после да я заведа на 18.09 в училище .Все пак веднъж се тръгва в първи клас   Praynig

tolinka много стиснати палчета за утре .Леко раждане и здрава бебка  Praynig

stefiss_1978 ааа разбрали сме се с тебе искам да не се притесняваш .Водим децата на училище и после в болницата се чакаме   Joy

# 124
Mii пусни си въпроса по горе пак в червено за да се отличава. ЛЛЛ не четат всичко. Според мен проблема е от препълнена гърда. Има една техника - пръстите като листа на цвете около зърното. Притискаш и завърташ. така неколкократно преди да дадеш гърдата. Получава се оттегляне на млякото назад за да захапе добре и да не тече обилно. Дано го обяснят по добре консултантите че бързам да излизам. Махай го това шише нe ти трябва. Ни с вода, нe с мляко. добре се справяш малко напасване ви трябва.

Последна редакция: ср, 12 сеп 2012, 10:58 от sky*

# 125
Добрутро и от мен  bouquet!

Ина,може би не си видяла поста ми от преди няколко дена,но мисля,че аз ще те успокоя много Mr. Green. Моят термин е за 24,но според лекарката ще раждам Октомври-никакви признаци нямам. Не знам как ги разбират тези неща,но аз се доверявам,приемам каквото са ми казали и това е.Както казах и преди-според мен ще чакате моята гъбка да излезе,за да минете в родили Joy hahaha. Каквото-такова.

Тъй като явно нямам шансове да си имам девичка,ще се радвам мамите,които имат инфо за везните,да споделят какво да очаквам rotfImao rotfImbo.

Мен като ме питат "Айде бе,какво стана,още ли не си родила", със сериозен тон казвам да не ме мислят до Октомври.Бабите от блока всеки ден ме дебнат като изляза на разходка с кучето и като ме видят се успокояват(да се чудиш за какво иначе са угрижени newsm78). И са откровенни-ние те гледаме всеки ден дали излизаш,ако не те видим,ще знаем,че е дошъл моментът. Не се впрягам на никой.Може би само сестра ми ме изненада-тя е с две деца,и от 3 седмици преди термин ми звъни всеки ден да ме пита какво става.От нея най-малко очаквах,но и на нея не се впрягам.

Честита принцеса на мама Ева-да бъде здраво,умно и щастливо дете!

П.П.Продължавам да ви успокоявам Mr. Green. Нито кошарката ни е сглобена,нито пък къщата ми е в изрядна чистота и ред за посрещане на малката Simple Smile.Моят приятел като че ли съвсем забрави,че чакаме бебе-пътува си всеки ден почти извън София,няма грижи никакви.Аз само вървя след него-"Гуши,да отидем да видим за педиатър,да видим за столче за кола,дали да не купим коритце вече...".Ама нъцки-все още не ме отразява.И аз оня ден като се нервирах и направих огроооомен списък-казва се "Като отида в болницата". И вътре съм изброила да свърши всички неща,за които сега се ослушва. Joy

Последна редакция: ср, 12 сеп 2012, 11:00 от bel4eto

# 126
  • При моите мъже...
Mii пусни си въпроса по горе пак в червено за да се отличава. ЛЛЛ не четат всичко. Според мен проблема е от препълнена гърда. Има една техника - пръстите като листа на цвете около зърното. Притискаш и завърташ. така неколкократно преди да дадеш гърдата. Получава се оттегляне на млякото назад за да захапе добре и да не тече обилно. Дано го обяснят по добре консултантите че бързам да излизам. Махай го това шише ни ти трябва. Ни с вода не с мляко. добре се справяш малко напасване ви трябва.

Уф... благодаря:) имам нужда от малко окуражаване:)
А бе уж всеки път като усетя по-твърда гърдата изцеждам по малко върху стария тампон за гърди и тогава давам, ама... Може би трябва още мъничко да изцеждам. След малко ще пробвам и това с "цветето" да видим как ще стане Blush

Неродилите мами, не се филмирайте, а се наслаждавайте на последните си спокойни и независими дни. Прекарайте ги с любимия човек и си почивайте. Изобщо не слушайте хората какво ви говорят - скоро всичко ще е много по-рализлично! Hug

# 127
Не, не цеди защото тръгва на по силна струя. Просто избутай да се оттегли. Той после ще си го дръпне. Като захапе добре.поне 10на пъти цвете с натиск и веднага след това буташ в устата.

# 128
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=373
Тук може да прочетеш, за детето везни Wink, много вярно сина ми Везни Simple Smile

# 129
Не, не цеди защото тръгва на по силна струя. Просто избутай да се оттегли. Той после ще си го дръпне. Като захапе добре.поне 10на пъти цвете с натиск и веднага след това буташ в устата.

чета те с инетрес  Hug много полезна информация даваш,за което благодаря  Heart Eyes Hug

http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=373
Тук може да прочетеш, за детето везни Wink, много вярно сина ми Везни Simple Smile

оо не искам везнаааа..айде девичка дано #Cussing out

# 130
d_cvetanova[/quote]

[/quote]  Joy Joy Joy и аз не искам, ама пак така се пада да е  Laughing освен ако не родя по рано, на което се надявам Mr. Green

# 131

[/quote]  Joy Joy Joy и аз не искам, ама пак така се пада да е  Laughing освен ако не родя по рано, на което се надявам Mr. Green
[/quote]

аз съм нагласена за по-ранно раждане...везна не съм мислила дори...

# 132
  • София

Joy Joy Joy и аз не искам, ама пак така се пада да е  Laughing освен ако не родя по рано, на което се надявам Mr. Green
[/quote]

аз съм нагласена за по-ранно раждане...везна не съм мислила дори...
[/quote]
Никаква везнаааааа #2gunfire май за уикенда ще се разохя до Черни връх Joy

# 133
Альошата, той е човека...ще му звънна, аз ви казвам Joy Joy

# 134
Inna_78, ти сигурно ще си имаш девичка Heart Eyes, ама при нас е малко вероятно  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт