Есенен дъжд по прозореца трополи, Септемврийска рожба сладко в легълцето си спи!

• 30 183
  • 732
  •   1
Отговори
# 600
Ми не знам, аз тук от вас го прочетох сякаш  Blush Че в количката и кошарата трябва да се сложи нещо докато се роди бебето...  Rolling Eyes

# 601
Честито на мамите Паца ,Tsweti и Пецата ,да са им живи и здрави дечицата и много послушни Hug

# 602
Ми не знам, аз тук от вас го прочетох сякаш  Blush Че в количката и кошарата трябва да се сложи нещо докато се роди бебето...  Rolling Eyes
Отивам и аз да слагам в количката нещо плюшено Mr. Green, и аз не знаех #Crazy, обаче в кошарката си имаме едно лъвче Mr. Green
d_cvetanova, и аз нямам дебели дрехи, които да ми стават, но нали клина ми става, сигурно с него и единствената туника която ми става Mr. Green
cassiopeia, честита радост smile3504 и на теб!  bouquet

# 603
  • Пазарджик
...
Въпрос към ЛЛЛ:
На 05.09 ми беше секциото.На 08.09 след цедене на гърдите ми прокапа кърмата.от 10.09 редовно правя компреси на гърдите,масажирам и цедя с помпа.Отделно и бебо на всяко хранене е на тях,но кърма едва тръгва.Държа го по 10 мин на гърда и се дохранваме се с АМ,като по някога му остава от определеното количество АМ.Притеснявам се,че някъде бъркам щом до сега качествено не ми е тръгнала кърмата.Количеството и след цедене с помпа е едва няколко мл.Забелязвам,че вече и цвета и се промени-стана нещо като млечно бяло.Иначе пия чай за кърмачки на ХИП,хомеопатични от педиатърката,ям жито.
Как трябва да процедирам в този случай?Когато се цедя по колко мин да продължава?След всяко кърмене ли трябва да цедя?(Пропуснах да кажа,че не усещам никакво напрежение в гърдите)
Чудя се как точно да си направя режима -масажиране,цедене,кърмене.Отнема ми адски много време,но не мисля да се отказвам.

danaya80, здравей! Чудесно е, че си така мотивирана.

Разбирам притеснението ти. Изцеждането може да отнема доста време и е много добре, че си се ориентирала да си организираш нещо като режим. Това често помага времето да се разпредели по-добре. Последователността от затопляне (с компрес или друго), масаж и кърмене/изцеждане е много удачна. Евентуално може да се изпие чаша вода или топъл чай преди самото кърмене - майки споделят, че това помага на млякото да тръгне по-лесно.

Когато се цели стимулация и увеличаване на кърмата, се препоръчва изцеждането да става след всяко кърмене, като е добре да продължи поне 5 мин допълнително, след като гърдата спре да пуска кърма. Целта е да се покаже на организма, че има нужда да произвежда още мляко. Добре е това да става по 10-12 пъти на денонощие. Евентуално би могло да се пропуска нощем, в случай че бебето суче по-продължително и така стимулира гърдите по-добре.

В момента колко пъти суче бебето от гърдата и колко пъти изцеждаш на денонощие?

Казваш, че в момента бебето суче по 10 мин от гърда, след което даваш добавка. Мислиш ли, че е добър вариант да опиташ да го държиш малко повече на едната гърда, например 20 мин, след което да предложиш другата за кратко и след това да дадеш добавката? На следващото хранене пък да направиш същото, но започвайки от втората гърда. Много често 10 мин са крайно недостатъчни за толкова малки бебета, за да стимулират и свалят задното мляко, при което се получава истинската стимулация за гърдата.

Дали мога да попитам по какъв начин даваш добавката? Има методи за дохранване, които едновремено с това стимулират и производството на кърма. Ако имаш желание, може да обсъдим варианти.  Simple Smile

# 604
хаха а аз мислех че съм единствената дето няма какво да облече за изписването,от зимните и есенни дрехи нищо не ми става вече  Embarassed

# 605
Скайче благодаря за подкрепата, винаги много ми помагаш  Hug стискам палци всичко при теб да се нареди и да не те мъчи тази криза  Heart Eyes

подутата ръка взе да се подобрява, може би защото и дадох малко почивка и цедя с другата - вече не боли толкова, но ако се появи пак силната болка, ще си купя мазило  Hug Hug

мами исках да питам, има някое бебче с обрив около врата и отзад на главичката  - казаха да го мажа с отвара от дафинови листа - обаче само веднъж пробвах  newsm78 слагам всяка вечер чай от дафинови листа във водата за къпане, засега без полза  Thinking

дали да не пробвам с крема за дупе да намажа  newsm78

# 606
Добро утро   love001 Честито на Паца ,Tsweti и Пецата!Да ги радват много бебчетата!
Имах ужасна вечер-повръщаше ми се болеше ме ниско ама много ниско долу едва -като при теб Франчи.Едва съм спала малко smile3507 Вчера както с еприбирахме от разходка видяхме едни хлапета и се замислих че по ова време след 7 години ще изпращаме първокласничка newsm47 Мнохо мило ми стана и сега като се сетя пак  се просълзявам Вече нямам търпение дда си я видя хич не ми пука как ще мине раждането даже Mr. Green

# 607
Честито на всички майчета за техните малки зайчета! Да са им здрави, щастливи и късметлийски деца!
Ми то не останахме неродили...! Дано скоро и ние останалите успешно да преминем и през раждането и да гункаме бебчетата си. Много ми се иска вече, само ровя из дрешките  Wink Днес ще събирам багажа за болницата, че нещо някакво разстройство имах нощес, необичайно за мен особено след консумация на ориз вчера. Нещо ми подсказва, че ще е скорооооо....

# 608
Здравейте момичета! Влизам да ви уведомя че на 13.09 се роди нашият син Йоан 3700гр 53см. Секциото беше доста сложно, отстраниха миома също. Малкия е добре кърмим се и чакаме с ненърпение да ни изпишат. Simple Smile

# 609
Към ЛЛЛ:
Благодаря за бързия отговор!В момента сме на режим през 3 часа ,като последното хранене е в 12 часа вечерта,а първото в 6 сутринта.След всяко хранене се цедя и уж спирам ,когато спре да пуска кърма,но пак нещо не се получава.Пробвах и варианта бебо да е на гърдата и повече минутки,но се размърква.Преди 2 дни ме заболяха и зърната.Имам чувството,че и гърдите започват да ме наболяват.Явно бебо не ги захапва както трябва.
Все се притеснявам  кърмата ми да не остане в оскъдно количество.Нормално ли е да не усещам напрежение в гърдите?
С голямо удоволствие ми се иска да обсъдим и методи за дохранване, които стимулират производството на кърма
Нещо друго също силно ме притеснява бебо не иска да ака .Прави го на няколко дни веднъж-два.

# 610
здравейте,мами Hug подобно на Мишонка отавих доооста работа за вчера,чистих мих,с доместоси ,стъкла....и какво ли не,ама не попречи вечерта да не спя и да не спирам да мисля Blush
отивам сега да закарам колата на автомивка,да си купя още една нощница и гащи хихихих ,че мойте са само прашки Mr. Green и съм реди за утре хихихиихи

# 611
Честито на всички нови майчета Hug
Франчи,утре ли ще ти е секцото?Успех мила и да гушнеш сладко бебешорче  Hug

Мами,я кажете за силиконовите зърна.Ползвате ли такива?Мен почнаха мн да ме болят зърната и се чудя дали да си взема  newsm78

# 612
Здравейте и от мен. Тук днес е дъждовно и хладно та се надявам да се включвам по - често.
Честито на всички мами гушнали свойте бебчета. Аз още съм си 2 в1, но и не бързам дано бебка се задържи повече време на топло да не бърза да излиза. Иначе вече съм огромна направо като си гледам краката имам чувството че са  мечешки. Ще се пробвам от днес да мина на плодове, че малко да си разтоваря организма.
Лъки честита годишнина.
Франчи стискам палци за утре.

# 613
  • Пазарджик
Въпрос към ЛЛЛ
и всички останали компетентни мами  Simple Smile
Здравейте, бебето ми е изцяло на кърма, но не суче, а се цедя и храня с шише. Изяжда около 100 мл, после бодърства и след около 1 час отново е гладна и не се задоволява с чай. Не се успокоява докато не получи мляко. Изпива отново около 80-100 мл и заспива. Събужда се след 3 часа и отново същата процедура. През нощта след храненето в 3.00 пък започва да се буди на два часа за хранене.
Има ли норми по колко мл е нормално да изяжда и на какъв интервал от време? Възможно ли е да стане дебела? Да давам ли мляко, когато го търси един час след хранене или да се опитвам да удължа времето до поне два часа?

millenitta, здравей!

Бебчетата, които са изцяло на кърма, доста добре успяват сами да регулират приема, от който се нуждаят. А това може да е много различно за различните бебета. Всяко има своите индивидуални поребности. От тази гледна точка е трудно да се говори за норми. Освен това в зависимост от това, колко пъти на ден се храни детето, поеманото количество на всяко хранене може да е различно.

Дали можеш да сметнеш приблизително колко е общия прием за 24 часа? Като цяло е добре да се гледа именно количеството за едно денонощие, а не на всеки прием, тъй като бебетата са като нас, възрастните - могат да се хранят различно в различните части на деня, а и в различните дни.

Смята се, че не е добре да се ограничава приема на мляко на бебетата, които са изцяло на кърма. Веществата, които съдържа, са от изключително важно значение за правилното развитие на организма на бебето и в частност мазнините, които са изключително важни за оптималното развитие на мозъка. Ограничаването всъщност може да не позволи на организма на бебето да получи веществата, които са му нужни. При бебетата на кърма не е правилно да се говори за прекаленно наддаване, тъй като таблиците и нормите, които са залегнали в съвременната педиатрия, са направени на базата на бебета, хранени изкуствено.

# 614
Честит сим на natalie_mos и бързо въстановяване на мамито Hug

Общи условия

Активация на акаунт