Есенен дъжд по прозореца трополи, Септемврийска рожба сладко в легълцето си спи!

• 30 169
  • 732
  •   1
Отговори
# 630
Честито на Kalinas и Natalie_mos!   bouquet Да са им живи и здрави юнаците, много късмет и много щастие!

Антония, да ти е жив и здрав рожденника, да ти помага много и да е примерен батко Simple Smile
Анхела, този обрив при вас ми звучи като от претоплено да е.
Фейт,  тези бели пъпчици са нормални, с нищо не се мажат минават си сами, бебето се изчиствало така (хормони едно друго...)
На Лъчезар пъпа падна на 13-я ден чак, ако някоя мама се е шашнала, че още стои. Явно добре съм си хранила момчето с доста дебела пъпна връв  Mr. Green
sky*, ти как си днес?
Бебенцето на Велвиамо и аз го мисля, дано са добре  Praynig

Страхотни са всички бебенца в албумчето. Направо да ги нацелуваш и нагушкаш...
Ева_82, вашето момиче май много прилича на теб Simple Smile

Последна редакция: нд, 16 сеп 2012, 14:14 от Lucky*

# 631
  • Where I am Happy
Честито на мама Пецата,Паца73,natalie_mos,Калинас и cassiopeia_vn.Да са ви живи и здрав бебчетата!
Фейт това с кърменето все едно аз съм го писала,и ние сме така,гърба и кръста много ме болят от това двучасово кърмене и вече незнам какво да правя.При нас обаче тя не заспива,просто си суче или ме ползва за биберон.
Ева-82 Не ти е било лесно раждането и на теб.Аз цяла бременност бях без никакви проблеми,един път не съм повърнала а накрая раждането ми беше ужасно (скоро ще го опиша).
Франческа успех утре,още малко и ще си гушкаш малкият принц  Hug

# 632
Аз бях писала на Смайли но не ми отговори.
Аз днес съм една идея по-добре. Вчера си грабнах багажчето и ходих до болницата, но ме върнаха. Нямам разкритие дори фиксирана глава в таза няма, но от болката получавам контракции отвреме на време. Следобяд започнах ХЛ. След няколко кризи сутринта заспах, но имам една обща тежест в корема и натрапчива болка в ляво.
Фейт явно му закачаш кожичката на раничката. Третирай си го още със спирта.
Тони бях забравила за царевичната коса. Мерси много  Hug

# 633
да, ще споделя разликата между ръчната и ел.Авент, засега се цедя за 20мин с ръчната, ръката днес ми е по-добре, но определено имам нужда от по-лесен вариант

а обривът е ситни червени пъпчици, на врата отзад по главичката според мен са от претопляне, а на гушката има само от едната страна - там се плюе и става мокър, така че е и от претопляне и мокрене

според мен не е от олиото, защото почнахме да го ползваме след обрива, но добър съвет давате, няма да го мажа повече там, дано да мине скоро

и с крема за дупе ме отказа Скай  Hug

има ли мами, които не ползват биба - аз купих, но още не съм му я давала - засега не си лапа ръцете, но се случва да крещи без видима причина, просто иска да го гушкат и носят  Heart Eyes

# 634
И ние сме без биберон...не ми се ще все още да го давам, ръцете си ги лапа поточно ръкавичките  Simple Smile
Белите пъпчици вече изчезнаха, четох, че са нормални при бебетата  Simple Smile
Дано скоро изчезне и кръвоизлива на бузата от форцепса  Confused

# 635
ЧЕСТИТО И ОТ МЕН НА ВСИЧКИ НОВОРОДИЛИ МАМЧЕТА!!! ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ МЪНИЧЕТАТА И МНОООООООООГО ДА ВИ РАДВАТ!  Hug Hug Hug

А нас май ни хванаха контракциите  newsm78 малкия като започне да мърда и ми изтръпват краката, по-скоро сухожилията под бедрата та чак до пръстите стига... какво точно става не знам, но мисля, че трябва да звънна вече на гинеколожката и да не гадая какво става.   baby_neutral Rolling Eyes

Успех на всички очакващи всеки момент малките си слънчица и леко и безпроблемно раждане!!!  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 636
anghella  Hug ние не ползваме биба. и Мишо захитря и иска на ръце  Mr. Green ползвам си слинг шала да не остана без кръст.. Laughing

# 637
Честит син на мама Калина!  bouquet Жив и здрав и много послешен да расте!

Антония, да е здрав малкия голям мъж и много радост да ти носи!  bouquet

# 638
Честито на Натали мос и Калинас!!!
Ева първото ми раждане беше с форцепс,и ние имахме последстви но докъм края на 1-вия месец всичко изчезна,не се притеснявай.Белите пъпчици по бузките доколкото знам не се третират с нищо(ограничете целувките по бузките на бебчо),а за червените около врътлето вероятно трябва да се смени козметиката
Лъки Честита годишнина!
Антония Честит рожденик!

# 639
Честити бебчета на Калина, Каси и Натали_мос! Да си ви живи и здрави!   bouquet
Лъки, честита ви годишнина!   bouquet
Д_Цветанова, не слагат торба с пясък в МД. За Шейново съм я чувала тази идиотщина.
Антония, честит рожден ден на баткото!!   bouquet
Vetty_es, успех, ако е започнало раждането!!!  Hug
Аз не съм се спряла днес от обиколки, направо съм шампион, не знам откъде я вадя тази енергия, сега мисля да помързелувам вече  smile3507
Мели тотално се изгуби!!!

# 640
За лапането на ръцете цяла одисея имах. Прието е до към 2-3 месец да си лапат ръцете, "защото могат", но ако си суче палеца вече не е добре. И така Нико си сучеше палеца. Полудявах! Чуех ли го и насън се будех от това скърцане. Всичко опитах, повярвайте - всичко. Файда никаква. И биберона плюеше. И ръцете увивах с мъжки кърпи, и с горчиво мазах, и под одеало ги повивах, и вадех от устата всеки път. В трети месец хвана една дрънкалка и лапаше нея. Но без нея пак. В кърмаческия ме посъветваха да го кърмя по начесто, че всичко е от сукателния рефлекс, който не успявам да задоволя. А той сучеше винаги и колкото иска. Много скептично подходих и не повярвах, но все пак започнах да го слагам на гърда при всяко засукване на пръста - предлагах алтернатива, не просто да забранявам и ограничавам. И о, чудо! Отучи се! Пак подчертавам опитът ми е свързан със сучене на палец, а не с лапане на ръце, което с две различни неща.

# 641
Честито на мамите Паца ,Tsweti ,  Пецата и Калинас!
Антония, честит рожденник, да е здрав, щастлив и да расте добър и отговорен мъж! Я, един въпрос към теб, помня, че ти беше с три секциа ( множественото число ъака ли е  newsm78 ) как мина третото, по -кофти ли беше от предното, че аз съм си мераклия за още едно след време живот и здраве, та ми е интересно. Акушерките ми казаха, че всяко следващо е по- кофти, а моето второ определено беше в пъти по- тежко, сложиха ми окситоин след операцията, за да почне да контрахира матката и докато изтече тази ми ти система, на току що срязаният ми корем, с торбата пясък отгоре и трепереща от упойката, просто тези ми ти контракциии ми разказаха играта. Това да не тревожи момичетата с второ секцио, не знам дали практиката във всички болници е такава, а и мойте раждания са с кратък интервал и това е от значение!
Ех, момичета, много бързо искате всичко да стане, режим, кърмене, спане, да се наспивате и вие, повечко търпение, тепърва предстоят зъби, прохождане, за всичко от тук нататък се иска търпение, да не звуча дидактично, и аз с Павел бях нетърпелива, а с него видя мнооого зор за всичко, та сега толкова лежерно си карам, ходя си по цици по цял ден и това е, и това ще мине, тогава пък друго ще дойде, радвайте се на тези моменти, че после като почнат да викат "няма пък" и да ви правят на маймуни, ще си мечтаете да се върне това време.

# 642
благодаря ви момичета Hug Hug Hug определено имам нужда от вас Hug Heart Eyes
дано всичко е наре,само да си го видя веднъж и да му преброя всичко-пръстчета,очички,ушички носле....пишлеенце хихихихихихи и ще ми олекне,че няма сън няма спокойствие ooooh! за мен не съм се притеснила ама грам,само да си видя малкия принц,че всичко е наред  Praynig Praynig Praynig

# 643
  • При моите мъже...
Падна да, на 11-я ден сутринта го намерих в памперса. Но имам приятелка, на чието бебе падна на 25-я, без видима причина за закъснението. Ако виждаш "жива" тъкан (не би трябвало да има такава, ако е защипано добре) и те притеснява, най-добре я заведи пак на преглед новата седмица. Иначе спирта ще си свърши работата рано или късно Hug

питанка към раждалите в МД - слагат ли след раждане торба(или някаква тежест)  на корема?
Аз бях секцио, не са ми слагали. В стаята се засякох с едно момиче раждало естествено и на нея не бяха слагали. Мисля, че вече на малко места е практика това.

ползвам си слинг шала да не остана без кръст.. Laughing
Какъв слинг ползвате? Аз имам слинг шал нееластичен от баткото, но ми се струва много неудобен за толкова малко бебе. Чудя се дали да не инвестирам в еластичен или с халки... Rolling Eyes Още повече, че ще ми е задължителен атрибут след 2 седмици като остана сама с двамата и като ходим на разходки...

Въпрос към ЛЛЛ:
От 3 дни бебето е с колики. Общо взето критичните моменти са сутрин за 3-4 часа и вечер/нощем за още толкова. През този период (съвпадащ между 2 кърмения реално) малкия иска почти непрекъснато на гърда - 10 мин стои закачен и суче, 10-15 мин почива... Дали не правя грешка като му давам постоянно гърда - това, масажчето на коремчето и гушкане го успокояват за момента. Свекърва ми дудне, че трябвало да почива коремчето, но гледам да не й обръщам внимание. Трябва ли наистина да почива коремчето?
Давам същата гърда, с която съм го хранила на последното хранене докато не наближи времето за следващото хранене. Пробвах и да не давам, ама реве и си търси детето... Rolling Eyes

# 644
Честито на мама Kalinas   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт