Есенен дъжд по прозореца трополи, Септемврийска рожба сладко в легълцето си спи!

• 30 626
  • 732
  •   1
Отговори
# 180
Много моля,аз не се натискам за последното място,напротив-по-скоро си търся дружки за тогава...че не ми се кука самичка Sad

Иначе,мен не ми пречи никак да чакам(не никак,но не ми пречи особено)...Радвам се,че има и други като вас,с които да си правя компания Hug

# 181
Аз, между другото, тайно се надявам на везничка - аз съм близначка и просто всичките ми приятелки за везни - толкова естествено се разбирам с тази зодия (и с мъже и с жени), че ще ми е много готино да си имам едно такова вкъщи  Heart Eyes
Но пък щом си имам вече дете-козирог (най-неразбираемата и вбесяваща за мен зодия), не може една девичка да ме притесни  Party Така че каквото дойде!

# 182
Аз претенции за зодии нямам,просто се интересувах да прочета нещо(не че много вярвам),за да се позабавлявам.На мен също ми се стори от описанията на Везни,че тази зодия и Близнаци си приличат.Половинката ми е близнаци,така че все някой ще се кльопа с малката Mr. Green

# 183
здравейте мамета Hug аз тези дни съм в голямо гнездене Whistling Mr. Green след увъшяната къща и изпраните дрешки,хукнах по куп други задачки Blush след като ме спряха за проверка с колата и се установи,че и гражданската и гтп са изтекли,ходих да ги правя,после за креватчето на бебока,коритце купих на Джейн-коритце и стойка за 99 лв много готина оферта във Виталиса Crazy взех го едно електриково жоабчесто зеленко хахахах
обачеее,вчера вечерта като ми стана лошо по едно време в работата на мъжа ми и си тръгваме ние и слизайки по двете стъпълца паднах ooooh! и си изкълчих лявото краче Tired коремчо е невредим Blush
после се прибрах и лошото ми стана още по-лошо -зави ми се свят едни бели петна почти нищо не виждах....много се уплаших-викам си край ще се мре хахахха и легнах де...ама не минава и това си е ooooh! цяла нощ многооооо ме боля главата,сутринта не беше минала -болки много силни в слепоочието.... ooooh!
и така около мен....
докараха ми сутринта легълцето ,ноооо монтажиста си счупил крака и няма кой да го сглоби Thinking Confused мъжлето е до много късно на работа и сега  да видим кой да го сглобииии Thinking
купих тензухени и бархетни пеленки,казаха ми във Вуталиса ,че си били необходими...кажете ми,моля ви за какво,изобщо не съм запозната Whistling

# 184
  • Варна
Здравейте, бързо само да кажа какво правя  Mr. Green .Изпих антибиотика, гърдата ми се оправи и сега пак се връщам в отбора на кърмещите ама ще видим как. Ще го пробвам на гърда, ако не с биберон. Иначе ядем, спим и имаме малко колики. Давам капки на инфакол и Биогая, и сега и чай на Хип. Доки каза нощното хранене да го разкарам, само чай и вода (подсладена). Това е засега. Някой ако е намерил лек за колики да каже.

# 185
Честито на Ева да са живички и здравички и скорошно завръщане у дома  Rolling Eyes Hug    Аз пък днес ходих при една акушерка да се уговоря с нея да ме изражда, и ми каза до понеделник ако не съм родила да отивам с багажчето и ще ме включат на системи, та ако ще е така моята ученичка ще я изпраща татито на училище.И мен започва да ме е шубе,че да видим как ще се спрвяме Praynig дано мине всичко нормално Praynig

# 186
Петрусинда  аз ще раждам в ОБ но без избор на екип.
Аз също ще съм без избор на екип, но акушерката ми ми каза, че вече трябва да ходя в болницата където мисля да раждам за запис на тонове. А и там имам позната лекарка която утре ще ме преглежда. Simple Smile може и да се засечем. нищо не се знае. Успех ти пожелавам.

# 187
... Някой ако е намерил лек за колики да каже.
Па като каже може и да патентоваме и Нобелова награда да вземем.  Mr. Green Whistling Всъщност лекът е един -  израстване, а дотогава - търпение

# 188
Идвам да се похваляяяя  newsm44

Днес ни пристигна количката ... точно така ... пристигна  Crazy  защото последно се спрях на   baby design и я поръчахме на сляпо от София Crazy Обаче не съжалявам защото е страхотна  Heart Eyes
Сега остава да видим дали влиза в багажника на колата Joy

Ето тази  Sunglasses

Скрит текст:

# 189
ох изчетох виии Hug
честито на мамитата ниии,еве,мии,барбера,да са ви живи и здрави бебоците-многоооо да ви радват и слушат,да спинкат спокойно нощем и да папат сладко сладко

фейтче  количката е страхотна ,честито със здраве да си возите бебчо в нея Hug

за имената да се включа и аз хихихи
за момиченце,много ми харесва Марчела,Каролина Кристина и Ванесса(не съм привърженик на кратки имена или имена с галена форма)
за момченце: Александър,Кристян,Антон(много е красиво) Алексей

# 190
  • При моите мъже...
mimsat, sky* благодаря ви момичета! Hug
Вярвам, че ще се наредят нещата:) Валди си хапва добре, пишка, ака и спинка по много Heart Eyes
Дано при всички се наредят нещата с кърменето и да усетим плюсовете на липсата на шишета и стерилизатори Peace

# 191
Задължително ли е да ходя на тонове там където ще раждам? Да няма нови изисквания?
Предния път не съм ходила,раждах в Шейново,отидох с изтекли води никой не ме върна newsm78
Честито Фейт,много е хубава количката,приятни разходки с Пламенчо!!!

Последна редакция: ср, 12 сеп 2012, 16:10 от unforgiven

# 192
  • Пазарджик
...
Имам въпрос към ЛЛЛ
Първо да благодаря на всички вас от ЛЛЛ, които помагате страшно много кърменето да се наложи, тъй като това е най-доброто за детето. Въпроса ми е следния: Бебето засуква перфектно още от първия път като я сложих на гърда, посъветваха ме да кърмя по 10 мин на гърда,  предлагам и двете при хранене. Трябва ли да се доизцеждам, след кърмене не усещам дискомфорт поне аз така мисля.
Педиатърката ме посъветва след хранене да доизцеждам първата предлагана, след това следващия път другата и така да се редува. Моля за Вашето мнение, предварително благодаря!

maimunkata1,

благодаря за хубавите думи!

Като цяло при толкова малко бебе 10 мин на гърда може да е недостатъчно за адекватна стимулация и да се налага допълнителна с доизцеждане, за да се осигури добро производство на кърма.

Друг вариант е бебето да се оставя толкова дълго на гърдата, колкото то пожелае (и да суче ефективно), т.е. докато само я пусне и след това да се предлага втората, ако я желае. Целта е да стимулира слизането и на задното мляко (а може и няколко пъти), и производството на кърма, което става в момента на самото сучене. Голяма част от новородените бебета нямат достатъчно сили и не са толкова умели, за да успеят за 10 минути за изсучат предното мляко и да стимулират слизането на задното, за това често се смята, че ограничаването на времето на престой на гърда може да повлияе отрицателно както на самата стимулация на гърдите, така и на приема на кърма от бебето (т.е. бебето може в даден момент да не поема достатъчно за него количество). С времето те стават изключителни експерти в сученето, а и значително по-силни и успяват дори за 5 мин. да се нахранят от едната гърда  Wink

mimsat, sky* благодаря ви момичета! Hug
Вярвам, че ще се наредят нещата:) Валди си хапва добре, пишка, ака и спинка по много Heart Eyes
Дано при всички се наредят нещата с кърменето и да усетим плюсовете на липсата на шишета и стерилизатори Peace

Miii,
справяш се чудесно с предизвикателствата, а и подкрепата, която получаваш в темата, е от огромно значение. Много е хубаво, че може да разчитате за това една на друга - това е много важно и дава една допълнителна сила и увереност. Съвсем скоро ще можеш да бъдеш полезна и с твоя опит на другите майки в темата  Hug

# 193
  • София
Фейтче количката е много хубава, със здраве да си я ползвате.
Франчи внимавай  - имаш време не си давай толкова зор да свършиш всичко в един ден Hug

# 194
  • София
Задължително ли е да ходя на тонове там където ще раждам? Да няма нови изисквания?
Предния път не съм ходила,раждах в Шейново,отидох с изтекли води никой не ме върна newsm78
Разбира се, че не е задължително. Аз ще раждам в Шейново с избор на екип и моята докторка иска от утре да ходя вече за наблюдение и тонове при нея, но това е само защото живот и здраве тя ще ме изражда и предполагам иска да следи нещата на финала. Не вярвам с изтекли води някой да те върне от Шейново, защото не си ходила на тонове там. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт