Есенен дъжд по прозореца трополи, Септемврийска рожба сладко в легълцето си спи!

• 30 287
  • 732
  •   1
Отговори
# 435
Ох Миленка, какво си преживяла, направо настръхнах.
Аз родих секцио (по мед. показания) и толкова ме болеше първите два дни след операцията Sad гледах около мен родилите естествено и им завиждах такава свобода на движение и изправена стойка, а аз като някоя баба (не си представям да ми бяха дали бебка веднага). След като прочетох твоя разказ промених мнението си, по-добре секцио от кошмарно естествено раждане.
Един съвет към тези, които ще са с операция: Момичета искайте си обезболяващи !!! няма да ви откажат нито в резнимация, нито на 12 ет. (ако сте в МД), истината е, че боли доста, когато ефекта на упойката от операцията премине, с аналгетици е мноооого пъти по-добре.

# 436
Edna ot nas, future mam благодаря за подкрепата. Надявам се с честото сукане, по-упорито цедене да преборим жълтеницата, а след това съм сигурна, че кърменето ще потръгне...
Millenita
аз не бих бързала да спирам нощното кърмене. И за мен е ужасно уморително, но нощното сукане е най-стимулиращо за лактацията. Бебето само ще си намали събужданията с времето..търпение и воля! newsm53
stefanel, не се учудвам вече, че толкова бургазлийки раждат в Сливен...аз съм от Сливен и винаги ми е било чудно как се навиват от по-голям град да дойдат само за раждането, но явно си има причина.

# 437
Стефанел, дано да попаднеш на свестен лекар, стискам палци и всичко с бебчо да е наред и тревогите ти да си останат напразни  Hug
Миленита, действително - нощното сукане е изключително важно за успешно кърмене - ако не ти е проблем, опитай се нощем да кърмиш легнала - така и ти ще си поспиваш  Hug Сещам се какво ти е и как искаш да си спиш  Tired Аз мога да спя по 12 часа на денонощие, ама кой ме пита  Rolling Eyes

# 438
Между другото, от отчетната ни тема с Камен има едно майче, която учеше за акушерка, вече завърши де, но беше известно време на стаж в МД и беше споделила, че в никоя друга болница не е виждала родилки да крещят при шиенето, а в МД абсолютно всяка - само там не си давали зор изобщо да те обезболят  Tired
аааа ще ги натисна да ме боцнат с нещо баси #2gunfire #2gunfire

# 439
абе нещо зачестиха майчетата,които ходят в МД...е сега остава от там да ме върнат  Laughing Laughing Laughing
ще се караме с професора Mr. Green

# 440
Джулия аз те очаквах с разказ за раждане, а ти какви перипети имаш  ooooh!.
 Това с ОБ направо ме изненадва- аз пък за там все хубави работи съм чувала и точно за такива като теб и мен, които са без избор на екип  Rolling Eyes Да ти кажа аз също се очертава да преносвам и на мен ми казаха да ходя на тонове всеки ден ,там, където ще раждам- а това значи всеки ден по 25лв  Whistling.Не,че е проблем, но е тъпо- ами ако пренося 10дни- това си е половината бебешка количка. Някак си  пак намирисва търговията отвсякъде. Не мога да те посъветвам нищо, аз лично ще ходя на тонове през ден и ще се моля по-скоро да родя, защото вече ми тежи вече абсолютно всичко. Успех  Hug

pecata, и аз за там само хубави работи бях чула, но след като качиха таксата са започнали да извиват ръце. Поне на мен на това ми прилича.
Ходих до МЦ Фемина. Всичко е наред с младежа - плацентата не е започнала да застарява, т.е. има още много мегдан в нея, кръвотока е добър, бебо се храни добре, сърдечна дейност страхотна и мноооого води. Всичко това ме радва. Опита се да го измери и ми каза да се замисля да си платя на някой колега за секцио, че виждате ли бебето било около 4400 гр. Как да й обясня на тази докторка, че на такива изследвания за размера на бебето НЕ ВЯРВАМ. Да ми е жив и здрав друг нищо няма значение.
Започвам и да се замислям дали да не отида в Шейново да раждам. Бях много против МД и Шейново (дори за Шейново не знам и защо бях против), но май ще е по-добре така отколкото да ме правят на маймуна в ОБ. Така или иначе до ден-два ще взема решение.
Milena_87, благодаря за разказа. Възхищавам ти се на силата. И честно казано твоя разказ ме вдъхнови. Благодаря ти!  bouquet

# 441
Джулия, тези килца на бебето наистина са малко стряскащи #Crazy, помисли добре, ама то като е голямо бебето защо трябва да плащаш за секцио,  Rolling Eyes не го ли правят безплатно при едър плод newsm78 #Crazy

# 442
абе нещо зачестиха майчетата,които ходят в МД...е сега остава от там да ме върнат  Laughing Laughing Laughing
Aaaaa дано докато дойде нашия ред да се е поопразнило малко Simple Smile. Аз преди няколко вечери като ходих да се срещна с избора си беше пълно в приемната.

# 443
Хелоу момичета  Grinning

Честито на мама Данаека   bouquet

uioanina Честит рожден ден   bouquet

Milena_87-доста си се измъчила, но важното е че всичко е минало,възхищавам ти се колко положителна енергия струи от теб въпреки неспането,браво  Grinning, продължавай в същия дух да зареждаш и нас  Wink

Велвиамо-и аз ви стискам палци,всичко да се оправи бързо и да се прибирате в къщи. Дано скоро се включиш с добри новини Hug

Фейт-и ние имахме проблем със залепнало оченце, хванахме си инфекция от болницата.Капах капки Тобрекс, но както Скай ти е писала като ги спреш пак същата работа. Затова сега почиствам с преварена вода и капвам по малко кърма-виждам че има ефект от кърмата, може и ти да пробваш Peace

Стефанел-моят лекар винаги ми е казвал че меренето на бебето в последните месеци дава отклонение от действителните му размери, понеже е по трудно да се обхване изцяло.Сигурна съм,че с твоето бебче всичко е ОК, не се връзвай на този лекар Hug

За шиенето след раждането
-мнооогооо е неприятно  Sick. С първото раждане това ми беше по болезнено отколкото самото раждане. Сега пак се наложи да ме шият, първите шевове ги изтърпях но последния вече адски болеше и ми сложиха локално лидокаин. Има някакви спрейчета с който обезболяват но маи стават само за външни шевове ако имаш

За нощното кърмене-и аз се чудя какво да правя, последните дни забелязвам, че бебо не се буди в 3 да суче ами аз ходя да го ръчкам да се пробуди да суче,все ме е страх да не ми намалее кърмата и затова Rolling Eyes.Но от друга страна пък си мисля дали така няма да му създам навик да се буди постоянно през нощта и така да си продължим с месеци? Винаги давам и двете гърди и той си ги изсуква, тази сутрин в 6 за първи път не пожела да изсуче втората.Моето вътрешно чувство ми казва първо да откажа нощнтото хранене пък по нататък да започна да предлагам само по едната гърда на хранене ако бебчо естествено е съгласен.Моля по-запознатите с кърменето да дадат съвет  Rolling Eyes.Уж имам опит в кърменето с първото детенце, кърмихме се 1 г и 4 мес. но нещо ми се губят спомените.

# 444
Беше ужасно,спор няма.
Една от нас-и при мене страшни разкъсвания освен заветната епизиотомия.23 шева каза Кръстева.Ми ...няма да го забравя никога,но не си позволявам да осъзнавам какво се случи.В смисъл...отминало е ,повече усещането не желая да го изпитвам.Ако някога искаме второ дете ще пожелая секцио от деня ,в който разбера ,че съм бременна.Такъв съм аз един здравеняк-зъб ми вадиха-4 часа с операция и шиене,раждане =ужасяващо...
Надявам се не съм стреснала никого прекалено.Знате-случват се всякакви неща.Аз някак си знаех,моя ми викаше=до сега всичко беше нормално,сигурно и раждането ще е леко обаче аз бях сигурна,че няма да е така.Е и тоя ужас не си представях де;))
Иначе вече си ме познавате мен.Все някоя глупост ще свърша...и все в главата ми е култувата ми реплика-всеки ден от живота си пишем история..нека е интересна.
Гушкам ви всички:)

# 445
Aaaaa дано докато дойде нашия ред да се е поопразнило малко Simple Smile. Аз преди няколко вечери като ходих да се срещна с избора си беше пълно в приемната.
а кой ти е избора?
аз ходя при моя избор в частния му кабинет! в МД не съм стъпвала Laughing Laughing

# 446
Здравейте! Сега и аз да споделя за моето раждене:
 На 24.08 от сутринта много ме болеше кръста, обаче имахме да ходим по задачки и до обяд бяхме свъшили всичко и седнахме в една кръчма да обиадваме, болките бяха се засилили и получих разтройство, така че трябваше спешно да се пребираме, вкъщи почнаха контракциите, обаче бяха много рядки на 30 мин. и решиме да изчакаме да се засилат. Така мина целия ден и цялата нощ, като се събуждах всеки 30 мин. Сутринта на 25 ми изтекоха малко водите и контракциите станаха по-чести, ние изчакахме до обяд и тръгнахме към МД, по пътя контакциите станаха на 10 мин. Когато дойдохме в МД, веднага ме прегледаха, казаха, че няма изтичане на води и няма разкритие, обаче водите ми са на долната граница и решиха да ме оставят в болницата, качиха ме на 5 етаж и почна голямото чакане. Вечерта на 25 имах 1 см разкритие, на 26 сутринта - 2 см. Обаче апарата за контракции, нищо не отчиташе, нищо, че аз си засичах най-редовни контракции на всеки 7-8 мин. На 26 вечерта ми падна тапата, контракциите станаха по-рядки и по-безболезнени. На 31 през нощта почна раждането, в 1 през нощта се събудих от силни болки, които се повтаряха на всеки 4 мин, обаче изчаках до 3 часа и тогава само отидох при акушерката, че те вече не ми вярваха, че раждам, обаче нейния апарат отново не засече нищо и лекара, който ме прегледа, каза, че все още съм с 2 см разкритие и ми казаха да отида да си легна, нищо, че вече не ме свърташе на едно място от болка. Аз отидох до стаята и до 5 сутринта кротко си търпях контракциите, обаче в 5 почнах да повръщам от болка, тогава вече никой не можа да отрече, че раждам, вече имах 3 см и почнаха да ми изтичат водите. Направиха ми клизма и ме свалиха в родилното в родилна №3. Наслагаха ми абокати, сложиха ми колани за засичане на тонове и контракции, в 9 ми спукаха околоплодния мехур, болките още се засилиха, след прегледа имах 7-8 см разкритие и ми казаха, че след малко вече ще родя, обаче нъцки. Към 13 часа вече бяха ме прегледали всички лекари на МД, да разберат защо не раждам и всички казваха след малко...Да, ама не. Кървих много силно, и цялото родилно беше станало на кървава баня.  И аз като Миленка тайно ходих до тоалетната да пия вода, че иначе не дават.Сложиха ми система с окситоцин, която само засили болките, които вече станаха невъзможни. Биха ми Нош-па, ама нямаше ефект. В 14 се появи един лекар, на който така и не му научих името, който след прегледа  , определи, че няма да мога да родя сама и се скара на останалите, че ме мъчат толкова часа без да видят, че няма да стане и каза да ме готвят за секцио. Към 15 часа бях вече в операционната зала, аз направо молих по-бързо да ми сложат опойката, защото мислих, че ще полудея от болка. И така почна операцията и в 15:12 проплака нашето момиче. Всичко останало вече ми е като на сън. После в реанимациата и другата сутрин ме качиха на 12 етаж. След обяд на 1.09 за първи път си кърмих детето, а на  2.09 вече бяхме заедно в стаята. На това ще свършвам моя разказ, че много дълго стана. Надявам се да ви е бил интересен!

# 447
И сега имам един върпос. Съжелявам, ако е било вече обсъждано това, ама нямам много време да чета назад. Някой има ли проблем с ходенето до тоалетна? Аз без клизма не мога да се изходя, повече нищо не помага.Моля, ако някой знае някакъв лек,да пише!

# 448
d_cvetanova Др. Нашар си избрах аз, след дълго чудене дали да е ОБ, дали да е МД или втора градска, дали да си плащам за екип или не, но след краткия ми престой в МД за задържането въпроса за избора на екип вече не стоеше, т.к без избор има вероятност да не те погледнат, и/или да ти викат и въобще да се превърне в кошмар.

# 449
Момичета ... имаме си бебе, но не знам коя е майката  Mr. Green
Сега получих СМС, но без никнейма /моля не забравяйте да го пишете Peace/

Та имаме си бебе Ирина, родена днес в 13:00 часа цели 2800 г.
Само това е на съобщението /пратих обратно с въпрос за името, но нямам отговор  Mr. Green/... ето и номера ако някой го има да каже коя е мамата  Crazy
0894/58-00-54

Миленка ... това, което си преживяла е ужасно просто  ooooh! Tired Cry Нямам думи ...
Бързо да се оправяш майче и да забравяш това раждане  Hug

Общи условия

Активация на акаунт