Есенен дъжд по прозореца трополи, Септемврийска рожба сладко в легълцето си спи!

• 30 214
  • 732
  •   1
Отговори
# 525

Сега да питам...след епизиотомията в началото си течеше яко кръв-червена,светла...до снощи пък  течението беше някакво гадно-сходно с последните дни на нормален цикъл и сега сутринта пак ярка бистра кръв и то не малко количество.Дали имам база за притеснение или всичко е нормално?

Миленка ... при мен лохиите спряха още първата седмица ... сега кървя само когато кърмя, понеже с това си действие матката още контрахира и изхвърля кръв. И моята си е червена когато кърмя, а през другото време нямам и капка на правръзката  Heart Eyes Малко по малко ще спре, спокойно  Hug

# 526
Mдааа ,същата работа.Да не се притеснявам значи.Той малкия ми хищник страшно силно дърпа и се лее тая кръв като...Нищо,спокойна съм щом е нормално:)

# 527
Адашче, тук съм  Hug вчера ми донесоха компютъра от ремонт и сега чета ли чета...При мен положението е ок - започнах да се настройвам, че ще се носим докрая (че сигурно и след това), защото имам още 10-ина дни, а изгледи за раждане никакви   Crossing Arms Целувки на малкия Сашко и на теб и дано скоро да ти пиша щастливата вест  smile3521

Честити рожбички на новите мамета - да са ви живи, здрави и само радост да ви носят!  newsm51

Като чета разказите Ви, момичета - май още с отиването в болницата ще искам епидурална. Мислех първо да видя как ще тръгнат нещата, но май не ми се рискува.
Успех на всички, които тръгнат да раждат и много стиснати палчета за valviamo и малкия Иво  Praynig

# 528
Здравейте и от мен вече сме си в къщи,малкия Виктор избърза с около 17 дена Simple Smile раждането беше по книга с малкоооооо изменения ще разкажа веднага щом мога Simple Smile ...Нормално раждане след секцио 2,400 47 см Simple Smile

искам да благодаря на мамитата тук за подкрепата Simple Smile

# 529
Честито на новите мами!

# 530
Такааа.. ето го и моя разказ  Grinning Както знаете секциото беше предвидено за 10-ти - понеделник. Аз си бях оставила доста задачки за неделя, за да нямам време да се паникьосвам, но... В неделя сутринта в 6.40 ми изтекоха водите. Звъннах на доктора (събудих го естествено) и каза да тръгваме към болницата. Моя мъж обикаляше от стая в стая, до като аз спокойно си взех душ и ме питаше : "аз какво да правя?"  Mr. Green В болницата бяме 7.10 набързо ме подготвиха за операция, а аз през това време бях заета да мокря коридорите с околоплодните си води  Mr. Green Mr. Green Очудиха ми се всички, че бях много ухилена през цялото време. В 8.20 изплака моята прекрасна принцеса Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Когато чуете този звук, повярвайте нищо друго няма значение!!!  поставянето на самата упойка не усетих (анестезиолога и доктора ми са просто перфектни). От самата операция нищо не усетих освен клатенето на масата. Пуснаха ми да си слушам радио Зи Рок  Party Всичко мина леко, после дше си говорих с милото и майка ми около 20 мин, до като ме вкрат в реанимация. Тук е мястото да кажа, че и в реанимацията съм много доволна от всички. Бяха много грижовни и внимателни. Изслушах няколко раждания и изплаквания на бебчета  Crazy На другия ден ме раздвижиха и ме преведоха в обикновена стая. Признавам болеше си... първите два дни, но не спирах да се раздвижвам и си взех веднага Миши при мен. До тук обаче спират похвалите за персонала... И в педиатрията и акушерките... #2gunfire.... но както казах и преди...Миши ми даваше сили за всичко. На третия ден вече почти не ме болеше операцията, само ми придърпваха шевовете. Сега вече и без шевове съм супер!!! Не съм се спряла в къщи. Успявам да се справя с повечето неща и за операцията забравям, че я имам  Party Важното е да си настроен позитивно и да си решен, че ще се справиш, заради малкото мишле!   ylinfant Сега вече у дома...още се нагласяме едни към други, но по-щастливи от нас няма  newsm76 smile3504 Таткото е на седмото небе и страшно много ми помага. За сега се справяме двамата с Миши, без чужда помощ и ще се опитаме да продължи така. Тя е прекрасна! Папка и спи! Ами това е от мен! По нататък пак ще се включвам!  Hug Иамте специални целувки от малкото Мишле!   ylinfant

Последна редакция: сб, 15 сеп 2012, 14:08 от Mishony

# 531
Въпрос към ЛЛЛ
и всички останали компетентни мами  Simple Smile
Здравейте, бебето ми е изцяло на кърма, но не суче, а се цедя и храня с шише. Изяжда около 100 мл, после бодърства и след около 1 час отново е гладна и не се задоволява с чай. Не се успокоява докато не получи мляко. Изпива отново около 80-100 мл и заспива. Събужда се след 3 часа и отново същата процедура. През нощта след храненето в 3.00 пък започва да се буди на два часа за хранене.
Има ли норми по колко мл е нормално да изяжда и на какъв интервал от време? Възможно ли е да стане дебела? Да давам ли мляко, когато го търси един час след хранене или да се опитвам да удължа времето до поне два часа?

# 532
  • където мечтите се сбъдват
Millenitta,аз нямам опит в кърменето,но от това,което съм чела мисля,че е напълно нормално бебчето да огладнява след 1 час.Все пак кърмата се усвоява по-бързо от  адаптираното мляко,за около 90 мин.Откликвай на нуждите и.Не мисля,че има някаква норма за храненето на новороденото,когато е само на кърма.Водим се по детето,то само си показва.Все пак доскоро в утробата е получавало непрестанно хранителни вещества чрез пъпната връв,а сега разчита само на нас.Не мисля,че от кърма може да стане дебело.
Все пак нека и по-опитните се изкажат.

# 533
Миленита, според мен е нормално да иска да яде по- на често, малка е още за стриктен режим. И няма шанс да стане дебела Wink За не знам кой път ще кажа, че мойто момче само от кърма качваше първите месеци по 1500 гр, а сега на 4 год ела го виж колко е слаб. От кърмата не се пълнее, после му мисли за вафлите и бонбоните Wink Трудоемко е с цеденето, ти пробваш ли от време на време да предлагаш гърда? Не бих спряла и нощното кърмене на този етап. И тук ще се повторя, че Лъчезар яднеше на всеки 3 часа нощем до 9-я си месец.

# 534
Milenita според мен всяко бебче е различно, аз също се цедя, храня Виктор на всеки 3 часа, понякога иска на 2 часа, друг път на 4 часа, давам по 80мл за момента и е достатъчно  Hug но пак казвам, много е индивидуално  Heart Eyes

# 535
  • Варна
Здравейте момичета  Hug
Все повече се увеличава броя на новите майки  Heart Eyes
Първата ни вечер в къщи мина добре мисля. Буди се на няколко пъти, но е нормално понеже я кърмя на поискване. Бяха ми се разранили зърната, но със силиконовите всичко е наред.
Дребното е с жълтеница и сме на глюкоза, а не иска да я пие.
За секциото-моето мина доста добре. Нищо не се усети абсолютно. Приятелка обаче ражда в Окръжна и няма думи. Анестезиолога ли не бива, упойката ли, но е разбирала какво кога се реже, побутвания , всичко. Направо съм отвратена, а и спомените от първото ми раждане в тъпата болница са много лоши. Сега всичко си беше наред , с нормално отношение Peace
Болките в гърба ми са ужасни, но с масажи поотминават до следващата неподходяща поза.
Това е за сега  Hug

# 536
Здравейте! Как сте?
 yael, и при мен не ставаше дума за упойка. Сложиха ми я вече за секциото. Аз като разбрах, че ще е секцио направо броях секундите до този момент, защото болките бяха вече непоносими!
 За запека опитвах и сливи, и какво ли не, нищо не помага, само с клизма за сега се оправям.

# 537
Milena_87, Mince, мерси за отговорите!

# 538
  • Пловдив
Добро утро,
Честито на всички нови мамчета
да ви разкажа и моето раждане и се надявах, че като второ ще е по-лесно, но неее.Миналия път имах епидурална и мислех, че не ме е хванала, но сега разбрах че си е била хванала.
на 11.09 към 4-5 сутринта се събуждам с болки в корема ниско, но не силни, обикалях си из къщи, после ми падна тапата и си изтичаха води по малко. Реших да ходим в болницата отидохме към 7 и нещо, лекаря шиел една маика, та си почаках доста, контракциите ги засичах на 4-5 мин, дойде накрая да ме бърка(много грубо) имах 5 см разкритие. Пратиха ме да попълват документи, после на тонове, накрая вече ме водиха в предродилна, слойиха ми абокат и пак на тонове. Обаче ги викнаха всички на спешно секцио и аз да си чакам, легнала по гръб ужас, след секциото ми сложиха вече системата и се почнаха силните болки, главата беше високо, та ме караха да напъвам докато слезе и оттам в родилна, в 10.25 се роди Виктория (мислех си че няма да дочакам). Шиха ме без упойка - думи нямам, днес ще ми ги махат.

Бели, ако имаш време, моля, те сподели, защо са те шили без упойка, като в сайта им пише, че разкъсванията са под обща упойка. #Crazy

# 539
И при мен запека беше страшен и то не толкова самия той ами моя страх от шевовете.Лека полека нещата се нормализират обаче.
Минсе що не пробваш с дуфалак или някакви свещички...То и те са нож с две остриета де...дано възможно най-скоро се оправи проблема че да не свиква стомаха да му се помага за тая дейност.
На нас чак ни е скучно този следобед.Малкия си взима нощния сън сега и всичко домакинско е свършено та се чудим какво да правим Simple Smile.Изведохме го одеве за 10тина минути около блока,но той ги проспа:)).Така и изписването проспа...дали и на сватбата си ще спи някой ден Joy

Общи условия

Активация на акаунт