Есенен дъжд по прозореца трополи, Септемврийска рожба сладко в легълцето си спи!

• 30 214
  • 732
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте момичета!
Първо да честитя на новите майчета, да са живи и здрави и  те и бебоците им!
Не съм предполагала, че е толкова трудно отглеждането на бебчо. Може би ако бяхме само на кърма щеше да е по-лесно, но моята кърма не достига на Дениъл, понеже е по-едро бебе и има повече апетит, след като изцока каквото има в мен, а то не е и много де, му правя адаптирано мляко. Итака докато се нахраним, докато го приспя и едвам ми останало време на изваря някое шише или да му изпера дрешките и то станало време пак за хранене, за мен за ядене време не остава, свалям по около 500-700 гр на ден, вчера чак получих нервна криза, хем го кърмя, хем си плача, ужас. А вечер като се разплаче и като почне да не иска да спи направо ми иде да избягам някъде...  smile3507 и така това е от мен, пия чай за увеличаване на кърмата, дано да подейства и с времето да се гледаме все по-лесно..  Praynig

# 541
beefeater, уж слагат лидокаин, но май само за вътрешните шевове, защото след време всичко се усещаше

# 542
Бели, ако имаш време, моля, те сподели, защо са те шили без упойка, като в сайта им пише, че разкъсванията са под обща упойка. #Crazy

На мен ми биха две местни инжекции упойка като ме шиха Crazy

# 543
В Майчин Дом на мен ми биха две местни упойки за шиенето и болеше сигурно повече от раждането... пък си представям без упойка какво е... Аз на шиенето виках от болка... Горгичките  Confused  Hug

# 544
diva_free толкова те разбирам  Hug добре, че майка ми е тук да помага, че направо не знам, сама мога да го нахраня, но не мога да му измия задника на мивката  ooooh! и на това трябва да се науча някой ден  Whistling майка ми 3 месеца няма да я пускам да си ходи в БГ, а после не знам...

през нощта спим 3-мата в спалнята - бебе, мама и аз - мъжо спи в кухнята  Crazy ама няма как...

# 545
Момичета, аз съм с ужасна бъбречна криза. Не ми се размина и това. Болката е несравнима, за сега се опитваме да я овладеем с хомеопатия. Това ми е първото по сериозно отпускане от снощи. Дано само с бебето всичко е наред че само топла баня успокоява леко. надявам се да не му вредя с топлата вода.

# 546
diva_free , а цедиш ли се след кърмене, за да увеличаваш лактацията. Знам какво преживяваш, аз бях така със сина ми, но с него имах проблеми с кърменето и със сигурност не му стигаше (сваляше по около 200 гр на ден, а беше на поискване и се цедях много, но така или иначе не потръгна. С дохранването вероятността в един момент да усети, че от шише е по- лесно и да откаже тотално да суче е по- голяма. Пробвай да увеличаваш лактацията, адски е досадно кърмене, дохранване, цедене и то през два часа (откарала съм така с месеци) , но ако нещата потръгнат и успеете да махнете добавката, ще видиш колко си е заслужавало!
Честито на новите мами!
Да се похваля, че нещата с кърменето при нас май тръгнаха, много съм щастлива, всички усилия си заслужават, аз упорито си я будя през нощта максимум на два часа и половина, за съм сигурна, че кърма ще има, а и гърдите ми изгарят. Много странно дърдите ми горят като се налеят и се потят, ама до мокро, самата кожа, не в смисъл, че текат, а обяснете ми го това явлание по- знаещите?
След като се похвалих да се оплача  Mr. Green, кръста ме съсипа, в смисъл, че на моменти правя такива кризи, че ходя свита на две, не знам дали не си докарах някоя дискова херния с мойте прищипани прешлени. На всичкото отгоре с това непрестанно кърмене ( при нас някои път е през 20 мин) с това лежане на корема ми ми става нещо на стомаха ли., червата ли, имам някакви изгарящи болки отвътре и то ме карат на спазми, мисля, че от секциото, а може би и от бременността трябва още време всичко в корема ми да се нареди и не издържа на такова продължително натоварване, много елементарно обяснение дадох, Скай ти нещо да предположиш или друг някой? За финал да кажа, че и кокалите ми се прибират ( на таза), та и те болят  Joy, аба като инвалид съм, ама пък много щастлива. Ева е прекрасна, много се гушка и си ми е мойта си мишка!
Мислех, че заради баткото ще се чувствам виновна, че я обгрижвам толкова и че ще ми е трудно в емоционално отношение заради малката разлика, но всищност всичко е толкова естествено, природата си знае работата, а и грижата за второ дете е някак по- осъзната(да не обидя първескините), но толкова съм по- спокойна и уверена, така се радвам на ребните неща и не си давам зор за глупости, просто всичко е прекрасно!
Сори за дългия пост  Embarassed

# 547
Здравейте и от мен, бъдещи мами!!! Много се радвам, че най-сетне успях да се включа във форума. На нас ни остават 10 дни до термина и вече сме в голямо напрежение и очакване  Hug Леко раждане на всички и да имате здрави и хубави бебчета!  Hug Heart Eyes

# 548
Суеси, честит ти малък Виктор. Голям победител да стане и много да те слушка.
vetty_es , лека и на теб до края и късмет.

# 549
Благодаря ви! Успокоих се. В родилното ми казаха, че ще стане дебела, ако давам повече и аз сега все за това мисля.
Лъки, отказах се да пробвам гърда. В мен е проблема, аз не съм и не бях достатъчно настоятелна и упорита. Но цеденето не ми тежи, дори мога да намеря предимства в това  Wink

Анхелка, а ти и стол за кърмене купи, доколкото помня Hug ама нищо, той ще се превърне в стол за приспиване на бебо някой ден.

susesi радвам се, че сте си вкъщи. Нормално след секцио - браво! Ти ли така пожела? Чакам с нетърпение разказа ти!

Мишони, много положителен звучи разказа ти! В коя болница ражда?

Барбера, хубаво е у дома   Hug

Скай, бързо оздравявай! Точно сега ли намери да те пипне гадната криза Hug

# 550
Василена, в първите дни и аз имах болки ако нещо ми натиска корема. Може от това да е. Сега целия организъм се намества, за да си върне обратно формата след бремеността. При мен бяха  болки в единия крак. изчакай търпеливо няколко дни, ако не отминат питай доки.

# 551
  • Where I am Happy
Честито на всички нови мамчета,да са ви живи,здрави и щастливи бебчетата!!!
anghella аз съм с ел.помпа на Авент,да знаеш,заслужава си.Пробвах и ръчната приставка но не издържах много дълго. Mr. Green
Ариел не ти е било лесно и на теб.Бързо въстановяване  Hug
Mishony много позитивно раждане си имала.  bouquet

Последна редакция: сб, 15 сеп 2012, 20:29 от Silvyyy

# 552
Честито на всички нови мами!  bouquet Да са им живи и здрави бебчетата и много радост да им носят! Аз от вчера не съм влизала и докато ви изчета Sunglasses! Много нови разкази има виждам, и нещо взех да се притеснявам, че все отрицателни отзиви имат всички newsm78 и това шиене без упойка #Crazy, направо се чудя още като отида да питам за епидурална!
А за този чай от малинови листа, от къде се купува, аз пия арника, ама може и от него да почна за по сигурно Mr. Green

# 553
Честито и от мен на всички обебили се мами!!!Нека малките ви съкровища растат здрави и да имат едно безгрижно и щастливо детство!!!  newsm51  ylinfant
В Света София-бившата Тина Киркова раждах, момичета  Wink За мен от голямо значение беше лекарят ми д-р Ташков и екипа му! Благодарение на него всичко мина толкова леко!!! Упойката беше толков добре направена, че нито ме боля глава, нито ми се ви свят след това и най-важното:нищичко не усетих!  Flutter  Hug

# 554
Мishony, наистина всичко е минало супер Hug, много се радвам и пожелавам на всички останали, които чакаме нашите бебоци едно леко и безпроблемно раждане Heart Eyes Praynig

Общи условия

Активация на акаунт