Отговори
# 510
Добро утро от една наспана и щастлива мама, след два кошарни дни, днес искам много да се похваля, че имам кротичка мадамка, ама няма да го правя Simple Smile

За залъгалките - пробвайте МАМ, мисля, че няма да съжалявате - Снежка не искаше никаква в началото и взех някаква каучукова, която много я хареса, но и разказа играта за 2 седмици. Вчера взех на МАМ Start, от 0-2 месеца, силиконова - ами много и допадна. А по принцип изобщо не иска силикон. И от шишетата не иска да пие заради биберона. Но ако се наложи ще взема шише на МАМ.

Не съм се похвалила за мерките - 1.300 кг е наддала за 1 месец и е пораснала с 4см. Не можах да повярвам, като видях кантара, и това само на кърма. Много ме похвали педиатърката.

Софи, имунизацията е много лека. Боли единствено при инжектирането на лекарството, много е болезнена, после реакции няма. Няма нужда от панадоли и болкоуспокояващи.

И на мен са ми давали приспивателни като бебе  Embarassed с предписание от педиатър  Shocked. Явно е била някаква мода, така че Новембър не се сърди на свекърва ти, така са правили едно време. Пропускай го покрай ушите.

Бюти, нали дохранваш или не дохранваш? Защо мислиш, че е гладен тогава? Съжалявам за прегледа, наистина си за Гинес с твоите конци.

Марли, ами не ги кефи твърдия силикон, затова отказват и Снежка е така.

Абе за какви 90мл говорите - на тази възраст вече трябва да изяждат 110-120мл долу горе.

# 511
Към ЛЛЛ.
Скрит текст:
здравейте отново- много ме болят зърната , повече това, което е зачатък, много по- малко това, което е липсващо- предимно при засукване ме боли липсващото, но др. понякога ме боли постоянно- остра пронизваща болка- чак извиквам.  Освен това бебето много често започва и спира да суче- четох на Хедра коментара, че това е признак на малко кърма?? А бебето суче, суче и в един момент започва да повръща, ако оставя да суче до край, освен това се оригва и има поне 3 наакани и доста напишкани памперси- ползвам многократни и с тях много хубаво се вижда това. Спи понякога и по цели 3 часа, а нощем дори и по 5 изкарва? Rolling Eyes

gundie, здравей!
Скрит текст:
Разбирам притесненията ти, както и желанието ти да дадеш най-доброто на Ния, въпреки хлътналите зърна. Похвално е желанието ти да кърмиш бебето си и вярвам, че с подходящата информация и насочените усилия в тази посока нещата може да се случат при вас. Peace

Пишеш, че усещаш болка в зърната не само при засукване, но и през времето когато Ния не суче. Болката може да е както от начина на засукване на бебетото, така тя може да възниква и от силното дърпане/сучене по млечните канали и тъканта. Ако причината е втората е възможно чрез редовна стимулация и разтягане, млечните канали и тъканта да се удължават бавно през първите седмици на кърменето. Доколкото разбрах от написаното ти опитваш да я слагаш на гърда от наколко дни? Това е добре защото зърното може да се промени и да поизпъкне, което би следвало да намали болките както при засукване, така и когато бебето не суче. Понякога помпата помага за това, но друг път зърната може да са болезнени и при засукване на бебето, докато ги „оформя“ сучейки.

За намаляване на болката от засукването е от изключителна важност бебето да е отворило максимално широко устичката си, за да обхване по-голяма част от ареолата и да успее да засуче добре. Това обичайно се постига, ако се погъделичка устната на бебето, така че да отвори широко уста и зърното да сочи над горната устна, за да може то да отвори още по-широко устичката си и да му се помогне да обхване гърда с хлътнало зърно. Това предполага напъхване на по-голяма част от ареолата в устата на бебето и хлътналото зърно да е назад, почти до гърлото, което евентуално би намалило болката.

Може би е добра идея да се консултираш с лекар, за да изключи евентуална гъбична инфекция, защото тази постоянна болка в гърдите може да предполага такава. Понякога гъбичките са доста упорити и е необходимо продължително лечение, както на бебето, така и на майката.
Чудесно е, че се опитваш да слагаш Ния на гърда често, това може да помогне за оформянето на зърната. Правилно ли разбирам, че тя суче на поискване? Не е задължително кърмата да е малко когато тя суче често и спира след това – може просто да се е нарушил вакуума, или да е изпуснала зърното и да е необходимо да ѝ се помогне да засуче дълбоко отново. Това че понякога бебето прави и по-големи паузи през нощта не е необичайно, ако се е нахранило и е кърмено на поискване.

Пишеш, че тя има достатъчно мокри и наакани пелени за едно денонощие и е скопойна през останалото време, което може да е признак, че е нахранена добре. Щом понякога дори повръща част от млякото, което може да ѝ е дошло в повече вероятно няма причина за притеснение, че не е нахранена добре. Peace
Ще се радвам да пишеш как вървят нещата при вас и дали има напредък с кърменето и намаляване на болката от предприетите мерки. Hug

# 512
Галка, може да трябва да изяждат 110-120 мл. само че Гери не яде по толкова, ядем между 70 и 100 мл. кърма /като 100 яде доста рядко/. Въпреки това за по-малко от 4 седмици наддаде 1 кг., а след седмица ще видя колко е наддала втория месец. Яде през около 3-3,5 часа, а през ноща прави пауза от 5 часа. Всяко бебе си е индивидуално и май не се вместват особено в нормите на "трябва". Момичета всички бебета са толкова сладки, така че не се ядосвайте с разните му там свекъри, свекърви и прочие роднини а си гледайте децата и толкова.

# 513
Добро утро Simple Smile

Михи, благодаря! Hug  Видях кои упражнения "отричат", но не разбрах защо. Попрочетох и аз това онова и логиката е тази от която се водя: Рефлекторно пълзене = рефлекс, а щом е рефлекс той е безусловен. Това ще рече, че бебето ще се оттласква винаги когато има някаква опора под стъпалцата независимо дали е по време на гимнастика или не. Ще коментирам и с педиатърката, тя е жена със съвременни разбирания, независимо, че е възрастна и после ще кажа. Още веднъж благодаря Hug

Бюти, има нещо добро в цялата ти ситуация  Hug Имунизирала си Анди към вируса, който изкара  Mr. Green Изтощително е такова стечение на обстоятелства, но после ще се сещаш за него само като в мъгла  Hug

Блонди, Камелия е много сладка Heart Eyes
Софи, не мога да не отбележа, че изглеждаш чудесно. Емма също! Hug За ваксината са ти казали.

за приспивателното - ми те и попара с вино са им правили на децата със същата цел.  Party

# 514
Минка, исках да кажа, че ако даваш 90мл и ти реве детето за още, не виждам смисъл да не му дадеш, тъй като вече са достатъчно големи да ядат 110-120 мл, а може и повече. Разбира се, че са различни децата, не съм твърдяла обратното. Повод за коментара ми беше изказването на доктора на Тайра, че трябва да яде 90мл  Rolling Eyes, а нейната Емма вече е на повече от 40 дни и очевидно не и стигат, като чета след това публикациите.

# 515
ама ми е малко чудно, че чак толкова много празнувате 1 м. на бебенцата CrazyНо като се замисля и аз май бях така с Викчо. По тоя повод да ви кажа една реплика на мъжът ми, след като аз се притеснявах може би излишно за нещо си той вика :"стига дее, това ни е второто дете- какво толкова се връзваш ?" Crazy Crazy Ние ще правим питка с всичките ни приятели- дори и мъже ще има- най-сетне ще бъдат посветени в това велико тайнство. Party Crazy
Бг тринити, допълвам за спящия като бебе- или пък спи на гърдите на някого. Joy
Към ЛЛЛ
Скрит текст:
Привет ! Мисля, че вс. ме боли предимно като издърпва зърното, понеже то излиза и се пребира след това, когато се къпя пак излиза това зърно и е адски болезнен допира с всичко, дори и водата ме дразни. Но напоследък не винаги след това ме боли, т.е когато суче. Вече предлагам и двете гърди от тая с хлътналото зърно, според мен суче много трудно. Но понякога и от нея засуква за дълго- т.е около 5 мин без да спира. Но дори и при тая гърда има болка при засукването, но е много по- различна като бодеж.А какви гъбички може да имам, бебето имаше и до сега беше на дактарин? Rolling Eyes Shocked

# 516
Някой да има отзиви за това кенгуру, прилича ми на варианта на чико, но доста по-евтин. Дали има разлика в материята: http://kasida.bg/bertoni-bebeshko-kenguru-traveller-comfort-viol … ar-501-11119.html
или за този вариант на едно рамо /което вероятно не е удобно: http://kasida.bg/chipolino-bebeshko-kenguru-latte-purple-2011-500-11277.html

# 517
Хелоу и от мен, девойки, аз доживях пак да се включа - нещо организацията ми тия дни е под всякаква критика Blush

Давам експресен отчет от първата консултация на бебе Алексей - вече е 4130 г (натежал е с 970 г) и  56,5 см (пораснал е с 5,5 см), много съм доволна, особено на дължина е направо огромен, вече не му стават дрешките 0-3 месеца, започвам да купувам 3-6 директно Wink Сложиха му и планираната ваксина, а следващият месец ще бъдат 2 на брой - тогава вече ще падне голям рев (Софи, по твоя въпрос за ваксините - бебо плака малко като го боднаха, наистина силен рев беше, но след няколко минути се успокои и после заспа като къпан - също така никакви промени в поведението му следобеда и вечерта не съм забелязала). Има млечница, така че педката му изписа Дактарин гел и след едно намазване вече има резултат Peace И на мен док ми препоръча да забелвам пишката Crazy, обаче аз си го пуснах покрай ушите - поне засега не смятам да го тормозя. За захранването педи е съвременна - каза, че преди 6 месец не е желателно, така че по този въпрос проблеми нямаме. Преди 6 навършени месеца не мисля да предлагам нищо освен кърмата и АМ, а тогава ще започна с пюрета и каши, а соковете ги предвиждам едва за след годинката. Иначе самото захранване ми се струва доста сложно, но сигурно само така ми се струва - ако се водя най-вече по бебето, едва ли ще има чак такива проблеми.

За празненствата - Гунди, наистина за тия, които ни е първо дете, все пак си е първа месечинка, нормално е да се вълнуваме Wink А вашата питка и аз я мислех да я правим по-нестандартна и с мъже гости, но отпадна тоя вариант, защото апартаментът ни ще се пукне по шевовете - уж не е малък, но като дойдат 15+ човека и вече се настъпваме Simple Smile Така че ще остане само женският състав, като съставът му ще е доста разнообразен - ще има бебета 1 м + до 90-годишни баби Joy

Храненето с АМ и дозите - моят миниатюрен яде около 100-120 мл на хранене, съвсем нормална за него доза. Обаче аз не съм стриктна в това отношение - давам му колкото иска, една сутрин изяде дори повече от 120 мл, към 150 мл, не го ограничих и нямам никакви притеснения в това отношение.

Упражнения и масажи - педи ни показа това-онова, не запомних всичко, но чат-пат правя това, което запомних Blush Бебето ми и без това добре се раздвижва - когато е буден, а и особено като заплаче, чупи разни стойки от таекуондо и сродните му бойни изкуства, с баща му просто загиваме от смях Laughing

Това е засега от мен, бързам да свърша и някоя задачка из къщи, докато беболин спи Wink И преди да изчезна, да не пропусна да отбележа, че всички малки дами и господа, които видях дотук в темата, са прекрасни! Heart Eyes Да са живи и здрави Hug

Последна редакция: чт, 20 сеп 2012, 13:20 от Шехина

# 518
Въпрос лъм ЛЛЛ:
От известно време забелязвам нещо при дъщеря ми, което преди го нямаше - при сукане както винаги заспива на гърда, но първо, че за разлика от преди не се пуска сама, а продължава да извършва сукателни движения, но без да гълта и това, което ме озадъчава повече е, че ако я махна от гърдата сукателните движения продължават още поне 15  минути. Въпросът ми е това нормално ли е или е някакъв признак на глад или незадоволен сукателен инстинкт може би?

# 519
  • София
Малко забегнах от вас ама ей ме на отново.  Laughing Със започването на у-ще на Пепи дойдоха още задължения, започнаха да им дават домашни и така...
Блонди, много е сладка Камито в кошарата. Hug Хареса ли бибероните, че да взема и аз Wink
Шехи, вашата погача ще е 1-99 г. както пише на някои игри на Пепи за подходяща възраст  hahaha
Новембър, твоят бял шум свърши работа преди малко Wink
При нас мина питката, екстра беше, женско царство. Сашко беше много послушен, проспа разчупването. Орисахме го и бях много щастлива.  Simple Smile
Нещо от няколко дни акото му е едно течно, жълто-зелено. На цвят е добре, но се чудя защо не е вече като пресечената горчица с извара, а е все едно се е намазал с течна кал. Някакви идеи? newsm78 И понеже и присвиването и рева продължават, започнах да се притеснявам колики ли са или нещо му има на коремчето. Sad

# 520
  • Варна
И при нас почти отсъства изварата. Иначе на цвят го докарваме като онова, в което се валяха снощи на Биг Брадъра - уж карамел било Joy
Шех,
браво на вас за растежа Simple Smile
Обаче се чудя нещо - на всички ви омаляват дрешките, нашият уж расте и наддава добре, а още му става всичко Rolling Eyes Е, малко се поопъват бодитата, но все още му стават.

# 521
Новембър, споко, и на мен ми предлагаха такива сиропчета, че и тя била давала и като отказах каза, че съм се инатяла нарочно  hahaha

Софи, ама мнго рано ваксините  newsm78 знам, че трябва минимум на 2 месеца да са  Thinking

Галка, и моята пие само от МАМ, иначе имам Нуби, Авент, Томи Типи, някакви неизвестни, някакви на Дисни розови... само с Мам пие  Peace

Гунди, с Криско не сме празнували 1 месец  Joy 40 дни и погача разбирам, ама всеки месец - не. Само споделям, де, на когото му е приятно и празнично - няма лошо  Hug

Биби, вероятно с добавката акото се изменя, пресечената горчица с извара е само за изключително кърмените бебета  Peace

Месечинке, и ние опъваме най-малките бодита, ама още й ги набутвам  hahaha

Благодаря ви за милите думи за Камелия на всички, много сте мили и внимателни  Blush Heart Eyes Hug Heart Eyes

Аз бях на гинеколог и ново 20, кървенето ми продължава, защото има задържано парченце. Не разбрах какво, плацента ли, съсирек ли, мембрана каза той, каквото и да значи това, около 1см. Изписа ми нова кутия от лекарството за контрахиране на матката, дето пих в болницата и до месец ако не спре, ще се наложи да ходя в болницата на кюретаж  Rolling Eyes дано не, че аман  Whistling

# 522
  • София
Привет момичета  Hug
tiina не ти се сърдя за съвета  Hug И аз знам за смяната на млеката.Педиатъра ни каза да пиеме Нан АР,но едно че едвам го намирам и другото че яко се запече,та каза да давам фризовом.От снощи е на него и уж и влияе добре откъм това че не повръща и се наяжда,но от днес има растройство.Нали е и против запек и се чудя сега дали я прокарва където се беше запекла или не й влияе добре на стомаха.Ако и на следващите 1-2 яденета е рядко ще попитам педи дали да не го спрем...
Днес заведох малката в работата да си занеса болничния и да попълна декларации за майчинството.Сега гледаме тъпо през прозореца защото всеки момент ще завали и ще чакаме тати та да ходим по задачки  Tired Crossing Arms
Ние за 1вия месец си държахме да има малката празненство.Всеки си има гледна точка  Wink  И за второто после бих направила също.Това са си хубави поводи.Сега следващото ще е обаче вече за 1 годинка живот и здраве на малката.Всеки месец ще ми идва в повече  Stop

# 523
  • София
Блонди, за изварата и аз така си мисля, че е защото не сме само на кърма, а за гъстотата дали да се притеснявам? newsm78
Тайра, на мен ли така ми се струва или вие сменихте около 10 вида млека вече? Laughing
Месечинке, изведнъж ще дръпне, и на нас ни омаляха някои неща, но си имаме и още доста да му стават. Hug
Еййй, изгря слънце, ще тичаме до магазина  Laughing

# 524
а за гъстотата дали да се притеснявам? newsm78

Не  Hug и на Камелия е същото - глина, няма измиване  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт