Отговори
# 555
  • Варна
Имам въпрос към ЛЛЛ:

От няколко дни насам когато сложа Снежка на гърда тя суче примерно 2-3 мин активно и се започва - плюе зърното, блее някъде, държи зърното и се опъва заедно с него, не суче разбира се, обаче като я махна от гърдата и започва да плаче. Слагам я пак, суче малко и хайде пак отново. На какво може да се дължи това?

Съвсем същата работа е и при нас, особено следобед и вечер. Ще чакам отговора с нетърпение. Вчера от 12 наобяд до 9.30 вечерта се държа по този начин, на път бях да изкукуригам, не дава да го оставя за 2 минути. По едно време се зачудих дали не е гладен, сложих водата да се изварява, но пък реших, че щом не плаче като е в ръцете ми значи не е гладен Confused

val_sm,
спокойно, душицо, на всеки може да се случи Hug Не се обвинявай и не плачи, разбира се, че е добре малката Hug Аз преди 2-3 дни така издрънчах Бобо, не че падна, но го друснах жестоко с количката, в опита си да премина един страшно висок праг. И аз ужасно се притесних, той пък точно тогава беше в една от спокойните си фази и си поспа като хората, та беше голяма паника, само го побутвах дали реагира, той естествено ми мяташе кисели погледи Crazy

# 556
 Hug Привет, момичета и с днешна дата,

това с млякото и мен ме развесели ужасно  Joy hahaha

Бютка, много си хубава, пускай я косата, ще порасне  Hug

Вал, разбира се, че не си ужасна майка, нищо му няма на мъничето, и аз така бях изтърколила Криско, почти няма майка, на която да не се случи  Hug

Оф, днес пак аз трябва да ходя за Криско, мъж ми ще ходи в Брюксел да пои безплатно с вино трудещите се в ЕС  Wine Glass Drunk

# 557
Ох, днес е хладинка. Аз гъсеничето го обличам, както обличам и себе си, + пеленка в количката. Ние не сме празнували първата месечинка. Само изядохме по един сладолед с майка ми по случая ...  Thinking
Относно погачата пък, която ще ни е следващата събота, ще поканя кумата, две приятелки, майките и сестрите ни и БЕЗ деца.  Rolling Eyes
Вчера реших да се изцедя след като го нахраних, че да имаме манджа за разходки (Не мога да се отпусна да кърмя навън). Резултатът беше 60 мл.  newsm78
На Несторчето главата отляво е почнала да става като на баща му ... хихихихих!  Mr. Green   

# 558
val_sm на всеки може да се случи - аз ония ден изтрясках без да искам главата на Ангелина в ръба на кошарата, докато се опитвах да я сложа вътре.. Разрева се за няколко секунди и продължи да спи. Аз се панирах, а на нея нищо й няма Wink
Блонди - твоята Ками е много сладка Wink
На Анито косата й пада от седмица и аз вече взех да се чудя дете ли имам, коте ли.. всичко е в косми   ooooh!
Да ви се оплача какъв автогол си вкарах с бибата на МАМ. Викам си ще я взема тази чудодейна биба (а тя точно си беше свикнала с 0-та на Нук). Взех я, пробвам да я давам - диването я плюе и чак на повръщане го обръща, ама аз упорито животно - предлагах й я докато не се научи с нея и.. От два дена е с нея и й се обърка засукването... Ама тя много голяма бе.. двойна на тази на Нук.. а се води 0-2. При това с тея биби свикна да се успокоява с тях и като не е гладна се мръщи на гърдата като види, че пуска мляко - дърпа се, реве и.. пак търси..  smile3538

# 559
Добър ден!
Последните дни и ние сме с жестоки колики и трудно се добирам до компа... На другите бебета свършиха, нашите едва сега почват.. пфуу!  Crossing Arms
По разните темички:
Бюти, и моето бебе е така, ръцете са нон стоп в устата, аз затова и започнах със залъгалката...Обаче аз не дохравам де, не мисля че глад е причината, тъпо и упорито няма да купя АМ, макар че последните дни нямам време и да ям и пия и взех да пресъхвам, но това е поправимо. Та, си мисля че си е нормално -рефлекса им за сукане вероятно е все още по-силен.  Peace
Лоа, сладурка  Hug Heart Eyes
Блонди, Камелия все по-сладка става наистина!  Hug
Такаа...това го писах вчера, да видим дали ще го довърша днес..  Rolling Eyes да се надявам, че от вятъра няма да ми прегрее пак компа.
Софи, браво на теб за работата! Ама тя и твоята работа е супер, откровено и добронамерено ти завиждам!  Hug Hug Heart Eyes
Гунди, аз и за първото дете не съм правила месечинки и такива...май съм си такава, "типигьоз"  Mr. Green Rolling Eyes Mr. Green
Фрийдъмче, никакви такива повече!  Hug Hug Heart Eyes
Бюти, аз докато ти напиша виж при теб как положително се настроили нещата и гледната точка! Супер! Браво и на пловдивските мами!  Hug Hug Hug
За помощта - и аз съм от тези, които аболютно и само на себе си разчитат, даже и комшиите не ги познавам... Онзи ден даже си пропуснах прегледа безплатния при генеколога, че нямаше на кой да оставя Крис... ама здраве да е  Peace
Цитат
на моменти имам усещането, че живеем в някакъв паралелен свят, а всички останали са в другия    ...   
Ха, добре дошла! Аз съм там от 3 години и светлина се не вижда!  Crazy Mr. Green
Вал, айде и ти сега - чудесна майка си, на всички ще ни падат децата, нищо им няма!  Peace Hug Hug
Айде стига толкова, че ще оакам цялата страница в зелено... Mr. Green Mr. Green
Ще излизаме, че моята бебка навън колики няма, спи прекрасно - само вкъщи е гърч, явно ще е уличница като майка си!  hahaha Mr. Green Mr. Green

[/color]

# 560
Към ЛЛЛ
Скрит текст:
Привет ! Мисля, че вс. ме боли предимно като издърпва зърното, понеже то излиза и се пребира след това, когато се къпя пак излиза това зърно и е адски болезнен допира с всичко, дори и водата ме дразни. Но напоследък не винаги след това ме боли, т.е когато суче. Вече предлагам и двете гърди от тая с хлътналото зърно, според мен суче много трудно. Но понякога и от нея засуква за дълго- т.е около 5 мин без да спира. Но дори и при тая гърда има болка при засукването, но е много по- различна като бодеж.А какви гъбички може да имам, бебето имаше и до сега беше на дактарин? Rolling Eyes Shocked

gundie,

Скрит текст:
Чудесно е, че предлагаш и двете гърди – така вероятността да поизпъкнат зърната след известно време е реална. Хубаво би било да следиш Ния да отваря максимално устичка като засуква и да ѝ помагаш да поема по-голяма част от ареолата. Това би следвало да намалява болката при теб, а и да помага на Ния да суче ефективно.

За съжаление гъбичните инфекции, известни още като млечница са доста упорити и както разбирам Ния е имала такава и е третирана с дактарин? Обичайно с дактарин се маже освен устната кухина на бебето и гърдите на майката, защото реално на всичко, което има досег до бебешката уста може да бъде предадена инфекцията. Какво мисли докторът ви за това? Самата ти дали си се лекувала заедно с Ния? Има вероятност част от болката, която усещаш да се дължи на такава инфекция, но това би следвало да го установи лекар, или да изключи гъбична инфекция при теб. Peace Понякога отнема повече време за лечение на млечницата и дори се препоръчва лечението да продължи до 4-6 седмици след изчезване на първите симптоми, за да се предотврати повторното ѝ появяване.

За облекчаване на болката в зърната когато не кърмиш може да си направиш протектори, или тъй наречените щитове за презпазване, които би могла да си направиш сама от еднократни подложки за кърмачки. От тях се изрязва дупка по средата, за да заприлича на геврек, през дупките се промушва бинт или марличка. Ето няколко снимки за илюстрация: http://www.stillen-institut.com/asp_service/upload/content/Der-W … r-Brust-Donut.pdf На снимката  в този файл бинтът е тръбообразен, ако не намериш такъв, може просто да  навиеш обикновен бинт по продължение на дупката, накрая се лепва с този медицинският пластер/лейкопласт и са готови. Тези щитова предпазват зърната от допира на дрехите и може да облекчават болката без излишно дразнене.

Пишеш, че изпитваш болка дори когато се къпеш. Това ме провокира да те попитам дали си миеш зърната преди, или след кърмене? Това често миене може също да ги прави чувствителни макар и обляти само с вода. Кърмата е антибактериална и може за облекчаване на болката да остяваш гърдите на въздух с малко кърма по тях – това би омекотило кожата и не би следвало поне кожата по зърната да ти причинява дискомфорт.

Дано нещата скоро при вас се подобрят и нещо от тези предложения проработи за облекчаване на положението при теб.

# 561
Здравейте,мамчета Hug
Вал-см,изобщо не си ужасна майка.На всяка от нас може да се случи и дори съм убедена,че ще се случи Mr. Green
Моята коса не е започнала да пада още.А на бебо-той е с 5 косъма,така че няма да е забележим косопад,ако се появи при него.
Бюти,браво за паричките!Да си ги похарчите с голямо удоволствие Hug Между другото-имаш страхотни очи Heart Eyes
Блонди,стискам палци всичко да се оправи само с лекарства.На мен са ми правили кюретаж (миналата година направих спонтанен аборт)-кофти е само общата упойка.А на мен тогава ми се събраха две в рамките на 2 месеца.Но аз вярвам,че всичко ще се нареди при теб Heart Eyes Hug
Софи беше питала за ваксината.При нас имаше рев-като я поставиха и после втори тур след 10 минути.Излязоха му сополите,запени се покрай устата,не можеше въздух да си поеме...Изкара ми акъла тогава.Цял ден вися на балкона ми за успокоение Laughing
Фрийдъм,горе главата.Аз понякога изпадам в депресивни състония и самообвинения,но си поплаквам и минава.. Hug
Аз от вчера давам Колийф и познайте какъв автогол си вкарах-цял вечер пъшка и не може да се изака.Вече повече от 24 часа не е акал,не му е твърдо коремчето,но го виждам,че се напъва и не става и не става..Чак плаче понякога..Патка съм голяма.
Цитат
явно ще е уличница като майка си!     

rotfImao rotfImbo

# 562
  • Враца
Мамчета, нахлувам да ви кажа, колко ужасна майка съм. Близнаците са ни с колики и спят предимно при нас на спланята, че иначе е голямо пищене. И тази сутрин Тедито взе, че се врътна и падна от спалята, направоооо изпанах в ужас, тя ревна за по-малко от минута и се успокои, после си хапна млякото, както винаги и сега си спинка, но на мен ми е притеснено. Вярно, че сплнята ни е  не повече от 2 педии и е цялата кожена, няма никакви ръбове, а на пода сме с ламинат, та не вярвам да се е дръннала силно, ама сега само я гледам и проверявам дали диша  newsm45

За косопада, аз нямам, дано и да не се появи. На близнаците също не им падат още косичките.

Споко, Вал,  Hug аз на моя мушмул така му треснах главата ония ден в касата на вратата на банята, че милото се зачуди какво става  Mr. Green , разплака се, но тъй като го носех, за да му мия Д-то и като пуснах чешмата и чу водата и веднага се кротна.  Mr. Green

# 563
  • Варна
Малиии, голямо тряскане на бебоци Crazy
Freedom,  Hug

# 564
Малиии, голямо тряскане на бебоци Crazy

Joy

Аз пък моята я дервам редовно с нокът по носа или по челото, като правя ножица на цицата под носа й в йогийски пози и отнася по някой нокът редовно  hahaha

# 565
  • София
Добре че става забава понякога тук, че да не изперкаме съвсем. Млякото да е с нас и тряскането на бебоците ме разбиха. hahaha
Ние скрихме текста и ме болеше, сигурно защото от това безсексие съм станала като девствено девойче отдолу. Embarassed Laughing
Не се понасям обаче колко съм дебела, мисля че сега дори продължавам да качвам, защото си ям уж да имам кърма, а колко сладко ми се яде....Обаче режимът, който ще правя е след 6-ти месец за кърмещи мами.
Вал, не се упреквай, защото си прекрасна майка, на всички ни се е случвало. Със Сашко още не и дано не се случи скоро нещо подобно, но Пепи и от фотьойл е падал, и от спалнята, и от количката.

# 566
Привет и от нас в този мразовит ден  Hug
Мойта мишунка днес е кротичка (пу-пу и да не ми излезе през носа довечера) и мама успя да изчисти и изглади, да ви прочете  Joy

За храненето - и аз давам предимно 90 мл по съвет на педиатърката, но понякога малката си реве и иска още да й додавам до 120 мл, немога да си оставя детето гладно я  Whistling
Незнам дали е от Колийфа но и бебка на моменти така силно се напъва, пъшка, посинява чак и плачка насън дори опитвайки се да се изходи  Tired

Фрийдъмче  Hug  Hug дръж се миличка и горе главата, всичко ще си дойде на мястото, бъди позитивна и не се давай на такива състояния  Hug  Heart Eyes

Да ви питам, според вас има ли опастност за гръбначния стълб бебето да лежи в шезлонга по дълго  newsm78 много обича на него, и будна и заспива и откарва по няколко часа на него, а неискам да я будя защото сложа ли я на леглото и край-разсънва се и почва едно разнасяне и приспиване, но пък ми е притеснено дали е редно да прекарва толкова време в тази поза  ooooh!

А какви бибки ползвате за хранене - аз още съм на единичката, но се замислям че е време май да ги сменя с двойка, все пак сме на месец и половина, а  newsm78

Много  Hug

# 567
Здравейте и от мен  Hug
Блонди: Дано се размине всичко  Praynig Hug
Вал Ти си мама  supermama Не се обвинявай за нищо!!! Това са 2 бебета все пак и умората е много голяма.  Hug

Ние сме добре. Нямам много време да влизам  Blush, а така ми се иска...едва сега си открадвам малко време. Винаги като се добера до компа и някой ревва и  си оставам с надеждата, че ще релаксирам малко и  аз. Таткото утре и в други ден е почивка, ама трябва да се бере грозде и сигурно ще сме на село, та пак 2 дена няма да имам шанса да прочета нещо:(
Ами това ще е от мен милички:) ЦЕЛУВКИ И ДА СЕ ПАЗИТЕ  Hug Hug Hug

# 568
Като не върви, не върви  Tired това лекарство не се продава в аптеките, а се дава само по болниците. Сега трябва да търся пак гинеколога, да ходя на майната си за нова рецепта, най-рано утре, а съб и нед аптеките не работят. Ще си кървя до смърт и това е  Tired

И нещо по-веселко, скоро са изборите тук и се зачетох по плакатите сега, има един, който се казва Лайнари, а подгласника му е Окендзан, щях да падна от смях  hahaha
И в тази връзка май не ви казах, че банковия клон, дето ни отпусна заема за къщата се казва Куровиям  Joy

# 569

Ще излизаме, че моята бебка навън колики няма, спи прекрасно - само вкъщи е гърч, явно ще е уличница като майка си! 

Еее все едно за мен и Маги си го писала....как не се падна да сме по-близо, че да кръстосваме улиците заедно....днес си бях сама по градинките и улиците в квартала ku-ku ku-ku...пък аз и з Никол не пропусках и ден да сме навън...само тази зима ми се разболя по ония студове -17...и педиатърката каза..."Айде не я извеждай 3-4 дни, а?" - ха ха ха....иначе от както се е родила Никол не е била само тези 3-4 дни навън...сега и Маги ще е така:) Освен това като сме вкъщи се чудя какво да я правя newsm78 newsm78 newsm78...навън ми е 100 пъти по-лесно.

Вал
- недей миличка.....на всички се случва....и аз Никол докато прохождаше я изпуснах да падне на една пейка и си сцепи устната...и си и остана белег Hug Hug Hug Ти си супер мама за твоите бебчета Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт