До момичетата в Бургас-информация за гинеколог 5

• 306 348
  • 2 391
  •   1
Отговори
# 2 205
Здравейте,  момичета. За първи път пиша в тази тема. Бременна съм след ин витро и това което искам да попитам е добър гинеколог с кабинет в центъра.
За тези, които са в процес на проучване на лекар и клиника за асистирана репродукция мога да кажа много добри думи за д-р Стефанов. Когато тръгнахме при него работеше в КИРМ Плевен. От една година има своя клиника в Стара Загора. Казвам го за тези от вас, които са в процес на проучване, да проучат и него. Ембриоложката в клиниката също е от екипа на плевенската клиника.
Ще бъда много благодарна да споделите от кой гинеколог сте доволни в Бургас. Ходя и при д-р Стефанов, но при него вече през два месеца и при д-р Люцканов в Маджуров на ЖК, но по ЖК посещенията са през месец, а аз искам поне на 2 седмици да гледам дало всичко е ок. Заради това търся гинеколог който да ми е наблизо. Предварително благодаря.
Честито, наслаждавай се на бременността! Чувала съм само добри неща за д- р Стефанов и че от скоро има клиника,която вече работи със здравна каса. Бих препоръчаха д- р Татарова, но не знам да има частен кабинет. Водя си при нея ЖК и съм доволна. В сайта на болница Дева Мария може да прочетеш информация за нея и другите доктори.

# 2 206
Благодаря emi777! Ще проверя дали дава часове в Св. София. Там ще ми е много удобно.

# 2 207
emi777 и аз тръгнах по пътя към Надежда с прегледи при Стаменов .
За сега следи цял 1 цикъл , за да прецени как да направим инсеминацията , т.е. каква ще е стимулацията .
Колко време траят наблюденията , после подготовката и самата интервенция във времето и като средстава най-грубо казано ?
Благодарна ще съм за всяко инфо !

# 2 208
Инсеминация съм правила на естествен цикъл и нямам идея за стимулиран.  До колкото си спомням ме искаха около 10 ден за фоликометрия, като узреят бият прегнил и ти казват кога да отидеш. Процедурата се прави при спукани фоликули и трае 5 мин, съвсем безболезнена. Ставаш и си тръгваш. Само не се притеснявай, че ще изпаднат като станеш, няма такова нещо. Ходи и пътувай спокойно. Успех!

# 2 209
Колко време траят наблюденията , после подготовката и самата интервенция във времето и като средстава най-грубо казано ?
Благодарна ще съм за всяко инфо !
Най-грубо, ако всичко се развива по план около седмица или повече, от краят на МЦ до овулация.
На въпросите ти може да отговори единствено лекарят който ще я извърши, всяка подготовка за инсеминация е индивидуална, като време, медикаменти и средства. Peace

# 2 210
Мерси ! По натам пак ще разпитвам !

# 2 211
  • Бургас
Здравейте момичета!
Малко извън темата но някой може ли да ми каже много ли са зле резултатите ,че чак др. седмица имам час при гинеколог .

pH                                                              8.5                    > = 7.2
Обем                                                          5.0 ml                > = 1.5
Концентрация                                            5.6 milion/mL    > = 15.0
Общ брой сперматозоиди                                  28.0 M/Ejac.     > 40.0
Подвижни сперматозоиди ( a+b+c )%               7.1 %          >=40.0
Бързо прогресиращо подвижни сперматозоиди ( a ) 0 %      > = 25.0
Бавно прогресиращо подвижни сперматозоиди ( b ) 0 %       5.0 - 25.0
Непрогресиращо подвижни сперматозоиди ( c )    7.1 %       < 5.0
Неподвижни сперматозоиди     92.9 % 
Концентрация на бързоподвижните сперматозоиди ( a)   0 M/mL     >5 M/mL
Концентрация на бавноподвижните сперматозоиди ( b)   0 M/mL a+b     >10 M/mL
Подвижни сперматозоиди ( a+b+c )                              2.0 M/Ejac. 
Прогресиращо подвижни сперматозоиди ( a+b)            0 M/Ejac.    > 20.0
Индекс на подвижност 0    > 80.0
Скорост   1.0 micron/s    > 5.0
Аглутинати     Не се наблюдават   
Агрегати        Не се наблюдават 
 предварително Ви БЛАГОДАРЯ

# 2 212
svetlana7878 правено е в Лина нали, не бих му се доверила. Peace

# 2 213
  • Бургас
Да в Лина, моите ги правих в рамус , и понеже казаха че лината давала по добри резултати затова реших да отидем в Лина. И аз не се доверявам много то така ли иначе пак ще повторим изследването но много се притесних  като му видях резултатите.    Confused

# 2 214
и аз си правих моите изследвания в Лина и всичко си е в нормата

# 2 215
svetlana7878 не е важно лабораторията да дава добри резултати, а достоверни, което в Лина не може да стане, просто нямат нужният капацитет.
Успокой се, може да повторите изследването в Звеното по асистирана репродукция към МБАЛ-Бургас , други варианти са Варна, Ст.Загора и т.н. Hug

# 2 216
  • Бургас
Да смятам в София да ходим, сестра ми живее там и има много познати доктори точно в тази насока.

# 2 217
  • Бургас
svetlana7878 не е важно лабораторията да дава добри резултати, а достоверни, което в Лина не може да стане, просто нямат нужният капацитет.
Успокой се, може да повторите изследването в Звеното по асистирана репродукция към МБАЛ-Бургас , други варианти са Варна, Ст.Загора и т.н. Hug

Да малко не се изразих правилно, имах предвид точно това казаха ми ,че в Лина резултатите са по достоверни и точни

# 2 218
Единственото място в Бургас в което са обучени да правят качествени спермограми и резултатите важат за Фонд ин витро е в ИН витро клиниката към окръжна болница в Бурргас. Ние правихме там , във варна и във София и резлтатите бяха почти еднакви. Екипа е обучен, а важното е, че и а и с кого да се консултираш и документите и резлтатите после важат. Звъннете там и направете нова спермограма.

На пъв поглед, изобщо ако трябва да коментирам таези резултати, има леки отклонения и може би ще се наложи мъжът да спре да пуши, да смени към по здравословна диета. И да пие витамини и добавки .....подвижността е проблем, а като направите и читава спермограма ще се види и дали морфологията не е засегната. Но почти съм убедена, че ще е. Най- вероятна причина- кофти начин на живот, храна, спортна активност.

# 2 219
  • Бургас
Препоръчайте ми гинеколог, който има хубава апаратура и съответно да може да работи с нея за преглед за така наречен "вътрешен видеозон". Казано като сложи вътре това нещо да направи качествен преглед и да може да обясни и да му се довери човек.

Общи условия

Активация на акаунт