На синьото море НОЕМВРИйче дупето пече!

• 49 831
  • 745
  •   1
Отговори
# 120
Кажете ми, моля ви, как са режимите ви за спане, по колко пъти и кога, и в колко заспивате, че не можем нещо да се нагласим с малкия, и само мрънка.

А какво закусвате?

От известно време се опитвам да вкарам кускус, но след първата лъжица плюе, попара приготвям с малко мляко 130-140, и половината остава, давах преди каша, но от скоро и това не иска.Освен това, от скоро вземаме детска кухня, и хапва половината количество на обяд и вечеря, налита само на десертите, и преди с пюретата беше така.И го оставям по четири часа гладен, и пак хапне половината порция, и затваря устата, дори като е спал и са се събрали пет часа неядене, пак същото.

Кажете как да го накарам да яде манджи повече.

Как ядете вие, какво и по колко, и в какви периоди?

Ние заспиваме към 12 и после към 2-3-4 - различно ,но задължително спим по 2 пъти .А вечерта по рано от 10 каквото и да става не можем да заспим даже заспиването към 11 ни е приоритет Simple Smile

Манджи и ние не обичаме , вземаме си храна от кухнята ,но не ни харесва особено ,пюренцето си го хапва наполовина ,супата я яде само когато е от моркови или доматена ... изяждаме само  кремчето ,така че не си сама - но аз и не го насилвам Simple Smile

За закуска му мачкам плод с бисквити и кисело мляко и му харесва Simple Smile .Преди време пробвах да му дам попара и кус-кус .Не успях да го накарам да яде,затова вече не се и мъча Simple Smile

# 121
Значи и вие сте в нашия отбор на неядящите  Grinning.

Не съм пробвала кисело мляко с бисквитки и плод, как да приготвя, разбивам мляко и настъргвам плод ли?Иска ми се малко сиренце и масло да хапне, и супичка, с триста зора една супа хапва, и само нишестета и плодови пюрета яде.

Колко сте големи на тегло и височина, ако искаш на личния ми пиши.

# 122
И моето спи по 2-3 пъти на ден, сутрин успявам до към 8-9 да я приспивам, не винаги. Вечер, обаче издържа и по 8 часа неспала, ако легне в 11 су кефя, че почти винаги отива и по-късно.
Обожава кус-кус, не смогвам да давам с лъжицата. Др, което правя за закуска са овесени ядки, сварени до омекване със плод (намачкан или сварен, зависи от твърдостта му). Кис мляко опита и не й хареса.

# 123
През деня Даниел винаги спи по 2 пъти.Събужда се различно-7:30-8-8:30-9ч Към 11:30 си заспива и спи понякога 20мин,понякога 2ч.Вторият сън е около 17-17:30ч и той всеки ден е с различна продължителност.Вечер заспива към 21:30-22ч.

За закуска давам попара,кус кус,каша с плод.Ама аз и преди съм писала,че си хапва всичко и нищо не отказва.Така че каквото и да дам винаги се харесва.А ако се пробваш да го пасираш кус-куса да стане като кашичка  newsm78 Да ни би да не му харесва това,че има парченца и да не иска да дъвче?

# 124
  • на Дъждовен остров
почерпете се за 11 месечинка на Майя Simple Smile

вече е 8800гр и 76 см /+ около 200гр и 1 см Simple Smile

хайде честито.  скоро ще ви догоним и ние с месеците.  Гледам на кг сме толкова след като се разболяхме.  Значи от преди месец, на см водим с 1 Simple Smile
Да е здравичка госпожицата и много да ви радва.

Кажете ми, моля ви, как са режимите ви за спане, по колко пъти и кога, и в колко заспивате, че не можем нещо да се нагласим с малкия, и само мрънка.

А какво закусвате?
.......

Как ядете вие, какво и по колко, и в какви периоди?

сутрин в 6 - 180АМ
сън до 8ч
закуска в 10 - макарони със сирене (макароните са за бебе), попара, каши  + намачкан плод
сън в 11:37 (изгглежда смешно, но забива точния час) до 12:30, 13
обяд в 14 - месо със зеленчуци или зеленчуци (редува се) в деня със зеленчук се слага 1/4 жълтък
сън 15:30 - 17
18 - плодова каша + плод
в 21- заспива и я събуждам за 180 АМ в 22ч

# 125
Олег също спи два пъти на ден. Всеки ден е различно, защото зависи кога точно ще стане сутринта, на часовете най-често са веднъж към 10:00 и веднъж към 15:00, като задължително единя път /обикновенно следобедния/ съня е по- дълъг.
Момичета, мисля че вече официално мога да кажа тази сутрин Олег проходи  Mr. Green До вчера правеше само по 1- 2 крачки и тупваше, но днес пред блока се държеше за пейката и нещо си ровеше по болтовете й когато дойде една мама с друго бебче и той видя една висяща играчка от количката им. В този момент се пусна и мина около 3 метра сам и без да падне до играчката  Simple Smile

# 126
за закуска са овесени ядки, сварени до омекване със плод (намачкан или сварен, зависи от твърдостта му).

Обикновени овесени ядки, от магазина, не някакви специални за деца ли?

А ако се пробваш да го пасираш кус-куса да стане като кашичка  newsm78 Да ни би да не му харесва това,че има парченца и да не иска да дъвче?

Това е идея.Държа да хапва и сиренце, масло.

Някоя от вас, мами, вземате ли детска кухня от 27 ОДЗ, и изобщо от някъде, и харесва ли се, кое кога давате?

# 127
Отдавна не съм минавала явно, доста четох, доакто наваксам!
Бързо оздравяване на болните дребосъчета и мамите им!

Ние вчера бяхме на поредния преглед при алерголог, резултата (освен че пак ми се караха за "тия модерни истории със захранването" - ЗВБ тоест) -забраниха ни още някои неща, и почти не остана освен картофи, ориз и пуешко какво друго да ядем. Аз въпреки четенето някак съм пропуснала, че агнешкото и то било алерген, и междувременно напълних фризера с разфасовано на бебешки порции малко био агънце  Embarassed Та сега пробвам да давам за закуска каши, вместо бисквитките на Органикс, които ни забраниха, но резултата е едно голямо мазане и почти нищо в устата.

Покрай тези перипетии не мога и никаква читава диета да започна, и си мъкна едни 10 кила, които вече страшно ми досаждат. Така ме беше стегнало от тая алергия, че мислех даже да пробвам да отбия малката светулка, но се оказва, че особено при алергии кърменето е незаменимо, за да се възстанови бързо имунната система, та продължаваме.

Иначе на гърне нямаме пропуск - хем я слагам само след сън, но от доста време не съм мила омазано дупе. Явно сме уцелили ритъма. Иначе преди и Софи се напъваше още на столчето, докато се храни, но вече не. Продължавам обаче да стоя до нея и да си играем с разни играчки, докато е на гърнето, хем така се разсейва и не и писва, че току виж тръгнала на някъде и обърнала всичко върху килима. Може на някой да помогне - първите пъти и давах да пие вода, докато е на гърнето, и като се изпишкаше, правехме страхотен празник с много "браво" и много похвали.

# 128
  • Горна Оряховица
Добро утро  wavey
Yummymommy тази идея с водата на гърнето много ми допадна и ще го пробвам. Аз днес отивам да купя гърне, че принципно имаме от племенника, но той като дойде и си го търси и не става.
Да питам и за овесените ядки. Каква марка давате и как ги правите - само сварени, намачкани , добавяте ли нещо и ако да какво?
Със спинкането нацелихме някакъв ритъм. Няма определени часове, всичко зависи сутринта в колко е станал. Забелязвам, че издържа 3 - 3,5ч и му се доспива за по един час.
Ми това е от нас. Лек ден  Wink

# 129
еми ние май сме единствените, които спим по веднъж на ден. Но пък виждам, че я уцелих с това спане. Заспива си сама, нито я люлея, нито я слагам на гърда- сутрин става, наяжда се и започва да дивее, после отиваме до кухнята, връщаме се, нахранвам я и до 13 часа е заспала- просто я слагам, тя си лапа бибата и заспива, спи около 2-3 часа, после пак игра, вечер си заспива около 9-10
Вече тотално не иска да стои в леглото си, освен ако не спи. Играта е само на земята, в леглото не и е интересно.

За храненето- яде всичко, не пасирам нищо от кухнята, както са го дали, така и го давам и аз. За сега слагам и малко сухар, за да ми е по-лесно да и го дам, иначе не ми хрумва как да и дам супата с тия бебешките лъжички.

За закуска- кус кус, попара, кисело мляко с бисквити, кисело мляко с овесени ядки, овесени ядки с плод , грис

# 130
Ние също спим по един път през деня. Става в 8-8 и 30, заспиваме в 13:00 (без люляне и без биберон, лягам до него) докъм 15:30 и после в 21 и 30 заспиваме от раз.
За гърнето - свекърва ми първия път му преливаше вода от чаша в чаша, за да се изпишка. Сега си акаме и пикаме в гърнето, акан памперс отдавна не съм сменяла.
Понеже вече не се кърмим пием от шише млякото, но и вода, взех му отпреди чаша 6+ с накрайник, но много не я иска. Вие как давате водата?

# 131

За закуска- кус кус, попара, кисело мляко с бисквити, кисело мляко с овесени ядки, овесени ядки с плод , грис

А овесените ядки сваени ли, гиса с мляко и малко заха ли?

# 132
Овесени ядки взимам фини на "Слънчо". Варя ги съвсем малко, за да омекнат, защото иначе се разкашкват и пускат брашнена вода, а пък аз каша не искам да й давам. Не слагам захар, подслаждам с плод. Може да пробвате и с масълце и извара, обезсолено сирене. Ще й правя и с кис мляко, но като му свикне с вкуса.
Блазе на мамите, чиито бебчета заспиват сами, лягат си рано! Моето диване спи малко и умора няма. Прави крачки сама, но когато тя си реши, тъй че не считам че е проходила. Вчера за пръв път пропълзя, но до там, вече не ще, мн й е трудно това пълзене Laughing., претъркалва се, сяда и се изправя, така се придвижва като не я държа за ръка.
И моята цепи 30-те мин сън, понякога със сучене успявам да я приспя.

# 133

А овесените ядки сваени ли, гиса с мляко и малко заха ли?

Не варя овесените ядки, накисвам ги директно или в гореща вода или в кисело мляко, взимам фини овесени ядки на Алнатура (т ДМ-а); грис- давам царевичен, пак на Алнатура, първоначално го запичам леко, добавям малко масло и след това водичка, варя докато стане подходящата гъстота, не слагам захар на нищо

# 134
  • на Дъждовен остров
....

че агнешкото и то било алерген, ...
 Та сега пробвам да давам за закуска каши, вместо бисквитките на Органикс, които ни забраниха, но резултата е едно голямо мазане и почти нищо в устата. ...

Да ти кажа и аз сега го чувам това че агнешкото било алерген.  аз давам поне веднъж в седмицата. 

Тук е доста под въпрос какво кисело мляко да давам - гръцко, турско или никакво  Grinning  Не знам и точно кога да го давам.

За овесените ядки съм открила каша на Organix и съм доволна.  http://www.google.co.uk/imgres?q=organix+breakfast+cereal+baby&a … :429,r:0,s:81,i:6
Ако не друго поне я кара да дъвчи.

Общи условия

Активация на акаунт