На синьото море НОЕМВРИйче дупето пече!

• 49 622
  • 745
  •   1
Отговори
# 105
Моята девойка вчера падна два пъти - един път от кухненския ъгъл, а бях до нея само погледнах встрани newsm78 и от спалнята, събудила се и хоп на земята, а после рев и чудо. Зарекох се, че ако не мога да я преместя в кушетката след приспиване, защото сучим или се люшкаме за да заспим, да я сложа на пода, както Бубчето. Блазе ви майки ,чийто деца си заспиват сами в кушетката и спят по цяла нощ, моето тази нощ бе със запушен нос и на всеки час мрънкаше Cry.
И при нас любима игра напоследък е да затваряме шишета, буркани, кутии.

# 106
Това със затварянето отдавна го ползвам като трик при храненето Simple Smile Отделно пълня буркан или кофичка от кисело мляко с опаковани бонбони и тя с кеф ги вади и пилее из къщата Simple Smile Опитвам се да и чета книжки, но трудно концентрира вниманието си толкова дълго. Като цяло пеем песнички, ритаме топка, ходим, свири на йониката си най-често, дърпа едно телефонче и го влачи из стаята, опитваме се да редим рингове, ей такива неща. Вечер задължително играят с баща си. най-интересно обаче си е с другите деца: събираме се малки и големи на площадката, всеки вади играчки, нареждаме ги на една дълга ниска пейка и играта започва Simple Smile Гледам поне 2 пъти на ден да сме навън, че като завее...

# 107
  • на Дъждовен остров
За храненията :
 6 - 180АМ
10 - каша на Organix (обикновенно се смесва с АМ), понякога и попара с цел да сложа сирене + намачкан плод
14 - месо (телешко, агнешко, пуешко, пилешко) през ден / зеленчуково - домашно приготвени почти винаги
18 - каша на Plum 50% вода + 50% АМ;  + намачкан плод
22 - 180АМ

Понякога давам Finger foods да се учи да гризе и да си държи самостоятелно бисквитките.  Не давам да мачка парченца авокадо, броколи, карфиол че после не ми се чисти Laughing

За играчките устанивих, че се радва да долази до принтера и да се изправи до него като натиска всевъзможни копчета, да достигне мишката на компа (но безжичната, защото отдолу свети червена лампичка и се впечатлява, да блуска метални капачки по пода...) въобще всичко което не е играчка.  Иначе като лази из стаята стига до прага, но не преминава в коридора.

# 108
  • гр. Стара Загора
за занимавките - сутрин излизаме вече с две мами от селото... и настава шоу... рови се в пясъчкика, рита топка, кара една проходилка, ходи хваната за 1 пръстче, спуска се по пързалката, тъпче шумата/много ѝ е забавно/... по време на ядене - давам всевъзможни неща, които види по масата, за да ѝ пъхна 1 лъжица в устата... всичко се хвърля попода и пак се иска... кога ще отмине този етап - незнам... ама много ми лази по нервите... после сядаме на пода и си подаваме топкаа, катери се по мен... гаделичкам я... и др всевъзможни неща... всичко, за да я изморя...

иначе вчера моето диване пак падна на цимента с паяка... на същото място както преди... имаше кръв в устата ѝ и по блузата ми... много се уплаших Sad след 4-5 часа ми позволи да видя какво ѝ е на устата и около едно горно зъбче имаше кръв... незнам какво е станало...  #Crazy newsm78 ooooh!
а да ви кажа как растат горните ѝ зъбки... приличат на малки вампирски зъбки... незнам защо има такова голямо разстояние м/у тях... долу са плътно един до друг, а горе все едно за вторите резци или кучешки...  Thinking

# 109
Здравейте!
Вики се занимава с много неща, освен ходенето с хваната ръчичка за мама обича да играе с топки, с пластмасови бутилки и да обикаля мебелите всекидневно.
Ние се събираме преди обяд пред бебешката кухня и там все тича след едно момченце, още от сега влюбено милото Laughing След обед, като вземем батко и от градина ще седнем я на кафе, я пред блока или на сладкарница.

# 110
  • DE
Мартин днес падна от количката. Изправи ве с в нея, измъкна се от коланите и се хвърли настрани. Добре че имам бързи реакции и не се удари много. Напоследък много се инати, спокоен е само като го държа за ръце да ходи. При всяко друго положение реве.
Имам и друго притеснение. Понеже нашият тати работи в чужбина, досега съм си го гледала само и единствено аз. Не сме се отделяли за повече от 12 часа. Та края на тази седмица ще ходя при ММ и ще оставя Мартин на майка ми. Много ми е притеснено, че ще плаче за мен, че майка ми ще се стресира, абе..разбирате ме! Моля, ако някой се е разделял с детето си, да ми разкаже:)

# 111
  • София
Mimoza ^^, ние нашето дете го оставяме редовно на бабите- за уикенда или за няколко часа през седмицата.  Той познава всички близки роднини и не е проблем. Преди 1-2 месеца, когато започнахме да го оставяме започнахме с ходене на гости и опознаване на "врага"  Grinning След това за 2 часа и така- постепенно. Твоето детенце досега общувало ли е с майка ти? Случвало ли се е ти да не си в стаята за по-дълго? Иначе сравнително бързо се адаптира- все пак още е мъничък и не се страхува от изоставяне ( явно , щом не плаче за нас). Бабите много го глезят- гушкат се, пеят, тичат и пр и денят му минава бързо. Лека адаптация и хубаво изкарване Simple Smile А бабата не я мисли- отгледала е поне 1 дете Wink значи ще се справи с още едно Simple Smile)

# 112
  • гр. Стара Загора
за отделянето от детето - наложи се за малко повече от 24 часа - за защитата на дипломната работа... преди това няколко пъти ходих до Търново на консултации и ме нямаше по 8-9 часа... и винаги я оставях на майка ми, но тя е до нас от самото начало и сигурно от 30 ден съм я оставяла за 1-2 часа сама на майка ми... и тя е свикнала с нея... препоръчвам ти всеки ден до края на седмицата да идва ако може майка ти и да се занимава сама с него, хем да му хване ритама, хем и той да свикне с нея... след като се върнеш може да е много по-привързан към теб и да плаче много повече за теб като излезеш от стаята... т.е. може да стане кърлежче Wink но с времето ще се нормализира...
поне при нас така стана   Peace късмет

# 113
И ние като Емили - Джейн си играем с всичко .което не е играчка - кутийка от маргарин,кофичка от маслини ,клавиутарата на лап топа ( на настолния комп клавиатурата  не е интересна ) , щорите .... и всякакви метални неща ,които дрънчат силно щом ги блъснем в теракота Simple Smile

# 114
  • София
Бандитковци  Laughing

# 115
Здравейте.Ние лепнахме вирусче.Донесе ни го татито,който от седмица е болен и се опитвахме по всякакъв начин да предпазим Даниел (давах по 1доза Осцилококцинум и по 1 вит. C и много прясно изцедени сокчета) но от снощи е с Т 37.6 и хрема.Това му е първото разболяване от както е роден и малко ми е притеснено,след малко отиваме при педи да го прегледа.Дано се разминем по-леко  Praynig

Не сме се разделяли с Даниел за повече от час и то броени пъти,когато беше на 3-4месеца и ходих няколко пъти на зъболекар.Не знам как би се държал ако мен ме няма.Но и на мен ще ми е много трудно със сигурност.Дори вече толкова съм свикнала да сме навсякъде заедно,че ми е неловко навън да се движа без да бутам количката  Joy

Резултат от прегледа:Зачервено гърло + леко раздразнена трахея и хремичка.Ще пием сироп Изопринозин,капки Виброцил за хремата и Проспан ако има кашлица.

Последна редакция: вт, 02 окт 2012, 17:42 от Vanchit@

# 116
Здравейте, Симката също не се впечатлява особено от своите играчки, много по забавни са кабелите, празните кутии и цветята (особено пръстта на цветята, която е толкова сладка за него, че чак се облизва като успее да я докопа Laughing). Този уикенд ходихме с баща му да купим предпазители за контакти, ъгли, врати, защото няма спасение с това щъкащо човече. Чекмеджетата още не ги отваря, просто защото са му много тежки, но явно е въпрос на време.
Относно раздялата с детето ние вече тествахме и двете баби и се справиха чудесно. Няколко уикенда оставяме Симката с приспиване при тях и няма никакви проблеми. На мен ми беше по-трудно да си освободя мисълта, защото уж сме отишли да почиваме,  а аз само мисля сега трябва да яде, сега дали е заспал. Не сме правили някакви специални подготовки да свиква с тях, е разбира се идвали са на гости, но нищо повече от нормалното час-два. На този етап бебоците още не осъзнават, че ги оставяш и няма някакви драматични ревове. Дори Симката тази събота като го закарахме при баба му, само като видя люлките скочи в ръцете й и на нас с усмивка ни помаха за чао.

# 117
  • гр. Стара Загора

почерпете се за 11 месечинка на Майя Simple Smile

вече е 8800гр и 76 см /+ около 200гр и 1 см Simple Smile

# 118
Кажете ми, моля ви, как са режимите ви за спане, по колко пъти и кога, и в колко заспивате, че не можем нещо да се нагласим с малкия, и само мрънка.

А какво закусвате?

От известно време се опитвам да вкарам кускус, но след първата лъжица плюе, попара приготвям с малко мляко 130-140, и половината остава, давах преди каша, но от скоро и това не иска.Освен това, от скоро вземаме детска кухня, и хапва половината количество на обяд и вечеря, налита само на десертите, и преди с пюретата беше така.И го оставям по четири часа гладен, и пак хапне половината порция, и затваря устата, дори като е спал и са се събрали пет часа неядене, пак същото.

Кажете как да го накарам да яде манджи повече.

Как ядете вие, какво и по колко, и в какви периоди?

# 119
  • гр. Стара Загора
сутрин става към 7 и 30 - 8 часа... после към 12 пак спи до 13 и нещо.... към 16 и нещо пак съм до към 18 и нещо... и към 21 и нещо най-късно е заспала...

за яденето - може да е от зъбките... Майчка не винаги иска да яде цялата порция... не се тревожи... за кус-кус и на нея не ѝ е любим... затова яде попара, а понякога и супичка...
с времето всичко ще се нормализира... с този израз се успокоявам за вредни навици, които придоби...

Общи условия

Активация на акаунт