На синьото море НОЕМВРИйче дупето пече!

• 49 614
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
  • DE
При нас храненията са: в 6 мляко, в 9 - кус, кус; овесени трици с плод; попара; млечна каша, 13ч - пюре, 17 ч - каша или плодово пюре, 20.30 - мляко. Вечер се буди за едно хранене в около 1ч. Наддава по около 300 гр на месец. Дълъг е 76 см, тежи 10 кг. ЛЛ казва, че е висок. Изправя се сам, ходи като гоо държа за ръцете, даже се пуска за около 2-3 сек и тупва. Лази много. Интересното е, че много често не си взима биберона с ръце, а направо се навежда и го взима с уста. В тревата съм го пускала да лази - пак се навежда да пасе Simple Smile)))

# 91
Нашият режим е: 8:30 кърма, 12:30 - зеленчуково (+жълтък + сиренце или авокадо)/месно пюре, 16:30-17:00 каша с плод (приготвена със 70 мл кърма), 21:00-21:30 кърма. До скоро хапваше по 5 пъти, като вечер и давах супа, но от няколко дни сме пак на 4 хранения. Притеснявам се, че твърдата храна ни е малко, но пък се чувства добре, спи от 21:30-8:30 непробудно. Вече се задържа самичка без да се държи за известно време, но не се осмелява да направи крачка. Спокойна е, пу-пу, кротка, мога да си върша работата, не е вкопчена за мен, навсякъде ходим с нея, то не че има и на кой да я оставим. Спинка 2-3 пъти през деня по 1,5 часа. И така...растат децата. Стягам се за зимата - пазарувах по-плътни дрешки, зимно якенце, чувалче, шапка, днес и килим взехме за нейната стая. Гледам каквото мога да купя преди да сме минали на 240 лв, че падението ще е драстично за мен.

# 92
Yolsi, ти ме уби с това спане. Аз мога само да си мечтая. Борис изобщо не е спал. Да не говорим, че нон-стоп се буди и постоянно иска да яде. Не знам какво вече да правя. Нито аз, нито татито спим:((( Айде сега е болничък, но и да не е пак не спи:(

# 93
  • София
И ние още сме на 5 хранения (броя само дневните, зощото нощните кърмения са многобройни - както и събужданията му Rolling Eyes) Сутрин - кърма, към 10-11 (варира) попарка най-често или кашичка, 14-15 ч. зеленчуково/месно пюре, 18-19 ч. плодово пюре, плод с бисквитки или кашичка с плод (най-често елда или оризова, защото имаме да си ги дояждаме още), къв 21ч- кърмене и сън. Сънят, както вече писах е с много прекъсвания и кърмене.

Благородно (и не чак толкова Laughing) завиждам на тези от вас, които са свалили килограми и се чувстват добре в кожата си. Аз съм качила още 3-4 кг с кърменето, отделно не свалих много и с раждането, и вече съвсем не се харесвам Cry. Решила съм от утре да се сложа на 90 дневната диета, пък ще видим (всичко зависи от това доколко ще повлияе кърменето, че то ми е най-важно).

На работа ще тръгна отново през март - така се налага и напоследък започнах да мисля как ще оставя малчо, дали ще се е отказал от кърменето дотогава, как няма да го виждам по цял ден... Такиви ми ти тъжни мисли ме напрягат доста, но ще видим. Има още няколко месеца.

Хубава слънчева неделя на всички ви Embarassed

# 94
Ох и ние сме болнички и не спим много , личната не ми отговаря - естествено , дано утре успея да се вредя за час ,че малко понакашля детето и ме притеснява да слезе надолу кашлицата ,че тогава става лошо Sad

А храненията са 4  + сутрешно+вечерно+ нощно кърмене Simple Smile

Последна редакция: нд, 23 сеп 2012, 22:05 от villsАlex

# 95
По темата за броя хранения- Ния от 2 месеца е на 4, като само вечерята е кърма. На 7 месеца махнахме нощното. Хапва всичко, напоследък- и домашно. Голям е гладник, пу-пу!
В тази връзка- до кога мислите да давате каши и жълтък?
За спането- нанка по 2 пъти денем с продължителнот от половин до 2 часа и половина, като единият сън обикновено е по-кратък. Абе, спането ни зависи най-вече от каката- ако пази тишина, спи, ако не пази- не спи Нийчето.  Mr. Green От два дни имаме неимоверен напредък- един път дневно си заспива сама в леглото- затварям стаята и за 15-тина минутки заспива без да плаче, мрънка, да се изправя. Дано не са единични случаи!  Praynig Ния от новородено си е трудна със спането- заспиваше само на ръце с много люшкане и подскачане до 8 месечна. Пак дотогава спеше само с мен на голямото легло. От 8-месечна започнахме да опитваме да я приспиваме в леглото, от седмица опитвам да я оставям сама да заспива денем... Абе, мъчим се да влезем в крак, ама да видим.  Wink
За килограмите- имам още 8-9 кг до предродилното си тегло да свалям, но и на минус 6-7 ще съм доволна. Едва последните две седмици успявам да се организирам и да ходя на народни танци, а те много ми помагат. Диети не пазя, само се опитвам (не много успешно) да ограничавам тестени и сладки изделия.

# 96
Здравейте, само две седмици бяхме на гости при нашите баба и дядо и вече три дни не мога да ви изчета Grinning. Страхотна е новата тема, време е наистина да се замислим за наближаващите купони.
Вчера бяхме на консултация и равносметката е точно 9кг, 72см, две зъбчета и първи опити да проходим, сякаш само една идея не му стига, за да се пусне сам. Иначе пълзим активно из стаята, интересното е че го прави на един крак - не знам как го постига, но винаги стига до целта си. Въобще положението става сериозно и трябва да имам очи и на гърба.
Относно косопада - положението е критично, навсякъде намирам коси от себе си, никакъв шампоан не помага, фризьорката ми предложи някаква арганова терапия, но все не ми остава време да отида да я изпробвам.
Относно режима ни за спане - сега при гостуването ни при баба тотално се измени, сега сутрин дремва към 11ч. за около половин - един час и после към 14ч. за час-два, вечер лягаме към 22ч. и спи непробудно до 7ч. За броя на храненията все още са 5 на ден и мисля така да ги задържим и този месец. Сутрин - попара, юфка, кус-кус, на обяд - приготвям някаква супичка, към 16ч. йогурт, плодово пюре, плод с извара или кашичка, към 19ч. каша лека нощ и преди лягане мляко.
Отивам да подреждам лудницата, че още не съм оправила багажа.

# 97
  • София
Здравейте, момичета Simple Smile Исках да попитам дали някой има напредък с ученето  на гърне? Аз опитвах до няколко седмици, на практика безрезултатно до момента в който не искаше дори да седне в него Sad От утре мисля да подновя опитите след събуждане. На нас основния проблем ни е , че не иска да седи, а да ходи. Може би пропуснах момента около 6-ти месец, когато не можеше още да се изправя и да крачи по голо дупе  Laughing

# 98
  • на Дъждовен остров
...да подновя опитите след събуждане. На нас основния проблем ни е , че не иска да седи, а да ходи. Може би пропуснах момента около 6-ти месец, когато не можеше още да се изправя и да крачи по голо дупе  Laughing

При нас аз не съм настоятелна.  Иначе сутрин като стане.... после трябва да мия гърне.  После точно я сложа на столчето за ядене и докато се усетя към 11ч започва да се напъва, но много често докато сваля долнище, откопчея боди, разлепя памперс и съм закъсняла ...  Да не говорим, че с колкото познати съм говорила голяма част ми казват да изчакам докато бебето се научи да говори и да стиска.

# 99
  • гр. Стара Загора
ТЕА и аз мисля да изчакам докато се научи да показва... иначе ми е невъзможно да уцеля момента за голямата нужда - 99% от случайте е по време на хранене...

иначе днес се захрани с пясък... за мой голям ужас - секунда невнимание и ей такива неща се получават...

за килцата - остават ми 10 до предишните ми килца... свалих 10... 3 дни след раждането пак бях свалила 10кила, но покрай зимните празници качих 5-6... и от момента, в който се отби Маичка съм свалила тези 5-6килца... т.е. от Великден - не гладувам, не правя упражнения... всичко е от нерви и игра и разходки с бебка... когато захладнее и се заседим вкъщи смятам да почна с упражненията, че опасността да ги върна е голяма...

за храненето - сутрин закуска към 8 и нещо, после към 10 пак хапва нещичко... после обяд след съня, т.е. към 13 часа... после пак сън... и към 18 часа пак хапва.... после АМ преди сън около 21 часа... и има едно нощно хранене... не мога да я накарам да пие повече от 150мл АМ преди сън, а вече трябва около 210 да пие... и сигурно затова се буди... пробвах по препоръка на ЛЛ да слагам бисквити в млякото, но ефекта пак е същия... незнам кога ще се откаже...
за сега съм измислила следното - давам през нощта 120мл като към него трябва да сложа 4 лъжици мляко, а аз слагам 3... след време ще почна да слагам 2... после 1... и се надявам да стигне до момента, когато ще пие само вода... но кога ли ще дойде той  newsm78

за косопада... май ми спря още пролетта... не съм много сигурна, защото се постригах късо... а и по това време ми пада повечко косата... и не се реша... мразя гребени...

# 100
Здравейте! Ние сме понастинали-текат ни сополки и силно зачервено гърло (естествено и мен ме лепна този вирус ли е що е).
За гърнето - всеки път, когато го сложа се изпишква и изаква. Слагам го винаги след ядене. Ака най-малко по три пъти на ден. Гледам да съм постоянна, за да не отвикне и после да не иска. 
Лека и спокойна вечер!

# 101
  • София
Как забавлявате малките душици? Аз вече се тревожа, че не го уча на нищо особено. Най-вече ходим и си играем с играчки.

# 102
Как забавлявате малките душици? Аз вече се тревожа, че не го уча на нищо особено. Най-вече ходим и си играем с играчки.
Ами, предимно се забавлявам с кака си двете, докато аз домакинствам. Когато мога си играя с тях. С каката строим кулички от кубчета на Ния и тя ги събаря, пълзим заедно по пода, боричкаме се, уча я на разни бебешорски игрички, боричкаме се, гъделичкаме се... Такива ми ти работи- нищо особено! Mr. Green

# 103
Момичета, как и какво хапват децата, за сравнение.

При нас е

4-5 ч.         - мляко 120-130
9-10 ч.       - каша / мляко 150
13-14 ч.     -  зеленчуково / местно
17-18 ч.     -  плодово / десерт
20-21 ч.     -  супа / мляко
23-24 ч.     -   мляко

не иска да яде кус-кус, една л. и почва да се сърди, попара хапва съвсем малко и пак не иска, преди си хапваше каша поне, от няколко дни и това не иска.Какво да предлагам?
На обяд хапва пак много малко, и следобед си дояжда от обеда плюс десерта, а вечерта, ако много му се спи, изпива мляко и заспива, и по някое време към полунощ се събужда гладен и търси мляко, но малко хапва.

При вас как е?

# 104
Здравейте момичета.

Ей това не съм очаквала,че може да се случи....Даниел излезе от проходилката без да го усетя.На Чико е и е много стабилна и няма как да се обърне,провесил се на една страна и се измъкнал.А бях в стаята при него,но с гръб.Край-вече никъде няма сигурност. Naughty

На гърне нямаме попадение все още.Правих няколко пъти опити през седмица-две,но то рев и писъци-не иска и не иска да стои седнал.Все едно има щипалки отдолу.Предполагам,че вече зимата като сме си повече време в къщи ще имаме успех.  Praynig

Косопад си имам и то доста обилен.Добре,че косата ми е гъста и не си личи изобщо,но всеки ден си падат по няколко шепи.Всяка година по това време си е така,не го отдавам да е още от раждането.

През нощта се буди и си суче най-малко 3 пъти,след първото събуждане го взимам при нас и така ми е по-лесно.Тази нощ обаче заспа в 22ч и се събуди в 7:30.

Относно забавленията-при нас е много вървежно затварянето на капачки на шишета от безалкохолно или бурканчета.Също така и опитва да закопчава коланите на количката или столчето,слага капачетата на играчките където стоят батериите.Общо взето ей такива занимания са му много по-интересни от играчките.

Общи условия

Активация на акаунт