На синьото море НОЕМВРИйче дупето пече!

• 49 887
  • 745
  •   1
Отговори
# 300
Честито на вече порасналите дечица! Да са ви живи и здрави.
Моето буболече е болно  - на антибиотик е .  Sad Cry Sad

# 301
Здравейте Мами  Simple Smile
Честито на всички човечета, които изминаха първата година от житейския си път!!!

Вики все още не иска да яде нищо освен млякото и направо не знам вече какво да правя. Ама като ви казвам нищо имам предвид съвсем нищо освен в редки случай коричка хляб. Направо съм на път да полудея, уж зъби, уж беше болна ..... и все си пием мляко, което не е нормално за почти едногодишно дете. На миналите вече рожденни дни, мамите да разказват как са изкарали, че вече много се вълнувам, а по повод яденето някой някакви идейки какво да го правя моето зверче?

Хубав ден на всички мами и бебчовци Simple Smile

# 302
И ние сме така  Cry .

А аз съм вече отчаяна, четвърта седмица откакто излязохме от инфекциозна, и не яде.Взимаме детска кухня, платили сме я, пък и не искам да се отказваме, все трябва да прояде.Хапва по 100-120 мляко на 5 часа, 3-4 бисквити и няколко солети, и това е.

На обед малкия хапна от нашата мусака с вилица  8O , не знам вилицата ли беше причината, пробвах да дам, и му хареса, и въпреки, че беше солено за него, все пак хапна нещо различно.А вчера на закуска хапна малко пържена филия с яйце, утре мисля да пробвам принцеса с яйце и сирене.

При нас май големия проблем е яденето с лъжица, като я види, и почва да реве, всички неща, които се е излъгал да хапне  Simple Smile , са били с ръка, печено кюфте, ориз, картоф от мусака, филия пържена.

Моля давайте идеи за неща, които се ядът с ръка, за закуска, за обяд, и да пробваме, пък все нещо да му хареса!

Последна редакция: ср, 21 ное 2012, 18:14 от silvanchence

# 303
  • София
Добре дошла, MHC!

Мами, какво купихте за 1-вия РД на дечицата си?
Съжалявам, че не мога да дам съвет на майките със злояди дечица. Моето е по-скоро лакомо, нищо досега не ми е отказало  Embarassed Аз като малка бях много злояда, но на вече осъзната възраст и то с ясната цел да привличам вниманието на родителите си. За по-малки нямам идея  Thinking Освен да се опитват различни храни и комбинации на форми и вкусове друго не ми хрумва... Аз помня, че ми дълбаеха крайшник с кашкавал и ми казваха как това е лодка  Mr. Green

# 304
И ние сме така  Cry .

А аз съм вече отчаяна, четвърта седмица откакто излязохме от инфекциозна, и не яде.Взимаме детска кухня, платили сме я, пък и не искам да се отказваме, все трябва да прояде.Хапва по 100-120 мляко на 5 часа, 3-4 бисквити и няколко солети, и това е.

С лекар говорили ли сте?А от кога е така?По колко мляко пие?Някакви витамини даваш ли?

silvanchence, така сме вече от месец и половина (отчаяна не, ами направо съм се побъркала вече). И ние взимахме детска кухня, готвих и, купувах и пюрета и к'во ли не ама не иска и не иска. Точно по същия начин пие по 120 - 150 мл. от време на време хапва по някоя бисквита или солета и т'ва е! УЖАС!!! Сега съм решила да пробваме и с частна кухня, пък дано да вземем да проядем нещо ...
Иначе всеки път като питам педиатърката ми обяснява, че ... първо ни растяха зъби, после беше понастинала, после пак зъби и така всеки път нещо а детето почти на година вече месец и половина яде само мляко.
Витамини не давам ... а май трябва

Извинявам се предварително за дългия пост ... но съм много притеснена.

# 305
И ние сме така от месец, след като се прибрахме от инфекциозна болница е това положение.И преди това не ядеше, но поне супа от 200 гр. хапваше на два пъти, малко плодове, малко попара, давала съм и месце сдъвкано, така беше вкусно, но вече нищо.

# 306
bdbaloniЧестит Рожден Ден на  всички пораснали бонбони желая ви много здраве и безгрижно детство .
Мами не знам какво да ви кажа направо ви съжалявам с тези зло ядни деца .Съвети не мога да давам защото моята не е от тези.Имам наблюдения от лятото моята братовчедка нейния син е невероятно зло яден хапни две лъжици и бягаше .Накарах е максимално да му ограничи млякото и спряхме да му даваме солети ,бисквити и др. Готвехме храни който обича и колкото и да не ви се вярва му давахме таратора с хляб,вързан здраво за стола. Да видите като е гладен дали няма да яде .Сега вече са на ясла и да видиш дали не яде тя казва ,че се прибира умрял от глад.
Пробвайте с някакви сиропи за апетит ама според мен ако си е гладно ще яде .
Подарък все още не сме решили какво да купим на бебка ама има време колкото и да не е хубаво ние няма да си правим рождения ден на датата ще чакаме тате  да си дойде та поне за първия рожден ден да е тук .
Момичета стискайте палци гласим се да заминаваме та дано всичко да е наред....
И накрая ние от три дни сме яко хремави не знам от какво водих е при педиатър ката  нищо и няма  не знам вече зъби ли са до тук сме с цели три .

# 307
И ние сме така  Cry .

С лекар говорили ли сте?А от кога е така?По колко мляко пие?Някакви витамини даваш ли?

silvanchence, така сме вече от месец и половина (отчаяна не, ами направо съм се побъркала вече). И ние взимахме детска кухня, готвих и, купувах и пюрета и к'во ли не ама не иска и не иска. Точно по същия начин пие по 120 - 150 мл. от време на време хапва по някоя бисквита или солета и т'ва е! УЖАС!!! Сега съм решила да пробваме и с частна кухня, пък дано да вземем да проядем нещо ...
Иначе всеки път като питам педиатърката ми обяснява, че ... първо ни растяха зъби, после беше понастинала, после пак зъби и така всеки път нещо а детето почти на година вече месец и половина яде само мляко.
Витамини не давам ... а май трябва

Извинявам се предварително за дългия пост ... но съм много притеснена.

Водихме малкия при педиатърката, каза ни, че това е период и ще отшуми, според нея това е реакция след вируса и хремата.Даде ни съвет да не му предлагаме храна, е така може да се създаде негативен рефлекс към храненето.Изписа ни саностол.

Но много интересно, че след това неядене, малкото количество мляко, и пълзене непрекъснато, е качил 300 гр., сигурно тайничко си яде това дете, иначе няма как  Laughing .

И мисля малко да го оставя, една седмица на мляко, няма да му предлагам храна, пък да видим после.

Имам една съседка, детето сега е на 2 г. и малко, и лятото ми се оплакваше, че малкия е само на мляко, не иска никаква храна, тогава е бил на 1 г. и половина, и септември в градината беше проял и нормална храна.Като се засечем, ще я питам как са постигнали това.

# 308
silvanchence, стискам палци да започнат да папат малките!!! Ние като ходихме при педиатърката, както вече казах го отдаваше или на зъби или на настинка, но нищо не ми е казвала за витамини ... ще взема да и звънна да я питам ....
Нямам търпение съвсем скоро да се похвалим, че сме започнали отново да папаме всичко Simple Smile

P.S. Без да имам желание да се заяждам искам само да уточня, че в случая става въпрос за нещо различно от злояди деца  Mr. Green

# 309
Здравейте, мами!  nbirthday на всички малки сладурчета!!! Пожелавам им да са много щастливи и игриви!
За съжаление аз също не мога да дам съвет за злоядите дечица, защото не съм се сблъсквала с този проблем. Няколко дни и ние бяхме с хрема и колкото и да не ми се искаше прибягнахме до метода с аспиратора за нос, който се включва към прахосмукачката и наистина подейства.  Е, голяма е борбата, но след тези няколко секунди просто усещаш как се променя дишането на детето, какво ли не измислят вече :lol
Готви сме с подготовката за рождения ден, заведението е резервирано, тортата е избрана, за подаръци съм поръчала основно играчки, защото сме пълни с дрехи, така че ще разказвам какво сме получили.
Хубав ден!

# 310
Ние хапваме сутрин или едно сухарче на попара или около една супена лъжице/несварен/ кус-кус. Обяд - супа около 100гр, но рядко я изяждаме/пак може със сухар, но само когато не иска само супа иначе гледам само супичката/. Следобедните закуски почти не ги пипа, плодови пюрета също отказва, ако си изпроси нещо от нашето вечер, но най много няколко трохички. Това ни е яденето + кърма когато поиска.

# 311
bobspecial
P.S. Без да имам желание да се заяждам искам само да уточня, че в случая става въпрос за нещо различно от злояди деца  Mr. Green - нещо не успях да цитирам правилно Embarassed
Без да ме разбираш, че се заяждам - за какво според теб става дума? Аз мисля, че дете, което отказва да яде, без да е болно или в период на зъбоникнене или др причина се нарича злоядо.
Имам едно такова в къщи, живо и здраво си е вече 12 години, въпреки, че прояде едва в пубертета (сега) и то не всичко, а само сухо и сладко купешко).
Моят съвет е да предлагаш храна - за закуска, обяд и вечеря в минимални количества, разнообразна, да го оставиш само да се храни и да избира. Предлагай плодове и зеленчуци - на пара, за да са по-мекички, или рендосвай, те би трябвало да събудят апетита. Не давай солети, пуканки, бисквити и др  между храненията. Млякото предлагай след като вече си предложила храна. Дори и един път на ден да хапне нещо, различно от мляко - ще е напредък. По възможност яжте с детето заедно на масата, така по идва апетита. Ако проявява интерес към вашите чинии (ядене), предлагай му, е стига да не е супер неподходящо. И не прави моята грешка да го храниш с лъжицата, тичайки из стаите, и с разни др залъгвания. Саностола не помага, пък и др витаминозни сиропи - само някой правят децата сънливи (моето не). Ама те моите и двете са си сомнабули - денем, нощем почти не спят Joy

# 312
bobspecial
P.S. Без да имам желание да се заяждам искам само да уточня, че в случая става въпрос за нещо различно от злояди деца  Mr. Green - нещо не успях да цитирам правилно Embarassed
Без да ме разбираш, че се заяждам - за какво според теб става дума? Аз мисля, че дете, което отказва да яде, без да е болно или в период на зъбоникнене или др причина се нарича злоядо.
Имам едно такова в къщи, живо и здраво си е вече 12 години, въпреки, че прояде едва в пубертета (сега) и то не всичко, а само сухо и сладко купешко).
Моят съвет е да предлагаш храна - за закуска, обяд и вечеря в минимални количества, разнообразна, да го оставиш само да се храни и да избира. Предлагай плодове и зеленчуци - на пара, за да са по-мекички, или рендосвай, те би трябвало да събудят апетита. Не давай солети, пуканки, бисквити и др  между храненията. Млякото предлагай след като вече си предложила храна. Дори и един път на ден да хапне нещо, различно от мляко - ще е напредък. По възможност яжте с детето заедно на масата, така по идва апетита. Ако проявява интерес към вашите чинии (ядене), предлагай му, е стига да не е супер неподходящо. И не прави моята грешка да го храниш с лъжицата, тичайки из стаите, и с разни др залъгвания. Саностола не помага, пък и др витаминозни сиропи - само някой правят децата сънливи (моето не). Ама те моите и двете са си сомнабули - денем, нощем почти не спят Joy

albena30, честно казано нямам идея за какво точно става дума, но мисълта ми е, че в случая става въпрос за дете, което след захранването започва да си яде съвсем нормално, даже на моменти лакомо и попарата и ужасно гадните и безвкусни пюрета и най-общо казано всичко което и предлагам (отплеснах се) ... та ... просто в един момент ей така от раз не иска нищо друго освен млякото.
За това ми се струва, че не иде реч за злоядство, но както и да е Simple Smile
Благодаря ти за съветите, ще опитам!!!
Хубава и спокойна вечер на всички Simple Smile

# 313
  • София
  bouquet Честито на Всички Пораснали Едногодишни сладури! Освен да кажа, че сте прекрасни и Ви желая щастие , защото за мен то включва всичко ... ЩАСТИЕ!
  Дано болните скоростно да се възстановят и проблеми здравословни да не редят.
  Синът ни е почти три месеца с хрема, която продължава по 10 дни, толкова почива и се появява, лекове и илачи няма да редувам, явно сама си преминава на фона на зъби 8+ не позволява да се видят, но сам ги мие с безумна щателно.
  Детето ходи!!! Празник, празник, празник е в нас...! Жадувано е от средата на миналият декември събитието, та наистина огромен е за нас.
  Детето не яде ама като ви казвам не яде това датира направо от 3 месеца като и хремата му, та то не бяха жеги, то не бяха зъби, то не бяха периоди, но за сметка на това пие АМ като кърмаче. Готвя и предлагам всеки ден, разнообразно и полезно редувам в общи линии твърдото елда, просо, качамак, ориз, картоф, а на закуска макарони, сандвич, кисел, баничка, но се тачи млякото. Отделно плодове и сокове отказва, та има и проблясъци последно време на три дни един, дано тенденцията продължи. Нощем в 12-3-5 като тогава и става, нещо не се оправяме с новото време, та е на мляко .

# 314
  Детето не яде ама като ви казвам не яде това датира направо от 3 месеца като и хремата му, та то не бяха жеги, то не бяха зъби, то не бяха периоди, но за сметка на това пие АМ като кърмаче. Готвя и предлагам всеки ден, разнообразно и полезно редувам в общи линии твърдото елда, просо, качамак, ориз, картоф, а на закуска макарони, сандвич, кисел, баничка, но се тачи млякото. Отделно плодове и сокове отказва, та има и проблясъци последно време на три дни един, дано тенденцията продължи. Нощем в 12-3-5 като тогава и става, нещо не се оправяме с новото време, та е на мляко .

Лелееее, още едно неядящо детенце!От цели три месеца ли, доста време е!

Общи условия

Активация на акаунт