На синьото море НОЕМВРИйче дупето пече!

• 49 895
  • 745
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте момичета.  Hug

И ние вече се подготвяме малко по малко за рождения ден,но от вчера се сдобихме с ужасна хремичка.Бяхме на разходка,времето слънчево и топло,а до вечерта носа му се разтече.Днес купих Бейби вак и аз също съм много доволна от него-не съм подозирала,че може да има такива големи количества ..... в носа му.Той поне няма страх от прахосмукачката и става сравнително лесно-приема го по-скоро като игра.Ох,дано се оправи до РД,че сега е много кисел и нервен през деня.

И аз съвет на не хапващите не мога да дам,ние сме от отбора на лакомите и нищо не отказващи.Дано скоро малко по малко и вие да се присъедините към нас.Така е много лесно.

Лека и спокойна нощ на всички. Hug

# 316
  • Велико Търново
Честит Рожден Ден на всички Пораснали едногодишни бебоци! Да са живи и здрави и да радват мама, тате и всички около тях![/size][/b][/color]

Да не казвам голяма дума, но ние сега прояждаме след 5 месечно неядене. От юни като ни почнаха вируси с повръщания, разстройство и гадене от всичко де що опитваше все му се повдигаше. Бях се видяла в чудо как ще я караме. Карахме на кърма и лечебна каша. Едва от две три седмици хапваме и се захранваме постепенно като Шестмесечно бебе. До месото не сме стигнали още. Но пък яде с огромен апетит каквото му предложа, а види ли ни на масата и започва едно АМ-АМ-АМ и докато не му дам нещо за хапване не мирясва. Пу - Пу Simple Smile

# 317
Благодаря на всички за прекрасните пожелания! Рождения ден мина страхотно, благодарение на страхотните гости  Simple Smile Децата много се забавляваха, мамите също Simple Smile Рожденничките бяха три, и купона беше ВЕЛИК!

# 318
Стискайте ми палци утре съм на работа.Не знам как ще издържа без моето сладкишче, ох сърцето ми се къса,ако не бяха проклетите пари щях да си го гледам  още поне година.Но това е България никой не мисли за доброто на децата-поне да се плащаше и втората година щеше да е супер.Иначе ние сме добре правим самостоятелни крачки но времето се развали и стоим повече в къщи.Хайде чао лягам си Cry luvbed
ч

# 319
Момичета, минаха ли малките вече на едно спане на ден?По кое време и колко спите, и вечер в колко лягате?

При нас спанедо си е още на два пъти, един час преди обед, и 1,5-2 часа следобед, чудя се да го насилвам ли да спи по веднъж, да го оставя ли сам да си реши.

# 320
  • гр. Стара Загора
Честит рожден ден на всички дечица

бързо оздравяване на всички болнички...
нямам опит с нежелание за хапване... почти винаги си хапва всичко моето зверче
моето дете е много инато или пък си показва характера... и аз незнам какво да правя... голям рев и тропане с крака или удряне с ръчички когато не получи своето... много е грозно, но незнам как да реагирам... чета разно статии, но не ми дава сърце да гледам как се тръшка, засинява от рев...

за съня - понякога спи по два пъти, др път до 1 път.... различно е

# 321
silvanchence,от около месец моя син спи по веднъж на ден.Сам си показа,че така му е по-добре.Преди заспиваше късно (22:30-23) и сутрин ставаше 9-9:30-10ч.,защото втория сън беше до 17-18ч.А сега вечер 20:30 е заспал,сутрин след 8ч. ставаме.Вчера пък цял ден не е спал,чудя се как издържа  newsm78 А правих толкова много опити за преспиване. Crossing Arms

# 322
Здравейте!
Относно за не хранещите се деца  - всяко дете е индивидуално.
Например синът ми, чак когато го отбих тогава започна захранването, а беше голям на 1година и 2м.  Имах изобилие от кърма и явно го е насищала , а когато му предлагах пюрета, каши и т.н  само банановата каша си я ядеше и то в малки количества. В момента е почти на 5 и яде почти всичко и в нормални количества, жив, здрав е  - това е най важното. Спомням си че ходихме по частни педиатри и ни изписваха витамини според сезона в който сме, които помогнаха от части - най вече трябва да имаш търпение.  Wink
С Виктория нямам проблеми , а когато отказва да яде и давам по малки хапки на масата - тя си ги взима и така се храним  Simple Smile Преди седмица я отбих, защото кърмата намаля до минимум и освен нея мъчех и себе си 2 нощи докато се опитваше да суче преди това. Сега вече е спокойна   - спи спокойно, не се буди, увеличих количеството храна на ден а вечер пие око 150гр. кисело или плодово мляко.

# 323
  • Плевен
Искам да ви почерпя виртуално за рожденния ден на Катерина:

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН И НА БАШ НАБОРЧЕТАТА ГАБРИЕЛЛА, БОЖИДАРА И ДАНИЕЛ! ЖЕЛАЯ ИМ ДА СА ЖИВИ, ЗДРАВИ, ЩАСТЛИВИ И БЕЗГРИЖНИ! ВЕСЕЛ ПРАЗНИК!
ЧЕСТИТО И НА ВСИЧКИ НАВЪРШИЛИ ЕДНА ГОДИНКА НОЕМВРИЙЧЕТА!ДА СА НИ МНОГО ЗДРАВИ, ЩАСТЛИВИ, УМНИ, КРАСИВИ!

Кати по-често спи един път дневно, но ако не се е наспала през нощта - два пъти.

Рисунка като започне да се тръшка Майа се опитай да й отвлечеш вниманието с нещо друго.

Желая ви хубав ден!

# 324
Оф, ред сълзи, два сополи, будене през час + подути венци! Ако не излязат скоро тия кучешки зъби ще полудеяяяяяяя  smile3511 smile3514 Като излезнат всички зъби ще вдигна купон  Crazy

По другите теми:
ЧРД на днешните и миналите рожденници  nbirthday Да сте живи и здрави дечица, много щастливи и безпроблемно излизане на всички зъбки (кой за какво си мисли  Mr. Green )   bouquet
За спането- Олег спи 1 път на ден около 1,5- 2 часа.
За неяденето- моя проблем е обратния - ужасно е лаком. Отказвал ми е ядене само извесно време лятото, но тогава се оказа, че му се гадеше, беше хванал стомашен вирус, но бързо влезе пак във форма. Успех и дано скоро се похвалите с ядящи и спокойни дечица  Hug

# 325
Мами здравейте!   bouquet 
Откога не съм писала само...

Люсил, Честит ви Рожден ден.Желая много здраве и късмет ... Hug
Да разкажа за Влади-на 11-ти станахме на годинка.Много сме палави и много инатливи.
Сутрин става към 8,после в 10 пак заспива до 12,после в 14 до 17 часа,понякога и в 8 прави една дрямка за половин час  и вечер винаги в 10 заспива.
Имаме 3 зъбчета -два долни централни и един горен кучешки.
Почти сме проходили,държейки се за едно пръстче може да мине километър.Пуска се без никой да го държи всеки ден по няколко пъти за около 3-4 метра,а иначе се държи все за някъде и ходи постоянно ,освен когато не спи и е така вече от 2 месеца.
Тежи 12 кг също от 2 месеца и не мърда ни нагоре-ни надолу и това е накратко а и забравих да спомена ,че също сме много лакоми,нон стоп иска да яде,а и още го кърмя

# 326
  • Горна Оряховица
И аз май отдавна не съм писала.
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН на всички пораснали дечица - леле колко бързо мина годината. Мен напоследък все ме връхлитат едни спомени от раждането.
Криско все още не е проходил. Върви като го държа за едната ръчичка, също така стои прав на едно място, но все още не смее да се пусне да ходи. Все пак до рожденния ден има 10 дена - знам ли, може да реши да правим две в едно - РД + прощъпулник. Зъбите са ни 6 и май това е. За яденето - нищо не отказва, което много ме радва.
Ами това е от нас. Лека вечер Simple Smile

# 327
Мами искам да ви попитам дали някоя е запозната по отблизо с обичая по престъпулката и ако да ,да ми обясни как става .
Благодаря ви ! Simple Smile  bouquet Hug

# 328
Мами, правят ли малките нещо интересно, да показват колко са големи, да правят браво, нещо друго?

# 329
Честит рожден ден на всички пораснали бебоци! Бъдете живи и здрави и мн радостни!
Деничка спи различно - два или три пъти на ден, в зависимост от продължителността на съня и времето на ставане сутрин, абе режим - никакъв. Нощем се буди често да суче, май няма намерение да се отказва, аз пробвах, но само рев (2 часа), не спахме нито аз нито тя и се отказах. Когато се нарани иска да суче и да я гушкам. Гушка всички дечица, които види, а също и куклите и плюшките. Късно си ляга, сънят не обича, а само из къщи да тича.Ходи от 9 месец с помощ, а в 10 се пусна и сама, тогава направих прощъпулник - нищо особено, питка и различни предмети за хващане.
Може да прави браво, да показва колко е голяма, да показва, че ще стане на 1 годинка, да танцува (ама само как имитира сестра си - прикляква, ръце нагоре, встрани, хваща си дрехите и се опитва да ги развява), да прави здравей и чао с ръчичка, да прави дай пет, май е това.
Не е писала Фио, дано всичко е наред с дечицата!

Общи условия

Активация на акаунт