На синьото море НОЕМВРИйче дупето пече!

• 49 603
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
Добро утро  Simple Smile
Честит имен ден на всички празнуващи днес   bouquet
Мойто дете си играе с всякакви неща, от играчки до всичко, което не е за игра по принцип. На вън вече свикнах да нося топки, количка и онази ужасна дрънкалка, която му е любима, а аз съм се зарекла, че ще я изхвърля. Много я мразя, защото това е единствената играчка, която като я вземе и хукне просто няма връщане, тича като луд, а и човек не може да му я вземе по никакъв начин  #Cussing out Направо е някакъв ужас само като я види! Единственото, което ме спира за момента вече да не е в кофата, че в градинката като види дете с такава дрънкалка и ходи да я дърпа и я иска по всякакъв начин. Тогава предпочитам да извадя и да му дам нашата, но гледам да е рядко. Други играчки не дърпа от ръцете на децата, а нашите дори с удоволствие дава...
Май взе да си сменя режима, вече втора сутрин ми става в 6:30ч, а до преди това си спеше до 7:30- 8:00ч. Дано тези две сутрини са изключение, защото няма да изкарам дълго със ставане толко рано, при положение, че все още се буди нощно време  Tired
Хайде хубав ден на всички  Hug

# 631
  • София
Тъкмо мрънкам, че след около 7 пъти будене нощес и рев, стана в 5.45 Tired

# 632
 Twisted Evil Ще всея ли смут, ако ви подразня, че моето се излюпи преди 15 минути и още си гука в креватчето?  Whistling  Grinning

# 633
Twisted Evil Ще всея ли смут, ако ви подразня, че моето се излюпи преди 15 минути и още си гука в креватчето?  Whistling  Grinning

ХАХАХАХАХАХ .... Направо вся смут .... На нас рекорда за сега ни е 9:00 .... Но в повечето случай става между 7:30 и 8:00.

Хубав ден на всички малчугани Simple Smile)))))

# 634
Честит имен ден на всички празнуващи! С пожелание за здраве, щастие и много усмивки:)

Моето чудо става също между 7 и 8, като през нощта има едно примрънкване към 5-6. Беше изчезнало за малко, но сега пак се появи.
vladiii , освен да я покажеш тази противна дрънкалка Laughing, много ми стана интересно. Ния също има една две играчки, дето страшно ме дразнят. И двете издават отвратителен звък. Едното е някаква дрънкалка, а другото топка.
Ния има едни животни, които представляват пъзел от две части, дървени, но за момента само ги разнася. Не проявява интерес да ги реди. Кубчета не подрежда, но и няма, та се чудя дали да купя нещо такова:
http://genesis.bg/bg/item/cubes_My_friends_blocks/124.html
От известно време, проявява желание да сортира. Изсипва си фибичките на земята и ги прибира после. Мисля да и взема някаква такава игра или да и приспособя нещо. Ако имате нещо подобно, приемам предложения. Кукли и колички за кукли няма.
Искам да ви питам и за "двигателните пособия". Кога им идва времето? Искам да и взема колело за бутане и се чудя от кога са приложими. Надявам се мамите с по-големи дечица да кажат как е било при тях.

Хубав ден и много усмивки.

# 635
  • София
Ако визираш колело без педали за пазане на равновесие като тези на Пуки, около втората година децата почват да схващат за какво иде реч, обикновено първо е по-добре да е на някакво камионче на 4 колела, за да схванат идеята за отлаксването с карака и завиването с кормило и после вече като могат това, се прехвърлят на такова колело, за да се научат да балансират, а накрая на стандартно колело, за да почнат да въртят педалите. Ема в момента хвърчи като манерка с камиончета, завива даже и маневри назад прави Mr. Green Зимата няма да има къде, но от другата пролет я побучвам на колело за баланс.

# 636

vladiii , освен да я покажеш тази противна дрънкалка Laughing, много ми стана интересно. Ния също има една две играчки, дето страшно ме дразнят. И двете издават отвратителен звък. Едното е някаква дрънкалка, а другото топка.

Ето това чудо
Скрит текст:
Не знам как се казва. Търкалце ли е, буталка ли е..., не ме и интересува честно да си кажа, но е ужасно! Като го вземе и се почва едно страшно тичане и хич не го интересува къде съм аз, ходя ли след него или не! С другите играчки, дори с топка като играе, гледа да е около мен, търси ме, тръгва на някаде, но винаги се връща.

За сортирането, Олег го прави отдавна с щипките. Изсипва ги от панерчено и преди ги прибираше, а сега се мъчи да ги защипва отстрани на панерчето, но хич не му се получава, та засега ми дава аз да ги защипвам пък той ги маха, слага ги на място и се радва. Най- новото е, че като ходи по улицата и види някакъв боклук задължително иска да го вземе, за да го изхвърли в кошчето и аз ако не реагирам навреме като го хвърли в кофата си пляска за браво. Дори започна в къщи като ме види аз да изхвърлям нещо в боклука да се радва и да ми пляска и на мен  Mr. Green

# 637
И нашето дрънкало е същото ,, и мен много ме дразни, но дори мисля да и купя още едно, защото на нея едно не и стига, и ако си тича някъде и види такова в някое друго дете, иска и него. По принцип тя се стреми винаги да има нещо и в двете ръце- ако са бисквити- да са и в двете ръце, ако са лъжици- същото, ако са дрънкулки- също (е, все пак е везничка, няма как...) И тя като е с него праши някъде напред и не я интересува какво става. Има такива и дървени, по-малко дрънчат (от ей тоя вид-

# 638
  • София
Има от дървените едно пате дето като се върти и много готино шляпа с карака Mr. Green

# 639
Купихме количка на бебка за седнала кукла и сега спринтира с нея по улиците. Първо не даваше да и слагаме кукла, а сега сама си реди мечета, зайци, кукли и ги разхожда. Завива ги, дава им биберона си, храни ги със солети.
Държи да е модно облечена и все се опитва да се издокара сама. В резултат на това ходи с един червен и един бял чорап, боди и върху него обути любимите бикини...
Преди няколко дена почнах да я преспивам, събуждам се след малко  Wink, а тя слязла на пода и си пъхнала и двете крачета в чорапогащника ми, заседнала там и повтаря "Оле Боже, оле Боже"!
Днес берем ягоди, тя се включи в началото, а после взе да събира охлюви, говори им и им пее "Нани, нани охли".
Обича да зарежда пералнята, да прави сладкиши /повтаря всяко наше действие/, вози се на една кола- доскоро се оставяше да я дърпат, а сега се придвижва с тътрене.
Много пее и приказва, но това е защото постоянно сестра ѝ и брат ѝ се занимават с нея и тя си умира от удоволствие да ги имитира.

# 640
  • гр. Стара Загора
за тези дранкалки и мен много ме дразнят... особенно кагато моята госпожица е бодувала вечер...
има си количка с бебе, но не ѝ обръща внимание много много... повече се кефи на чуждите неща...

да предложа едно заглави и аз веднъж:

Лятото пристигна вече и НОЕМВРИЙЧЕ стяга куфарите за моренце

# 641
Мен не шума й ме дразни, а това, че е като отвързан като я докопа и бяга на далече и аз все го гоня...

# 642
# 643
Относно тези "буталки","дрълкалки" или каквото е там... ние си имаме 2 . В началото много им се радваше...докато не му купих  Twisted Evil и сега не ги отразява. Едната е с кръгла топка, другата като 1-вата показана. И количка за кукли си имаме ...ама синя  Grinning, по скоро имахме, понеже и се строшиха колелетата... Подариха му я , понеже се оплаках, че като види момиченце с такава количка и задължително залепва там, и докато не я откопчи не мирясва. Много и се радва и си я бута гордо.От скоро се сдобихме и с косачка Simple Smile подарък от баба, но май я нося по скоро да има какво да разменя с другите деца. За сега фаворит са ни киличките за бутане с крака... голяма радост е  и хвърчи като щур с нея, завой прави със засилка, назад маневрира, по байрчета се спуска, абе шофьор и половина ми е .
Относно колелото без педали... баба му (тя все бърза да порасне) му подари такова за нова година... още не може да го кара, но в къщи тренират с баба си в коридора(много са ми забавни) и схваща идеята, но още не може да запази равновесие. Знам, че този тип колелета са подходящи за дечица на около 2 годинки, не само заради баланса, а и заради рефлекса да редуват двата крака, а не да се избутват с двата едновременно .

# 644
  • Варна
Привет! Не съм се включвала тук от цяла вечност Simple Smile. Записвам се с предложение за заглавие на предстоящата нова темичка: "Ноемврийче вече знае - център на света сега е"
Люси много се радва на количката за бутане, която наскоро взехме, търкалцата са интересни само ако са на други дечица  Peace

Общи условия

Активация на акаунт